Jump to content

DVD-то което гледам е...

• You cannot reply to this topic
475 replies to this topic

#381 Svil

кардинал

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 3368 posts

Posted 10 ноември 2010 - 10:49

View PostJavor, on Nov 10 2010, 10:35, said:

Ха сега се опитай да вържеш нещо, на което да можеш да си пускаш 1080p (1920х1080) версии на нещата и съвсем ще се преродиш :D
Телевизора беше на промоция в комплект с Blue ray плеър, така че вече изпробвах. Нямам Блу рей дискове, но и стандартни ДВД-та дават такава визия, че ти се завива свят...

#382 Javor

кардинал

• Тамплиeри
  • PipPipPipPipPip
  • 1411 posts

Posted 10 ноември 2010 - 10:56

Язък тогава, че си взел ДВД версията на Дъ Биг Фор. Там освен по-слабата картина и звука е Dolby Digital, а не DTS-HD както на Blu-ray. Макар че за DTS-HD си трябва и много сериозна техника за възпроизвеждане :D

#383 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts
  • Interests:Progressive Rock

Posted 10 ноември 2010 - 10:58

Признавам, не съм много в час, но напоследък следя с какъв възторг пишеш за "БлуРей" технологията и реших да те питам нещо. Моят DVD плейър вкъщи е Denon - плейва всички познати формати, включително SACD. Настроил съм го да предава към LCD-то със сигнал 1080p. Честно да ти призная поне аз не долавям огромна разлика в качеството на картината от източник DVD и източник DivX. Когато го купувах ми обясниха, че е снабден с някакъв чип последна технология, който извършва прогресивно сканиране и оптимизира качеството на картината. Преди две-три години струваше 750 лева, доста пари, но не съжалявам, че ги дадох тогава. Основно държах на плейването на формата SACD защото имам доста подобни дискове. Кажи ми, моля те, драстична ли е разликата между това което виждам аз от формат DVD и това което бих видял от формат Blu-ray, щом като отново става дума за 1080p?
18.06.2017 - Phil Collins
19.06.2017 - Phil Collins
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#384 Javor

кардинал

• Тамплиeри
  • PipPipPipPipPip
  • 1411 posts

Posted 10 ноември 2010 - 11:15

View Postmarillion, on Nov 10 2010, 10:58, said:

Признавам, не съм много в час, но напоследък следя с какъв възторг пишеш за "БлуРей" технологията и реших да те питам нещо. Моят DVD плейър вкъщи е Denon - плейва всички познати формати, включително SACD. Настроил съм го да предава към LCD-то със сигнал 1080p. Честно да ти призная поне аз не долавям огромна разлика в качеството на картината от източник DVD и източник DivX. Когато го купувах ми обясниха, че е снабден с някакъв чип последна технология, който извършва прогресивно сканиране и оптимизира качеството на картината. Преди две-три години струваше 750 лева, доста пари, но не съжалявам, че ги дадох тогава. Основно държах на плейването на формата SACD защото имам доста подобни дискове. Кажи ми, моля те, драстична ли е разликата между това което виждам аз от формат DVD и това което бих видял от формат Blu-ray, щом като отново става дума за 1080p?
Ами да, доста голяма е разликата. Моят плеър е далеч от Denon, марка LG е, но също "покачва" резолюцията на стандартните DVD и предава сигнал 1080p през HDMI към телевизора ми, който е сравнително малък - 32 инчов. Разликата дори на такъв телевизор е очевидна. DVD-то каквато и обработка да му прави чипа, все си е записан оригинално 720 × 480 пиксела. Покачването до 1920х1080 пиксела става чрез всякакви алгоритми, които уж би трябвало да измислят изображение за допълнителния огромен брой пиксели. Чипът на твоя плеър би трябвало да прави това по възможно най-добрия начин, но Blu-ray нещата са записани в разделителна способност 1920х1080 и всеки пиксел си е точно определен, а не измислен с някакъв алгоритъм. На практика разликата е очевидна, особено при 32" и нагоре телевизори. При звука също има принципни различия при кодирането, които най-просто могат да се определят като разлика между mp3 и FLAC (което е с качеството на аудио CD).

Моя възторг всъщност не е точно за Blu-ray технологията, или по-точно не и към носителите и плеърите, които могат да възпроизвеждат blu-ray дискове. Там все още нещата са твърде скъпи за моя джоб (плеърите поевтиняха, но празните blu-ray дискове са на абсурдни цени) и нямат възможностите, които аз искам (да се пускат всякакви формати, в които компресират пиратите по света :D). Аз се радвам на нещата записани в high definition формат и устройствата, които възпроизвеждат такива неща. Устройства от рода на Western Digital TV Live HD, Popcorn Hour и други, които имат и wi-fi, мрежи, хард дискове и ала бала неща. Включително и телевизорът ми успява да пусне от външен хард диск 1080p MKV файлове, компресирани с повечето актуални кодеци и да изкара Dolby Digital звук през оптика към същия този DVD плеър LG :D Разликата в картината със стандартно DVD е огромна.

Edited by Javor, 10 ноември 2010 - 11:25 .

