Събуждам се с...или какво звучи n-та серия!
Started by Svil, юли 19 2008 08:22
820 replies to this topic
Posted 02 август 2008 - 21:59
Pain of Salvation "Scarsick"
Posted 02 август 2008 - 22:24
Jorn Lande - "Lonely Are The Brave"
So, take me with you,
Take me far away,
We'll ride the wind across the sky...
Spread your wings and you will see,
You control your destiny,
So Sailing Ships
Don't pass you by ...
Take me far away,
So Sailing Ships
Don't pass you by ...
Posted 03 август 2008 - 00:04
The Lens-A Word in Your Eye

Много приятен (предимно) инструментален прог проект на Mike Holmes и Martin Orford. След "смъртта" му въпросните двама създават IQ
Повече от Martin Orford: IQ was formed when Mike Holmes and I broke up The Lens in 1981. Basically we folded the band because we couldn't work with Brian Marshall, the drummer anymore. The Lens had existed in some form since about 1976, and I joined in 1978. It was mainly instrumental, and you can hear a pretty good representation of what it was like on the recent "A Word In Your Eye" CD.
edit: Jadis, IQ и въпросните Lens ми се виждат прог вариант на Пърпъл, Снейк и Рейнбоу, ще взема да си нарисувам родословно дърво

Много приятен (предимно) инструментален прог проект на Mike Holmes и Martin Orford. След "смъртта" му въпросните двама създават IQ
Повече от Martin Orford: IQ was formed when Mike Holmes and I broke up The Lens in 1981. Basically we folded the band because we couldn't work with Brian Marshall, the drummer anymore. The Lens had existed in some form since about 1976, and I joined in 1978. It was mainly instrumental, and you can hear a pretty good representation of what it was like on the recent "A Word In Your Eye" CD.
edit: Jadis, IQ и въпросните Lens ми се виждат прог вариант на Пърпъл, Снейк и Рейнбоу, ще взема да си нарисувам родословно дърво
Edited by foreigner, 03 август 2008 - 00:15 .
А това неодобрение стана направо демонстративно, когато кепето започна да говори злорадо за рязане на глави и стъпкването им в калта, нищо че - или по-скоро, още повече поради факта, че са се накичили със сиви цилиндери. Това, доколкото лорд Ходсдън можеше да проследи мисълта му, беше начинът, по който би действал Сталинг в Москва, а което е добро за Сталинг, признаваше си открито кепето, бе добро и за него.
Posted 03 август 2008 - 00:14
Забелязвам, че напоследък IQ вълната те е обхванала което наистина ме радва, тъй като те са по-особена група и изискват повече време и определена нагласа за правилното им възприятие. Нещата създадени от The Lens са истински самородни диаманти. Колко жалко, че "Widge" реши да сложи край на музикалната си кариера. Междувпрочем последните две изяви на Martin Orford на сцена ще бъдат в началото на октомври, когато преди концертите на Pendragon в Белгия и Холандия "Widge" ще изпълни акустични пиано версии от предстоящия да излезе негов студиен албум...
По темата, днес го ударих на Gazpacho диета и въпреки липсата на супа се задоволих с основното ястие включващо цялата дискография на групата от което не само, че не получих киселини, но ме гони и яко безсъние...
По темата, днес го ударих на Gazpacho диета и въпреки липсата на супа се задоволих с основното ястие включващо цялата дискография на групата от което не само, че не получих киселини, но ме гони и яко безсъние...
18.06.2017 - Phil Collins
19.06.2017 - Phil Collins
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion
19.06.2017 - Phil Collins
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion
Posted 03 август 2008 - 01:10
Slayer 1986 Reign In Blood
Non Nobis Domine, Non Nobis... Sed Nomini Tuo Da Gloriam!
Posted 03 август 2008 - 09:51
In Extremo - Stella Splendens

След като се отказах от гайдарския събор в село Гела, поради натрупването на мнения, че съпътстващата чалга и простотия е малко в повече, сега се задоволявам със слушането на In Extremo и Corvus Corax.

