Metallica в София25.07.2008 - стадион "Васил Левски"
Started by Ozzy, яну 18 2008 17:55
651 replies to this topic
Posted 15 февруари 2008 - 10:23
В един от коментарите към новината за концертите на Металика и Кис на нашия сайт, четем:
"УВАЖАЕМИ ФЕНОВЕ НА METALLICA & KISS,
Макар, че до сега никога не съм участвал в подобни форуми, в качеството ми на промоутър на Metallica и KISS за България се чувствам длъжен да кажа следното:
Концерт на двете групи в България ЩЕ ИМА СЪС СИГУРНОСТ независимо от това дали това се харесва на някои от моите конкуренти или не ...!!!
За сведение на тези които не познават историята на моята компания - Balkan Entertainment има зад гърба си концерти като: Jose Carreras, Eros Ramazzotti, INXS, Deep Purple, Rihanna и т.н., като всички до един са се случили и за моя радост нямам провален концерт!
За Ваше сведение - в качеството ми на продакшън мениджър имам още десетки концерти на едни от най-големите продукции идвали в България!
Както и да е!
Нямам никакво намерение да коментирам изявления на медии, които явно са подвластни на мнението на фирми, които все повече губят своите позиции на BG пазар! Също така нямам намерение да агитирам никой от Вас дали да си купува билет или не? Всъщност РЕШЕНИЕТО НА ПРОБЛЕМА (ВЪПРОСА)СИ Е САМО И ЕДИНСТВЕНО ВАШ!
Накрая ще кажа, че за тези, които не вярват отговора е само един: СТОЙТЕ СИ В КЪЩИ И СИ ПАЗЕТЕ ПАРИТЕ ЗА ВЕСТНИК телеграф!!! Моля Ви недейте да правите сметка на парите ми, (както аз не се интересувам от Вашите) и как ще платя на групите! ТОВА ВЕЧЕ Е НАПРАВЕНО! Уверявам Ви, че никога не разчитам на негативно настроени хора да си купуват билети за организираните от "BEC" концерти така, че БЪДЕТЕ ЖИВИ И ЗДРАВИ!
Поздрави
Петър Петров
Balkan Entertainment Company"
"УВАЖАЕМИ ФЕНОВЕ НА METALLICA & KISS,
Макар, че до сега никога не съм участвал в подобни форуми, в качеството ми на промоутър на Metallica и KISS за България се чувствам длъжен да кажа следното:
Концерт на двете групи в България ЩЕ ИМА СЪС СИГУРНОСТ независимо от това дали това се харесва на някои от моите конкуренти или не ...!!!
За сведение на тези които не познават историята на моята компания - Balkan Entertainment има зад гърба си концерти като: Jose Carreras, Eros Ramazzotti, INXS, Deep Purple, Rihanna и т.н., като всички до един са се случили и за моя радост нямам провален концерт!
За Ваше сведение - в качеството ми на продакшън мениджър имам още десетки концерти на едни от най-големите продукции идвали в България!
Както и да е!
Нямам никакво намерение да коментирам изявления на медии, които явно са подвластни на мнението на фирми, които все повече губят своите позиции на BG пазар! Също така нямам намерение да агитирам никой от Вас дали да си купува билет или не? Всъщност РЕШЕНИЕТО НА ПРОБЛЕМА (ВЪПРОСА)СИ Е САМО И ЕДИНСТВЕНО ВАШ!
Накрая ще кажа, че за тези, които не вярват отговора е само един: СТОЙТЕ СИ В КЪЩИ И СИ ПАЗЕТЕ ПАРИТЕ ЗА ВЕСТНИК телеграф!!! Моля Ви недейте да правите сметка на парите ми, (както аз не се интересувам от Вашите) и как ще платя на групите! ТОВА ВЕЧЕ Е НАПРАВЕНО! Уверявам Ви, че никога не разчитам на негативно настроени хора да си купуват билети за организираните от "BEC" концерти така, че БЪДЕТЕ ЖИВИ И ЗДРАВИ!
Поздрави
Петър Петров
Balkan Entertainment Company"
I don't know how I managed it...
Posted 15 февруари 2008 - 14:48
Големина = влияние значи, че влиянието е основният критерий относно това кой е "голям" и кой - не е. Какво отговаряш на това? Че не било така. Ами добре, напиши го още сто пъти без аргументация и може и някой да го приеме, кой знае.
"Качествено" и "родословно" влияние? Влиянието си е влияние, а именно - дефиниране (определяне на границите), постулиране (запълване на границите със съдържание) и, така да се каже, музикантска популярност, тоест значение за бъдещите музиканти, а не за хлапаците, които създават мултиплатинения статус на даден албум. Това е влияние. Това е влияние. Сабат са най-голямата (=влиятелна) метъл група по този параграф. Може и да не са осъзнат метъл, но именно те показват на следващите какво е метъл, именно те изчерпват всичките му базови категории и именно те вдъхновяват почти всички важни за музиката метъл музиканти. Това е влияние. Това е големина.
"Качествено" и "родословно" влияние? Влиянието си е влияние, а именно - дефиниране (определяне на границите), постулиране (запълване на границите със съдържание) и, така да се каже, музикантска популярност, тоест значение за бъдещите музиканти, а не за хлапаците, които създават мултиплатинения статус на даден албум. Това е влияние. Това е влияние. Сабат са най-голямата (=влиятелна) метъл група по този параграф. Може и да не са осъзнат метъл, но именно те показват на следващите какво е метъл, именно те изчерпват всичките му базови категории и именно те вдъхновяват почти всички важни за музиката метъл музиканти. Това е влияние. Това е големина.
violator: Моите категории са абсолютно обективни. Това е факт.
Posted 15 февруари 2008 - 14:57
cadaurus, on Feb 15 2008, 14:48, said:
Големина = влияние значи, че влиянието е основният критерий относно това кой е "голям" и кой - не е. Какво отговаряш на това? Че не било така. Ами добре, напиши го още сто пъти без аргументация и може и някой да го приеме, кой знае.
няма нужда от повече аргументация. разбрахме го. и много хора мислим по същия начин.)
Posted 15 февруари 2008 - 15:02
Ozzy, on Feb 15 2008, 09:03, said:
Няма да взимам страна по спора, още повече, че безкрайно уважавам и обичам и двете групи. Само няколко вметки
Да. А как пророкът се кланя доземи на кръстника, може да видите тук

