Jump to content

Събуждам се с...или какво звучи n-та серия!

820 replies to this topic

#201 man on a mission

Sixx

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 963 posts

Posted 08 август 2008 - 05:21

KISS - Music From The Elder; Не мога да си намеря по-любим албум на Кис, cause i am Just a :metal: ;) :) boy
What we need right now, is a miracle on earth
Let out hearts cry out, so our voices can be heard
Let us walk away together
From the never ending rain,
'Til the sun will shine for all of us again

#202 Лора

кюре

• Енориаши
  • PipPip
  • 126 posts

Posted 08 август 2008 - 06:51

KANSAS - Belexes
Има по-добро ободряващо действие от което и да е кафе :metal:

#203 Yanni

I Am Colossus

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 1816 posts

Posted 08 август 2008 - 07:40

Posted Image
TOOL - Lateralus (2001) :D

Tва не е музика, братче, заааеби...
:metal: :) ;)
A new level reached, where the absence of air lets me breathe...

#204 The Dragon

кюре

• Енориаши
  • PipPip
  • 62 posts

Posted 08 август 2008 - 08:57

Yes - Fragile :metal: :) ;) :D

#205 Guest_Regen_*

• Гости

Posted 08 август 2008 - 09:25

Survivor - Broken Promises.

#206 Roy

архиепископ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 705 posts

Posted 08 август 2008 - 09:30

@wiktory

И на мен винаги ми е било приятно да срещам други хора които харесват музиката на Anathema.Макар че разговорите относно тази група все да гравират около сантиментални спомени,какво точно е ставало докато съм слушал еди коя си тяхна песен.Никога не съм ги възприемал като една от любимите си групи,а като нещо отделно и саможиво.И никога не съм обръщал особено внимание на отделните чисто технически пинизи като такива.Чайките са си чайки ; )

Много бих се радвал ако посетя техен концерт.Тъй като финансово все още не съм особено добре надявам се да наминат към Сърбия или Гърция и тогава вече ще си стягам раницата за път.И разбира се много бих се радвал да споделя преживяването и с други,които го възприемат толкова интимно.

Аз не възприемам полу-акустичният албум като следващ нов такъв.Това не е крачката след A Natural Disaster,а по-скоро крачка в страни.Експеримент.Но разбира се е малко неестесвено да се възприеме след като сме чакали вече четири години за нова Anathema.Помня преди няколко години им гледах концерт със симфоничен оркестър.Тогава нямах достъп до възможностите на интернет и концерта го беше свалил именно човекът който ми показа какво означава одухотворената мъка на Anathema.Беше го свалял с дни.Аз не съм си играл да търся информация от коя година е и дали е със статус на буутлег или е нещо по-особено,но още тогава бях изненадан както сега от коренно различното внушение.

Чакам с огромен интерес новият студиен диск,които заедно с евентуален солов албум на Стивън Уилсън са основните два претендента за изместване на досегашните ми фаворити за тази година.

а по темата

Posted Image

Brian Edno - Ambient 2: The Plateaux of Mirror (1980)

Ино е един от хората които спокойно биха могли да кажат "Аз промених музиката" и няма да звучи нахално.Четирите албума от цикила "ambient" представят въпросната музика във възможно най-мелкият и и акустичен вариант,сравнение с който добрата стара немска машинна традиция или ембиънт артистите от 80-те насам изглеждат като грубяни с големи претенции.Та такава музика става учудващо добре както за късна вечер така и за ранно утро.Успокояваща.
By and large, jazz has always been like the kind of a man you wouldn't want your daughter to associate with.

Duke Ellington

#207 whiplash159

The Grim Squeaker

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 2593 posts

Posted 08 август 2008 - 09:57

Exodus - Tempo of the Damned
Posted Image

Крайно време е да се подготвям за "Thrash 'till Death" феста :metal:
ПИСУК!

#208 wolfy

кардинал

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1086 posts
  • Interests:Mother Nature

Posted 08 август 2008 - 10:50

Nile 2002 In Their Darkened Shrines

Posted Image
Non Nobis Domine, Non Nobis... Sed Nomini Tuo Da Gloriam!

#209 wiktory

empathy

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1079 posts

Posted 08 август 2008 - 11:02

@ Rob Roy - !!! за втори път днес ми се случва да се размажа от кеф именно на тази тема, хех неслучаен наистина ден 08.08.2008г : -)
непременно ще споделим бъдещо концертно гостуване. радвам се изключително много и на общуването върху темата тук. а и феновете й никак не са малко в настоящия форум : )

за мен не мога да кажа, че ми носи някакъв сантимент по каквито и да било отношения. напротив. открих групата в един бих казала доста лежерен в живота ми период ровейки се съвсем безидейно в интернет.
видимо щастлива от размазалото ме ново вдъхновение, за което неспирах да говоря с възхищение една съмишленица, от същата "кръвна група", реши спонтанно да ми донесе, мисля беше от концерта на ПоС извън страната (забележи, хе) диск на Анатема! :metal:
за късмет или съвсем целенасочено улучи от раз слабото ми място с - Алтърнатив 4.
излишно е да ти казвам каво означава това за фен на Пинк Флойд, Депеш, Рейдиохед. последваха - Judgement, A fine day to exit, A Natural Disaster или моето постоянно местожителство в приказката от този период на Анатема.

