Jump to content

Кой филм гледахте последно

361 replies to this topic

#181 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts
  • Interests:Progressive Rock

Posted 20 август 2007 - 09:27

2001: A Space Odyssey

Posted Image

Имам определен брой кино класики, които периодично завъртам отново и този филм е една от тях.
18.06.2017 - Phil Collins
19.06.2017 - Phil Collins
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#182 wiktory

empathy

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1079 posts

Posted 20 август 2007 - 14:18

View PostSatyr, on Aug 19 2007, 21:58, said:

Последно гледах
"УлитматОмът на Борн"

Да, така беше изписано на заглавния надпис на самия филм "УлтиматОмът". Говоря за гледане на кино :metal:

Иначе, както и предните две части, кефи ме доста. Обичам такива екшън-трилърчета. А това, струва ми се, е най-напрегнатият филм, който съм гледал. Нямаше и една минута по-спокойно действие, нонстоп преследвания :metal:

дам, директно ми се наби в очите това - УлтиматОмът, много неприятна грешка :yes:
нали? третата част наистина май се оказва най-добрата.... а Мат Деймън определено ми се налага като един от любимците :metal:

#183 CORPUS VILI

кюре

• Енориаши
  • PipPip
  • 60 posts

Posted 20 август 2007 - 14:30

снощи по Нова (май там го даваха :yes: ) - "Мъж за милиони" ...така и не изгледах края :metal: съня отново ме съблазни :metal:
Bikkja bit, og ormen sting,
og stuten stend og stangar -
de slepp ingjen ivi Gjallarbrui
som feller domane vrange.
For manen skin'e,
og vegjine falle so vie.

#184 Shadowfax

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 29 posts

Posted 20 август 2007 - 19:13

Последното дето гледах е 10тия епизод на Фарскейп от втория сезон :harhar:

#185 the_mess

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 228 posts
  • Interests:Metal,Computer Games,Art!

Posted 20 август 2007 - 23:05

Най накрая и аз да гледам GrindHouse[Да- GrindHouse а не ''Бибрутално!'']и филма е супер! Досега в ямболското кино не е имало такъв народ!
Don't try to tell us
What is right for us
We don't give a fuck anyway
Don't try to steal
Imagination from us
Things we believe
We will never betray!!!

#186 Джуджето_GIMLY

анонимен човеколюбец

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1378 posts

Posted 21 август 2007 - 06:19

Час Пик 3
Определено е свежо филмче обаче още не мога да преценя дали е достойно продължение на поредицата :lex_09:
Кироо, бегай оттука, оти че те изпапурчим с копачо!

#187 blood angel

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 18 posts

Posted 21 август 2007 - 19:40

хмм последния филм който гледах...мисля че беше Open Season мн лудо филмче заслужава си ;)
Sitting in the empty black
The last slivers of dusk have passed
Accept the dawn to ease the fear
One day I will not be here
Death she comes and with her thread
Upon me ties a mask for dead
Its tears of blood begin to seep
And bleed the sky

Descend the shades of night
Death shines her golden light
Across a blackened sky
All our hate is a product of a world...
We created

#188 Джуджето_GIMLY

анонимен човеколюбец

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1378 posts

Posted 22 август 2007 - 18:09

Смъртоносно Оръжие 4 :lol2:
просто не издържах да го чакам до Събота :yes:
Кироо, бегай оттука, оти че те изпапурчим с копачо!

#189 henna iv

why-not-smile

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 412 posts

Posted 22 август 2007 - 22:18

Носталгия

Posted Image

за филм на Тарковски каквото и да кажа, все ще е слабо и непълно, сравнено с емоциите, довяни от изгледаното

Posted Image

#190 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts
  • Interests:Progressive Rock

Posted 22 август 2007 - 22:26

Да, с това напомняне за Тарковски ме отвя години назад в ужасното кино "Витоша" наблъскано от народ жадно впил очи в немислимото дотогава...........Андрей Рубльов.

Не е хубаво това, не е... Сега остава да ми напомниш и за Покаяние на Тенгиз Абуладзе и няма да се спи тая вечер...
18.06.2017 - Phil Collins
19.06.2017 - Phil Collins
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#191 feather

пер(к)о

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 272 posts

Posted 22 август 2007 - 23:05

Току-що си доставих максимално удоволствие с "Парфюмът". :)
Изрично си го пазех за десерт. След като книгата е поулегнала достатъчно в съзнанието ми...
Страхотно, просто съм във възторг. Имаше допълнения, някои пропуснати моменти (и то съвсем уместно) и пак се е получило прекрасно. Препоръчвам на все още незапознатите...
И задължително първо книгата, ако не искате да си разваляте кефа. :no:
What you feel is what you are.
And what you are is beautiful.

#192 violator

Malloy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 2234 posts

Posted 23 август 2007 - 09:13

View Postfeather, on Aug 23 2007, 00:05, said:

И задължително първо книгата, ако не искате да си разваляте кефа. :agree:

Хех, от досега събраните мнения за "Парфюмът", бях останал с впечатление, че правилна е тъкмо обратната последователност. Повечето хора, чели книгата преди да гледат филма, не бяха толкова силно впечатлени от лентата.

Лично аз не знаех нищо за историята и останах очарован от развитието на цялостната фабула, която палаво криволичи в исторически, фантастично-декадентски и дори романтични посоки. Визуализацията в никакъв случай не е брутална, а се бях подготвил за повечко кървища и прочие психопатщини.

И особено ме впечатли образът на главния герой. Построен изключително фино. Самата визия на актьора също го предполага това. В нито един момент не го намразваш за множеството престъпни деяния, които извършва, а напротив - симпатичен ти е, интересен в странността и последователността си.

