Jump to content

Калиакра Рок Фест 20085-ти, 6-ти и 7-ми юли - стадион "Калиакра"

561 replies to this topic

#401 Ozzy

All England Lawn Tennis Club Single Handed Champion of the World

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 09 юли 2008 - 08:37

View PostMethodius, on Jul 6 2008, 20:02, said:

Бях на концерта...
...гнуснавия репортаж, чиято воня се процежда през фугите на изнесената там фактологична фасадна сглобка.

А! Мето!!! Къде си бе, човече, къде се изгуби?! Скуката ли те е хванала или просто си решил отново да оригиналничиш?
Казваш, на концерт си бил... Похвално. Седми? В смисъл, това е седмия ти концерт изобщо, нали? Спомням си преди, че беше написал някъде, че си присъствал общо на 6 концерта, та за това реших, че този ти е 7-ми. Не е лошо. Дъщеря ми е била на 20. Тя е на 5 години. Нейното мнение може да е меродавно. Тя има база за сравнение от вече доста концерти и може да каже един концерт добър ли е или не. Добър ли е бил звука или не. Добро ли е било сценичното поведение на групата или не. Прекалили ли са групата или не. Тя е на 5 години и може да го каже. Ти не. Твойто мнение не може да е меродавно. Като посетиш още десетина-петнайсет концерта, заповядай пак тук за да ни кажеш мнението си. До тогава недей.

Фактът, че изобщо имаш право да пишеш тук, след като по други форуми си позволяваш да бълваш саркастично-иронични пасквили по мой адрес, се дължи на две неща:
1. Аз съм добър човек.
2. Пасквила ти все пак е написан в друг форум, а не в този и ти реално не нарушаваш правилата на нашия форум. А аз спазвам правилата, за разлика от теб.
Ако го беше написал тук – вече щяхме да сме си взели “Сбогом”. Което не пречи това да стане сега... Но както вече споменах – аз съм добър човек. И аз казвам – шред!!!

ПП Моля, не ми отговаряй. И още нещо – ако не си разбрал какво означават в превод горните редове, ще го кажа и по по-прост начин: В подфоруми “Концерти в България” и “Концерти в чужбина” не си добре дошъл.
I don't know how I managed it...

#402 Nosferatu

Vampire Demigod

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 813 posts

Posted 09 юли 2008 - 08:53

Сатире, а на мен пък ми е много любопитно:
1. на теб каква ти е системата за определяне на колко хора е имало на концерта, преброяваш ли ги нещо какво правиш? и да имало е случаи с изнасяне на официална информация от организаторите за посещаемостта на даден концерт. Принципно. Как така решаваш, от някое място на терена, че има 5, 6-7 или 8-9 хиляди? Аз смятам, че имаше повече защото като се разхождах от пред до отзад видях, че имаше повече от миналата година. А и още преди да влезем на стадиона. А на Ерик са му казали някаква реална статистика от продадени билети, предполагам. Не виждам от какъв зор ще го обявява иначе. Но не казвам, че всичките хора, които са влезли на концерта са седяли до края и след биса още повече. Тогава може пак да е било рехаво, но аз биса го гледах също отзад и мога да кажа, че пак си имаше доста хора.
2. Ъъ.. за какъв гаф относно бис-а говориш, че нещо не схванах? :worship:

#403 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7533 posts

Posted 09 юли 2008 - 09:46

И аз се разхождах, че даже и настрани. И виждах очевидно по-малко хора от миналата година, когато бяха 16-17 000.

Ъъ.. за какъв гаф относно бис-а говориш, че нещо не схванах?
Мисля, че го казах достатъчно ясно - 2-3000 души се изнесоха в кулминацията на поставянето на рекорда. По-точно не знам как да го обясня. Или това е нормално? :worship:
WeRock.bg - сайт за Праведна музика

#404 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts
  • Interests:Progressive Rock

Posted 09 юли 2008 - 10:26

View PostSatyr, on Jul 9 2008, 10:46, said:

Мисля, че го казах достатъчно ясно - 2-3000 души се изнесоха в кулминацията на поставянето на рекорда. По-точно не знам как да го обясня. Или това е нормално? :worship:

Разбира се, че е нормално. Ти по-горе и това си обяснил в "правилния" репортаж за събитието. Никой не може да спори с Господ! Щом той е казал, че ще има рекорд, значи ще има рекорд. Дори се чудя защо е трябвало да се провежда експеримента щом предварително се е знаел резултата. Бройката на свидетелите не е важна. Важно е УС на Гинес да бъде в час с мероприятеието. Останалото е суета, а ти си отявлен хейтър и ще бъдеш наказан от НЕГО следващата година... :worship:
18.06.2017 - Phil Collins
19.06.2017 - Phil Collins
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#405 Metal Heart

silent water(s)

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1399 posts

Posted 09 юли 2008 - 10:47

View PostSatyr, on Jul 9 2008, 09:46, said:

Изнесоха се, защото зарята свърши, музикантите слязоха от сцената, лампите светнаха и по всичко личеше, че това е краят на концерта. Никой не е предполагал, че кулминацията тепърва предстои. А това, че Manowar са решили да се върнат и да свирят още, може да е било спонтанно решение, за което организаторите да са нямали представа. Не беше ли точно зарята кулминацията на концерта, ознаменуваща поставянето на рекорда?
It's in your heart, it's in my soul, in your own reality
Vanquish the pain
Don't want to see it fail!

#406 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7533 posts

Posted 09 юли 2008 - 11:05

View PostMetal Heart, on Jul 9 2008, 11:47, said:

Изнесоха се, защото зарята свърши, музикантите слязоха от сцената, лампите светнаха и по всичко личеше, че това е краят на концерта. Никой не е предполагал, че кулминацията тепърва предстои. А това, че Manowar са решили да се върнат и да свирят още, може да е било спонтанно решение, за което организаторите да са нямали представа. Не беше ли точно зарята кулминацията на концерта, ознаменуваща поставянето на рекорда?
При положение, че НЯМА предишен рекорд - въобще не е ясно кога точно се поставя настоящия. Да - хората си тръгнаха по изброените от теб причини, както и поради още една - ПИСНАЛО им беше. За това и 90% от тези, които си тръгнаха, не се върнаха, след като чуха че ще има още песни.
И именно защото хората си тръгнаха по, да ги нарачем "технически" причини, аз наричам случката гаф. Ако без да има заря и да пускат осветлението хората си бяха тръгнали само от досада, щях да го нарека по друг начин :worship:

#407 Tempest

кюре

• Енориаши
  • PipPip
  • 61 posts

Posted 09 юли 2008 - 11:07

За съжаление не успях да присъствам на Калиакра рок фест, въпреки че In Flames са ми една от любимите групи и нямам извинение. Типично по български обаче и аз ще се изкажа, не толкова за концертите, колкото за нещата ,които се изписаха като репортажи, коментари и т.н.
1. Който и да е писал репортажа за концерта не смятам ,че трябва да отнесе толкова обиди и псувни – то не беше комплексар, малоумник, нещастник и т.н. Какво означава обективно и безпристрастно – нормално е в един репортаж да има лично мнение и някаква емоция. Какво искате- концерта започна в толкова часа, свириха 47 парчета в следния ред, продължи до толкова часа и имаше толкова публика. Освен това като не си съгласен с дадено мнение можеш да си спориш и без откровени обиди.
2. Най-превилигированите фенове на праведната музика са тези на Manowar, кой каквото ще да разправя. Аз поне не се сещам за друга банда, която да глези феновете си по този начин- то не са 5-часови концерти, 2-дневни фестивали, свирене на цели албуми, всяка година поне по 2 двд-та.....Кой не иска най-любимата му група да изнесе концерт в продължение на 5 часа, да изсвири 47 парчета и то в собствената му страна. Така че коментари на баш-фенове от сорта „не трябваше да свирят толкова, за да ни оставят поне малко жадни за още” не ми се връзват. А на останалите никой не им е попречил да си тръгнат когато искат .
3. Лично на мен не ми хареса това, че Satyr написа т.нар. истински репортаж за концерта. Не защото не се посмях, а защото се подаде на провокациите и сега нивото може да падне още по-ниско. Не е задължително винаги да се отговаря на мрънкалниците и простаците, освен това вероятността да схванят иронията клони към нула.
4. За първи път броя на публиката варира в такива граници : между 7000 и 28000. Средно аритметично излиза 17500. Толкова ли бяха наистина?
5. За да не влизам в съседната тема ще кажа , че ако е имало някакъв спад в настроението на Whitesnake и Def Leppard това със сигурност се дължеше на дъжда според мен. Дори т.нар „мазня” /както някой правилно определи саунда на Whitesnake/ и прословутото закъснение , щяха да бъдат забравени ако групите свириха при нормални метеорологични условия и не бяха отрязали по 1-2 песни от сетовете си. Иначе за пеенето на двамата фронтмени е излишно да се спори, това не бяха най-добрите им изпълнения.
6. Последно: феновете на Manowar да спрат да обиждат , а да се наслаждават на завистта, която повечето от не толкова големите фенове на групата изпитваме към отношението, което те получават от любимците си.

