Jump to content

Кой филм гледахте последно

361 replies to this topic

#161 Nemesis

Tormentor of Christian Souls

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 240 posts

Posted 12 август 2007 - 13:08

Alpha Dog

Много ми хареса..само ако на мястото на Джъстинчо беше някой друг щеше да е още по-добре...не мога да го гледам този просто! Отвратително момченце! :rolleyes:
Иначе всичките останали актьори бяха много по-добри и лицеприятни! :nono: :blush:
Every time this year

this dark fog will appear

up from the tombs it comes

to take one more life that

can be near ...

#162 Ilith

Pale Enchantress

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 275 posts
  • Interests:sadness and hate

Posted 12 август 2007 - 13:16

'Closer'
2004

Posted Image

Гледала съм го 4-5 пъти, последният от които беше преди година.
Какво съм си мислела тогава ?
Бях толкова впечатлена... защото беше някак различен.
А сега не ми хареса толкова. Сюжета е изконсумиран... любов, лъжи, изневери, секс, цинизъм... показани в малко по-различна светлина.
Камерен филм. Любими актьори. Но всъщност нищо особено.

#163 insider

скиталец

• Енориаши
  • PipPip
  • 135 posts

Posted 12 август 2007 - 20:21

Blade Runner

Убийствен!
Унеси меня, дорога,
От шутов и дураков,
От сумы и от острога,
От друзей-врагов

#164 Jimmy Pop

пишман-естет

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1122 posts

Posted 13 август 2007 - 01:26

View Postпияница на грил, on Jul 23 2007, 10:29, said:

последно Little Nicki - в края се появи и ози озбърн и изяде един прилеп. бе става филма има и два малоумни метъли :P

И аз го гледах и много ми хареса. Готина комедийка с метъл привкус. Двамата метъли бяха най-яките персонажи във филма, следвани от съквартиранта на Ники. А мисля, че посланието в сцената накрая, когато Ози отхапа главата на прилепа-дяволски син, е ясно: "рокът ще спаси света" ;) А Ози е Божий Наместник на земята. ;)

#165 wiktory

empathy

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1079 posts

Posted 14 август 2007 - 15:54

последно един фантастичен мюзикъл - Фантома от операта, оставил ме без дъх....
и един шпионски трилър - Ултиматумът на Борн, може би най-добрият от поредицата... направо съвършен :lol:

#166 henna iv

why-not-smile

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 412 posts

Posted 14 август 2007 - 23:41

Не си отивай

#167 Nosferatu

Vampire Demigod

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 813 posts

Posted 15 август 2007 - 19:26

Posted Image
Този род филми ги деля на две, едните не особено оригинални, но забавни екшънчета за вампири и върколаци с относително висок бюджет. Стават, когато искаш да изгубиш час-два.. Даже на Underworld си се изкефих доста, Blade - по-малко.
Другия тип са толкова c-movie, че даже не си струва да споменаваме имена за пример. За жалост попаднах на този от втората категория :crying: Става въпрос за някви върколаци, които искат да си останат такива, другите пък искат проклятието им да се махне, има някво пророчество, че всичко зависело от 12 годишно детенце. Лична оценка 2/10 (1 точка за супер якия плакат, който лесно подлъгва да идеш и да го гледаш и 1 точка за 3 готини мадами, хехе това винаги си е в плюс, а при долнопробните филми е задължително да присъстват)

#168 Джуджето_GIMLY

анонимен човеколюбец

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1378 posts

Posted 15 август 2007 - 23:10

Posted Image

единствения игрален филм на тема Втората Световна война правен след 90-та година и не просто ставащ за нещо ами дори и е страхотен филм :D :crying:
Ама все пак е режисьор е Джон Ву, а не някой смотан прехвален лигльо дето не може и един десант в Нормандия да заснеме като хората :harhar:
Кироо, бегай оттука, оти че те изпапурчим с копачо!

