Jump to content

Калиакра Рок Фест 20085-ти, 6-ти и 7-ми юли - стадион "Калиакра"

561 replies to this topic

#421 hendy

manowarrior

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 530 posts

Posted 09 юли 2008 - 13:25

View Postmarillion, on Jul 9 2008, 13:55, said:

Това с обективните факти ми звучи крайно многозначително, но финалната фраза със забавата изключва всякаква многозначителност и поставя въпроса какво всъщност сте правили вие двамата на този фестивал аджеба? :D

забавлявахме се бе, човек
нали това казах :worship:
3 страхотни концерта, прекрасно време, компания, хапване, пийване (за който пие :Р), а андон си носеше китарата, втората вечер откарахме до зори в песни и майтапи.

много съжалявам, че има хора, на които не им е харесал броя на тоалетните и тревичките на стадиона, такова мрънкане имаше и след концерта на мейдън, който пък на мен много ми хареса и си прекарах страхотно
чета и за уайтснейк поляризираните мнения и пак си мисля, че никой не може да угоди на всички.

феновете са доволни, това мога да ви кажа
с мен бяха хора, дошли от австралия, финландия, ирландия, румъния, италия и русия, както и цялата българска част от форума на Manowar

единствената забележка беше за звука - беше по-слаб от миналата година

аз лично - след 8 часа път, след 7 часа чакане да ни пуснат, 1 час холихел и 5 часа MANOWAR плътно на решетката, фронтално пред Ерик не исках и не исках да свършват.

алис купър си го изгледах по-скоро встрани, добре ми дойде като малко по-спокойно темпо, пак страхотно шоу

на ин флеймс и слеър се разбих от куфеене, до колкото можеше да понесе клетата ми глава след 3 безсънни нощи :worship:

пълно размазване, това беше феста.
догодина пак. :worship: :worship:

#422 hendy

manowarrior

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 530 posts

Posted 09 юли 2008 - 13:30

View PostOzzy, on Jul 9 2008, 14:11, said:

Чудех се как да го коментирам това... Да се смея ли, да плача ли? По-голяма глупост не съм чел през целия си живот /не това, което си написала, а това, което са ти казали имам предвид :worship: /. Няма да влизам в безумни спорове. Според мен най-точно число дава Тангра - максимум 10 000. От там нататък 14, 15, 18, 20, 28 хиляди - който вярва на дивотии, да си вярва.
Това е личното ми мнение и не ангажирам никой с него.

не знам
аз го накарах 10 пъти да повтори цифрата и това кой му го е казал, всеки път се придържаше към тази версия :worship:
пак казвам - човекът идея си нямаше от каквото и да е, просто повтори това, което е казал шефа му, докато са ги инструктирали СЛЕД като са пуснали хората.
няма причина да ме лъже момчето, той си ме беше харесал нещо, 2 перца ми подари от концертите - едно от мановар, едно от алис купър :worship:

аз нямам никаква идея от нищо, бях най-отпред в средата и там нямаше никакво меле, стоях си съвсем спокойно без никой да ме притиска дори, а на метър от мен имаше бременна жена в 6тия месец!!! и нямаше грам проблем.
което ме кара да мисля, че е било по-рехаво, защото миналата година не се дишаше :worship:

няма ли някой да извади сателитни снимки, писна ми от дезинфорвация :D

#423 Nosferatu

Vampire Demigod

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 813 posts

Posted 09 юли 2008 - 13:32

View Postmarillion, on Jul 9 2008, 13:38, said:

Аз пък виж какво намерих:

http://forum.all.bg/showflat.php/Cat/0/Num.../2/fpart/2/vc/1

Чета шестото мнение отгоре надолу и то започва така:

"мтака... знам, че ще повторя много мнения вече... но след този концерт вече да си кажа честно, почти няма смисъл да ходя на други, защото друг такъв концерт НЯМА да има... никога не е имало по-добър (във всяко едно отношение деба!!!) и никога няма да има! Дори да дойдат пак, едва ли ще е толкова уникален, като първия път! Няма да крия, леко съм пристрастен, това ми е най-любимата група въобще, детска мечта са ми, а вече отдавна не съм тийнейджър, но така се почуствах направо...насълзих се към края! Просто...няма такива емоции."