След като се отказах от гайдарския събор в село Гела, поради натрупването на мнения, че съпътстващата чалга и простотия е малко в повече, сега се задоволявам със слушането на In Extremo и Corvus Corax.
Ние ще влезем в забравата
с поредния номер и код.
с поредния номер и код.
Posted 03 август 2008 - 10:00

Nuclear blast all stars - 2007 - Out of the dark
Много добро за събуждане на съседи чалгаджии
Disc 1
"Dysfunctional Hours" 4:23 (feat. Anders Fridén of In Flames)
"Schizo" - 3:32 (feat. Peter Tägtgren of Hypocrisy)
"Devotion" - 3:40 (feat. Jari Mäenpää of Wintersun)
"The Overshadowing" 3:43 (feat. Christian Älvestam of Scar Symmetry)
"Paper Trail" - 4:19 (feat. John Bush of Anthrax)
"The Dawn of All" - 4:10 (feat. Bjorn "Speed" Strid of Soilwork)
"Cold Is My Vengeance" - 3:46 (feat. Maurizio Iacono of Kataklysm)
"My Name Is Fate" - 4:02 (feat. Mark Osegueda of Death Angel)
"The Gilded Dagger" - 4:30 (feat. Richard Sjunnesson and Roland Johansson of Sonic Syndicate)
"Closer to the Edge" - 4:36 (feat. Guillaume Bideau of Mnemic)
[edit] Disc 2
Dimmu Borgir – The Heretic Hammer (US Bonus "In Sorte Diaboli")
Immortal – Tyrants
Nile – As He Creates, So He Destroys
Exodus – Purge the World (Japan Bonus "Shovel Headed Kill Machine")
Anthrax - Ghost
Meshuggah – Futile Breed Machine (Taken from the "The True Human Design" EP)
Chimaira - Kingdom of Heartache (Japan Bonus "Resurrection")
All Shall Perish – Prisoner of War
Agnostic Front – All is Not Forgotten
Threat Signal – Counterbalance
Edited by Svil, 03 август 2008 - 10:02 .
#148 Guest_Regen_*
Posted 03 август 2008 - 17:06
Strange Fruit & Jimmy Nail - Flame still burns.
Posted 03 август 2008 - 17:36
Jeff Scott Soto - "Beginning 2 End"
So, take me with you,
Take me far away,
So Sailing Ships
Don't pass you by ...
Take me far away,
So Sailing Ships
Don't pass you by ...
Posted 03 август 2008 - 22:25
Metal Church 2008 This Present Wasteland
Non Nobis Domine, Non Nobis... Sed Nomini Tuo Da Gloriam!
Posted 03 август 2008 - 22:42
Wozzeck и Чугра - Соня и Салът
Между краката ти
изгряла е греда.
Вземи я Соня,
тя е сала ти.
От мен е Соня,
за сала ти.
Не знаеш ли,
че неродените деца
израстват хубави
като ябълки.
И ти си вкусната
за мен ябълка.
Соня и салът във кръвта,
аз със тях ще литна.
Соня и салът във смъртта,
аз до тях ще стигна.
Черен параклис
във съня,
мраморни усмивки.
Бели градини и пера,
аз ще те повдигна.
Червени устни
духат в моята гора,
ръцете ми притискат
тялото ти,
във твойта плът
потъва ралото ми.
Не знам дали ще стигнем
до семейността,
но ще си спомням кръвта
по чаршафа ти
и сбогом, мила,
това е краят ми.
P.S. Дали на някого му е правило впечатление музикалното сходство на "Уморени крила" на Дони и Момчил с тази песен?
Между краката ти
изгряла е греда.
Вземи я Соня,
тя е сала ти.
От мен е Соня,
за сала ти.
Не знаеш ли,
че неродените деца
израстват хубави
като ябълки.
И ти си вкусната
за мен ябълка.
Соня и салът във кръвта,
аз със тях ще литна.
Соня и салът във смъртта,
аз до тях ще стигна.
Черен параклис
във съня,
мраморни усмивки.
Бели градини и пера,
аз ще те повдигна.
Червени устни
духат в моята гора,
ръцете ми притискат
тялото ти,
във твойта плът
потъва ралото ми.
Не знам дали ще стигнем
до семейността,
но ще си спомням кръвта
по чаршафа ти
и сбогом, мила,
това е краят ми.
P.S. Дали на някого му е правило впечатление музикалното сходство на "Уморени крила" на Дони и Момчил с тази песен?
с поредния номер и код.
с поредния номер и код.
Posted 03 август 2008 - 22:52
The Beatles -->> "The Beatles" /The White Album/

Чета напоследък една публицистична книжка за пражката пролет и революционната /и съдбоносна/ 1968-ма година,...та няма как Белият албум да не се превърне в най-естествения саундтрак. Той излиза на 22-ри ноември в същата тази "най-дълга година" и е едно от знаменателните събития, наред с убийството на Мартин Лутър Кинг, студентските вълнения в цял свят, окупацията на Чехословакия, премиерата на "Коса", смъртта на Гагарин и прочие...
Винаги съм казвал и пак ще го повторя - в този албум може да се чуе целият рокендрол! Той е абсолютната му изкристализирала квинтесенция. И което е по-важно - за пръв път тук излизат от инкубационния си период авангардните, металните, алтернативните, пънкарливите и прогресивните вируси..., наведнъж!