#408 Blacky

Дунавски вълк

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1005 posts

Posted 09 юли 2008 - 11:20

Всичко добре, но в тук протеклата дискусия никой никого не обиди, иначе темата щеше да е затворена и виновните - наказани. Може би имаш предвид коментарите към репортажа в сайта. Тях просто няма какво да ги нищим...безсмилено е.
...I can hear the silence,
see invisible emptiness...
Pasi Koskinen

#409 Tempest

кюре

• Енориаши
  • PipPip
  • 61 posts

Posted 09 юли 2008 - 11:28

Да, коментарите в сайта имах предвид. Сигурен съм, че те провокираха Satyr да напише втория репортаж.

#410 hendy

manowarrior

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 530 posts

Posted 09 юли 2008 - 11:30

View PostTempest, on Jul 9 2008, 12:07, said:

6. Последно: феновете на Manowar да спрат да обиждат , а да се наслаждават на завистта, която повечето от не толкова големите фенове на групата изпитваме към отношението, което те получават от любимците си.

wtf?? ти съвсем не си в час

а иначе - много ми е трудно да проумея що за хора са изписали над 100 коментара по време на феста, вместо да си пият бирата и да се кефят на хубавото време

#411 Tempest

кюре

• Енориаши
  • PipPip
  • 61 posts

Posted 09 юли 2008 - 11:36

View Posthendy, on Jul 9 2008, 12:30, said:

wtf?? ти съвсем не си в час

Не те разбрах, ама карай

#412 Nosferatu

Vampire Demigod

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 813 posts

Posted 09 юли 2008 - 11:47

View PostSatyr, on Jul 9 2008, 10:46, said:

И аз се разхождах, че даже и настрани. И виждах очевидно по-малко хора от миналата година, когато бяха 16-17 000.

хехе ок :worship: само да те питам тогава, защо като миналата година са били 16-17 000 ти (или някой от твоя екип) написа/хте в репортажа за концерта, че е бил посетен от над 20 000 души? А на други места имаше изнесена информация за продадени билети достигащи 25 000. Нали сте много обективни и като се разхождате насам на там успявате да ги преброите? Как така такава разлика? Т.е искаш да ми кажеш, че трябва да ти вярваме за този репортаж и изнесената статистика за хората, а за онзи да не ти вярваме, че сте послъгали и сте писали тенденциозен или поръчков репортаж ли?
За гафа, това не е някакъв технически гаф. Меноуор не свирят на бис след като изпълнят The Crown And The Ring. Този път го направиха, предполагам съвсем спонтанно. Казали са си нещо от рода на "Ей, свирихме 4 часа и 23 минути, ама няма ли да е куул да го направим 5 часа?" След като явно не са имали ограничение и са имали сили за още, защо не? Част от хората се изнесли, ами нормално е, то не е много лесно физически да се издържи, мен след 2-рия час краката ме боляха зверски от седенето на едно място. Освен това, естествено е и хората, които не са толкова големи фенове на групата също да се изнесат. За другите този "гаф" беше като бонус :> Аз лично исках да чуя пак Holy War, Metal Warriors, Sign Of The Hammer и още мн. песни и бих седял още 1-2 часа, та ако ще и на тревата да седя.

едит: сега гледам про-рок какво смятат по въпроса, според тях са били 15 000. пак е доста повече от 8-9 000. И със сигурност по реалистично. Защото на стадиона ясно си личеше, че няма такава разлика между 8-9 000 и 20-25 000 миналата година.

Edited by Nosferatu, 09 юли 2008 - 11:55 .