Изводът?

Понякога дайхард феновете трябва да умеят да признават фактите такива каквито са... :worship:
Не съм бил на концерта, но именно затова мога да бъда напълно обективен разглеждайки изнесените факти в различни медии. Няма никаква тенденциозност в репортажа на Metal Katehizis. Тенденциозно е отношението на дайхард феновете по темата... :worship:

интересно, изводът ти какво общо въобще има с това, че не вярвам в броенето на катехизис? За мен първия концерт си остава по-добър, по-емоционален за един фен, който чака групата толкова години и тн. Спора обаче е за това колко хора са присъствали, както и разни други неща, които ми се видяха като неточности. А като казах за тенденциозност, пак нещо не разбра, нали? Ставаше дума и за репортажа от миналата година сравнен с този. чети по внимателно.

#424 Warlord

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 181 posts

Posted 09 юли 2008 - 13:52

Спорите за абсолютни глупости. На мен лично не ми пука дали сме били 8 000 или 28 000, имаше и гафове на концерта - да. И какво от това?! Неможе ли просто да останем с добрите си спомени и с удовлетворението от преживяното без да хейтърстваме излишно хващайки се за незначителни и спорни подробности?!

#425 tormentor

кюре

• Енориаши
  • PipPip
  • 90 posts

Posted 09 юли 2008 - 15:02

Концерта на Мановар след 3-тия час беше просто фон на пиещите по шатрите. Зарята беше уникална.

Изключая тоалетните, и липса на каквито и да е условия в къмпинга, организацията беше на ниво !!! Цонко да прати хора по вакен, та да открадне малко ноу-хау.

П.С. Кога ще съобщят дали печеля Фиат-а ???

#426 Abadon

приятел на Чубака

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 577 posts

Posted 09 юли 2008 - 16:06

Мтака и аз да напиша няколко работи по темата.
Бях в Каварна, бях и трите дни. и си изкарах много добре, пихме(много), ядохме и пяхме. Видях се със стари приятели с някои от които се виждаме само по такива мероприятия, запознах се с нови интересни и симпатични хора. Естествено имаше и много кусури, за пореден път на място където се събират 28 000 или пък 7-8 000 човека има само 6 химически тоалетни има, един единствен вход/изход пак за толкова човека и още куп такива организационни недомислици които развалят цялостното впечатление от феста(ако може да се нарече така). Важното за мен беше че си изкарах много страхотно

Сега и няколко размисли по репортажа и развихрилите се след него полемики. До колкото разбрах най-големия проблем е в концерта на Меновар, броя на публиката дали са 28 000 или 7-8 000 както пише в сайта, дали звука бил скапан, дали Ерик е бахти певеца дето може да издържи 5 часа без да спре да писка, дали има гаф с биса или пък боговете толкова ни обичат че спонтанно са решили да ни изпраскат още няколко песньовки и още други глупости. След всичко което прочетох според мен никои няма да успее да убеди друг в своята гледна точка, за едни концерта е бил скучен и ненужно дълъг. за други пък в точно в тази вечер боговете са слезли на земята и са наритали задниците на всички с най- великия концерт на земята. Може би и има и доста неутрални като мене, според мен концерта беше дълъг ама Меновар така го бяха замислили. В началото изпраскаха старите албуми които не са толкова познати, но все си мисля че тва беше нарочно за да се отложи оргазма както се казва. Това изигра лоша шега и на групата и на част от публиката която беше дошла да види как аджеба онез хамериканци могат да пеят нашия химн, щото миналата година било много яко. Момента с публиката, не се наемам да броя или нещо подобно но според мен имаше по малко хора. Никога не съм успявал да уцеля точния брой но според мен имаше към 12-15 000. като миналата година наистина имаше около 20 000.
но по важното е както каза Hendy “феновете са доволни, това мога да ви кажа”
Аз също съм доволен.

