Jump to content

Европейско първенство 2008в Австрия и Швейцария

233 replies to this topic

#141 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts
  • Interests:Progressive Rock

Posted 20 юни 2008 - 17:18

View PostRebel, on Jun 20 2008, 16:07, said:

Да, аз заложих на същите отбори, не очаквам италианците да победят Испания, освен ако не започнат пак с театрото и падането за дузпа :dntknw: , други умения не виждам в момента...

Аз пък съм убеден, че точно това ще направят и пак ще се класират незаслужено на финала където ще ги чакат другите незаслужени финалисти германците... :angry3:
18.06.2017 - Phil Collins
19.06.2017 - Phil Collins
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#142 Hard rock fan

Self Portrait

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1036 posts

Posted 20 юни 2008 - 17:52

View Postmarillion, on Jun 20 2008, 18:18, said:

Аз пък съм убеден, че точно това ще направят и пак ще се класират незаслужено на финала където ще ги чакат другите незаслужени финалисти германците... :dntknw:

Уф...ядосват ме тези клишета. Какво значи незаслужени?
Кой, по дяволите, от потока на Германия, е заслужил да е на финала повече от Германия?

Как измерваш заслужаването?

Или някой им е подарил победата над скапаните португалци?
Те ли по заслужаваха?
За него необходимото и достатъчно доказателство за съществуването на Бог беше музиката.

#143 whiplash159

The Grim Squeaker

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 2593 posts

Posted 20 юни 2008 - 20:33

От около седмица не съм писал в тази тема та и аз набързо да изкоментирам случилото се в последните дни.
Първо: откровено съм изненадан от липсата на стратегическо мислене у холандците. С победата си над Румъния те подариха класирането на италианците, които, да си го кажем направо, това първенство са слабички, но в решителния мач с Франция играха по-добре. От друга страна обаче Италия ВИНАГИ е тръгвала тромаво, но после (ако успее да мине групите) е набирала скорост. Може да се направи една бърза справка със Световното в Испания през '82 когато адзурите се измъкват от предварителната фаза с клизми и 3 равни мача, но в последствие стават шампиони. Никога не съм обичал италианците, но те по традиция са неудобен съперник за елиминационната част от турнира. Факт, който си мисля, че ще изиграе кофти шега на испанци и холандци. Що се отнася до Испания ще си позволя да цитирам големия Гари Линекер, който попитан за шансовете на Ла Фурия за титлата отговоря: "Испания? Ха! Та те никога не стигат финала!" :dntknw: .
Що се отнася до личните ми предпочитания те отиват основно към Холандия (заради страхотните игри в групите), Португалия и Германия (както винаги). За нещастие двата последни отбора се срещнаха вече и за щастие победиха дойчовците.
Няма как да мина и без прогноза за тазвечерния мач. Съгласен съм с @marillion, че на турците им липсва класа и аз също мисля че Германия ще има възможност да се реваншира на полуфинала срещу Хърватия. Но не трябва да забравяме, че и двата отбора са балкански, така че могат да се очакват и изненади...
ПИСУК!

#144 Journeyman

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 337 posts

Posted 20 юни 2008 - 21:55

View Postmarillion, on Jun 20 2008, 18:18, said:

Аз пък съм убеден, че точно това ще направят и пак ще се класират незаслужено на финала където ще ги чакат другите незаслужени финалисти германците... :dntknw:
А ето нещо една обещано от мен точно след мача с Хърватска на Бундестима.
Това е човекът от отбора, който заслужено трябваше да играе на финал и да вдигне титлата естествено:angry3:Повече коментари от мен утре, че съм скапан от пътувания!
Нека тази миниатюра бъде специален отговор на въпроса на Сатирката :huh:

Attached Files

Edited by Journeyman, 20 юни 2008 - 21:57 .

www.etarfans.org

#145 Nosferatu

Vampire Demigod

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 813 posts

Posted 20 юни 2008 - 23:44

хаха много се зарадвах и смях на този финал на мача, всъщност бях за хърватите естествено. Ама тея вкарват последната минута на второто продължение, няма да има дузпи, всичко изглежда ясно, половината от оставащата минута минава докато хърватите се радват по терено, турците се мобилизират и с една две атаки, секунди преди съдията да свири края вкарват (и то по-красиво от хърватския гол)!!! И следваха най-бездарното изпълнение на дузпи, които лично аз съм гледал някога през живота си :dntknw: :angry3: е не брато, да изпуснеш 3 от 5 на факано европейско, при което 2 от тея три даже не уцелиха шибаната врата и то с по метър от лявата и толкова от дясната греда не е нормално просто. Направо е комично! Тея момчета никога ли не тренират дузпи не мога да разбера, ама това ниво просто не е допустимо. :huh:

#146 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts

Posted 20 юни 2008 - 23:56

Няма такъв мач, няма такъв съдия, няма толкова некадърни изпълнители на дузпи...............................няма кой да спре швабите по пътят им до финала. :dntknw:
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#147 Code187

Средник!

