Jump to content

Кой филм гледахте последно

361 replies to this topic

#261 wiktory

empathy

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1079 posts

Posted 10 септември 2007 - 14:55

View Postmarillion, on Sep 10 2007, 15:32, said:

А моля, моля, въобще не флудвам, а изразявам мнение... :wub:

Винаги е хубаво, когато една жена признае нещо очевидно и затова не се сдържах. Сега чакам, всички мацки от форума вкупом да си признаете, че сте заспали Червени шапчици, ама по-скоро ще ме оплюете мен вместо да го направите... :harhar:

гледай сега как ме замисли за Червените шапчици. ама не изобщо за тях, а точно за заспалите. и какво установих?! мдаа, доста внимание отделям в мислите си, абе от съвсем ранни детски години спрягам наум заспалите Червени шапчици.
и ето... сега еех като не мога да си призная! няма да мога да спя от угризения...

@ оф - Мерилиъне, предлагам други вълнения за обсъждане: сръбска скара. и тема.
щото отвреме-навреме виждам по улиците някой надпис "сръбска скара". колкото пъти съм поглеждала вътре съм виждала само най-обикновени кебапчета и кюфтета.
та да чуем мнения на форумци по въпроса. може би тук има някаква тайна? да не би каймата да съдържа накълцан сърбин? дали консумацията на сръбска скара крие опасност от заразяване с косовски синдром?

Edited by wiktory, 10 септември 2007 - 16:37 .

#262 clear

калпазанка

• Енориаши
  • PipPip
  • 118 posts

Posted 11 септември 2007 - 16:16

View Postwiktory, on Sep 10 2007, 11:38, said:

"Последен подарък"
приятно филмче за приятелството, семейството, парите, любовта и онова, от което са направени празниците - човечност :(

стойността на нещата в..уф, ще изпадна в клишета)
много приятно филмче, дам.
настройвам се есенно листопадно. да гледам нещо като "Небето над Тоскана" ли, чудя се

#263 Hard rock fan

Self Portrait

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1036 posts

Posted 11 септември 2007 - 16:23

View Postwiktory, on Sep 10 2007, 15:55, said:

гледай сега как ме замисли за Червените шапчици. ама не изобщо за тях, а точно за заспалите. и какво установих?! мдаа, доста внимание отделям в мислите си, абе от съвсем ранни детски години спрягам наум заспалите Червени шапчици.
и ето... сега еех като не мога да си призная! няма да мога да спя от угризения...

@ оф - Мерилиъне, предлагам други вълнения за обсъждане: сръбска скара. и тема.
щото отвреме-навреме виждам по улиците някой надпис "сръбска скара". колкото пъти съм поглеждала вътре съм виждала само най-обикновени кебапчета и кюфтета.
та да чуем мнения на форумци по въпроса. може би тук има някаква тайна? да не би каймата да съдържа накълцан сърбин? дали консумацията на сръбска скара крие опасност от заразяване с косовски синдром?

Спамъриии :lol: :( Той кат ви види Дуендята, ше ви даде разни Червени шапчици и сръбски скари :yes:

Ма да бе, права е Хенката, еми тъй е с неподходящите господА.

По темата: гледах и аз "Мълчанието на агнетата", "Да напуснеш Лас Вегас" и някакъв ингилизки филм тип приключенски, действието се развиваше в Индия, а Боромир (не му помня името на актьора) беше смел ингилизки офицерин, спасяващ руса девойка. Много си падам по такива филми. :yes:

Edited by Hard rock fan, 11 септември 2007 - 16:26 .

За него необходимото и достатъчно доказателство за съществуването на Бог беше музиката.

#264 no way

9

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 204 posts

Posted 12 септември 2007 - 07:28

Hitchcock Frenzy 1972

#265 wiktory

empathy

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1079 posts

Posted 12 септември 2007 - 10:17

View PostHard rock fan, on Sep 11 2007, 17:23, said:

Спамъриии :D ;) Той кат ви види Дуендята, ше ви даде разни Червени шапчици и сръбски скари :bomb:

Ма да бе, права е Хенката, еми тъй е с неподходящите господА.