Друга ми е мисълта за Калиакра Рок Фест, както някой някъде отбеляза това издание беше крачка назад в сравнение с предишните, може би прекалено много дигнаха летвата или друго, но нещо трябва да се промени. Единия вариант е всяка година да се канят страшно комерсиални групи от типа на Мейдън, Металика, Рамщайн, Бон Жови и тн. и то задължително последния ден, защото не може на кулминацията на феста да бъде посетена само от 5-6 000 човек. вярно останахме истинските и верни фенове, видяхме Слеър и те ни смачкаха както и никой влезнал на стадиона не се е и съмнявал. Другия вариант е възможно по-скоро да се премине във формата с много групи и свирня от обяд, така ще има за всекиго по нещо
Защото ако се продължава така след 1-2 години ще си се събираме по 7-8 000 човека, ще си грухтим по палатките и ще си купонясваме, и след това ще се караме на поразия за спорните групи по форумите
Знаете ли че ...

Мириса на пламъка от запалката мирише на изгорели косми от носа.

#427 Methodius

послушник

• Отлъчени
  • Pip
  • 40 posts

Posted 09 юли 2008 - 16:20

Edited by Ozzy, 09 юли 2008 - 16:36 .

#428 Methodius

послушник

• Отлъчени
  • Pip
  • 40 posts

Posted 09 юли 2008 - 16:26

Edited by Ozzy, 09 юли 2008 - 16:37 .

#429 Methodius

послушник

• Отлъчени
  • Pip
  • 40 posts

Posted 09 юли 2008 - 16:38

#430 Ozzy

All England Lawn Tennis Club Single Handed Champion of the World

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 09 юли 2008 - 16:42

Довиждане Methodius, Sardonicus, Casus, Йордан Йорданов от Ш. или както там си решил да се наричаш.
:worship:
I don't know how I managed it...

#431 spiritt1974

кюре

• Енориаши
  • PipPip
  • 149 posts

Posted 09 юли 2008 - 16:43

Нищо общо с тягавата атмосфера царяща във форума нямаше в Каварна. Предполагам това ще запомнят незнам колко хилядите били на феста....На някой съфорумци им предлагам sport1 като алтернатива за по-такива страсти. Там доста по-обстойно ще им бъде разяснено колко човека къде е имало

#432 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7533 posts

Posted 10 юли 2008 - 08:44

View PostNosferatu, on Jul 9 2008, 13:09, said:

хех, знаех си, че ще го кажеш ;) Само че и ти си бил в този екип, ти поддържаше сайта, (я издай кой написа репортажа в сайта, не в хартиенето издание) та и ти си участвал в това "лъжене". Но пък от друга страна, сп. Про-Рок точно защото е във връзка с Цонето може би има и съответно по-точна информация за продадените билети и хората които са били на стадиона? Не е ли така? В противен случай чакам да ми кажеш как точно ги изброи, че са 8-9 хиляди :> И не, стадиона не беше наполовина празен. В края на концерта може би, но иначе си беше съвсем пълничък :>
А да ти минава през ума, че след като съм участвал в "лъженето", много по-добре от теб знам къде е истината? ;) И ти я казвам - миналата година бяха 16-17 000. Тази година - около 10 000.
Manowar написаха на сайта си за миналаната година 25 000. Тази година сигурно ще напишат 35 000.
Manowar са такава група - преувеличават, за да се изкарат по-велики отколкото са. А каквато групата, такива и феновете й :blush:
WeRock.bg - сайт за Праведна музика

#433 Nosferatu

Vampire Demigod

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 813 posts

Posted 10 юли 2008 - 09:05

добре

#434 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts
  • Interests:Progressive Rock

Posted 10 юли 2008 - 09:34

View PostNosferatu, on Jul 9 2008, 14:32, said:

чети по внимателно.

Аз чета много внимателно. И прочетох, че преди една година ти си бил напълно убеден, че:

View Postmarillion, on Jul 9 2008, 13:38, said:

друг такъв концерт НЯМА да има... никога не е имало по-добър (във всяко едно отношение деба!!!) и никога няма да има! Дори да дойдат пак, едва ли ще е толкова уникален, като първия път!