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 344 posts

Posted 21 юни 2008 - 09:07

Незнам, какво ще се случи до края, но едно е сигурно, всякакви прогнози отиват по дяволите. Може би Русия и Италия са отписани, но аз бих заложил точно на тях поне единия отбор ще направи изненада. Аз лично съм за финал Русия-Турция :D (няма ли да е интересно). Лично според мен ако мисля реално Италия и Германия са на финал. Както казах всичко отива по дяволите, така че можем да си наврем прогнозите в джоба и да чакаме. Интересното предстои. :bomb:

Edited by Code187, 21 юни 2008 - 09:08 .

Rock n' Roll

#148 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7532 posts

Posted 21 юни 2008 - 12:19

Както съм казвал - хърватите са ми един от любимите отбори. Снощи ме беше яд. Много. Но, от друга страна предпочитам за съперник на Германия на полуфинала Турция. Последните, ако не искат 10 милиона гастербайтери да бъдат изселени за една нощ - да падат без бой :bomb:
WeRock.bg - сайт за Праведна музика

#149 Hard rock fan

Self Portrait

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1036 posts

Posted 21 юни 2008 - 17:45

View PostSatyr, on Jun 21 2008, 13:19, said:

Както съм казвал - хърватите са ми един от любимите отбори. Снощи ме беше яд. Много. Но, от друга страна предпочитам за съперник на Германия на полуфинала Турция. Последните, ако не искат 10 милиона гастербайтери да бъдат изселени за една нощ - да падат без бой :blink:

Абе без бой няма да се дадат, но германците няма да допуснат некви турци да ги отстранят.
Поне така се надявам, инак би било баси и срамът.
За него необходимото и достатъчно доказателство за съществуването на Бог беше музиката.

#150 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts

Posted 21 юни 2008 - 18:05

View PostHard rock fan, on Jun 21 2008, 18:45, said:

Абе без бой няма да се дадат, но германците няма да допуснат некви турци да ги отстранят.
Поне така се надявам, инак би било баси и срамът.

Кажи си го направо, ако това се случи ще бъдат предприети следните мерки:

1. Закриване на ГФС
2. Прекратяване на дипломатическите отношения с Турция и настоятелна молба към живеещите в Германия гастербайтери да си организират обща "екскурзия"
3. Внасяне на предложение в Бундестага за спешна реконструкция на Бухенвалд

И всичко това в строга последователност. По германски - точно и акуратно.
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#151 Nosferatu

Vampire Demigod

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 813 posts

Posted 21 юни 2008 - 23:12

хаха къв мач, едва ли някой е очаквал, че ще гледаме как цял мач холандците се шматкат, Ван Дер Сар спасява положението, а руснаците си играят играта и то съвсем сносно. Въпреки, че любимите ми отбори паднаха (третия любим отбор след Франция и Холандия ми е Испания де) съм доволен до тук от първенството. Много драма, много изненади агагага. След вчера Хърватите и Турците...вече никви прогнози не важат. :> Дано поне Испанците ме зарадват.

#152 Code187

Средник!

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 344 posts

Posted 21 юни 2008 - 23:17

View PostCode187, on Jun 21 2008, 10:07, said:

Незнам, какво ще се случи до края, но едно е сигурно, всякакви прогнози отиват по дяволите. Може би Русия и Италия са отписани, но аз бих заложил точно на тях поне единия отбор ще направи изненада. Аз лично съм за финал Русия-Турция :D (няма ли да е интересно). Лично според мен ако мисля реално Италия и Германия са на финал. Както казах всичко отива по дяволите, така че можем да си наврем прогнозите в джоба и да чакаме. Интересното предстои. :blink:

Към мнението си от днес мога да добавя само, че не съм очаквал Русия да размаже Холандия. Размазаха ги и като резултат, и като игра, и като физика. Наистина доказал се треньор със страхотни футболисти прави чудеса.

