Jump to content

Калиакра Рок Фест 20085-ти, 6-ти и 7-ми юли - стадион "Калиакра"

561 replies to this topic

#381 Nosferatu

Vampire Demigod

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 813 posts

Posted 08 юли 2008 - 19:47

Ами... съгласен съм с Blacky (както повечето пъти, май :yes: ) и Blackiel, мога да пиша още много, много, плюсове, минуси (обективно, минусите са само в озвучаването. На Wheels Of Fire забравиха да пуснат вокалите на Ерик, на Warriors Of The World пък имаше проблем с предавателя на китарата на Карл Логан. Отвратително кривене се получаваше в повечето случаи, когато Хорът (ебаси скиците бяха, яко ме накефиха хехе) започваше инициатива няква. Особено когато няколко от пичовете се доближаваха до микрофоните твърде много. Но концертът беше уникален. Неповторим. Добър, по-добър, най-добър.
Искам някой да ми обясни как е възможно Ерик Адамс с неговия специфичен уникален глас да издържи 5 шибани часа без да гласът му да падне дори малко. Как? При това, според мен беше в по-добра форма от миналата година, тогава по-малко наблягаше на високите. Просто умът ми не побира този факт. Ех Ерик... Колкото и хейтъри да имат Меноуор, грехота е да отречеш неуспоримия талант на Ерик Адамс. :)
Карл Логън яко ме накефи. А да, аз си мислих, че съм единствения дето се кефи повече на Rhino, все пак той свири и в любимия ми албум (абе..условно казано любим, защото кажи речи всички албуми са ми любими. това все пак е най-любимата ми група, която слушам повече от 15 години и е едната от трите леки групи, които продължавам да слушам, всичко друго е в по-тежките стилове за мен) и изпълнява онова умопомрачително дръм соло. И аз съм 1000% убеден, че е по-добър от Scot Columbus, който може би е по-мощен, но не толкова техничен. През цялото време не можех да повярвам, че на барабаните е Rhino и се питах "Какво дъ фак става? Къде е Скот?". Е? Някой има ли все пак информация защо го няма Скот? И дали е за постоянно?
Химна не ме изненада, въпреки, че беше супер, че го изсвириха пак.; Беше велико, че изсвириха толкова много песни, като повечето не ги свириха миналия път! И имат още много песни да свирият за трети концерт примерно. Изненадах се обаче, че изсвириха Defender B) Това си е уникален ден за феновете на тази група както и да го погледнеш. Няма смисъл да споменавам как настръхнах когато вървеше The Crown And The Ring. Не може да се опише с думи.
бтв, фойерверките този път бяха по-скромни от миналогодишните :wacko:

като последно за този ден. не мога да не изразя погнусата от материала за този концерт в сайта метъл катехизис. А пък ако видите в Тангра какво са писали лошо ще ви стане. Просто не мога да повярвам очевидната антиобективност, която блика от материала. Не знам дали Сатир го е писал, защото не са му дали акредитация или са го върнали на входа да се реди с другите (както някви коментари се бяха появили там) и решил да си отмъсти или по друга причина, всъщнсот може и да не го е писал Сатир, но определено е много гнусен материал, нямащ си нищо общо с реалността. Ами... естествено, че и мен да ме сложат да гледам Слейър 5 часа поред, аз ще си умра от скука и ще плюя, ще сипя огън и жупел и тн. Аз просто не ги харесвам. Дори пропуснмах последните две песни от концерта им. Но за един техен фен това ще е нещо велико, специално отношение към публиката и тн. Не знам защо разни кретени плюят именно за това, че са свирили 5 часа, като не са фенове. И това с 8-9-те хиляди е малко смешно. Не може миналата година да имаше 22-25 хиляди, а сега очевидно имаше повече и тук някой да се изцепи за 8-9 хиляди.
Както и да е.
За Алис Купър, не съм фен, но предполагам е направил добро шоу с декорите и сценичното му поведение. Сигурен съм, че феновете са останали супер доволни. Аз го слушах от палатката и по едно време заспах, та не чух Poison как изпълнява, ама нищо ехехе.