Да. А как пророкът се кланя доземи на кръстника, може да видите тук

ахах, каква ирония само, тази лъскава церемония и тези тетки наконтени като за оскарите...
Posted 15 февруари 2008 - 15:06
hendy, on Feb 15 2008, 15:02, said:
ахах, каква ирония само, тази лъскава церемония и тези тетки наконтени като за оскарите...

I don't know how I managed it...
Posted 15 февруари 2008 - 15:49
Аргументирах се още в момента, в който казах, че Metallica са най-голямата група, като изрично наблегнах /подчертавах, удебелявах, отварях скоби/ на това, че думата "голям" е нарочно подбрана и в случая означава едно общо обективно понятие, кореспондиращо много повече с прозаични ИЗМЕРИМИ карегории като продажби, популярност мащаб, отличия..., отколкото с по-имагинерни и ПО-НЕИЗМЕРИМИ като влиятелност, величина, тежест, техника. Макар че в случая с Metallica, те са и влиятелни, и велики, и достатъчно добри музиканти.
Предвидливо подчертах, как нямам предвид "най-добрите", "най-великите", "най-влиятелните", "най-обичаните". Но ако още десетина пъти напишеш, как твърдя, че са най-влиятелните, току-виж сам си повярвам, че съм го казал!

И ако още десетина пъти напишеш, че една не-метъл група всъщност е най-голямата метъл група, сигурно също би се намерил някой, който ще го приеме за чиста монета!

"Качествено" и "родословно" влияние?
Ами, разбира се.