вярвам всичките им фенове чакаме с нетърпение новия албум, който подобно на твоите съмнения вероятно ще измести досегашните, макар твърде, твърде силни първенци в личните ни класации.
искрено се надявам да е така: )

страхувам се обаче, че това не е просто експеримент, а търсена промяна. бих се съгласила, че междинният албум може да се възприеме като "крачка в страни", ако я нямаше нишката за тази крачка или по-скоро този оттласък, ако мога така да го нарека втъкана още с някои неща от A Fine Day To Exit, в последните Everything и A Simple Mistake като се замислиш изобщо върху текстове и музика....

все пак да удържим до когато : -)

упс, редактирам по темата какво ме събужда - някои отбрани неща на Pain of Salvation като - Ashes, Undertow, Inside, This Heart of Mine, Second Love и т.н. разкошотии
а на Disco Queen как сме подскачали в Солун'07, ехе: )))

Edited by wiktory, 08 август 2008 - 11:06 .

#210 Javor

кардинал

• Тамплиeри
  • PipPipPipPipPip
  • 1411 posts

Posted 08 август 2008 - 12:05

Heaven Shall Burn - 2008 - Iconoclast :metal:

#211 Yanni

I Am Colossus

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 1816 posts

Posted 08 август 2008 - 13:05

Posted Image
VRANI VOLOSA - Където Сърцето Гори (2005) ;)

Колко много съжалявам, че не успях да ги гледам в Неделя във "Fans" :) Ама аз съм си виновен - 2 дни преди концарта от Gorgon са спряли да продават билети. Било е тотали солд аут! :D И на място беше невъзможно да си купиш билет... Много съм любопитен да чуя новите им неща. Ицо твърди, че нямат нищо общо с музиката от албума, който слушам в момента.
Абе страшна банда!
:metal:

#212 foreigner

cream puff

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1436 posts

Posted 08 август 2008 - 13:38

отмарям с малко Сава, а именно

Posted Image
А това неодобрение стана направо демонстративно, когато кепето започна да говори злорадо за рязане на глави и стъпкването им в калта, нищо че - или по-скоро, още повече поради факта, че са се накичили със сиви цилиндери. Това, доколкото лорд Ходсдън можеше да проследи мисълта му, беше начинът, по който би действал Сталинг в Москва, а което е добро за Сталинг, признаваше си открито кепето, бе добро и за него.

#213 Yanni

I Am Colossus

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 1816 posts

Posted 08 август 2008 - 13:57

View Postforeigner, on Aug 8 2008, 14:38, said:

отмарям с малко Сава, а именно

Posted Image
Коригирай си големината на картинката, защото шефа не прощава! :rolleyes: А е срамота обложката на такъв главозамайващо велик албум да бъде изтрита... Знам, че и на Сатир ще му е много неприятно да го стори :yes: ;)
Рисайзнал съм я вместо теб, само коригирай линка :good:

Продължявам с VRANI VOLOSA :metal:

#214 foreigner

cream puff

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1436 posts

Posted 08 август 2008 - 17:57

View PostYanni, on Aug 8 2008, 14:57, said:

Коригирай си големината на картинката, защото шефа не прощава! :rolleyes: А е срамота обложката на такъв главозамайващо велик албум да бъде изтрита... Знам, че и на Сатир ще му е много неприятно да го стори ;) :hi:
Рисайзнал съм я вместо теб, само коригирай линка :yes:

Продължявам с VRANI VOLOSA :good:
мерси :metal:
нещо се поувлякох с размера, точно защото албумът е "главозамайващо велик" ама докато се завърна, времето за едит изтекло...
но понеже си го завъртам за втори път, ето:

Posted Image

другото можете да го триете :lol:

Edited by foreigner, 08 август 2008 - 18:02 .

А това неодобрение стана направо демонстративно, когато кепето започна да говори злорадо за рязане на глави и стъпкването им в калта, нищо че - или по-скоро, още повече поради факта, че са се накичили със сиви цилиндери. Това, доколкото лорд Ходсдън можеше да проследи мисълта му, беше начинът, по който би действал Сталинг в Москва, а което е добро за Сталинг, признаваше си открито кепето, бе добро и за него.

#215 Бай Ангел Пророка

Annother Joker Who's A Rock'N'Roll Star

• Енориаши
  • PipPip
  • 149 posts

Posted 08 август 2008 - 20:25

SODOM - REMEMBER THE FALLEN
.:I HOPE I'LL DIE BEFORE I GET OLD:.

...fictional seduction on a black snow sky,sadness kills the superman,even fathers cry...

#216 tRash

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 153 posts

Posted 08 август 2008 - 20:30

Dio - Magica - 2000
Posted Image

#217 man on a mission

Sixx

• Енориаши
  • PipPipPipPip