#169 Yanni

I Am Colossus

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 1816 posts

Posted 16 август 2007 - 09:00

View PostШureЯ, on Aug 9 2007, 10:13, said:

"25 цента" с Алф Пачино. :D
съвсем леко инфантилен, много тънко сантиментален, и все пак - хубав филм! :yes:
за нещата от живота! :D

Спанье, Спанье-нье, Спанье-нье-нье, Спанье-нье-нье-нье :o :wacko:
:angel:

По темата:

Posted Image

Разтърсващо трогателен филм :yes:
За втори път го гледам, но въздействието още беше по-силно :)
A new level reached, where the absence of air lets me breathe...

#170 ШureЯ

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 288 posts

Posted 17 август 2007 - 10:44

View PostYanni, on Aug 16 2007, 10:00, said:

Спанье, Спанье-нье, Спанье-нье-нье, Спанье-нье-нье-нье :o :yes:
:D
ти си коравосърдечен човек~! :P
ти нямаш сърце (и не знаеш що е болка)! B)

аз най-накрая гледах Умирай трудно 4! :ser:
образцов екшънец, това е една от малкото филмови поредици, в която новите серии стават все по-добри! :yes: задължително трябва да се гледа на голям екран! :yes: :yes:
но Бруце много одъртял... :o Умирай трудно 5 ще трябва да носи подзаглавие "Ад в старческия дом".

Edited by ШureЯ, 17 август 2007 - 10:45 .

darkness, darkness be my pillow...

#171 Suffer Me

Passenger

• Енориаши
  • PipPip
  • 80 posts

Posted 17 август 2007 - 14:02

Онази вечер си рефрешнах спомените за Stigmata, след няколкогодишна пауза.

Posted Image

Самият феномен ме изумява. Не е нещо, което може да се обясни лекомислено. Или шизофреници/епилептици си го причиняват сами, или просто се... "случва". А де? :ser:
Само едно не разбирам. При положение, че вече е ясно как са били забивани пироните през ръцете на разпнатите по римско време (през китките, не през дланите, за да удържат тежестта на тялото), защо стигматиците имат дупки на дланите?! :D Може-би, освен пироните, допълнително са връзвали ръцете за кръста? :yes:

Posted Image Posted Image

Атмосферата на филма успява всеки път да ме отвлече от тукашния свят. А думите "Split a piece of wood, and you will find me, turn a stone, and I am there" действително казват много (без значение точно кой ги е написал).

Половината саундтрак е дело на Billy Corgan, поради което си го слушам честичко. David Bowie , Bjork, Massive Attack са имена, заради които си струва фенът да го притежава. B)

#172 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7533 posts

Posted 17 август 2007 - 18:49

View PostДжуджето_GIMLY, on Aug 16 2007, 00:10, said:

единствения игрален филм на тема Втората Световна война правен след 90-та година и не просто ставащ за нещо ами дори и е страхотен филм ;) :D
Ама все пак е режисьор е Джон Ву, а не някой смотан прехвален лигльо дето не може и един десант в Нормандия да заснеме като хората :dwarf:
^^^ Този май не е гледал "Враг пред портата" :dwarf:
WeRock.bg - сайт за Праведна музика

#173 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7533 posts

Posted 17 август 2007 - 18:52

View PostSuffer Me, on Aug 17 2007, 15:02, said:

Самият феномен ме изумява. Не е нещо, което може да се обясни лекомислено. Или шизофреници/епилептици си го причиняват сами, или просто се... "случва". А де? :dwarf:
Само едно не разбирам. При положение, че вече е ясно как са били забивани пироните през ръцете на разпнатите по римско време (през китките, не през дланите, за да удържат тежестта на тялото), защо стигматиците имат дупки на дланите?! :D Може-би, освен пироните, допълнително са връзвали ръцете за кръста? :dwarf:
И да са връзвали ръцете, от това дупки няма да станат, нали? Да си чувал за стигматик в България? Аз не съм. Правят си ги сами или някой друг ги дупчи, докато спят например, та после да се събудят в чудо.
Да е чувал някой за ескимос или бушмен стигматик? Аз не съм. А би трябвало стигмата да ходи еднакво по всички хора ;)

