Кой филм гледахте последно
Started by Satyr, юли 13 2007 21:05
361 replies to this topic
Posted 14 септември 2007 - 15:30
Такси 4 - търкаляла съм се на пода от смях. 3-ката беше скучна, но 4-ката определено си заслужава.
"No word matters. But man forgets reality and remembers words." - Roger Zelazny (Lord of Light)
Posted 14 септември 2007 - 15:40
е, дай името на филмеца, де dry.gif
действието на филма се развиваше в Индия и нашия заедно с още един пич ирландец спасяваха една руса мацка от лошите. лошия беше много лош и накрая уби даже гаджето си, иначе плениците ги убиваха като им забиваха голям пирон в главите. единствения кусур беше че няма много слонове

Знаете ли че ...
Мириса на пламъка от запалката мирише на изгорели косми от носа.
Posted 14 септември 2007 - 15:44
"Приключенията на кралския стрелец Шарп" е култов сериал с Шон Бийн от по-ранната му кариера. Навремето по руската телевизия, докато я имаше, не изпусках серия. Не знам колко и какви Епизоди е имал целият филм, не съм търсил, но във всички, които гледах действието се развиваше в Испания по време на френската Наполеонова окупация там, а английски войски се опитваха да озаптяват франсетата.
Шарп беше шеф на отряд суперточни стрелци, прародители на снайперистите, които изпращаха по някакви специални мисии. Имаше як сблъсък на мъжки характери там
Шарп беше шеф на отряд суперточни стрелци, прародители на снайперистите, които изпращаха по някакви специални мисии. Имаше як сблъсък на мъжки характери там

WeRock.bg - сайт за Праведна музика
Posted 14 септември 2007 - 16:11
за същия сериал говорех. бях му голям фен, само че явно съм позабравил фабулата.
та игралния филм явно се явява продължение на сериала, както пак казах действието се развиваше в Индия, Шарп беше вече полковник от запаса и замина за Индия за да спаси ирландеца забравих му името, но постояно имаше препратки към сериала, как бил спасил един кой си генерал докато бил сержант, имаше и една сцена с пълнене на пушки която много добре си спомням от сериала.
та игралния филм явно се явява продължение на сериала, както пак казах действието се развиваше в Индия, Шарп беше вече полковник от запаса и замина за Индия за да спаси ирландеца забравих му името, но постояно имаше препратки към сериала, как бил спасил един кой си генерал докато бил сержант, имаше и една сцена с пълнене на пушки която много добре си спомням от сериала.
Знаете ли че ...
Posted 14 септември 2007 - 17:09
Satyr, on Sep 14 2007, 17:14, said:
А полковникът Шон Бийн ли беше или да не си правя труда да се интересувам от този филм?
той бил и нов на всичкото отгоре
Знаете ли че ...
Posted 15 септември 2007 - 18:05
marillion, on Sep 12 2007, 14:41, said:
Никой мъж/жена не те кара да се влюбваш в него безпаметно. Ти туй нещо, си го правиш сам/сама без да го осъзнаваш дори. Човекът срещу теб има обикновено второстепенна роля в тази мелодрама. Ореолът, който изграждаш около него си е видим единствено и само от теб. Никой друг го не вижда туй свято нещо, вервай ми.........от опит ти го казвам.

Сладури, айде съобразявайте се, че това не е форум лична драма.

Нямах време да влизам напоследък във форумите инак да съм ви изтрил "анализите".
Има други форуми за такива дискусии, не ги видете в "Кино".
Posted 16 септември 2007 - 12:28
Снощи гледах по Нова телевизия "Jason X",който е последният филм(предполагам за сега
) за известния злодей Jason Voorhees.Не мога да кажа,че съм особено впечатлен,може би защото когато нещо се преекспонира прекалено много и започва да омръзва.Ако не друго поне се вдъхнових да си сваля другите филми от поредицата Петък 13-ти

Шоу да става!
Posted 16 септември 2007 - 13:38
Последните четири вечери последователно изгледах за енти път Особеностите. Колкото и пъти да го гледам това чудо на руската народопсихология, толкова пъти ще намирам упование да продължа живота си с усмивка. Рядко зареждаща емоционално поредица. Уж нищо като драматургия, повтарящи се събития и диалози, а пък толкова послания...
Нууу, за единение...........
Нууу, за единение...........

18.06.2017 - Phil Collins
19.06.2017 - Phil Collins
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion
Posted 16 септември 2007 - 17:38
Satyr, on Sep 16 2007, 18:32, said:
"Опасен чар", благодарение на hena_iv
Трябва му един сериозен римейк на този филм, както и на повече бисери на соцкинематографията. Въпреки, че който не е живял в онези времена, по-трудно ще го разбере, но все пак.

