Jump to content

Кой филм гледахте последно

361 replies to this topic

#201 Джуджето_GIMLY

анонимен човеколюбец

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1378 posts

Posted 24 август 2007 - 08:49

Posted Image
тия китайски филми винаги са ми били малко странни и скучни обаче това го изтърпях единстевно заради една от актрисите в главната роля :)
Кироо, бегай оттука, оти че те изпапурчим с копачо!

#202 mabon

от Клана Морна <TYPE O PUROGATIV>

• Отлъчени
  • PipPip
  • 139 posts

Posted 25 август 2007 - 08:58

Гледах го най-сетне този Парфюм... И ми хареса, наистина хубав филм, и като образи, и като усещане, и като алегория.
Мисля, че Кубрик беше казал, че тази книга не може да бъде филмирана успешно. Аз не съм чел книгата, затова няма как да преценя, но мисля че Том Тиквер се справя страхотно... Въобще този режисьор много ми скача нагоре в Топ Лист режисьорите... Музиката също е страхотна, Тиквер е известен с това, че сам пише музиката към филмите си, което може би е една от причините да харесвам филмите му толкова... За мен музиката често има по-голямо значение като медиатор, от самите образи на екрана.

Този момък Бен Забравихмуфамилията се справя много добре с ролята си, а Алан Рикман и Дъстин Хофман са си на обичайното великолепно ниво...

Edited by mabon, 25 август 2007 - 09:12 .

nemo me impune lacessit

#203 пияница на грил

Хемул

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 192 posts

Posted 25 август 2007 - 12:52

ултиматумът на борн - хубав филм, ма по едно време диалога съвсем отпадна - само търчание и туй то
tiuriuliu biurgiurdiuliu.Рейс 305 е ПОДВОДНИЦА!!!
АЛКОХОЛЪТ В МАЛКИ ДОЗИ Е ПОЛЕЗЕН ВЪВ ВСЯКАКВИ КОЛИЧЕСТВА
powered by ВИП СУЛЮ
http://www.myspace.com/anchorheaddarthmetal

#204 windowpane

кюре

• Енориаши
  • PipPip
  • 113 posts

Posted 26 август 2007 - 10:26

Вчера гледах It's a Wonderful Life. Не съм и предполагал, че филм, правен през 46- та (ако не се лъжа) може да бъде едновременно толкова смислен и грабващ. Класика.

#205 duende

кардинал

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1149 posts

Posted 27 август 2007 - 11:19

Гледах "Цветният воал".

Posted Image

Много ми допадна изисканият и стилен начин, по който е предадена новелата на У. Съмърсет Моам. Превъзходна музика /наградена със Златен Глобус/ и силни актьорски изпълнения от целия състав, богат визуален облик и сериознa периодна драма.

Edited by duende, 27 август 2007 - 11:20 .

#206 rodd1ck

архиепископ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 501 posts

Posted 27 август 2007 - 14:10

Гледах The Notebook, не ми допадна особено, много сладникав. Не можеш да попаднеш на хубав романтичен филм, да си поревеш като хората, ама ред сълзи, ред сополи. :)

#207 Morrigan

ravenhearted

• Тамплиери
  • PipPip
  • 98 posts

Posted 28 август 2007 - 04:43

View Postrodd1ck, on Aug 27 2007, 15:10, said:

Не можеш да попаднеш на хубав романтичен филм, да си поревеш като хората, ама ред сълзи, ред сополи. :shok:

Подхващай "Мостовете на Медисън" - на него сички зли метълиЙ ревеме у хор, като ония "щастливи прасета" от рекламата. :(

Относно оназ дискусия за "Парфюмът" - който не е чел книгата - да гледа първо филма, ест.
Просто след това, когато я прочете, ще му се оптимизира усещането.
Голяма игра със сетивата и въображението е тя.
Наистина идеален филм по тази книга не може да се направи.
Но това, което е сътворил Тиквер определено мисля, че е оптимума :neo:

Тази нощ(дето а-ха и ще свърши вече) гледах "Spiklenci slasti" на Шванкмайер - отдавна седеше на компа и го бях забравила.
Предстои ми "Otesánek".
Slow down. God can hear you

#208 duende

кардинал

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1149 posts

Posted 28 август 2007 - 09:23

View PostMorrigan, on Aug 28 2007, 05:43, said:

Подхващай "Мостовете на Медисън" - на него сички зли метълиЙ ревеме у хор, като ония "щастливи прасета" от рекламата. :neo:
Относно оназ дискусия за "Парфюмът" - който не е чел книгата - да гледа първо филма, ест.
Просто след това, когато я прочете, ще му се оптимизира усещането.
Голяма игра със сетивата и въображението е тя.
Наистина идеален филм по тази книга не може да се направи.
Но това, което е сътворил Тиквер определено мисля, че е оптимума :shok:
Тази нощ(дето а-ха и ще свърши вече) гледах "Spiklenci slasti" на Шванкмайер - отдавна седеше на компа и го бях забравила.
Предстои ми "Otesánek".

A Faust гледа ли?

Posted Image

#209 SAXON

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 35 posts

Posted 28 август 2007 - 10:49

View Postwindowpane, on Aug 26 2007, 11:26, said:

Вчера гледах It's a Wonderful Life. Не съм и предполагал, че филм, правен през 46- та (ако не се лъжа) може да бъде едновременно толкова смислен и грабващ. Класика.

