Mike Patton в София28.02.2008 - зала "Универсиада"
Started by Ozzy, яну 28 2008 13:47
21 replies to this topic
Posted 28 януари 2008 - 13:47
Цък...
I don't know how I managed it...
Posted 28 януари 2008 - 16:55
Чудесно,дано този път да не е партенка!
Еб ендалгс и етиннилтсеч исрубмок
ахялрат ес и ахавцервс в етилп
месвъс инсалко ахяб кут етипрущ
и амто ахавтаспавар исрусарп.
ахялрат ес и ахавцервс в етилп
месвъс инсалко ахяб кут етипрущ
и амто ахавтаспавар исрусарп.
Posted 28 януари 2008 - 17:06
Ей на тва му се вика парадокс!
Един от най-най-НАЙ-любимите ми вокали ми идва пак на крака, но отново с проект, в който не пее!
Мъка!
Един от най-най-НАЙ-любимите ми вокали ми идва пак на крака, но отново с проект, в който не пее!

Мъка!

-----------------------------------------
Слушай силно!
Слушай силно!
Posted 06 февруари 2008 - 12:44
violator, on Jan 28 2008, 17:06, said:
...ми идва пак на крака, но отново с проект, в който не пее!

Ето една чудна интерпретация на Moonchild - изтънчената естет-енциклопедична класика на King Crimson

Така е то.
Posted 06 февруари 2008 - 13:25
georid, on Feb 6 2008, 12:44, said:
Усещането е неповторимо.

А това пред него какво е? Текста?

Не ми остава нищо друго, освен да пожелая на всички, които смятат да посетят този концерт приятно прекарване! И моля не забравяйте после да напишете тук някое и друго ревю. Държа да разбера как е минало

Posted 06 февруари 2008 - 13:45
Ozzy, on Feb 6 2008, 13:25, said:
А това пред него какво е? Текста?

А ето и друга изява на г-н Патън. Този път в областта на традиционния италиански шлагер.
Ако има съфорумци, които споделят убеждението, че г-н Патън е нормален, с интерес бих изслушал доводите им.
Така е то.
Posted 06 февруари 2008 - 13:58
georid, on Feb 6 2008, 13:45, said:
Ако има съфорумци, които споделят убеждението, че г-н Патън е нормален, с интерес бих изслушал доводите им.

Posted 06 февруари 2008 - 14:05
georid, on Feb 6 2008, 13:45, said:
O, ако знам че ще видя нещо такова, със сигурност ще отида. Особено това италианското "20 km. al giorno" е много сладурско. Ако беше соло концерт, у нас може да изпее със същия успех "На 20 километра от Бургас...".

Не е солов концерт, за жалост!

Слушай силно!
Слушай силно!
Posted 06 февруари 2008 - 14:19
Не би трябвало да има място за притеснения. Дали ще е солово участие или ще е с някой от проектите му, в концертите на г-н Патън винаги има, как да се изразя, елемент на изненада.
Всъщност думата "концерт" не е особено подходяща. Бих употребил "арт пърформънс". Добро място за такъв арт пърформънс би била Червената къща. Или Галерията за чуждестранно изкуство. Ще присъстват и избрани интелектуалци от т.нар. средно поколение.
Би било добре арт пърформънса да бъде открит с литературно четене. Например Ани Илков да прочете избрани откъси от класическата поема "О, фривилна грухталност, твоите миктурации за мен са като геблеточици върху лъргедна пчела".
И така нататък.
Да.
Всъщност думата "концерт" не е особено подходяща. Бих употребил "арт пърформънс". Добро място за такъв арт пърформънс би била Червената къща. Или Галерията за чуждестранно изкуство. Ще присъстват и избрани интелектуалци от т.нар. средно поколение.
Би било добре арт пърформънса да бъде открит с литературно четене. Например Ани Илков да прочете избрани откъси от класическата поема "О, фривилна грухталност, твоите миктурации за мен са като геблеточици върху лъргедна пчела".
И така нататък.
Да.
Така е то.
Posted 29 февруари 2008 - 15:02
снимките и репортажа са страхотни : -))
три часа закъснение - и това без каквото и да е обяснение?! хах
три часа закъснение - и това без каквото и да е обяснение?! хах
Posted 29 февруари 2008 - 15:38
Всъщност закъснението е два часа, тъй като началото беше обявено уж за 20 ч., а отварянето на вратите в 19 ч. Концертът започна към десет , а чакането беше направо отчайващо, а да почне, а да почне и не почва. Имаше нещо нередно в цялата работа. Два часа се прозявахме (поне аз и неколцина зад мен) и си слушахме Peepin Tom, Tomahawk и Фантомас , дет се вика на аванта.
Иначе репортажа е супер и отрязава много точно нещата, които се случиха когато Мишо( както го наричаше един много гласовит човек от залата) и австриеца се качиха на сцената.
Mike направи жестоки импорвизации с гласчето си.
Истинско издевателство (за мен в добрия смисъл на думата ) над сетивата. е, имаше моменти, на които ако не си позапушиш ушите може и да им се случи нещо, ама му е простено вече.
Иначе репортажа е супер и отрязава много точно нещата, които се случиха когато Мишо( както го наричаше един много гласовит човек от залата) и австриеца се качиха на сцената.
Mike направи жестоки импорвизации с гласчето си.
Истинско издевателство (за мен в добрия смисъл на думата ) над сетивата. е, имаше моменти, на които ако не си позапушиш ушите може и да им се случи нещо, ама му е простено вече.
Posted 29 февруари 2008 - 16:12
dav, on Feb 29 2008, 15:38, said:
Всъщност закъснението е два часа, тъй като началото беше обявено уж за 20 ч., а отварянето на вратите в 19 ч.