In Flames/Slayer - Като почнаха Ин Флеймс.. еми пичовете надминаха очакванията ми с много. Защото бях гледал разни клипчета от тубата където вокалите звучаха толкова фалшиви, че чак мен ме хвана срам за тях, пък и разни приятели дето са ги гледали в чужбина са ми казвали, че на живо са голяма излагация. Аз обаче останах приятно изненадан. Те са една от любимите ми шведски групи. Жалко, че не свиреха повечко от по-старите песни иначе. А с последните 2 албума нещо не съм много запознат, но ще се запозная съвсем скоро. Но просто като изсвириха Only For The Weak такава емоция извираше от всеки от публиката, беше невероятно. За жалост и кратко :/ Иначе Anders ме изкефи със страхотно чувство на хумор, страхотно поведение и изпълнение на вокалите си. Дано някой ден дойдат в Бг като хедлайнери. Задължително ще ги посетя. Бтв, не знам как са раздавали перцата или са ги хвърляли в публиката, аз бях по назад, че не ми се ръгаше с добичета в погото (стар съм за такива неща вече хахаха), обаче трима мои приятели от Благоевград размахваха по между 4 и 7 перца всеки?!?! WTF|? С логото на In Flames и тн.

Slayer (внимание, лично мнение кеке) Лично за мен, винаги е било загадка защо тази група има толкова много верни почитатели. Със сигурност имат няколко адски, АДСКИ добри рифове и идеи, обаче Том Арая според мен само разваля всичко с ужасния си глас и скромните му умения на бас китарата. Просто като чуя как "вокалната линия" на ...примерно Angel Of Death, Reign in Blood, Die By The Sword и тн е почти едно и също нещо, но с различни думички. някво там "виканье", без грам индивидуалност в различните песни, нещо, което в блек или дет метъла дори е на страхотни висини сравнение с Арая. "солата" на Кери Кинг пък са.. ами... "сола" хехе. Знам, че имат много фенове, не искам да обиждам никого. Но това е. Изчаках да чуя няколкото песни, които ме кефят (без вокалите, които НИКОГА не ми харесват в тази група) и си излязох без да догледам поседните 2 песни. Но съм сигурен, че феновете се изкефиха на макс. :metal: Имаше добро осветление и сценичен дим, спомагащи за създаването на атмосферата. не мога да кажа, че са се представили зле пичовете. Но така и никога не станах техен фен. В траша има доста групи, които ми харесват много повече.

#382 Blacky

Дунавски вълк

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1005 posts

Posted 08 юли 2008 - 20:15

View PostNosferatu, on Jul 8 2008, 20:47, said:

На Wheels Of Fire забравиха да пуснат вокалите на Ерик
Затова пък останалите си го изчакаха съвсем културно на риф, докато дойде звука :)

Иначе Anders ме изкефи със страхотно чувство на хумор
И аз така съм чувал/чел...за съжаление все още съм така... Тая си надежди за самостоятелна изява...
...I can hear the silence,
see invisible emptiness...
Pasi Koskinen

#383 NEVERMORE

Schecterist

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 270 posts
  • Interests:Carramba, Carajo e Wiskey \m/ \m/

Posted 08 юли 2008 - 21:42

In Flames/Slayer - Като почнаха Ин Флеймс.. еми пичовете надминаха очакванията ми с много. Защото бях гледал разни клипчета от тубата където вокалите звучаха толкова фалшиви, че чак мен ме хвана срам за тях, пък и разни приятели дето са ги гледали в чужбина са ми казвали, че на живо са голяма излагация. Аз обаче останах приятно изненадан. Те са една от любимите ми шведски групи. Жалко, че не свиреха повечко от по-старите песни иначе. А с последните 2 албума нещо не съм много запознат, но ще се запозная съвсем скоро. Но просто като изсвириха Only For The Weak такава емоция извираше от всеки от публиката, беше невероятно. За жалост и кратко :/ Иначе Anders ме изкефи със страхотно чувство на хумор, страхотно поведение и изпълнение на вокалите си. Дано някой ден дойдат в Бг като хедлайнери. Задължително ще ги посетя. Бтв, не знам как са раздавали перцата или са ги хвърляли в публиката, аз бях по назад, че не ми се ръгаше с добичета в погото (стар съм за такива неща вече хахаха), обаче трима мои приятели от Благоевград размахваха по между 4 и 7 перца всеки?!?! WTF|? С логото на In Flames и тн.