От 1947 всяка Коледа го дават по американските телевизии ! Гледай всичките филми на Франк Капра - Всичките са класики ! Я да си потърся из рафтовете "Mr. Smith goes to Washington"

#210 ШureЯ

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 288 posts

Posted 28 август 2007 - 10:58

ей тоз! филм на Френсис Копола гледах, досега не подозирах дори за съществуването му. :metal:
абсолютно си оправдава високия рейтинг! :(
darkness, darkness be my pillow...

#211 Харпалике

вълчица

• Енориаши
  • PipPip
  • 127 posts

Posted 28 август 2007 - 14:54

View PostШureЯ, on Aug 28 2007, 11:58, said:

ей тоз! филм на Френсис Копола гледах, досега не подозирах дори за съществуването му. :lol:
абсолютно си оправдава високия рейтинг! :(

Жесток е - параноичен до дупка :metal: ! И какъв край само :P
Because my duty
Was always to beauty
And that was my crime

#212 rodd1ck

архиепископ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 501 posts

Posted 28 август 2007 - 15:42

Това ли е филмът, дето вече по-накрая беше ненормалното преследване с колата, а след това претърсването на друга кола за скрити наркотици?

#213 Morrigan

ravenhearted

• Тамплиери
  • PipPip
  • 98 posts

Posted 28 август 2007 - 17:03

View Postduende, on Aug 28 2007, 10:23, said:

A Faust гледа ли?

Posted Image

О, сигурно 10 пъти вече.
Очертавам се, като мощен фен на Шванкмайер.

докато гледах "Фауст" за пръв път бях ето така :blush:

Гений!!
Slow down. God can hear you

#214 henna iv

why-not-smile

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 412 posts

Posted 02 септември 2007 - 08:56

Posted Image

Walk The Line

не очаквах да ми хареса толкова :worship:

забележителен Хоакин Финикс :metal:

Edited by henna iv, 02 септември 2007 - 08:58 .

#215 rodd1ck

архиепископ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 501 posts

Posted 02 септември 2007 - 15:57

Night Watch гледах, очаквах да е по-зле, а това говореше и първият може би половин час от филма, но ми хареса горе-долу, ще гледам и втората част.

#216 feather

пер(к)о

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 272 posts

Posted 02 септември 2007 - 16:12

View Posthenna iv, on Sep 2 2007, 09:56, said:

Определно съм запленена от този филм. Изненада ме приятно и за пореден път ми напомни за великия Джони! Препоръчвам го и аз! :)
What you feel is what you are.
And what you are is beautiful.

#217 Suffer Me

Passenger

• Енориаши
  • PipPip
  • 80 posts

Posted 02 септември 2007 - 21:43

^^ За да е пълно усещането, след крайните надписи требе да си пусне човек "Hurt" в изпълнение на Джонката и да си подаде оставката завинаги, че по-тежък мрак не настъпва току-така в тоя живот. :D

DUNE (1984)

Какво ли щеше да се получи, ако Алехандро Ходоровски беше направил филма, не искам да си представям... Добре, че се е появил Линчя овреме, че да спаси зрителите от психарското недоразумение, което Сашко Ел-ес-ди-то вероятно щеше да им причини, ако му бяха доверили екранизацията на книгата. ;) :blush:

Този филм ме изпращаше далеч в необятни въображаеми вселени още като дете. :P Макар режисьорът му да си има основателни причини да го смята за провал, аз си го харесвам.
"He is the Kwisatz Haderach!" :metal:

#218 cadaurus

мелоФройд

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 494 posts

Posted 02 септември 2007 - 22:25

View PostSuffer Me, on Sep 2 2007, 22:43, said:

Какво ли щеше да се получи, ако Алехандро Ходоровски беше направил филма, не искам да си представям...

В действителност можем да си представим. Ходоровски е започнал филма и е имал готов екип за снимките, включително всичките си синове (един от тях, Бронтис, играе ролята на Пол), обикновения луд Дали!!!, необикновения луд Гигер!!!, необикновения нелуд Мьобиус и четирима души, които хапвали пържоли при срещата им. Така наречените "Пинк Флойд". Щели да правят двоен албум по "Дюн". А, освен това Мик Джагър, Ален Делон, Орсън Уелс (в ролята на Барона) и Джералдин Чаплин. Тез всичките или по ЛСД-то са се надушили, или са били призовани от Шефа на Холивуд в сянка, Н.В.Т.Л. Който станал и причина за нереализирането на филма. Не могъл да понесе, че Флойд не го щат за басист. :blush:

Ето тук малко картинки на нашия човек Мьобиус. Дебелите книги казват, че Star Wars и Пришълецът били чопнали сериозно от умопобърканите скици на Мьобиус и Гигер за нереализирания "Дюн". Да слушаме дебелите книги, значи.

Posted Image
violator: Моите категории са абсолютно обективни. Това е факт.

#219 feather

пер(к)о

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 272 posts

Posted 02 септември 2007 - 22:30

Току-що тук свърши "The Number 23". :P

Posted Image

Очаквах малко повече, честно казано. И все пак ми харесва. Интересна нова лента, а и присъствието на Кери е, както винаги, респектиращо! :blush: Наистина не можех да предвидя, че историята ще се обърне точно така, но ми се искаше да се уплаша още мъничко. ;)
What you feel is what you are.
And what you are is beautiful.

#220 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7533 posts

Posted 03 септември 2007 - 09:02

В направата на "Дюн" (1984) участие има и Франк Хърбърт, който е още жив тогава. Та едва ли би позволил твърде много гаври :ok:
WeRock.bg - сайт за Праведна музика

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users