опс! о-о. още една спамърка :P
спирам офа сериозно. няма подходящи и неподходящи господа.
също и такива обстоятелства.
има подходящи и неподходящи избори, които зависят единствено и само от нас ;)
да влиза Дуендя, кхъ... :P

По темата: гледах и аз ....
и някакъв ингилизки филм тип приключенски, действието се развиваше в Индия, а Боромир (не му помня името на актьора) беше смел ингилизки офицерин, спасяващ руса девойка. Много си падам по такива филми. ;)

е, дай името на филмеца, де :D

@ Клиърката, Даян е адски очарователна, а филма мога да гледам десетина пъти поред без да ми омръзне. чудя се как съм го пропуснала в другата тема, хм.

Edited by wiktory, 12 септември 2007 - 10:32 .

#266 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts
  • Interests:Progressive Rock

Posted 12 септември 2007 - 10:46

View Postwiktory, on Sep 12 2007, 11:17, said:

има подходящи и неподходящи избори, които зависят единствено и само от нас :P

Абе да ти кажа и това не е точно така, но да отворим нова тема, иначе...

да влиза Дуендя, кхъ... :D

;)
18.06.2017 - Phil Collins
19.06.2017 - Phil Collins
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#267 Hard rock fan

Self Portrait

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1036 posts

Posted 12 септември 2007 - 11:39

е, дай името на филмеца, де :D

Еее, ами хич не го знам, ;) не хванах филма отначало, по Канал 1 го гледах.
За него необходимото и достатъчно доказателство за съществуването на Бог беше музиката.

#268 henna iv

why-not-smile

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 412 posts

Posted 12 септември 2007 - 13:21

View Postmarillion, on Sep 12 2007, 11:46, said:

Абе да ти кажа и това не е точно така, но да отворим нова тема...

интересно как ще я озаглавите :D

инак, тоя път се съгласявам с теб :)
гледам, разгоряхте страсти по Жесток Романс, ама поприпомнихте ли го м?
понеже аз точно него ползвах за база на "гениалното" си обобщение (личен опит не споделям ;) :P )

та, така, Викт - има, и още как, неподходящи господа (и дами, предполагам) :P
тези, дето те карат да се влюбиш в тях безпаметно, оставят те да затънеш до уши и после го използват най-безсърдечно, без при това да ти отвръщат със същите чЮвства :angry3: (ето ви определение :blink: )

(Дуенде, скъпи, Жесток Романс обсъждаме тука, не сме в офф-а, нали тъй :angel: )

този тип неподходящи имах предвид, както и че много е лесно човек в тях да се влюби... за жалост :(
за воля и други подобни "по време на любов" няма какво да говорим :no:

пп. Фенче, Викт, този е филмът ви - Изпитанията на Шарп

Edited by henna iv, 12 септември 2007 - 13:24 .

#269 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts

Posted 12 септември 2007 - 13:41

View Posthenna iv, on Sep 12 2007, 14:21, said:

тези, дето те карат да се влюбиш в тях безпаметно, оставят те да затънеш до уши и после го използват най-безсърдечно, без при това да ти отвръщат със същите чЮвства :angry3: (ето ви определение :P )

Ами не съм съгласен... :blink:
(изненадка ;) )

Никой мъж/жена не те кара да се влюбваш в него безпаметно. Ти туй нещо, си го правиш сам/сама без да го осъзнаваш дори. Човекът срещу теб има обикновено второстепенна роля в тази мелодрама. Ореолът, който изграждаш около него си е видим единствено и само от теб. Никой друг го не вижда туй свято нещо, вервай ми.........от опит ти го казвам. :no: И ако до тук е ясна позицията ми, има ли смисъл да анализирам останалата част от определението ти? :angel:
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#270 henna iv

why-not-smile

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 412 posts

Posted 12 септември 2007 - 13:56

И ако до тук е ясна позицията ми, има ли смисъл да анализирам останалата част от определението ти?

има има, най-мразим нЕкой да раздробява нещата и да ги изкарва от контекст :angry3:

давай по определението :P

View Postmarillion, on Sep 12 2007, 14:41, said:

... да се влюбваш в него безпаметно. Ти туй нещо, си го правиш сам/сама без да го осъзнаваш дори. Човекът срещу теб има обикновено второстепенна роля в тази мелодрама. Ореолът, който изграждаш около него си е видим единствено и само от теб. Никой друг го не вижда туй свято нещо, вервай ми.........от опит ти го казвам. :( :angel:

с това съм съгласна, но...

а) огън гори, никой не хвърля допълнително съчки в него (да не говорим, че може с вода (студена ;) ) да се потуши), той бавно си изтлява

и

б) същият огън гори, ще ти се да угасне, ама някой системно налива масло връз него

къде се крие негодникът, питам :blink:
(справка Жесток Романс :no: )

Edited by henna iv, 12 септември 2007 - 13:58 .