P.S. Някой ако иска мнение за мачовете да пише на лично :D . Бъзикам се! Важното е да е интересно и забавно.

Edited by Code187, 21 юни 2008 - 23:19 .

Rock n' Roll

#153 Hard rock fan

Self Portrait

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1036 posts

Posted 21 юни 2008 - 23:27

View Postcadaurus, on Jun 14 2008, 14:10, said:

НЯМА отбор на европейско или световно, който да е тръгвал толкова убедително и след това да е ставал шампион. Просто няма. Холандия ще отпадне на 1/4финал от Хидинк и това ще е възможно най-голямата ирония на първенството. :blink:

Холандия? Добър отбор, атомно нападение, великолепен вратар и ужасен треньор, който обаче изпъква на фона на Доменек и Донадони. Че имат класа - имат. Но тия резултати, които ги направиха, са плод до голяма степен на щастливо стечение на обстоятелствата и на ужасни простотии от страна на двете Д-та начело на Италия и Франция. Ето, че вчера Донадони се усети и ако в първия мач беше почнал с Де Роси, вместо Амброзини, Гросо, вместо Бардзали и Дел Пиеро, вместо Ди Натале, се съмнявам, че нещата щяха да се развият по същия начин. Алекс влезе в края на мача и за пет минути изработи три положения за гол.

Кадаурусе, РЕСПЕКТ, РЕСПЕКТ и отново РЕСПЕКТ!

Ти не просто се оказа прав, но ...по-точен коментар до момента не е даван!

Признавам си, че аз подобно развитие не съм очаквала изобщо - първо не съм и помисляла, че руснаците ще победят в груповата фаза, пък да бият холандците...абсурд.

Кажи, плс, че финалът ще е Италия - Германия и Германия ще е шампион.

Edited by Hard rock fan, 21 юни 2008 - 23:57 .

#154 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts

Posted 21 юни 2008 - 23:29

Откакто гледам футбол такова чудо не е било. :blink:

Първо нашите калитковци не се класираха при положение, че имаха абсолютно реални шансове да го сторят с изключение на акъл. После Ейре се провали в група от която отбора би могъл да излезе. Още по-зле се получи с гордите шотландци победили на два пъти Франция и аз още помня как трябваше да успокояваме Фиш след отпадането. За да е драмата пълна и Англия позволи да бъде елиминирана от турнира и то насред Уембли... :D :D :D

Предварително казах, че очаквам първенството със смесени чувства. След като всички отбори на които държа не се класираха, реших да заложа на холандците, чехите и хърватите. Не съм вярвал, че и трите тима ще отпаднат още преди полуфиналите, а от изиграните досега три четвъртфинала победители са все омразни ми отбори... :D

Това е пълна калитковщина и явно финалът между Германия и Италия ще бъде втория който няма да гледам откакто се помня и то абсолютно съзнателно!!

Единствения шанс виждам в чудото наречено финал между Испания и Турция...
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#155 Rebel

Dein Negativ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 745 posts

Posted 21 юни 2008 - 23:45

View Postmarillion, on Jun 22 2008, 00:29, said:

Е хайде няма нужда! А най-идиотското и абсурдното ще бъде финалът да е Русия:Турция - две страни, за които с много уговорки може да се каже, че са европейски, да играят финал на Европейското....
The mind is its own place, and in itself
Can make a Heav'n of Hell, a Hell of Heav'n
What matter where, if I be still the same?

#156 duende

кардинал

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1149 posts

Posted 21 юни 2008 - 23:47

Аз отдавна съм фен на Холандия, но в случая руснаците ги надиграха на 100 %. Не знам какво беше това чудо, но толкова ефективна, рационална и мощна игра не бях очаквал от братушките. Даже потърквах от време на време очи да видя дали на тяхно място не играят малки зелени човечета.

За Холандия - Ван Бастен може да е бил именит футболист, но като треньор не струва и пет шилинга.
Напълно заслужена победа. Аман от "фаворити"

#157 Code187

Средник!

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 344 posts

Posted 22 юни 2008 - 01:10

View PostRebel, on Jun 22 2008, 00:45, said:

Е хайде няма нужда! А най-идиотското и абсурдното ще бъде финалът да е Русия:Турция - две страни, за които с много уговорки може да се каже, че са европейски, да играят финал на Европейското....

