Jump to content

Кой филм гледахте последно

361 replies to this topic

#281 Rhiannon

кюре

• Енориаши
  • PipPip
  • 60 posts

Posted 14 септември 2007 - 15:30

Такси 4 - търкаляла съм се на пода от смях. 3-ката беше скучна, но 4-ката определено си заслужава.
"No word matters. But man forgets reality and remembers words." - Roger Zelazny (Lord of Light)

#282 Abadon

приятел на Чубака

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 577 posts

Posted 14 септември 2007 - 15:40

е, дай името на филмеца, де dry.gif
Приключенията на Шарп или нещо подобно, мисля че имаше и сериал с подобно име и същите актьори.

действието на филма се развиваше в Индия и нашия заедно с още един пич ирландец спасяваха една руса мацка от лошите. лошия беше много лош и накрая уби даже гаджето си, иначе плениците ги убиваха като им забиваха голям пирон в главите. единствения кусур беше че няма много слонове :metal: :metal: :P
Знаете ли че ...

Мириса на пламъка от запалката мирише на изгорели косми от носа.

#283 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7533 posts

Posted 14 септември 2007 - 15:44

"Приключенията на кралския стрелец Шарп" е култов сериал с Шон Бийн от по-ранната му кариера. Навремето по руската телевизия, докато я имаше, не изпусках серия. Не знам колко и какви Епизоди е имал целият филм, не съм търсил, но във всички, които гледах действието се развиваше в Испания по време на френската Наполеонова окупация там, а английски войски се опитваха да озаптяват франсетата.

Шарп беше шеф на отряд суперточни стрелци, прародители на снайперистите, които изпращаха по някакви специални мисии. Имаше як сблъсък на мъжки характери там :metal:

:metal:
WeRock.bg - сайт за Праведна музика

#284 Abadon

приятел на Чубака

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 577 posts

Posted 14 септември 2007 - 16:11

за същия сериал говорех. бях му голям фен, само че явно съм позабравил фабулата.
та игралния филм явно се явява продължение на сериала, както пак казах действието се развиваше в Индия, Шарп беше вече полковник от запаса и замина за Индия за да спаси ирландеца забравих му името, но постояно имаше препратки към сериала, как бил спасил един кой си генерал докато бил сержант, имаше и една сцена с пълнене на пушки която много добре си спомням от сериала.
Знаете ли че ...

#285 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7533 posts

Posted 14 септември 2007 - 16:14

А полковникът Шон Бийн ли беше или да не си правя труда да се интересувам от този филм?

#286 Abadon

приятел на Чубака

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 577 posts

Posted 14 септември 2007 - 17:09

View PostSatyr, on Sep 14 2007, 17:14, said:

А полковникът Шон Бийн ли беше или да не си правя труда да се интересувам от този филм?
да. позарових се за филма ето го
той бил и нов на всичкото отгоре
Знаете ли че ...

#287 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7533 posts

Posted 14 септември 2007 - 17:32

И са го давали по телевизията :P
И аз не съм го гледал :metal:
А-а-а-а-а :D :lol: :metal:

#288 duende

кардинал

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1149 posts

Posted 15 септември 2007 - 18:05

View Postmarillion, on Sep 12 2007, 14:41, said:

Никой мъж/жена не те кара да се влюбваш в него безпаметно. Ти туй нещо, си го правиш сам/сама без да го осъзнаваш дори. Човекът срещу теб има обикновено второстепенна роля в тази мелодрама. Ореолът, който изграждаш около него си е видим единствено и само от теб. Никой друг го не вижда туй свято нещо, вервай ми.........от опит ти го казвам. :D И ако до тук е ясна позицията ми, има ли смисъл да анализирам останалата част от определението ти? :crazy_pilot:

Сладури, айде съобразявайте се, че това не е форум лична драма. :yes:

Нямах време да влизам напоследък във форумите инак да съм ви изтрил "анализите".
Има други форуми за такива дискусии, не ги видете в "Кино".

#289 Fester Addams

True Poser

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 277 posts

Posted 16 септември 2007 - 12:28

Снощи гледах по Нова телевизия "Jason X",който е последният филм(предполагам за сега :metal: ) за известния злодей Jason Voorhees.Не мога да кажа,че съм особено впечатлен,може би защото когато нещо се преекспонира прекалено много и започва да омръзва.Ако не друго поне се вдъхнових да си сваля другите филми от поредицата Петък 13-ти :metal:
Шоу да става!

#290 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts
  • Interests:Progressive Rock

Posted 16 септември 2007 - 13:38

Последните четири вечери последователно изгледах за енти път Особеностите. Колкото и пъти да го гледам това чудо на руската народопсихология, толкова пъти ще намирам упование да продължа живота си с усмивка. Рядко зареждаща емоционално поредица. Уж нищо като драматургия, повтарящи се събития и диалози, а пък толкова послания...

