Е, НЯМА ТАКОВА НЕЩО КАТО ХАРДКОР КОНЦЕРТ!!!
Просто Н-Я-М-А! Място където мош пита пред сцената е постоянен, независимо дали на нея са "Cold Breath", "Last Hope" или "Agnostic Front"; където когато някой падне в погото десет ръце ще му помогнат да стане, ще се стиснат благодарствено за кратко и само след секунда ще се устремят към поредната си "жертва", унесени от вихъра на "танца"; където виждаш по-често краката на хора правещи крауд-сърфинг отколкото лицата на музикантите на сцената. Уникално!
Да си призная досега все съм бил само на малки хардкор концерти във Варна и този ми беше първият наистина голям та може заради това впечатленията ми да са толкова ярки, но след касапница като тази, на която станах свидетел (а на места и пряк участник) няма как да няма минутки, които са се изографисали в съзнанието ми:
- преброяването на редиците в късния следобед (аз, Ozzy, Satyr, Yanni, Digger, iilnd, а по-късно из тълпата и Lord Vickeron) и изпиването на някоя и друга бира преди началото на шоуто
- срещата с барабаниста на групата, който се въртеше около щанда с мърчандайза още докато публиката влизаше в залата, от когото естествено желаещите си взеха автографи (и ние така

)
- репликата "Вие сте "Cold Breath", не ние!!!" - отразяваща отношенията група-фенове на хардкор сцената
- глътката чист въздух, която успяхме да поемем точно преди ню йоркчаните да хвърлят първата си бомба за вечерта
- първите няколко песни от сета на "Agnostic Front", по време на които се борихме за позиции, а край нас метежът течеше с пълна сила
- онази минута и нещо, в която Стигмата изпълни великия, пиянски хит "Pauly the Dog"
- GOTTA GOOOOOOOOOOOOOOO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Е, тогава и аз не издържах - хвърлих де що можех да загубя по време на погото и се включих в неспирно блъскащата се тълпа
- краят на концерта когато усещаш, че по тялото ти има повече засъхнала чужда пот от колкото твоя собствена, когато виждаш насинени тела, но усмихнати и щастливи лица
- и накрая, но не на последно място безкрайно нахалния и непукистичен начин, по който аз и Ozzy се сдобихме с автографи от цялата банда

Но това е една друга история...
Няма да изброявам какво друго са свирили едните или другите тъй като е безсмислено. Дори само горните моменти да бях изживял пак щях да съм доволен, а имаше много, много повече.....