Jump to content

Разтапям се докато слушам...

822 replies to this topic

#221 Alatriste

епископ

• Тамплиери
  • PipPipPip
  • 339 posts

Posted 01 май 2008 - 23:25

Firewind - The Premonition

Posted Image

Много здрав албум :) :D :P среща на 70-те с 80-те!

#222 Svil

кардинал

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 3368 posts

Posted 02 май 2008 - 12:47

Posted Image

The Tangent - A place in the queue

#223 violator

Malloy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 2234 posts

Posted 02 май 2008 - 18:31

Освен със силно уранизираната кока-кола, която намига от любимата ми чаша с дяволито светещите си мехурчета, повдигам градуса с:

Bruce Dickinson -->> "Balls To Picasso"

Posted Image

Почти няма парче в тоя великански албум, което да не може да ме накара да си разбия главата в стената с рев и див ентусиазъм. Изобщо, соловите албуми на Брус базапелационно тушират всички Мейдъни след "Fear Of The Dark". Мдаа! :)
-----------------------------------------
Слушай силно!

#224 Sailing Ships

Soldier Of Fortune

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1423 posts

Posted 02 май 2008 - 18:52

Glenn Hughes - "Why Don't You Stay"
So, take me with you,
Take me far away,
We'll ride the wind across the sky...
Spread your wings and you will see,
You control your destiny,
So Sailing Ships
Don't pass you by ...

#225 Джуджето_GIMLY

анонимен човеколюбец

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1378 posts

Posted 02 май 2008 - 20:29

Firewind - The Premonition

Posted Image
:o :metal:
Кироо, бегай оттука, оти че те изпапурчим с копачо!

#226 Sailing Ships

Soldier Of Fortune

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1423 posts

Posted 02 май 2008 - 22:12

Bruce Dickinson - "Accident Of Birth"
So, take me with you,
Take me far away,
So Sailing Ships
Don't pass you by ...

#227 Нещото което вие в нощта

Принц

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 689 posts

Posted 02 май 2008 - 22:40

Sopor Aeternus & The Ensemble Of Shadows - May I Kiss Your Wound

Posted Image

Тези дни нещо настроението ми предразполага към много Sopor Aeternus.
Ние ще влезем в забравата
с поредния номер и код.

#228 wolfy

кардинал

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1086 posts
  • Interests:Mother Nature

Posted 02 май 2008 - 22:46

Dark Fortress - 2008 - Eidolon :o

Posted Image
Non Nobis Domine, Non Nobis... Sed Nomini Tuo Da Gloriam!

#229 foreigner

cream puff

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1436 posts

Posted 03 май 2008 - 11:10

View Postmarillion, on May 1 2008, 19:00, said:

Само Arena ли не ти харесва? Ами за Aria и особено за Aura какво ще кажеш? Въобще албум на Asia без Howe или Wetton в състава си не звучи добре в моите уши. :metal: Вярно има и изключения - Silent Nation - изключително качествен албум... :o
За Aqua защо не казваш нищо? Защото е перфектен албум, въпреки че Уетън го няма. А за Архивите? Харесвам и Ариа, и Аура, и в двата има перфектни попадения, Feels like love и Awake например, както и доста други...Само Арената ми е някакси много еднообразна, но съпоставена с други албуми на други групи получава оценка 8/10...Е, вярно е, че съм пристрастна, но това ми е една от трите най-любими групи все пак :) И наистина Silent Nation беше попадение, личният ми фаворит за 2004.:)
А това неодобрение стана направо демонстративно, когато кепето започна да говори злорадо за рязане на глави и стъпкването им в калта, нищо че - или по-скоро, още повече поради факта, че са се накичили със сиви цилиндери. Това, доколкото лорд Ходсдън можеше да проследи мисълта му, беше начинът, по който би действал Сталинг в Москва, а което е добро за Сталинг, признаваше си открито кепето, бе добро и за него.

#230 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts
  • Interests:Progressive Rock

Posted 03 май 2008 - 13:53

View Postforeigner, on May 3 2008, 12:10, said:

За Aqua защо не казваш нищо?

Не казвам нищо защото го харесвам, а го харесвам защото в него участват големия Палмър и още по-големия Хау... :metal:

Както казах по-горе "албум на Asia без Howe или Wetton в състава си не звучи добре в моите уши". :o
18.06.2017 - Phil Collins
19.06.2017 - Phil Collins
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#231 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7533 posts

Posted 03 май 2008 - 14:12

Пък за мен албум на Asia, чието име не започва с "а" и не завършва с "а", не звучи добре :metal:
А съвсем не са се изчерпали подобните думи. Ше си помисли човек, че там нямат речници :o
WeRock.bg - сайт за Праведна музика

#232 foreigner

cream puff

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1436 posts

Posted 03 май 2008 - 14:26

View PostSatyr, on May 3 2008, 15:12, said:

Пък за мен албум на Asia, чието име не започва с "а" и не завършва с "а", не звучи добре :)
А съвсем не са се изчерпали подобните думи. Ше си помисли човек, че там нямат речници :metal:
мдам, подкрепям, и по възможност да е с 4 букви :)
Мерилиъне, искаш да ми кажеш, че Джон Пейн и Джеф Даунс не ти допада ИЗОБЩО? :o
А това неодобрение стана направо демонстративно, когато кепето започна да говори злорадо за рязане на глави и стъпкването им в калта, нищо че - или по-скоро, още повече поради факта, че са се накичили със сиви цилиндери. Това, доколкото лорд Ходсдън можеше да проследи мисълта му, беше начинът, по който би действал Сталинг в Москва, а което е добро за Сталинг, признаваше си открито кепето, бе добро и за него.