#174 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts
  • Interests:Progressive Rock

Posted 17 август 2007 - 19:16

View PostSatyr, on Aug 17 2007, 19:49, said:

^^^ Този май не е гледал "Враг пред портата" :D

Или Band of Brothers
18.06.2017 - Phil Collins
19.06.2017 - Phil Collins
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#175 Nosferatu

Vampire Demigod

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 813 posts

Posted 18 август 2007 - 10:24

View PostSuffer Me, on Aug 17 2007, 15:02, said:

Самият феномен ме изумява. Не е нещо, което може да се обясни лекомислено. Или шизофреници/епилептици си го причиняват сами, или просто се... "случва". А де? ;)
Само едно не разбирам. При положение, че вече е ясно как са били забивани пироните през ръцете на разпнатите по римско време (през китките, не през дланите, за да удържат тежестта на тялото), защо стигматиците имат дупки на дланите?! :lol: Може-би, освен пироните, допълнително са връзвали ръцете за кръста? ;)
Защото всъщност още се спори дали са забивани в китките или в дланите. Според едни изследователи е едното, според други - другото. Няма еднозначен отговор, но мнозина смятат, че всъщност си е твърде вероятно и възможно да са забиват в дланите (китките се връзват допълнително) и напоследък тази теория се връща "на мода" :>

#176 Джуджето_GIMLY

анонимен човеколюбец

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1378 posts

Posted 18 август 2007 - 16:18

View PostSatyr, on Aug 17 2007, 19:49, said:

^^^ Този май не е гледал "Враг пред портата" ;)
Гледал съм го 8 пъти ама не е толкова добър и е доста поамериканчен :lol:
Нещо американци да ми правят филми за руснаци ;)

#177 Suffer Me

Passenger

• Енориаши
  • PipPip
  • 80 posts

Posted 19 август 2007 - 00:25

View PostSatyr, on Aug 17 2007, 18:52, said:

Да е чувал някой за ескимос или бушмен стигматик? Аз не съм. А би трябвало стигмата да ходи еднакво по всички хора :rolleyes:
Всъщност е известно, че стигмата е феномен, поразяващ дълбоко вярващи хора, които страдат "изключително тежки духовни битки". :rolleyes: А в самия филм това се случи на невярващата героиня, което е и един от основните проблеми, разгледани в сценария. Друга тема е и идеята дали е необходима църквата като институция, която избирателно и целенасочено решава да крие ръкописи и познания от човечеството. Абе як филм, с други думи. :mellow:

#178 the_mess

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 228 posts
  • Interests:Metal,Computer Games,Art!

Posted 19 август 2007 - 00:35

Hair
Супер филм!!!Тва е може би единствения филм който съм гледал наистина с кеф!
Don't try to tell us
What is right for us
We don't give a fuck anyway
Don't try to steal
Imagination from us
Things we believe
We will never betray!!!

#179 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7533 posts

Posted 19 август 2007 - 20:58

View PostДжуджето_GIMLY, on Aug 18 2007, 17:18, said:

Гледал съм го 8 пъти ама не е толкова добър и е доста поамериканчен <_<
Нещо американци да ми правят филми за руснаци :blush:
Ама е добър. И по-добър от всички руски за войната. Пък е правен от французин, ако и да е поамериканчен :umnik:

Последно гледах
"УлитматОмът на Борн"

Да, така беше изписано на заглавния надпис на самия филм "УлтиматОмът". Говоря за гледане на кино :blush:

Иначе, както и предните две части, кефи ме доста. Обичам такива екшън-трилърчета. А това, струва ми се, е най-напрегнатият филм, който съм гледал. Нямаше и една минута по-спокойно действие, нонстоп преследвания :worship:

Преди това гледах, само за трети път, "Истински лъжи". Класика в жанра! :crying:

#180 Джуджето_GIMLY

анонимен човеколюбец

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1378 posts

Posted 20 август 2007 - 06:23

И все пак Windtalkers е по-добър :harhar:

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users