Slayer (внимание, лично мнение кеке) Лично за мен, винаги е било загадка защо тази група има толкова много верни почитатели. Със сигурност имат няколко адски, АДСКИ добри рифове и идеи, обаче Том Арая според мен само разваля всичко с ужасния си глас и скромните му умения на бас китарата. Просто като чуя как "вокалната линия" на ...примерно Angel Of Death, Reign in Blood, Die By The Sword и тн е почти едно и също нещо, но с различни думички. някво там "виканье", без грам индивидуалност в различните песни, нещо, което в блек или дет метъла дори е на страхотни висини сравнение с Арая. "солата" на Кери Кинг пък са.. ами... "сола" хехе. Знам, че имат много фенове, не искам да обиждам никого. Но това е. Изчаках да чуя няколкото песни, които ме кефят (без вокалите, които НИКОГА не ми харесват в тази група) и си излязох без да догледам поседните 2 песни. Но съм сигурен, че феновете се изкефиха на макс. :metal: Имаше добро осветление и сценичен дим, спомагащи за създаването на атмосферата. не мога да кажа, че са се представили зле пичовете. Но така и никога не станах техен фен. В траша има доста групи, които ми харесват много повече.
Съгласявам се с всяка твоя дума. Очаквах Андерс да фалшивее или да му е слаб гласеца. Нищо подобно - шведчето се раздаде и си попя от сърце. Браво!
Единствено и само първата песен беше с кофти звук. Касите глъхнеха, китарите бяха тихи и избиваха баси. От втората песен до края саунда на Ин Флеймс беше кристал. Много съм доволен. Накараха ме да крещя и да куфея, а това от Евъргрей миналата година до сега не се е случвало. :wacko:
Слеър....ами ти си го написал. За мен те имат един албум на 100%, а също така и един музикант в групата. Но пък удариха готино, върнаха ме 15 години назад. Въобще тотално кефеща вечер. :)

#384 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7533 posts

Posted 08 юли 2008 - 21:45

Извинявам се на всички фенове на Manowar :)
Виновните са наказани, но репортажът вече е видян твърде много пъти, за да го сменяме.
Ексклузивно тук за феновете на Manowar ще публикувам поправения, точен и единствен истински репортаж.
Hail!

Започваме направо с Manowar, тъй като няма време да се занимаваме с някакви подгряващи.

Каварна, 5 юли, събота, стадион "Калиакра". Точно 21:49 ч., когато преводачката съобщава, че Manowar ще счупят рекорда на "Гинес" за най-дълъг метъл концерт. Ехото разнася тези думи по Черно море, после по Егейско, Средиземно, от там по Атлантика и стига до управителния съвет на "Гинес" в Шотландия, който наостря уши, спира да се занимава с каквото се занимава и стои неподвижно и ослушвайки се пет часа.Господ, комуто принадлежи предишния рекорд, се показва невярващо иззад облаците, но като вижда Joey DeMaio и Eric Adams на сцената, се разплаква и се скрива. Мълвата твърди, че в същото време и Тор (The Powerhead) го е сритал отзад. Manowar ще изпълнят 47 песни, към 17 от които са изпълнили и миналата година на 30 юни по време на "Kaliakra Rock Fest 2007". Въпреки това, феновете им занапред ще твърдят, че на 5 юли тази година не е свирена НИТО ЕДНА песен, която е свирена и миналата година. Manowar ще свирят 99% парчета от първите си шест албума, но медиите ТРЯБВА да твърдят, че групата е изпълнила песни от ВСИЧКИТЕ си албуми.
Броят на публиката е около 2/3 от миналогодишния, но и групата, и феновете ще твърдят, че стадионът е бил пълен и е имало 28 000 души. Manowar свирят 5 часа и 1 минута (според някои източници - 5 часа и 2 минути, който спор ще бъде разрешен с гладиаторски боеве), но това е само защото екипът им има да гони самолетен полет. Иначе, Manowar биха свирили цяла нощ. А останалите на стадиона 500 незаспали фенове, пак ще бъдат 28 000 на брой.
Eric Adams е машина и на никой и през ум не трябва да му минава, че използва ефекти. Всеки път, когато Joey DeMaio скъса струна на баса, Тор (The Powerhead) отново сритва Господ по задника. Всеки път, когато Joey DeMaio спомене момиче, независимо от контекста (то пък все едно Joey споменава момичета в различни контексти), Тор (The Powerhead) оножда Господ отзаде.
Когато на сцената се появят хорът и оркестъра на Софийската филхармония, феновете започват да говорят по между си на италиански. Тези, които са дошли от: Белгия, Финландия, Австралия, Германия, Австрия, Русия, Румъния, Швейцария и т. н. излизат на преден план, защото не знаят италиански и така Joey ги познава. Ако швейцарските фенове са от италианската част на страната, те мигом забравят езика, защото Тор (The Powerhead) ще ги срита и тях отзад, а да не говорим какво ше направи, ако Joey спомене "момиче".
Въобще няма нужда се споменава, че това е най-якият, най-великия, най-разбиващия концерт, който се е случвал в България, това се подразбира. Догодина Manowar трябва да свирят пак в Каварна и този път ще има 35 000 души. Така, само след 3 години Manowar ще подобрят рекорда за най-посетен метъл концерт в България, а след 10 - и световния.