Чета напоследък една публицистична книжка за пражката пролет и революционната /и съдбоносна/ 1968-ма година,...та няма как Белият албум да не се превърне в най-естествения саундтрак. Той излиза на 22-ри ноември в същата тази "най-дълга година" и е едно от знаменателните събития, наред с убийството на Мартин Лутър Кинг, студентските вълнения в цял свят, окупацията на Чехословакия, премиерата на "Коса", смъртта на Гагарин и прочие...
Винаги съм казвал и пак ще го повторя - в този албум може да се чуе целият рокендрол! Той е абсолютната му изкристализирала квинтесенция. И което е по-важно - за пръв път тук излизат от инкубационния си период авангардните, металните, алтернативните, пънкарливите и прогресивните вируси..., наведнъж!
-----------------------------------------
Слушай силно!
Слушай силно!
Posted 03 август 2008 - 23:09
Нещото което вие в нощта, on Aug 3 2008, 23:42, said:
О, разбира се! Дони е пословичен производител на "deja vu"-та. Въпросната "Уморени крила" има подозрително много сходства и с Ammonia Avenue на The Alan Parsons Project.
Инак, откакто разбрах, че въпросната Соня от "Соня и Салът" всъщност била Соня Васи
Няма място в Неговия свят тази.
-----------------------------------------
Слушай силно!
Слушай силно!
Posted 03 август 2008 - 23:27
violator, on Aug 4 2008, 00:09, said:
О, разбира се! Дони е пословичен производител на "deja vu"-та. Въпросната "Уморени крила" има подозрително много сходства и с Ammonia Avenue на The Alan Parsons Project.
Инак, откакто разбрах, че въпросната Соня от "Соня и Салът" всъщност била Соня Васи
, просто не мога да я слушам тази песен!
Асоциацията с Ammonia Avenue не ми беше хрумвала, но си прав.
Колкото до Соня...
Тук вече звучи: The Sisters Of Mercy - This Corrosion
с поредния номер и код.
с поредния номер и код.
Posted 04 август 2008 - 07:19
violator, on Aug 3 2008, 23:52, said:
The Beatles -->> "The Beatles" /The White Album/

Миналата седмица са скъсах да го въртя в работата.
Започвам седмицата с нещо свръх-любимо:

OPETH - Blackwater Park (2001)
A new level reached, where the absence of air lets me breathe...
#156 Guest_Regen_*
Posted 04 август 2008 - 08:11
Iced Earth - Behold the Wicked Child..
Халбума тресе..
Халбума тресе..
Posted 04 август 2008 - 11:44
Mark Knopfler - Don't You Get It
Posted 04 август 2008 - 11:53
Yanni, on Jul 22 2008, 13:16, said:
И аз това слушам в момента. Доста постничко...
Албумът е монотонен, бързо доскучаващ, с почти пълна липса на свежи идеи... излишен.
С нищо няма да го запомня. Далеч, далеч от класата на Elect The Dead на Serj!
А сравнения с албумите на System Of A Down са немислими 
Слушах го оня ден албума. И на мен в началото ми тръгна скучноват и монотонен, дори леко дразнещ. Може би заради очакванията от китариста на една от най-любимите ми групи и асоциациите с нея. Но някак си постепенно се отпуснах и освободих съзнанието си от всякакви аналогии... просто слушах...и... някак си неусетно албумът ме грабна.
Иначе, да, на Серж поне за сега печели категорично.
Posted 04 август 2008 - 12:23
Yanni, on Jul 22 2008, 14:16, said:
А сравнения с албумите на System Of A Down са немислими 
По темата:
Maiden Heaven - A Tribute to Iron Maiden
ПИСУК!
Posted 04 август 2008 - 12:34
whiplash159, on Aug 4 2008, 12:23, said:
Що се отнася до качество съм съгласен, но чисто музикалния подход е толкова SOAD-ски, че просто няма повече на къде.
Много си прав, забравих да го спомена това мое впечатление по-горе. Много повече прилича на Систем отколкото творбата на Серж, което си е съвсем нормално всъщност. Но колкото прилича, толкова е и различен. С интерес чакам твоето ревю и втория мой прочит след това.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users

This topic is locked