#413 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7533 posts

Posted 09 юли 2008 - 11:58

View PostNosferatu, on Jul 9 2008, 12:47, said:

хехе ок :worship: само да те питам тогава, защо като миналата година са били 16-17 000 ти (или някой от твоя екип) написа/хте в репортажа за концерта, че е бил посетен от над 20 000 души? А на други места имаше изнесена информация за продадени билети достигащи 25 000.
Миналата година аз нямах мой екип. Цифрата 20 000 я написа списание "Про-Рок", което се спонсорира от община Каварна. Това трябва да ти отговори на въпроса :worship:

View PostNosferatu, on Jul 9 2008, 12:47, said:

За гафа, това не е някакъв технически гаф. Меноуор не свирят на бис след като изпълнят The Crown And The Ring. Този път го направиха, предполагам съвсем спонтанно. Казали са си нещо от рода на "Ей, свирихме 4 часа и 23 минути, ама няма ли да е куул да го направим 5 часа?" След като явно не са имали ограничение и са имали сили за още, защо не? Част от хората се изнесли, ами нормално е, то не е много лесно физически да се издържи, мен след 2-рия час краката ме боляха зверски от седенето на едно място. Освен това, естествено е и хората, които не са толкова големи фенове на групата също да се изнесат. За другите този "гаф" беше като бонус :> Аз лично исках да чуя пак Holy War, Metal Warriors, Sign Of The Hammer и още мн. песни и бих седял още 1-2 часа, та ако ще и на тревата да седя.
Ама нали и аз това казвам - че е технически гаф. Но забравих, че на Manowar не могат да се случат технически гафове. Когато на Manowar се случи технически гаф, то той автоматично става рекорд на Гинес.
Значи ти е било бонус изнасянето на 2-3000 души. ОК. Потвърждава се написаното в моя коригиран репортаж. Когато Д. ДеМайо каже 28 000, ако и половината да се изнесат, той пак свири пред 28 000. Дори да е на място с капацитет за 25 000, при това - пълно на около половина :worship:

едит: сега гледам про-рок какво смятат по въпроса, според тях са били 15 000. пак е доста повече от 8-9 000. И със сигурност по реалистично. Защото на стадиона ясно си личеше, че няма такава разлика между 8-9 000 и 20-25 000 миналата година.
Нали ти обяснях за "Про-Рок". А я виж колко пишат "Тангра" - че в най-многолюдния момент не е имало повече от 10 000 :worship:

#414 hendy

manowarrior

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 530 posts

Posted 09 юли 2008 - 12:07

аз бях прекалено заета да гледам концерта, но после говорих с човек от охраната, който идея си нямаше кои са Manowar, про рок и прочие, и той ми каза, че е имало 29 000 човека влезли на стадиона по информация на шефа на охраната, който ги е инструктирал.
Колко от тях са останали за концерта, кога и как са си тръгнали и дали са се върнали после, идея си нямам.

и на мен ми се струва невъзможно да се съберат толкова хора на стадион без трибуни.

не се сещам за друг начин да проверим информацията, освен да помолим всички, които са били на концерта, да се разпишат в тази тема и после да ги преброим
:worship: :worship: :worship:

#415 Nosferatu

Vampire Demigod

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 813 posts

Posted 09 юли 2008 - 12:09

View PostSatyr, on Jul 9 2008, 12:58, said:

Миналата година аз нямах мой екип. Цифрата 20 000 я написа списание "Про-Рок", което се спонсорира от община Каварна. Това трябва да ти отговори на въпроса :worship:
хех, знаех си, че ще го кажеш :worship: Само че и ти си бил в този екип, ти поддържаше сайта, (я издай кой написа репортажа в сайта, не в хартиенето издание) та и ти си участвал в това "лъжене". Но пък от друга страна, сп. Про-Рок точно защото е във връзка с Цонето може би има и съответно по-точна информация за продадените билети и хората които са били на стадиона? Не е ли така? В противен случай чакам да ми кажеш как точно ги изброи, че са 8-9 хиляди :> И не, стадиона не беше наполовина празен. В края на концерта може би, но иначе си беше съвсем пълничък :>

#416 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts

Posted 09 юли 2008 - 12:38

View PostNosferatu, on Jul 9 2008, 13:09, said:

хех, знаех си, че ще го кажеш :worship:

Аз пък виж какво намерих:

http://forum.all.bg/showflat.php/Cat/0/Num.../2/fpart/2/vc/1

Чета шестото мнение отгоре надолу и то започва така:

"мтака... знам, че ще повторя много мнения вече... но след този концерт вече да си кажа честно, почти няма смисъл да ходя на други, защото друг такъв концерт НЯМА да има... никога не е имало по-добър (във всяко едно отношение деба!!!) и никога няма да има! Дори да дойдат пак, едва ли ще е толкова уникален, като първия път! Няма да крия, леко съм пристрастен, това ми е най-любимата група въобще, детска мечта са ми, а вече отдавна не съм тийнейджър, но така се почуствах направо...насълзих се към края! Просто...няма такива емоции."

Изводът?

Понякога дайхард феновете трябва да умеят да признават фактите такива каквито са... :worship:
Не съм бил на концерта, но именно затова мога да бъда напълно обективен разглеждайки изнесените факти в различни медии. Няма никаква тенденциозност в репортажа на Metal Katehizis. Тенденциозно е отношението на дайхард феновете по темата... :worship:
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#417 whiplash159

The Grim Squeaker

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 2593 posts

Posted 09 юли 2008 - 12:46

View PostBlacky, on Jul 9 2008, 12:20, said:

Всичко добре, но в тук протеклата дискусия никой никого не обиди, иначе темата щеше да е затворена и виновните - наказани. Може би имаш предвид коментарите към репортажа в сайта. Тях просто няма какво да ги нищим...безсмилено е.
Аз си мислих да почна да отговарям в коментарите към сайта по някой глупости изписани там, но после осъзнах, че няма абсолютно никакъв смисъл защото дори приведа желязна обосновка на доводите си пак ще се намерят хора да да ме напсуват и да кажат, че нищо не разбирам. Вместо това смятам да напиша един подробен разказ за това как аз видях целия фест тук, във форума, а после който иска може да обсъдим спорните моменти от него я тук (поне знам, че във форума се водят дискусии на културно ниво), я на по бира :worship: Само да имам малко повече време и ще го нащракам :worship:
ПИСУК!

#418 hendy

manowarrior

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 530 posts

Posted 09 юли 2008 - 12:49

View Postwhiplash159, on Jul 9 2008, 13:46, said:

Аз си мислих да почна да отговарям в коментарите към сайта по някой глупости изписани там ама после осъзнах, че няма абсолютно никакъв смисъл защото дори да си обоснова доводите желязно пак ще се намерят хора да да ме напсуват и да кажат, че нищо не разбирам. Вместо това смятам да напиша един подробен разказ за това как аз видях феста тук, във форума, а после който иска може да обсъдим спорните моменти от него я тук (поне знам, че във форума се водят дискусии на културно ниво), я на по бира :worship: Само да имам малко повече време и ще го нащракам :worship:

супер, само да не забравиш да пишеш обективните факти и само обективните факти и нищо друго освен обективните факти!
че иначе ще решат, че сме се забавлявали и пак ще ни наскачат :worship: :worship:

#419 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts

Posted 09 юли 2008 - 12:55

View Posthendy, on Jul 9 2008, 13:49, said:

супер, само да не забравиш да пишеш обективните факти и само обективните факти и нищо друго освен обективните факти!
че иначе ще решат, че сме се забавлявали и пак ще ни наскачат :worship: :worship:

Това с обективните факти ми звучи крайно многозначително, но финалната фраза със забавата изключва всякаква многозначителност и поставя въпроса какво всъщност сте правили вие двамата на този фестивал аджеба? :worship:
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#420 Ozzy

All England Lawn Tennis Club Single Handed Champion of the World

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 09 юли 2008 - 13:11

View Posthendy, on Jul 9 2008, 13:07, said:

и той ми каза, че е имало 29 000 човека влезли на стадиона по информация на шефа на охраната,
Чудех се как да го коментирам това... Да се смея ли, да плача ли? По-голяма глупост не съм чел през целия си живот /не това, което си написала, а това, което са ти казали имам предвид :worship: /. Няма да влизам в безумни спорове. Според мен най-точно число дава Тангра - максимум 10 000. От там нататък 14, 15, 18, 20, 28 хиляди - който вярва на дивотии, да си вярва.
Това е личното ми мнение и не ангажирам никой с него.
I don't know how I managed it...

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users