Влиянието на банди като The Beatles и The Rolling Stones е родословно /количествено/. Всеки, който е хванал китара след тях, го прави заради тях. Докато влиянието на групи като Pink Floyd и Genesis е качествено. Стъпвайки на някаква вече изградена морфологична база, те видоизменят, обогатяват и прекрояват, макар и да не предизвикват масови катаклизми.
Сабат, дали случайно или не, отприщват метъл роенето. Факт. Но нямат пряко отношение към нито един процес в развитието му.
-----------------------------------------
Слушай силно!
Слушай силно!
Posted 15 февруари 2008 - 15:55
cadaurus, on Feb 15 2008, 14:48, said:
Това е влияние. Това е големина.
- Без Сабат нямаше да има Металика.
- Без Крийм нямаше да има Сабат.
- Без Робърт Джонсън нямаше да има Крийм.
- Без Брунга Палуун нямаше да има Робърт Джонсън.
- Без Линкълн нямаше да има Брунга Палуун.
- Без Томас Джеферсън нямаше да има Линкълн.
- Без колонизатори нямаше да има Томас Джеферсън.
- Без еволюция нямаше да има колонизатори.
- Без въглерод и водород нямаше да има еволюция.
- Без взривове на свръхнови нямаше да има въглерод.
- Без нормални, по-тежички звезди от Главната последователност нямаше да има свръхнови.
- Без водород нямаше да има нормални, по-тежички звезди от Главната последователност.
- Без протон нямаше да има водород.
- Без космологичен нуклеосинтез нямаше да има протон.
- Без Голям взрив нямаше да има космологичен нуклеосинтез.
- Римокатолическата църква призна Големия взрив за Божие дело.
- Значи Бог е No1. Това е големина. Това е влияние.
Кой е най-големият? Бог. Това е големина.
Кой е най-влиятелният? Бог. Това е влияние.
Оттам и израза "Ти си бог!"
Както и "О, боже!" И производни.
Така е то.
Posted 15 февруари 2008 - 16:07
Това, че Сабат са въвели най-широко метъл рифа е напълно измеримо и обективно. Ако искаш да наречеш Металика "най-популярната метъл група", всичко ще е точно. Та така, Металика са най-популярната метъл група и аз съм съгласен с тази тяхна "най-големина".
Затова пък сам подчертах, че най-редно е когато стане дума за големина/величие, да се намеси влиянието. Просто, защото при влиянието има най-малко случайност и най-измерими резултати. И не, продажбите не са фактор поради няколко причини. Първо, че продажбите са в много по-голяма степен въпрос на случайност - промотиране, прихващане на модата, поява в правилния момент и прочие обстоятелствата, които нямат нищо общо с музиката. Второ, продажбите оценяват значението на един албум за широк кръг хора, но тези хора са просто бройки, пасивни слушатели на музиката. Истински значими слушатели са онези, които са хванали китарата и са продължили по зададения път. Затова няма абсолютно никакво значение, че Металика са продали повече от Сабат, след като покрай Сабат са се появили групи мастодонти като Мегадет, Пантера или Антракс. Едикой си ходел с нашивки на Металика. Е и? Това е чудесно и доказва защо Металика са най-популярната метъл група, но с абсолютно нищо не променя значението им за музиката.
Е, добре. Блек Сабат са метъл, така казвам. Айде отречи го? Не можеш. Етикетите не могат да се отричат, защото са етикети и определят повърхността, а не същността. Дали Сабат са метъл или не е въпрос на лично разбиране за метъл. Виж, дали Сабат са измислили азбуката на метъла е нещо повече от ясно и измеримо. Етикетът винаги може да се редактира, но съдържанието му - не. Та спрямо съдържанието Сабат са измислили и изчерпали метъла. Това за мен е принос към метъла.
Хах, искаш да кажеш, че Сабат са някаква случайна шайка, която запалила младежите и те почнали да им подражават, защото нямало на кого иначе?? Относно Бийтълс и Стоунс съм съгласен, че е така, но относно Сабат това звучи като чиста проба подигравка. Знам, че според теб Ози е посмешище, което сигурно замъглява оценката ти, но в крайна сметка говорим за група, която създава една от трите основни парадигми в рок музиката. При това парадигма, която често се разглежда като паралелна на рока, а не като някакъв неин сегмент. И ти смяташ, че влиянието на Сабат не е парадигмално?? Смяташ, че нямат пряко значение за целия метъл? Айде няма нужда.
Затова пък сам подчертах, че най-редно е когато стане дума за големина/величие, да се намеси влиянието. Просто, защото при влиянието има най-малко случайност и най-измерими резултати. И не, продажбите не са фактор поради няколко причини. Първо, че продажбите са в много по-голяма степен въпрос на случайност - промотиране, прихващане на модата, поява в правилния момент и прочие обстоятелствата, които нямат нищо общо с музиката. Второ, продажбите оценяват значението на един албум за широк кръг хора, но тези хора са просто бройки, пасивни слушатели на музиката. Истински значими слушатели са онези, които са хванали китарата и са продължили по зададения път. Затова няма абсолютно никакво значение, че Металика са продали повече от Сабат, след като покрай Сабат са се появили групи мастодонти като Мегадет, Пантера или Антракс. Едикой си ходел с нашивки на Металика. Е и? Това е чудесно и доказва защо Металика са най-популярната метъл група, но с абсолютно нищо не променя значението им за музиката.
Е, добре. Блек Сабат са метъл, така казвам. Айде отречи го? Не можеш. Етикетите не могат да се отричат, защото са етикети и определят повърхността, а не същността. Дали Сабат са метъл или не е въпрос на лично разбиране за метъл. Виж, дали Сабат са измислили азбуката на метъла е нещо повече от ясно и измеримо. Етикетът винаги може да се редактира, но съдържанието му - не. Та спрямо съдържанието Сабат са измислили и изчерпали метъла. Това за мен е принос към метъла.
Хах, искаш да кажеш, че Сабат са някаква случайна шайка, която запалила младежите и те почнали да им подражават, защото нямало на кого иначе?? Относно Бийтълс и Стоунс съм съгласен, че е така, но относно Сабат това звучи като чиста проба подигравка. Знам, че според теб Ози е посмешище, което сигурно замъглява оценката ти, но в крайна сметка говорим за група, която създава една от трите основни парадигми в рок музиката. При това парадигма, която често се разглежда като паралелна на рока, а не като някакъв неин сегмент. И ти смяташ, че влиянието на Сабат не е парадигмално?? Смяташ, че нямат пряко значение за целия метъл? Айде няма нужда.
Edited by cadaurus, 15 февруари 2008 - 16:07 .
Posted 15 февруари 2008 - 16:08
ох, дано металика не видят тая тема, че току виж се отказали да идват