#385 Svil

кардинал

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 3368 posts

Posted 10 ноември 2010 - 11:25

View PostJavor, on Nov 10 2010, 10:56, said:

Язък тогава, че си взел ДВД версията на Дъ Биг Фор. Там освен по-слабата картина и звука е Dolby Digital, а не DTS-HD както на Blu-ray. Макар че за DTS-HD си трябва и много сериозна техника за възпроизвеждане :D
Абе язък, ама разликата от 28 до 130 лева мми дойде много, нямах в момента стотинки за делукс версията :D

#386 Javor

кардинал

• Тамплиeри
  • PipPipPipPipPip
  • 1411 posts

Posted 10 ноември 2010 - 11:27

View PostSvil, on Nov 10 2010, 11:25, said:

Абе язък, ама разликата от 28 до 130 лева мми дойде много, нямах в момента стотинки за делукс версията :angry3:
Делукс версията е с ДВД :D :angry2: За това Metallica и издателите им заслужават още псувни и след разочарованието ми от аудио дисковете на Metallica и донякъде на Slayer направо се чудя за кво го взех тоя Delux :D Блу-рея е към 50 лева.

Edited by Javor, 10 ноември 2010 - 11:32 .

#387 Svil

кардинал

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 3368 posts

Posted 10 ноември 2010 - 11:40

Значи малко по-нататък във времето ще си го взема, слагам го в списъка с бъдещи покупки (който мамка му е много голям :D )

#388 Ozzy

All England Lawn Tennis Club Single Handed Champion of the World

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 10 ноември 2010 - 14:48

View PostJavor, on Nov 10 2010, 11:27, said:

разочарованието ми от аудио дисковете на Metallica и донякъде на Slayer
Поясни, моля. :)
I don't know how I managed it...

#389 Javor

кардинал

• Тамплиeри
  • PipPipPipPipPip
  • 1411 posts

Posted 10 ноември 2010 - 14:59

View PostOzzy, on Nov 10 2010, 14:48, said:

Поясни, моля. :)
Написах го в темата за слушане, но и тук ще кажа - звука на аудио дисковете на Anthrax и Megadeth е по-добър от този на Slayer и в ПЪТИ по-добър от този на Metallica, който звучи така сякаш е от LiveMetallica. Той всъщност сигурно е същия и просто не са си играли да го поукрасят малко, за разлика от Anthrax и Megadeth, които са изчистили и миксирали всичко супер. Дори Дейв Мъстейн се чува перфектно :) Явно Metallica имат мания да издават неща, които звучат "естествено" ама мен не ме радва това. Предпочитам си съвършения звук от Черния албум или ако трябва да сравняваме с концертни изпълнения - Live Shit.

Edited by Javor, 10 ноември 2010 - 15:01 .

#390 Envy

Not Telling

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 2409 posts

Posted 10 ноември 2010 - 15:02

View PostJavor, on Nov 10 2010, 14:59, said:

Явно Metallica имат мания да издават неща, които звучат "естествено"...
Мда, сигурно затова лееееекинко и съвсееееем случайно са "барнали" барабаните в началото на "Sad But True", примерно... :)
А относно звука на въпросните аудио-дискове, лично аз нямам оплаквания, честно казано.

#391 Javor

кардинал

• Тамплиeри
  • PipPipPipPipPip
  • 1411 posts

Posted 10 ноември 2010 - 15:05

View PostEnvy, on Nov 10 2010, 15:02, said:

Мда, сигурно затова лееееекинко и съвсееееем случайно са "барнали" барабаните в началото на "Sad But True", примерно... :)
А относно звука на въпросните аудио-дискове, лично аз нямам оплаквания, честно казано.
Сигурно са барали... ама нещо не ме радва напоследък как барат :) :lol: :lol:

#392 Inflicted

кюре

• Енориаши
  • PipPip
  • 91 posts

Posted 10 ноември 2010 - 18:59

METALLICA Live Pour Une Nuit

#393 Inflicted

кюре

• Енориаши
  • PipPip
  • 91 posts

Posted 11 ноември 2010 - 09:39

NIRVANA Live at Reading

#394 Ozzy

All England Lawn Tennis Club Single Handed Champion of the World

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 11 ноември 2010 - 09:43

View PostInflicted, on Nov 11 2010, 09:39, said:

NIRVANA Live at Reading
И как е?
I don't know how I managed it...

#395 Inflicted

кюре

• Енориаши
  • PipPip
  • 91 posts

Posted 12 ноември 2010 - 19:18

RAMMSTEIN Live Volkerball

#396 incarnate

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 427 posts

Posted 13 ноември 2010 - 14:12

Ей на това ^^^ му викам непукист. Шапка свалям на такива пичове като него – не реагират на никакви сигнали. А може би проблемът му е технически – може да пише, но не може да чете. :mellow:
...And through the window in the wall
Comes streaming in on sunlight wings
A million bright ambassadors of morning
And no one sings me lullabies
And no one makes me close my eyes
So I throw the windows wide
And call to you across the sky

#397 jugulator

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 165 posts

Posted 13 ноември 2010 - 15:21

View Postincarnate, on Nov 13 2010, 14:12, said:

Ей на това ^^^ му викам непукист. Шапка свалям на такива пичове като него – не реагират на никакви сигнали. А може би проблемът му е технически – може да пише, но не може да чете. :mellow:

Този пич ме кефи. Сцепва се да гледа всеки божи ден двд-та и клипове.
След такива ежедневни дози като неговите и на мен сигурно ще ми е трудно да реагирам :harhar:

#398 Тигър

кардинал

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 1998 posts

Posted 13 ноември 2010 - 19:06

View Postincarnate, on Nov 13 2010, 14:12, said:

Аз сега като му разгледах постовете, му викам не непукист, ами направо бот. 75 поста, и всичките с еднакво и напълно безсмислено съдържание. Бот.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

#399 Inflicted

кюре

• Енориаши
  • PipPip