При това положение, ако не пише изрично "doors open 19:00", а там има само 19:00, този час се счита за начален на концерта.
Не знам на билетите какъв час е отбелязан.

WeRock.bg - сайт за Праведна музика
Posted 29 февруари 2008 - 17:16
Колкото и голям фен на Faith No More да съм, колкото и да ми се иска да чувам Майк предимно да пее и по-малко да се вживява в ролята на жив синтезатор и дръм машина, мисля че страшно много му отива това ъндърграунд амплоа. Този тип е луд и това е ярко прожектирано върху погледа му.
Патън със сигурност е наясно, че ако разрови легендата, ще се изявява пред препълнени стадиони и за многократно по-големи хонорари. Но не го прави. Предпочита да не си продава задника, а да създава нещо уникално и различно. Макар и полу-разбран, макар и на семпли места, пред шепа полезни изкопаеми.
Да, това е един прекрасен, гениален ненормалник!
Останалото съм го казал в репортажа за metal katehizis!
Патън със сигурност е наясно, че ако разрови легендата, ще се изявява пред препълнени стадиони и за многократно по-големи хонорари. Но не го прави. Предпочита да не си продава задника, а да създава нещо уникално и различно. Макар и полу-разбран, макар и на семпли места, пред шепа полезни изкопаеми.
Да, това е един прекрасен, гениален ненормалник!
Останалото съм го казал в репортажа за metal katehizis!
Слушай силно!
Слушай силно!
Posted 03 март 2008 - 12:35
Не концерт, а лудница.
Започна без никакви увертюри и поздрави. Нямаше и нужда. Всеки застана зад своята маса с джунджурии и тогава – БАМ
Мозъкът ми изключи. Не, всъщност работеше на режим оцеляване. Трябваше да се измъкна от тоя концерт, поне нормален. Не успях.
Patton си играеше като малко дете с неговите причудливи играчки. Човръкне нещо, изкрещи, издаде някой протяжен стон и като нещо стане добре се усмихне. На себе си.
Fennesz, аристократично застанал зад своя верен Apple, свиреше на китара.
Между двамата нямаше почти никаква физическа комуникация. Дори масите им бяха така наредени, че стояха леко с гръб един към друг. Общуваха единствено чрез звуците, които издават. Творяха „музика” на момента. Подаваха си все едно вдигат тостове „наш’та маса на ваш’та маса”. Шизофония след шизофония. Рисуваха странни картини или по-скоро холограми и ги стоварваха с всичката злост върху публиката. А тя горката вцепенена. Всеки блокирал на мястото си опитващ се да възприеме какво по дяволите се случва.
Мишо (така един много ентусиазиран фен наричаше Mike Patton), ти си болно копеле.

Започна без никакви увертюри и поздрави. Нямаше и нужда. Всеки застана зад своята маса с джунджурии и тогава – БАМ

Мозъкът ми изключи. Не, всъщност работеше на режим оцеляване. Трябваше да се измъкна от тоя концерт, поне нормален. Не успях.

Patton си играеше като малко дете с неговите причудливи играчки. Човръкне нещо, изкрещи, издаде някой протяжен стон и като нещо стане добре се усмихне. На себе си.
Fennesz, аристократично застанал зад своя верен Apple, свиреше на китара.
Между двамата нямаше почти никаква физическа комуникация. Дори масите им бяха така наредени, че стояха леко с гръб един към друг. Общуваха единствено чрез звуците, които издават. Творяха „музика” на момента. Подаваха си все едно вдигат тостове „наш’та маса на ваш’та маса”. Шизофония след шизофония. Рисуваха странни картини или по-скоро холограми и ги стоварваха с всичката злост върху публиката. А тя горката вцепенена. Всеки блокирал на мястото си опитващ се да възприеме какво по дяволите се случва.

Мишо (така един много ентусиазиран фен наричаше Mike Patton), ти си болно копеле.