В заключение - Joey е най-великият пич и басист, Eric е най-великият пич и вокалист, който и да е на барабаните е ега си пича, а Karl Logan има мускули като Жан-Клод Вандам.

И накрая един мармот завива The Great Hammer of War в станиол.
WeRock.bg - сайт за Праведна музика

#385 Nosferatu

Vampire Demigod

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 813 posts

Posted 08 юли 2008 - 21:55

мда хехе
тъй то.
За Wheels Of Fire, другите си го изчакаха, професионално, не спряха песните, като когато се прецака китарата и половината Warriors of the World беше без китара. Абе про са си :>
А между другото, казахме вече за нечовешкия глас на Ерик дето не мръдна 5 часа, ама наистина, Rhino дето свири дори 6 часа на един от най-трудоемките инструменти? Герой! :)

#386 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7533 posts

Posted 08 юли 2008 - 22:01

View PostNosferatu, on Jul 8 2008, 22:55, said:

А между другото, казахме вече за нечовешкия глас на Ерик дето не мръдна 5 часа, ама наистина, Rhino дето свири дори 6 часа на един от най-трудоемките инструменти? Герой! :metal:
Чудо голямо. На повечето хора работното време е 8 часа, а понякога остават и допълнително :)

#387 Nosferatu

Vampire Demigod

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 813 posts

Posted 08 юли 2008 - 22:05

добре Сатире, прав си. еби му мамата.

#388 Methodius

послушник

• Отлъчени
  • Pip
  • 40 posts

Posted 08 юли 2008 - 22:41

Satyr, не очаквах да си толкова безпощаден лъжец. Но за мен е утеха, че фактите са единственото ти идеологическо оръжие... ОК, съжалявам де що навестих концерта - трябваше да подаря билета си на някой ентусиаст... Пожелавам на всички ви: да сте живи и здрави и вдъхновени да посетите още хиляди и хиляди концерти.

#389 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7533 posts

Posted 08 юли 2008 - 22:48

View PostMethodius, on Jul 8 2008, 23:41, said:

Satyr, не очаквах да си толкова безпощаден лъжец. Но за мен е утеха, че фактите са единственото ти идеологическо оръжие... ОК, съжалявам де що навестих концерта - трябваше да подаря билета си на някой ентусиаст... Пожелавам на всички ви: да сте живи и здрави и вдъхновени да посетите още хиляди и хиляди концерти.
Точно от теб личностни оценки да не чувам! Още повече, включващи класификации като "лъжец", "гнуснав" и прочие.
Тъй като става въпрос за нещо отдавна минало, сега няма да те гоня, но следващия път като ти избият чивиите и си тръгнеш сам от форума, моля - не се връщай :)

#390 Blacky

Дунавски вълк

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1005 posts

Posted 08 юли 2008 - 22:54

КАзвал съм го и преди:

За позата и демонстрациите - това просто са MANOWAR, така ТРЯБВА да протича едно тяхно шоу!
Не виждам защо някой очаква нещо различно на концерт на Manowar, то все едно да очакваш Alice Cooper да не прави театър или Kiss да излязат без грим...
Pasi Koskinen

#391 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7533 posts

Posted 08 юли 2008 - 22:57

View PostBlacky, on Jul 8 2008, 23:54, said:

КАзвал съм го и преди:

Не виждам защо някой очаква нещо различно на концерт на Manowar, то все едно да очакваш Alice Cooper да не прави театър или Kiss да излязат без грим...
Да, де. Ама едно е поза и демонстрации 2-3 часа. Около четвъртия почва да омръзва, а на петия вече идва яко байгън :)

#392 Nosferatu

Vampire Demigod

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 813 posts

Posted 08 юли 2008 - 22:57

добре де, айде не се карайте :) няма смисъл, репортажът съдържа мнението на Сатир (или който го е писал там) и други не са съгласни с въпросния материал. Но докато не видя официално от организаторите статистика за продадените билети не вярвам, че хората са били 8-9 хиляди, ще ме прощаваш. Не съм сигурен за 28 к, но 8-9 ми се струва още по-далеч от истината.