#271 wiktory

empathy

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1079 posts

Posted 12 септември 2007 - 14:01

name='henna iv' post='8865' date='Sep 12 2007, 14:21 ']
интересно как ще я озаглавите

българинът не може в светове без фантазии (затова е луд фен на Черна котка, бял котарак... )
та по повода вече предложих - ами, сръбска скара :P

гледам, разгоряхте страсти по Жесток Романс, ама поприпомнихте ли го м?
понеже аз точно него ползвах за база на "гениалното" си обобщение (личен опит не споделям
именно. аз също не изхождам от лична позиция по простата причина, че нямам и не мога да дам личен пример, което не значи, че в живота бол да черпиш такива. дано го схване и Мерилиън :no:

та, така, Викт - има, и още как, неподходящи господа (и дами, предполагам) :angry3:
тези, дето те карат да се влюбиш в тях безпаметно, оставят те да затънеш до уши и после го използват най-безсърдечно, без при това да ти отвръщат със същите чЮвства (ето ви определение )

-дето те карат

-оставят те

-използват

-без при това да ти отвръщат

аа, потърпевшата къде е при всичките тези действия от негова страна?

просто й се случва, така ли... !?

не, Хен, всеки сам, посредством личният си избор се е поставил в съответната позиция
неподходящият ти избор те вкарва в неподходяща позиция, където неотменно се намира точно господин Подходящият да ти разкаже каквото там, сещаш се
което и всъщност исках да кажа

този тип неподходящи имах предвид, както и че много е лесно човек в тях да се влюби... за жалост ;)
за воля и други подобни "по време на любов" няма какво да говорим :blink:

има начини да осъзнаеш какво имаш срещу себе си
не мога да се съглася, че една жена не знае прекрасно как! абсурдно е

златничка :angel:

Edited by wiktory, 12 септември 2007 - 14:04 .

#272 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts

Posted 12 септември 2007 - 14:33

View Posthenna iv, on Sep 12 2007, 14:56, said:

има има, най-мразим нЕкой да раздробява нещата и да ги изкарва от контекст :angry3:

давай по определението :P

Добре, нека видим какво остана от определението ти:
оставят те да затънеш до уши и после го използват най-безсърдечно, без при това да ти отвръщат със същите чЮвства

Както вече споделих никой не те кара насила, така че ти сам/сама се оставяш да затънеш до уши. И сега идва най-сладкото, а именно чувството за вина изразено чрез обвинение. Или иначе казано: Ах, недей ма ти оставя тъй коравосърдечно, щот сърцето ми разби извечно... :angel:
Кой какво използва питам аз и отговор не искам... ;)

с това съм съгласна, но...

а) огън гори, никой не хвърля допълнително съчки в него (да не говорим, че може с вода (студена :no: ) да се потуши), той бавно си изтлява

На това аз му казвам липса на покритие, спойка, химия, карма... Или грешка, но знам че е лесно да се каже постфактум. Първото ми гадже /много луда беше, мани-мани/ навремето имаше теория според която всеки човек има своя половинка някъде по света, но е твърде невероятно да я срещне в действителност и обикновено се задоволява със заместител.

б) същият огън гори, ще ти се да угасне, ама някой системно налива масло връз него

къде се крие негодникът, питам :blink:

Аз го разглеждам двуяко този пример и извън контекста на филма, а чисто житейски:
- в единия случай, неразбрано - в смисъл, кой налива масло в твоя огън и защо ти искаш да го угасиш... Възможен отговор: Третият?
- семейството - понякога ти се иска да угасиш огъня, но все се намира някой /жена, дете/, който да го поддържа.
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#273 henna iv

why-not-smile

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 412 posts

Posted 12 септември 2007 - 14:43

View Postwiktory, on Sep 12 2007, 15:01, said:

...аа, потърпевшата къде е при всичките тези действия от негова страна?

просто й се случва, така ли... !?

случва й се, да :blink:

като гръм от ясно небе при това, понеже чувствата й очакват и изискват споделеност, каквато не получават

...каквото там, сещаш се
което и всъщност исках да кажа

разбрах какво казваш; просто не го мисля като теб :P

не мога да се съглася, че една жена не знае ...

знае, може би, но дали иска да повярва, че е неподходящ...

аз казвам, този тежък диспут да довършим на маса :angel:
нооооо, сръбска скара нещем :angry3:

Edited by henna iv, 12 септември 2007 - 14:44 .