#233 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7533 posts

Posted 03 май 2008 - 14:52

Аз на четирите букви не държа. Тогава изборът става наистина малък и би трябвало да имат албуми като "Афта", "Асма" (да не се бърка с "астма"), "Агра", "Абра (Кадабра)" и др. ...
WeRock.bg - сайт за Праведна музика

#234 foreigner

cream puff

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1436 posts

Posted 03 май 2008 - 15:11

View PostSatyr, on May 3 2008, 15:52, said:

Аз на четирите букви не държа. Тогава изборът става наистина малък и би трябвало да имат албуми като "Афта", "Асма" (да не се бърка с "астма"), "Агра", "Абра (Кадабра)" и др. ...
Моят университетски ум ще добави Аула (въпреки че на англ. е hall :o ) :metal:

онтопик: напоследък си въртя един концерт на Jadis-Alive Outside (2001) Красота!!! Първият достоен кавър на Пинк Флойд, който чувам!!!

edit: в момента съм зацепила на първата песен и я слушам за 8-ми път някъде, не е измислен епитет, който да опише възхищението ми към тая група...btw, двама от тях свирят и в IQ :) класата си личи отдалече...

Edited by foreigner, 03 май 2008 - 16:08 .

#235 Джуджето_GIMLY

анонимен човеколюбец

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1378 posts

Posted 03 май 2008 - 17:31

Posted Image
:o :metal: :) :) :metal: :metal:
Кироо, бегай оттука, оти че те изпапурчим с копачо!

#236 Svil

кардинал

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 3368 posts

Posted 03 май 2008 - 17:59

View Postforeigner, on May 3 2008, 16:11, said:

Първият достоен кавър на Пинк Флойд, който чувам!!!

Хммм... забелязвам, че хората във форума са склонни към преувеличения или не са слушали доста неща. На този свят има доста добри кавъри на Флойд, но личните пристрастия виж са друго нещо.

Т.З. Новият Zero Hour - Dark Deceiver
Не е моята група това, колкото и да я мъча.

#237 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts
  • Interests:Progressive Rock

Posted 03 май 2008 - 17:59

View Postforeigner, on May 3 2008, 16:11, said:

онтопик: напоследък си въртя един концерт на Jadis-Alive Outside (2001) Красота!!! Първият достоен кавър на Пинк Флойд, който чувам!!!

edit: в момента съм зацепила на първата песен и я слушам за 8-ми път някъде, не е измислен епитет, който да опише възхищението ми към тая група...btw, двама от тях свирят и в IQ :o класата си личи отдалече...

За голямо съжаление Martin Orford е непреклонен в решението си да спре да се занимава с музика. Причината? Интернет пиратството и в частност р2р и торент мрежите... Преди година той обяви официално оттеглянето си от IQ и въпреки многобройните молби на фенове и днес в нарочна тема във форума на DPRP Мартин отново потвърди намерението си да не се занимава с музициране. Жалко е, но във въпросната тема посветена на проблема, наред с Мартин участие взимат няколко прог музиканта, най-известния от които Ник Барет /Пендрагън/. Всички те са принудени да обясняват елементарни неща свързани с ежедневието си, като например плащане на сметки, данъци, бензин, храна, без които не биха могли да живеят. Тяхната професия е тази на музиканта, а продукция от която вадят хляба си е музиката. Тогава когато те не получават доходи от труда си, страдат всички...

Накъде върви този свят?

По темата ще си пусна любимия Jadis сладкиш озаглавен

More Than Meets the Eye

Posted Image
18.06.2017 - Phil Collins
19.06.2017 - Phil Collins
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#238 Emperor

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 398 posts

Posted 03 май 2008 - 18:30

Twisted Sister - Still Hungry
Преизданието от незнам коя година.
Доста доста добре. Очаквам размазване в Ловеч!!!
Nothing to prove
Just a hellish rock n' roll freak
You call your metal black?
Its just plastic lame and weak
We're too old too cold
Too old and too cold

#239 Sailing Ships

Soldier Of Fortune

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1423 posts

Posted 03 май 2008 - 19:18

Whitesnake - "Can You Hear The Wind Blow"
So, take me with you,
Take me far away,
So Sailing Ships
Don't pass you by ...

#240 foreigner

cream puff

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1436 posts

Posted 03 май 2008 - 19:36

View PostSvil, on May 3 2008, 18:59, said:

Хммм... забелязвам, че хората във форума са склонни към преувеличения или не са слушали доста неща. На този свят има доста добри кавъри на Флойд, но личните пристрастия виж са друго нещо.
да, не съм слушала много кавъри на Флойд (но все пак достатъчно), защото бягам като дявол от тамян от тези "форми на изкуството", не съм привърженик на кавърите и ги отричам във всичките им форми, цветове и раси. :o още повече мразя кавър албумите и досега не съм чула ни един, независимо на колко любима група. нo мисля, че не можеш да си изкривиш душата, интерпретацията на Jadis върху Comfortably Numb е страхотна

Edited by foreigner, 03 май 2008 - 19:37 .

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users