Posted 15 февруари 2008 - 16:11
georid, on Feb 15 2008, 15:55, said:
- Без Крийм нямаше да има Сабат.
Причинно-следствените връзки нямат винаги еднаква стойност.
Сабат си ходят по пътечката на Крийм, но в един момент спират, отклоняват се и създават своя собствена пътечка. Металика ходят по ТЯХНАТА пътечка, заедно с още десетки велики групи. В крайна сметка Металика също създават своя пътечка, но тя не може да се похвали нито със същата дължина, нито със същите посетители.
Пътечката на Сабат е алея.
Posted 15 февруари 2008 - 16:57
cadaurus, on Feb 15 2008, 16:07, said:
Това, че Сабат са въвели най-широко метъл рифа е напълно измеримо и обективно
Разбира се. Но в много по-голяма степен е измеримо обстоятелството, че Metallica са единствената метъл банда, която е в А-групата на шоубизнеса. И не са попаднали там наготово, нито отведнъж.
Хах, искаш да кажеш, че Сабат са някаква случайна шайка, която запалила младежите и те почнали да им подражават, защото нямало на кого иначе??
E, как ще е нямало. В техническо отношение Led Zeppelin и Black Sabbath имат почти съизмеримо влияние върху метъла. Разликата е там, че самите Цепелин не ценят особено влиянието си върху този стил /Плант го нарича "безумен и безидеен стил"/, а Ози и компания се радват да ги припознават като Бащици. Всеки си знае.

-----------------------------------------
Слушай силно!
Слушай силно!
Posted 15 февруари 2008 - 17:00
Ozzy, on Feb 15 2008, 16:03, said:
Жизъс!!! Въпреки, че е син Божи, а не самия Бог 

Самият Бог е, снизходил до човеците в разбираем за тях израз (плът), ама ако продължим в този дух, Сатир дали ше ни изтърпи

За него необходимото и достатъчно доказателство за съществуването на Бог беше музиката.
Posted 15 февруари 2008 - 17:02
violator, on Feb 15 2008, 16:57, said:
Разбира се. Но в много по-голяма степен е измеримо обстоятелството, че Metallica са единствената метъл банда, която е в А-групата на шоубизнеса.
Да, измеримо е. Измеримо е, когато става дума за популярност. Затова и спрямо този простичък факт, който споменаваш, Металика са най-популярната метъл група. Има ли същият този факт някакво значение, когато говорим за големина/влияние? Има, но второстепенно. Първостепенно е онова, на което отговори с "разбира се". Така си мисля.

Както и да е, благодаря ти за поредния приятен джангър, сега всеки е свободен да пуска майтапи за Тони Левин и неговото влияние, големина, ширина и дължина върху метъла.

Posted 15 февруари 2008 - 17:07
cadaurus, on Feb 15 2008, 17:02, said:
...сега всеки е свободен да пуска майтапи за Тони Левин и неговото влияние, големина, ширина и дължина върху метъла. 

Инсинуация!

Кой по-горе пръв загатна за Вегетарианеца?
Кой сега публично го назова по име?

После пак прогерите виновни...

18.06.2017 - Phil Collins
19.06.2017 - Phil Collins
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion
19.06.2017 - Phil Collins
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users