Един от най-дъхавите филми на годината! :lol: Има съвършено заснети сцени! А и участието на Дъстин Хофман е много атрактивно. Когато този малък на ръст актьор се появи в кадър, запълва екрана! :P
-----------------------------------------
Слушай силно!

#193 feather

пер(к)о

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 272 posts

Posted 23 август 2007 - 09:30

Съгласна съм с теб. Напълно. :worship:

Опитвам се да си представя какво би било, ако лентата наистина предхождаше прочитането на книгата, но поради специфичната ми същност ( :P ) пак оставам с чувството, че удоволствието ще е съвсем различно. И пак ще съм запленена от филма. Сигурна съм! :lol:
А що се отнася до чичо Хофман - не знаех, че участва и мина доста време, докато се уверя, че наистина виждам него. :worship: Чудесен бе и той. Ма много за кратко, вее... :worship: B)

Сетих се, че не споменах и друга екранизация, която гледах вчера.
"Hogfather"! :agree: Като изключим смешния Смърт, стереопорените замъци от "сняг" и някои други дреболии...филмът наистина ме сгря приятно! :(
What you feel is what you are.
And what you are is beautiful.

#194 Suffer Me

Passenger

• Енориаши
  • PipPip
  • 80 posts

Posted 23 август 2007 - 14:20

View Postfeather, on Aug 23 2007, 10:30, said:

Опитвам се да си представя какво би било, ако лентата наистина предхождаше прочитането на книгата, но поради специфичната ми същност ( B) ) пак оставам с чувството, че удоволствието ще е съвсем различно.
Филмът ми хареса, без да съм чела книгата. Участвах активно в историята с жалки, но оптимистични опити да "надуша" миризмите заедно с главния герой. Ей, до къде стига въображението, не е истина... А сцената на неговото раждане не е за мъже. :mellow:

Не гледам нищо друго, докато не приключим с Twin Peaks!
Когато го даваха по тивито първия път, бях малка, и ми беше забранен. Баба четеше отзиви в жълтата преса и реши, че някои сцени не са за невинни дечица (с които, както става ясно, злият дух Боб обичал да си играе :D ).
Кога ли най-сетне ще дойде ред на "Fire, Walk With Me"? :crying:

Posted Image

#195 Ясмина

Тъмна земя

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 338 posts

Posted 23 август 2007 - 14:53

гледах "Долче вита" на Фелини, следва "Любовта на русокосата" :crying:
...и покапаха жълти капки...

#196 reader

s'duh

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 226 posts

Posted 23 август 2007 - 16:18

View PostЯсмина, on Aug 23 2007, 15:53, said:

гледах "Долче вита" на Фелини, следва "Любовта на русокосата" :D
Туй да ней за мени? :mellow: :crying:
Someone's gonna love me...

#197 Ясмина

Тъмна земя

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 338 posts

Posted 23 август 2007 - 16:24

кът му знам сюжета, по-добре да ней B)
...и покапаха жълти капки...

#198 reader

s'duh

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 226 posts

Posted 23 август 2007 - 16:30

View PostЯсмина, on Aug 23 2007, 17:24, said:

кът му знам сюжета, по-добре да ней :no:
Аа, дубрйе! B)
Someone's gonna love me...

#199 mabon

от Клана Морна <TYPE O PUROGATIV>

• Отлъчени
  • PipPip
  • 139 posts

Posted 23 август 2007 - 17:00

View Postviolator, on Aug 23 2007, 10:13, said:

Хех, от досега събраните мнения за "Парфюмът", бях останал с впечатление, че правилна е тъкмо обратната последователност. Повечето хора, чели книгата преди да гледат филма, не бяха толкова силно впечатлени от лентата.

Лично аз не знаех нищо за историята и останах очарован от развитието на цялостната фабула, която палаво криволичи в исторически, фантастично-декадентски и дори романтични посоки. Визуализацията в никакъв случай не е брутална, а се бях подготвил за повечко кървища и прочие психопатщини.

И особено ме впечатли образът на главния герой. Построен изключително фино. Самата визия на актьора също го предполага това. В нито един момент не го намразваш за множеството престъпни деяния, които извършва, а напротив - симпатичен ти е, интересен в странността и последователността си.

Един от най-дъхавите филми на годината! B) Има съвършено заснети сцени! А и участието на Дъстин Хофман е много атрактивно. Когато този малък на ръст актьор се появи в кадър, запълва екрана! :no:

Ами аз още не съм чел книгата, че и филма още не съм гледал - макар че веднъж другаря Дейв мие врънкаше да ходим да го гледаме, обаче съм си го набелязал (филма де) - тъй като е правен от Том Тиквер - режисьра на Lola Rennt и HEAVEN (който по една неслучайност ми е много огромнейша филмова любимост)

Иначе последно гледах вчера ANIMAL FACTORY на Стив БУШЕМИ (за моя огромна изненада по Диема). Тоя филм само някоко от актьорите (Уилям Дефо, Мики Рурк, Дани Трехо, Сиймор Касел, Едуард Фърлонг) и режисьора (тоя Бушеми го обичам от малък) да преброим - стигат да го направят култов.
Филмът е страхотен междувпрочем.

Posted Image

Edited by mabon, 23 август 2007 - 17:04 .

nemo me impune lacessit

#200 the_mess

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 228 posts
  • Interests:Metal,Computer Games,Art!

Posted 23 август 2007 - 18:51

Тъкмо изгледах Парфюм и казвам веднага че за мене тва е ФИЛМА на годината за мен!Сега,веднага след като го изгледах мисля че по-добър филм от този не съм гледал!Шедьовър!Това е за мене този филм!
Posted Image
Don't try to tell us
What is right for us
We don't give a fuck anyway
Don't try to steal
Imagination from us
Things we believe
We will never betray!!!

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users