#274 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts

Posted 12 септември 2007 - 14:48

А аз казвам дружно да си пуснем Последно танго в Париж
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#275 henna iv

why-not-smile

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 412 posts

Posted 12 септември 2007 - 14:59

View Postmarillion, on Sep 12 2007, 15:48, said:

А аз казвам дружно да си пуснем Последно танго в Париж

не мислиш, че Жесток Романс му е римейк, нали :angry3:

#276 wiktory

empathy

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1079 posts

Posted 12 септември 2007 - 15:14

View Posthenna iv, on Sep 12 2007, 15:43, said:

случва й се, да :blink:

като гръм от ясно небе при това, понеже чувствата й очакват и изискват споделеност, каквато не получават

разбрах какво казваш; просто не го мисля като теб :P
знае, може би, но дали иска да повярва, че е неподходящ...

аз казвам, този тежък диспут да довършим на маса :angel:
нооооо, сръбска скара нещем :angry3:

очаквания, иска да, не може да.....

хахаха, ок. без сКръбска скара и римейк ;)
довършвам само обобщено, думата е - Мазохизъм.
какво пък, някои просто го предпочитат така.

#277 Kristin

(баш) философ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 628 posts

Posted 12 септември 2007 - 16:37

Илюзионистът.
Уоу... :worship: Май не е от много високо бюджетните и като актьорска игра си го бива...
Aз конструирам всеобщото като избирам себе си!

#278 Ilith

Pale Enchantress

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 275 posts
  • Interests:sadness and hate

Posted 12 септември 2007 - 17:12

'The Scarlet Letter'

Posted Image

Какво по дяволите... бих попитала.
Всъщност докато го гледах се питаx дали сценариста и/или режисьора въобще са чели книгата. Също така се питах дали някога ще свърши, но това е друга тема..
Разбирам, нормално е да се отклониш от книгата, нормално е да украсиш историята, филм е все пак... но чак пък толкова! То не бяха процеси, не бяха съдилища, не бяха вещици, не беше ерес... и на всичкото отгоре промениха имената на цели двама героя, което е просто ужасно... Да, трябва да се обясни какво се е случило преди началото на книгата, не могат да започнат така, не става за филм. Разбираемо е да съчинят предисторията. Но нататък!
А да не говорим, че променика краят по възможно най-ужасния и американски начин! Просто ужасно, ужасно...
И как така Деми Муур ще играе Хестър Прин? Не е никак подходяща, има някакво такова.. излъчване... някак не подхожда на самия характер на героинята от самата книга. Не отричам, че играе прекрасно...
А фактът, че малката Пърл, т.е. дъщерята на Хестър се появи точно три пъти беше просто покъртителен... та детето има ключова роля, за бога.
Изгледах го до край само заради Гари Олдмън. Който е гениален... (и абсолютно подходящ за ролята на Димсдейл... поне той) .
В общи линии - пълен ужас..
А книгата е толкова невероятна...

Edited by Ilith, 12 септември 2007 - 17:13 .

#279 Hard rock fan

Self Portrait

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1036 posts

Posted 12 септември 2007 - 20:31

View Posthenna iv, on Sep 12 2007, 14:21, said:

Тенкс, съкровище, точно той.

А инак, ПО ТЕМАТА :blink: клоня към твоето мнение нежели към това на Викти :blink:, (еми...освен друго, съм забелеЖила, че неподходящите мъжове са най-умели в мятането на онези стрелички право в сърдцата на Червените шапчици ;), пък сетне...ни лук яли, ни мирисали :no:, ма нейсе...неприсъщо злословие ме вдъхновява на тази тема, тааа...по добре по една сръбска скара да му ударим :worship:)

Edited by Hard rock fan, 12 септември 2007 - 20:39 .

#280 Kristin

(баш) философ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 628 posts

Posted 12 септември 2007 - 23:18

Balcancan
Неееее, това съвсем не е Влатко Стефановски и неговите Balkan Horses...макар и режисьора и певеца да са от една страна, а именно - Македония.
Трагикомедия (макар да се води само комедия). Не те оставя да дишаш. Постоянно рониш сълзи, през повечето време от смях, малко и от драма...
Балканите през 2005... или колко е забавно да си тук. Страхотно послание. Невероятен усет за тукашните нрави. И всичко това през погледа на един италианец.
Веднага го добавям към любими филми!
Aз конструирам всеобщото като избирам себе си!

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users