Негри в Полския, и Норвежкия отбор също не е нормално, но ги има както и в Българския. Ибрахимович е изключително шведско име. Отдавна футбола е залят от парите, няма какво да се коментира на всички е ясно. Кой играе зле и кой добре, и кой от къде е няма никакво значение, важното е кой побеждава и кой вдига купата, а дали това е честно или не кой ни пита. Доста хора са загубили пари покрай тези мачове!

Edited by Code187, 22 юни 2008 - 01:17 .

Rock n' Roll

#158 Journeyman

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 337 posts

Posted 22 юни 2008 - 02:02

View Postmarillion, on Jun 22 2008, 00:29, said:

Откакто гледам футбол такова чудо не е било. :D

Първо нашите калитковци не се класираха при положение, че имаха абсолютно реални шансове да го сторят с изключение на акъл. После Ейре се провали в група от която отбора би могъл да излезе. Още по-зле се получи с гордите шотландци победили на два пъти Франция и аз още помня как трябваше да успокояваме Фиш след отпадането. За да е драмата пълна и Англия позволи да бъде елиминирана от турнира и то насред Уембли... :D :D :metal:

Предварително казах, че очаквам първенството със смесени чувства. След като всички отбори на които държа не се класираха, реших да заложа на холандците, чехите и хърватите. Не съм вярвал, че и трите тима ще отпаднат още преди полуфиналите, а от изиграните досега три четвъртфинала победители са все омразни ми отбори... :help:

Това е пълна калитковщина и явно финалът между Германия и Италия ще бъде втория който няма да гледам откакто се помня и то абсолютно съзнателно!!

Започни от утре да подкрепяш Кипър!Хем Английски протекторат, хем шансовете им за успех са що годе равни на всички представители на Албиона.Надали обаче са и на половина толкова наивни, колкото са всичките островитяни, събрани накуп.
А финалът ще мине и без да го гледаш.Насила хубост не става!!!

View PostNosferatu, on Jun 22 2008, 00:12, said:

хаха къв мач, едва ли някой е очаквал, че ще гледаме как цял мач холандците се шматкат, Ван Дер Сар спасява положението, а руснаците си играят играта и то съвсем сносно. Въпреки, че любимите ми отбори паднаха (третия любим отбор след Франция и Холандия ми е Испания де) съм доволен до тук от първенството. Много драма, много изненади агагага. След вчера Хърватите и Турците...вече никви прогнози не важат. :> Дано поне Испанците ме зарадват.
А четвъртият ти любим сигурно е Италия? :blink:
Очакваме 5-ти и 6-ти поред в класацията. :D

Edited by Journeyman, 22 юни 2008 - 02:28 .

www.etarfans.org

#159 Journeyman

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 337 posts

Posted 22 юни 2008 - 02:05

View PostJourneyman, on Jun 15 2008, 10:27, said:

:D
Така е ,само че донякъде!
Фунията не си разиграваше коня вчера както срещу бедните руснаци, а шведите(бял ден да не видят дано)се биха сами в продължението.Много ще ми бъде интересно при един комплот, организиран от Румъния и Холандия как точно ще се развие четвъртфинала на Фунията срещу комшите :D
Така стекли се обстоятелствата от вчера наистина дават шанс на Панчо да бележи яко срещу фанариотите!Но пък дали 2 гола ще му стигнат да вземе приза?Защото Полди ще го задмине още във вторник :blink:
А Германия ще продължи на 1/2 финал!!!За разлика от Фунията и Тоталните :metal:
Може да ти звучи налудничаво, но късметът обича смелите!
SIEG!SIEG!
Нещата почват да се нареждат....някои се смееха:D
Смейте се сега :D
www.etarfans.org

#160 Journeyman

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 337 posts

Posted 22 юни 2008 - 02:14

View Postinsider, on Jun 14 2008, 22:50, said:

Да ме извинява Радо, ама дотук прогнозите му хич ги няма:
1. Давид Вия не само че вкара гол, ами това беше и победният срещу Швеция. Така, че в момента е водач при голмайсторите. На фона на това, което се случва на двубоя Гърция-Русия (0:1 до момента), то в следващия двубой испанците ще играят само за "Панчо Виля" :D
2. За германците едва ли има смисъл да говорим, тъй като те ще бъдат една от изненадите на европейското (в смисъл, че ще си тръгнат още след групите :D )

Хайде наздраве за Холандия и истинския футбол :blink:
Наздраве да е !!!!
SIEG!SIEG!
www.etarfans.org

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users