Една година по-късно обаче нещата се променят и ти смяташ, че:

View PostNosferatu, on Jul 8 2008, 20:47, said:

Но концертът беше уникален. Неповторим. Добър, по-добър, най-добър.
Искам някой да ми обясни как е възможно Ерик Адамс с неговия специфичен уникален глас да издържи 5 шибани часа без да гласът му да падне дори малко. Как? При това, според мен беше в по-добра форма от миналата година, тогава по-малко наблягаше на високите. Просто умът ми не побира този факт. Ех Ерик... Колкото и хейтъри да имат Меноуор, грехота е да отречеш неуспоримия талант на Ерик Адамс. :blush:

Да повторя ли за изводът или вече се разбрахме по този въпрос? ;)

А, ето това вече говори за нещо друго, но аз не мисля, че има нужда от коментар:

като последно за този ден. не мога да не изразя погнусата от материала за този концерт в сайта метъл катехизис. А пък ако видите в Тангра какво са писали лошо ще ви стане. Просто не мога да повярвам очевидната антиобективност, която блика от материала. Не знам дали Сатир го е писал, защото не са му дали акредитация или са го върнали на входа да се реди с другите (както някви коментари се бяха появили там) и решил да си отмъсти или по друга причина, всъщнсот може и да не го е писал Сатир, но определено е много гнусен материал, нямащ си нищо общо с реалността. Ами... естествено, че и мен да ме сложат да гледам Слейър 5 часа поред, аз ще си умра от скука и ще плюя, ще сипя огън и жупел и тн. Аз просто не ги харесвам. Дори пропуснмах последните две песни от концерта им. Но за един техен фен това ще е нещо велико, специално отношение към публиката и тн. Не знам защо разни кретени плюят именно за това, че са свирили 5 часа, като не са фенове. И това с 8-9-те хиляди е малко смешно. Не може миналата година да имаше 22-25 хиляди, а сега очевидно имаше повече и тук някой да се изцепи за 8-9 хиляди.

Защо обръщам внимание на цялата тази история и водя тази абсолютно безсмислена дискусия с теб?
Ами защото се стремя да бъда обективен и да преценявам фактите безпристрастно. Искрено се надявам, че бих написал същото и ако се налага да защитавам любимата си група като теб самия. Пак повтарям, няма нищо лошо във фенщината, номерът е да можеш да прецениш кога е моментът да спреш да защитаваш сляпо любимото си отроче... ;)
18.06.2017 - Phil Collins
19.06.2017 - Phil Collins
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#435 Metal Heart

silent water(s)

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1399 posts

Posted 10 юли 2008 - 09:55

View PostSatyr, on Jul 10 2008, 08:44, said:

Manowar са такава група - преувеличават, за да се изкарат по-велики отколкото са. А каквато групата, такива и феновете й :blush:
Satyr-е, откога не си фен на Manowar ;) Сори, не можах да се въздържа ;)
It's in your heart, it's in my soul, in your own reality
Vanquish the pain
Don't want to see it fail!

#436 Warlord

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 181 posts

Posted 10 юли 2008 - 09:59

Хейтърстването май е станало национален спорт на България така като гледам.