#393 Blacky

Дунавски вълк

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1005 posts

Posted 08 юли 2008 - 22:59

Точно към края на третия час(след Wheels of fire) се измъкнах назад(бях на метър от огражденията), взех си бира и се наслаждавах на следващите два часа, въпреки продължителността им. Но не недоволствам, все пак това се очакваше.

Edited by Blacky, 08 юли 2008 - 23:01 .

Pasi Koskinen

#394 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7533 posts

Posted 08 юли 2008 - 23:00

View PostNosferatu, on Jul 8 2008, 23:57, said:

Кога си виждал официална статисника за продадени билети в Каварна или където и да е? Чакай от умрял писмо.
Кажи каква е "твойта цифра", да преценим кой е по-близо до истината :)

#395 Blacky

Дунавски вълк

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1005 posts

Posted 08 юли 2008 - 23:03

:) никой не се кара
а мойта цифра е около 18-19, това сравнено с мин. година, когато "официално" се водеха 20.
Pasi Koskinen

#396 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7533 posts

Posted 08 юли 2008 - 23:06

View PostBlacky, on Jul 8 2008, 23:59, said:

Точно към края на третия час(след Wheels of fire) се измъкнах назад(бях на метър от огражденията), взех си бира и се наслаждавах на следващите два часа, въпреки продължителността им. Но не недоволствам, все пак това се очакваше.
Това никой не ти го оспорва. А ако случайно си намерил и някое одеалце, да ти е меко, някоя девойка да те обгрижва, ти е било повече от готино.
Но - да погледнем обективно, ако ти е възможно. Светват лампите. Около 2-3000 души започват масово да се изнасят и когато по-късно става ясно, че Manowar ще свирят още, голямото болшинство от тях не се връща.
Аз сега няма да правя извод от този факт. Кажи ми ти твоя?

View PostBlacky, on Jul 9 2008, 00:03, said:

а мойта цифра е около 18-19, това сравнено с мин. година, когато "официално" се водеха 20.
А случайно да беше на Уайтснейк и Лепърд? Там имаше толкова. За сравнение. А реално миналата година имаше 16-17 000.

#397 Blacky

Дунавски вълк

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1005 posts

Posted 08 юли 2008 - 23:07

Не го оспорвам.
Аз лично останах, като чух, че продължават. Не мога да виня останалите, а и не съм в правото си.
Edit: Късно видях останалото. Не, не бях в СФ предната вечер, за да имам база за сравнение. Ако числата ти са точни, значи свалям 1000-2000 и слизам на 14-15 :)

Edited by Blacky, 08 юли 2008 - 23:10 .

Pasi Koskinen

#398 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7533 posts

Posted 08 юли 2008 - 23:10

View PostBlacky, on Jul 9 2008, 00:07, said:

Не го оспорвам.
Аз лично останах, като чух, че продължават. Не мога да виня останалите, а и не съм в правото си.
Да поставяш рекорд и 2-3000 души публика да ти се изнесат точно в кулминацията е стопроцентов гаф. Да ме прощава стоманеното гърло на Ерик :)

#399 Blacky

Дунавски вълк

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1005 posts

Posted 08 юли 2008 - 23:14

View PostSatyr, on Jul 9 2008, 00:10, said:

Да поставяш рекорд и 2-3000 души публика да ти се изнесат точно в кулминацията е стопроцентов гаф.
Точно това не оспорвам. :)
Засега лека нощ от мен, мисля да си легна с идеята, че сме на едно мнение, само дето ти гледаш обективно, а аз твърде субективно на фактите. :metal:

Edited by Blacky, 08 юли 2008 - 23:14 .

Pasi Koskinen

#400 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7533 posts

Posted 08 юли 2008 - 23:18

Именно. Обективен факт е и че звукът глъхнеше, обективен факт е, че широко анонсираните като атракция хор и оркестър през 70% от времето, което бяха на сцената, стояха и тъпееха.
Обективен факт е, че която и група да дойде, отпред има от няколкостотин до няколкохиляди заклети фена, които си умират от кеф, каквото и да става, има такива и разпръснати по цялото място на събитието.
Обективен факт е, че с такива няма смисъл да се говори за обективни факти :)

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users