Posted 19 март 2008 - 23:49
ех... сега като прочетох поста на Димо приятни спомени изплуваха в съзнанието ми: Патън с миркофона в ръка застанал посредата (не на пулта си учудващо), издаващ тежки звуци, вкарващи те във невероятен филм, светлините играят по цялата сцена ту в червено, ту в зелено, придавайки още по-голяма мистичност на цялото нещо... И както със сетни сили се опитваш да държиш ченето си затворено и да разбереш какво става пред теб, по дяволите, и тогава БАМ !!! Невероятна река от звуци, изливащи се от гърлото на моя кораб-майка, и от китарата не Фенез, прониква в части на съзнанието ти, които дори не си подозирал, че съществуват; убивайки значителен брой мозъчни клетки... И после излизаш зашеметен, със меко казано заглъхнали уши, мозъка - на каша, трудно ти е да скалъпиш 2 приказки... 2 седмици получаваш леки и не дотолкова леки флеш-бекове, и колкото повече време минава от събитието, толкова повече започваш да осъзнаваш аджеба кфо стана и колко велико е било
Патън за президент !

walk into the jaws of hell.
Posted 27 март 2008 - 21:19
един приятел написа ревю в ласт фм което напълно споделя и това което и аз изживях така че си позволявам да го постна тук:
20:05h
Вече сме вътре, сцената е готова, насочваме се към пулта в лявата й страна, защото явно Господ ще е там.. и тук дойде голямото чакане, разсейвано от време на време от някой роден корифей с крясъци "Слейъъъъъъъър" и "Мишооооооооооо".. гениално.. започнахме здравичко да се изнервяме, добре че имаше Пийпинг Том, Томахоук и Фантомас за фон. Чакахме цяла вечност, вече не си чувах мислите, хвана ме параноята, че няма да дойде изобщо и тям подобни фенски истерии..
22:00h
Светлините внезапно изгаснаха..и о, Боже, той се качи на сцената, от плът и кръв! Мощен рев отвсякъде, истерични писъци на малолетни фиенкии, сънят започна.. това, което се случи през следващият час едва ли би могло да се сравни с нещо друго. Със Сашо ни беше яд, че не се наядохме с гъби.. но и така всичко беше като халюцинация.. мрачни мелодии, ултратежък бас, който караше коремите да се чудят къде са и разбира се, Майк, който въодушевено показваше, че гласът действително е най-силният инструмент: то не беше пищене, крещене, хорово пеене, псалми, рев, бийтбоксинг, Майк даже си цъкаше ракийка, която не пропусна да похвали
След това ни се скара, че сме много sober и трябва да направим нещо по въпроса Drink, motherfucker, DRIIIIINK!! Тотална лудница, хората откачиха.. горкият Фенеш, никой не му обърна внимание, но момчето сигурно си е свикнало
22:30h
Пак се напушихме и нещото, което чух след това ме изпрати в Антарктида.. невероятна композиция,която разтърси всичките ми представи за музикален експериментализъм.. не може да се опише.. бях благословен, че съм там.. евала и на пича с оранжевата блуза, който цяла вечер не спря да се опитва да танцува, наистина голям ентусиаст..
23:00h
След един бис, всичко свърши, чао-чао, София и по-важното:"See u next time!".. дано има некст тайм, ще чакаме и ще се молим..
Mike Patton Is God!
20:05h
Вече сме вътре, сцената е готова, насочваме се към пулта в лявата й страна, защото явно Господ ще е там.. и тук дойде голямото чакане, разсейвано от време на време от някой роден корифей с крясъци "Слейъъъъъъъър" и "Мишооооооооооо".. гениално.. започнахме здравичко да се изнервяме, добре че имаше Пийпинг Том, Томахоук и Фантомас за фон. Чакахме цяла вечност, вече не си чувах мислите, хвана ме параноята, че няма да дойде изобщо и тям подобни фенски истерии..
22:00h
Светлините внезапно изгаснаха..и о, Боже, той се качи на сцената, от плът и кръв! Мощен рев отвсякъде, истерични писъци на малолетни фиенкии, сънят започна.. това, което се случи през следващият час едва ли би могло да се сравни с нещо друго. Със Сашо ни беше яд, че не се наядохме с гъби.. но и така всичко беше като халюцинация.. мрачни мелодии, ултратежък бас, който караше коремите да се чудят къде са и разбира се, Майк, който въодушевено показваше, че гласът действително е най-силният инструмент: то не беше пищене, крещене, хорово пеене, псалми, рев, бийтбоксинг, Майк даже си цъкаше ракийка, която не пропусна да похвали

22:30h
Пак се напушихме и нещото, което чух след това ме изпрати в Антарктида.. невероятна композиция,която разтърси всичките ми представи за музикален експериментализъм.. не може да се опише.. бях благословен, че съм там.. евала и на пича с оранжевата блуза, който цяла вечер не спря да се опитва да танцува, наистина голям ентусиаст..
23:00h
След един бис, всичко свърши, чао-чао, София и по-важното:"See u next time!".. дано има некст тайм, ще чакаме и ще се молим..
Mike Patton Is God!

1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users