Трябва му един сериозен римейк на този филм, както и на повече бисери на соцкинематографията. Въпреки, че който не е живял в онези времена, по-трудно ще го разбере, но все пак.
Стига бе. Ти говориш за римейк на един от най-емблематичните филми на соца... Не мога да повярвам, че го мислиш сериозно.

18.06.2017 - Phil Collins
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion
Posted 16 септември 2007 - 18:01
Трябва му. Аз си мислех, че основият проблем е кой да бъде Мисиркин/Орлов/Ястребовски/Соколов/Буревестников. Но все ще се намери. Физиомутрите на народа за няколко десетки години не са се облагородили дотолоква, че да не можем да немерим заместници и на останалите. А ако все пак не стане - Лошо! Лошо, Седларов, лошо! 
P.S. И слушайте Дуенде

P.S. И слушайте Дуенде

#296 Guest_RocknRollNigger_*
Posted 16 септември 2007 - 22:41
Днес отново гледах Sin City. Малко са филмите, които толкова силно ме залепят за стола. Няма такъв стил, няма такава изискана и същевременно брутална атмосфера. Въобще, всичко, до което Тарантино се е докосвал дори с пръст, е гениално.

Posted 17 септември 2007 - 00:21
HALLOWEEN (1978)

Приготвил съм си всичките 8 серии, нещо ме е подгонила носталгията по старите хорър-филми

Приготвил съм си всичките 8 серии, нещо ме е подгонила носталгията по старите хорър-филми

Non Nobis Domine, Non Nobis... Sed Nomini Tuo Da Gloriam!
Posted 17 септември 2007 - 08:50
Гледах отново Saturn 3.
Не мога да си обясня яростното оплюване на филма от критици и киномани. Никой от киноманите, с които съм говорил не го харесва (с изключение на Шурето), но за мен филмът е забележително постижение в сай фай ужас жанра, добил за кратко популярност след успеха на "Пришълецът" в началото на 80-те години.
Макар и странен избор за режисьор на техно-ужас, ветеранът Стенли Донан (Singing in the rain), е свършил добра работа в натрупването на паническо напрежение и безизходица в отдалeчената планетарна станция. Началният кадър с бавното поникване на черните сенки на техниците на космодрумната площадка е реверанс към "Одисеята..." а намеците за Новите Отношения между мъжа и жената и "използването" на секса ми навяват асоциации с романа на Евгени Замятин - "Ние".
Триото актьори е напълно адекватно - изсеченото безстрастно лице на Харви Кайтел отразява тихата убийствена лудост на персонажа му пренесена по "direct input", Фара Фосет е точно толкова невинна с глуповатия си блондински чар, колкото трябва да бъде, а Кърк Дъглас идеално се вписва в ролята на безкомпромисен ветеран от старата генерация, раздразнен от смущенията в уединения му рай на самотния сателит на Сатурн.
Бях го гледал като дете и имах съмнения, че сега няма да ми допадне, но филмът си е култ! Язък му за златните малинки.
Но най-изявеният персонаж си остава, разбира се, Хекторя.
Не мога да си обясня яростното оплюване на филма от критици и киномани. Никой от киноманите, с които съм говорил не го харесва (с изключение на Шурето), но за мен филмът е забележително постижение в сай фай ужас жанра, добил за кратко популярност след успеха на "Пришълецът" в началото на 80-те години.
Макар и странен избор за режисьор на техно-ужас, ветеранът Стенли Донан (Singing in the rain), е свършил добра работа в натрупването на паническо напрежение и безизходица в отдалeчената планетарна станция. Началният кадър с бавното поникване на черните сенки на техниците на космодрумната площадка е реверанс към "Одисеята..." а намеците за Новите Отношения между мъжа и жената и "използването" на секса ми навяват асоциации с романа на Евгени Замятин - "Ние".
Триото актьори е напълно адекватно - изсеченото безстрастно лице на Харви Кайтел отразява тихата убийствена лудост на персонажа му пренесена по "direct input", Фара Фосет е точно толкова невинна с глуповатия си блондински чар, колкото трябва да бъде, а Кърк Дъглас идеално се вписва в ролята на безкомпромисен ветеран от старата генерация, раздразнен от смущенията в уединения му рай на самотния сателит на Сатурн.
Бях го гледал като дете и имах съмнения, че сега няма да ми допадне, но филмът си е култ! Язък му за златните малинки.
Но най-изявеният персонаж си остава, разбира се, Хекторя.

Edited by duende, 17 септември 2007 - 08:52 .
Posted 17 септември 2007 - 10:48

1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users