#437 Nosferatu

Vampire Demigod

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 813 posts

Posted 10 юли 2008 - 10:00

ok, да го кажем така. Прав си, че сега написах същото, че концерта е най-велик. И честно казано е трудно да определя кой повече ми хареса. На този чухме Defender и Crown And The Ring и много други неща, но пък не чухме много други любими песни от миналия. Ако трябва да го гледам по-обективно, но като фен, на който 5 часа не му се струват скучни, досадни и т.н не мога да кажа със сигурност кой точно повече ми харесва. Но първия концерт си остава по-любим за мен, защото беше първия! До този момент не вярвах, че ще видим тази група в България (имаше си години, в които това си беше невъзможно, то бяха пускани всякакви писма до СМЕ, всякакви петиции, молби по интернет и какво ли още не)
Разбирам ти извода, но той няма нищо общо с несъгласието ми с репортажа. Едно е сляпото субективно защитаване на любима група, същото е и с този репортаж обаче, но с отрицателен знак. Както и да е.
Сатир обаче все пак не каза как точно ги е преброил (сега пък са 10 000), миналата година имал точна информация, ама про-рок са преувеличили нещата, а сега от къде я има тази информация, че са били 8-9 или 10 000, когато шефа на охраната казал 28 000? Не твърдя със сигурност, че са 28 000, но не ми се вярва да са два пъти по-малко хората от миналата година, а бтв, не виждам какво общо има този факт с това, колко велики или не са Manowar :> То Азис редовно си събира на големи концерти повече хора от Blind Guardian примерно. Или поне в БГ е така хех.
Както и да е, спирам да пиша в темата, че верно няма смисъл да се спори за такива неща.

#438 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7533 posts

Posted 10 юли 2008 - 10:05

View PostMetal Heart, on Jul 10 2008, 10:55, said:

Satyr-е, откога не си фен на Manowar ;) Сори, не можах да се въздържа :blush:
От 2002 г. или когато там излезе "Warriors of the World" и откакто издадоха 15 DVD-та и гледах три от тях.

#439 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7533 posts

Posted 10 юли 2008 - 10:08

View PostNosferatu, on Jul 10 2008, 11:00, said:

Сатир обаче все пак не каза как точно ги е преброил (сега пък са 10 000), миналата година имал точна информация, ама про-рок са преувеличили нещата, а сега от къде я има тази информация, че са били 8-9 или 10 000, когато шефа на охраната казал 28 000? Не твърдя със сигурност, че са 28 000, но не ми се вярва да са два пъти по-малко хората от миналата година, а бтв, не виждам какво общо има този факт с това, колко велики или не са Manowar :> То Азис редовно си събира на големи концерти повече хора от Blind Guardian примерно. Или поне в БГ е така хех.
Както и да е, спирам да пиша в темата, че верно няма смисъл да се спори за такива неща.
На око ги преброих, ти как си мислиш, че съм? Не ходя от вчера на концерти и за повечето от тях по време или след това се придобива релна представа за броя на публиката. Мога да различа 100 души на поляна от 500, както и 10 000 от 20 000.
В репортажа ни пише "около 8-9000". Това "около" не се слага, защото може да има 10 души повече или по-малко, а защото може да са 1000 повече или по-малко, тъй като на големи пространства преценката е по-трудна. Че имаше чувствително по-малко хора от миналата година е очевидно. За всеки, който не е заслепен от фенство. Ето и хора казаха, че отпред е имало бременна жена, която си е стояла на спокойствие, а миналата година е било адска блъсканица там. Какво повече?

#440 hendy

manowarrior

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 530 posts

Posted 10 юли 2008 - 10:17

View PostSatyr, on Jul 10 2008, 11:08, said:

На око ги преброих, ти как си мислиш, че съм? Не ходя от вчера на концерти и за повечето от тях по време или след това се придобива релна представа за броя на публиката. Мога да различа 100 души на поляна от 500, както и 10 000 от 20 000.
В репортажа ни пише "около 8-9000". Това "около" не се слага, защото може да има 10 души повече или по-малко, а защото може да са 1000 повече или по-малко, тъй като на големи пространства преценката е по-трудна. Че имаше чувствително по-малко хора от миналата година е очевидно. За всеки, който не е заслепен от фенство. Ето и хора казаха, че отпред е имало бременна жена, която си е стояла на спокойствие, а миналата година е било адска блъсканица там. Какво повече?

eто тук са отделили цял пасаж на бременната мацка :blush:

но само блъсканицата отпред не може да е мерило за посещаемостта, защото съм сигурна, че на Слеър е било мазало пред сцената (от снимките също си личи), а там със сигурност имаше най-малко хора от трите дни.

само на мен ли ми се вижда излишен този спор за това колко точно хора е имало?

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users