Нууу, за единение........... :D

:)
18.06.2017 - Phil Collins
19.06.2017 - Phil Collins
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#291 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7533 posts

Posted 16 септември 2007 - 17:32

"Опасен чар", благодарение на hena_iv :D

Трябва му един сериозен римейк на този филм, както и на повече бисери на соцкинематографията. Въпреки, че който не е живял в онези времена, по-трудно ще го разбере, но все пак.

#292 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts

Posted 16 септември 2007 - 17:38

View PostSatyr, on Sep 16 2007, 18:32, said:

"Опасен чар", благодарение на hena_iv :D

Трябва му един сериозен римейк на този филм, както и на повече бисери на соцкинематографията. Въпреки, че който не е живял в онези времена, по-трудно ще го разбере, но все пак.

Стига бе. Ти говориш за римейк на един от най-емблематичните филми на соца... Не мога да повярвам, че го мислиш сериозно. ;) Кой ще бъде Седларов? Коя ще бъде Мичето? Този филм толкова го обичам, че когато го дават по телевизията го гледам наум, мислено. Не мисля, че му трябва римейк... :D
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#293 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7533 posts

Posted 16 септември 2007 - 18:01

Трябва му. Аз си мислех, че основият проблем е кой да бъде Мисиркин/Орлов/Ястребовски/Соколов/Буревестников. Но все ще се намери. Физиомутрите на народа за няколко десетки години не са се облагородили дотолоква, че да не можем да немерим заместници и на останалите. А ако все пак не стане - Лошо! Лошо, Седларов, лошо! :D

P.S. И слушайте Дуенде :D

#294 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts

Posted 16 септември 2007 - 18:05

View PostSatyr, on Sep 16 2007, 19:01, said:

P.S. И слушайте Дуенде :D

Ааа не става, той от дъжд на вятър се мерка тука. Как да го слушаме? Здрава ръка си требе тук и.........Сатир!! :D
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#295 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7533 posts

Posted 16 септември 2007 - 18:14

На Дуенде ръката съвсем не е по-мека от моята, а пък ако искате две такива - хм... това прилича на мазохизъм :D

#296 Guest_RocknRollNigger_*

• Гости

Posted 16 септември 2007 - 22:41

Днес отново гледах Sin City. Малко са филмите, които толкова силно ме залепят за стола. Няма такъв стил, няма такава изискана и същевременно брутална атмосфера. Въобще, всичко, до което Тарантино се е докосвал дори с пръст, е гениално. :harhar:

#297 wolfy

кардинал

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1086 posts
  • Interests:Mother Nature

Posted 17 септември 2007 - 00:21

HALLOWEEN (1978)

Posted Image

Приготвил съм си всичките 8 серии, нещо ме е подгонила носталгията по старите хорър-филми :D :harhar:
Non Nobis Domine, Non Nobis... Sed Nomini Tuo Da Gloriam!

#298 duende

кардинал

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1149 posts

Posted 17 септември 2007 - 08:50

Гледах отново Saturn 3.

Не мога да си обясня яростното оплюване на филма от критици и киномани. Никой от киноманите, с които съм говорил не го харесва (с изключение на Шурето), но за мен филмът е забележително постижение в сай фай ужас жанра, добил за кратко популярност след успеха на "Пришълецът" в началото на 80-те години.

Макар и странен избор за режисьор на техно-ужас, ветеранът Стенли Донан (Singing in the rain), е свършил добра работа в натрупването на паническо напрежение и безизходица в отдалeчената планетарна станция. Началният кадър с бавното поникване на черните сенки на техниците на космодрумната площадка е реверанс към "Одисеята..." а намеците за Новите Отношения между мъжа и жената и "използването" на секса ми навяват асоциации с романа на Евгени Замятин - "Ние".

Триото актьори е напълно адекватно - изсеченото безстрастно лице на Харви Кайтел отразява тихата убийствена лудост на персонажа му пренесена по "direct input", Фара Фосет е точно толкова невинна с глуповатия си блондински чар, колкото трябва да бъде, а Кърк Дъглас идеално се вписва в ролята на безкомпромисен ветеран от старата генерация, раздразнен от смущенията в уединения му рай на самотния сателит на Сатурн.

Бях го гледал като дете и имах съмнения, че сега няма да ми допадне, но филмът си е култ! Язък му за златните малинки.

Но най-изявеният персонаж си остава, разбира се, Хекторя.

Posted Image

Edited by duende, 17 септември 2007 - 08:52 .

#299 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7533 posts

Posted 17 септември 2007 - 10:48

Бях го гледал като дете и имах съмнения, че сега няма да ми допадне, но филмът си е култ! Язък му за златните малинки.
А-а-а, това и аз съм го гледал навремето, малко след ранна детска възраст и тогава си ме беше впечатлил здраво. Не помнех заглавието, а само Кърк Дъглас и робота, добре че ме открехна сега кой е филмът, а пък тогава Харви Кайтел не съм го познавал. Фара Фосет и сега не я познавам. Не знам дали бих искал да я ... позная :D

#300 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7533 posts

Posted 17 септември 2007 - 10:50

Не знам как бих го възприел сега, но наистина срамота ако е получавал златни малинки :D

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users