Jump to content

Калиакра Рок Фест 20085-ти, 6-ти и 7-ми юли - стадион "Калиакра"

561 replies to this topic

#361 hendy

manowarrior

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 530 posts

Posted 04 юли 2008 - 08:53

View PostWarlord, on Jul 4 2008, 09:21, said:

Безбройни орди метълска сган потеглят довечера от Централна гара, аз съм с влака от 22:00, втората вълна ще се понесе с този от 23:25 и към 7:30 ще сме във Варна :)

Мдам, аз ще пътувам от 23.25 :angry3:
нямам търпение B)

#362 whiplash159

The Grim Squeaker

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 2593 posts

Posted 04 юли 2008 - 09:03

Вчера си купих палатка, днес трябва да си взема спален чувал и утре към обед се изсипвам на Каварненска земя с китара на рамо (да има за джумбарета :) ) и бодро пеейки едни от най-"гениалните" редове раждали се някога в музиката:

Wherever we ride it's metal we bring
Four kings of metal, four metal kings

B)
ПИСУК!

#363 Javor

кардинал

• Тамплиeри
  • PipPipPipPipPip
  • 1411 posts

Posted 04 юли 2008 - 09:16

Така като сте се засилили всички към тая поляна - няма да ми оставите място в понеделник някъде да си опъна спалното чувалче на меката осрана тревица :) На мен палатка не ми требе за едната нощ стига да не вали твърде много.

#364 Blackiel

Bastard

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 755 posts

Posted 04 юли 2008 - 10:21

View Postwhiplash159, on Jul 4 2008, 10:03, said:

Вчера си купих палатка, днес трябва да си взема спален чувал и утре към обед се изсипвам на Каварненска земя с китара на рамо (да има за джумбарета :angry3: ) и бодро пеейки едни от най-"гениалните" редове раждали се някога в музиката:

Wherever we ride it's metal we bring
Four kings of metal, four metal kings

:)
Знаеш ли какво? Донеси китарата на оградата, смятам че ще съм там към 13 - 13:30. Знам да свиря 10-тина песни на Manowar и може да ги направим на кухарка ей така за шоуто B) :)
\m/

#365 Nuro

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 11 posts

Posted 04 юли 2008 - 17:20

Искам да пусна едно важно съобщение: Търся си момиче, повтарям МОМИЧЕ за стоп от София до Каварна, щото сам металист или даже двама много трудно биват приемани в непозната кола. Виж с девойка съм обиколил безпроблемно страната 2-3 пъти :rolleyes:

#366 Blacky

Дунавски вълк

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1005 posts

Posted 06 юли 2008 - 08:36

ManOwaR
Няма такава група с такова шоу! Миналата година мислих, че концерта им е най-великото нещо, което съм посетил. Бъркал съм! Снощният концерт беше безпрецедентно голямо шоу. Ако дойдат догодина отново, вече не знам какво трябва да направят, че да надминат отново себе си! Над 5 часа Manowar, абсолютно хронологично свирене на почти цели албуми, невероятно шоу, страхотен кеф както на публиката, така и на групата. И малко смотан звук, който ми се струваше, че на моменти едва издържа на мощта на групата Кефещ се Тотално съм разбит, току що се прибирам, адски много път, адски много викане, адски много бира, адски велик концерт и отново адски много път. Дори ми взеха изненадващо интервю за БНТ, мисля, че ще дадат част от него днес в обедните новини на К1, а цялото предаване ще е някъде през август вероятно. "Гласовете на рока".
...I can hear the silence,
see invisible emptiness...
Pasi Koskinen

#367 Blackiel

Bastard

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 755 posts

Posted 06 юли 2008 - 17:04

Най-великото шоу правено изобщо. Не Крале, а Богове. Естествено сега ще завалят мнооого хейтърски коментари, но истината е че тази година с изключение на 4-5 песни + финалния непредвиден биз всичко което изсвириха не го бяха свирили миналата година. Изумен съм от невероятния Ерик, чийто глас не падна до самия край, имайки в предвид начина му на пеене повечето като него издъхват на 2-рия час. За публиката НИКОЙ не може да каже с точност освен организаторите. Най-добре питайте тях и да се сложи край на спора. За дължината на концерта ще кажа че беше точно 5 часа и две минути, от началния до крайния час. Много грозно изгорях на потник като чаках от вън, но всичко си заслужаваше. Чудя се защо Джоуи държи още Фил (Док), редовно му се скапва обурудването и снощи не беше изключение. Приятно ме изненада появата на Райно. Винаги ще смятам че е 10000 пъти по-добър от Скот и снощи направо умрях от кеф. Новата песен беше убиец.
Изводите са че Кралете вече няма какво да доказват. Най-шумните, с най-дълги сетове, пиещи ракия :angry3: , правят най-якото Хеви Метал шоу, без излишни гримове и карантии и още, има нещо което никоя друга група го няма в музиката си - те имат дух. Дух който се предава на хората и дух помагащ им да се борят с лайнариите на деня. Сега естествено Металика ще бъде по-посетен концерт, но съм сигурен че 1000 фена от тези на Металика няма да изпитат това което аз изпитах снощи на концерта.
DEATH TO FALSE METAL
\m/

#368 Methodius

послушник

• Отлъчени
  • Pip
  • 40 posts

Posted 06 юли 2008 - 19:02

Blacky и Blackiel - единодушен съм с вас, момчета! Бях на концерта... Blackiel, на мнение съм, че това, което по-горе си написал, отразява самата и цялата истина за концерта и че тъкмо този твой текст трябва да се намира на мястото на гнуснавия репортаж, чиято воня се процежда през фугите на изнесената там фактологична фасадна сглобка.

#369 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts
  • Interests:Progressive Rock

Posted 06 юли 2008 - 20:21

Ох, как ми липсваше този сарказъм, скъпи Док... :angry3:
18.06.2017 - Phil Collins
19.06.2017 - Phil Collins
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#370 Hard rock fan

Self Portrait

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1036 posts

Posted 07 юли 2008 - 08:31

View PostBlackiel, on Jul 6 2008, 18:04, said:

Сега естествено Металика ще бъде по-посетен концерт, но съм сигурен че 1000 фена от тези на Металика няма да изпитат това което аз изпитах снощи на концерта.
DEATH TO FALSE METAL

Първо да си кажа, че ужасно ви завиждам на всички.
Да, гледах ги миналата година, но тази е било още ПО-.
Нямах възможност тази година и много ме е яд.

А сега коментар по цитата: прав си. Миналата година, когато сравнявахме с Мейдън (големите звезди) и с голямото посещение :angry3: - баааси боклукът беше концертът им. Не е било на концерт да ми е толкова скучно и да чакам с нетърпение да свърши. А Manowar ни смачкаха! Емоцията, тръпката...бяха несравними.

Сега...надявам се да не се получи така с Металика, заради хилядите хора, които ще посетят (аз няма :angry: )...но си прав. Няма група, която така да се раздава на феновете, както Manowar!
Other bands play, Manowar kills! :no:

Edited by Hard rock fan, 07 юли 2008 - 08:36 .

За него необходимото и достатъчно доказателство за съществуването на Бог беше музиката.

#371 Metal Heart

silent water(s)

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1399 posts

Posted 07 юли 2008 - 08:55

View PostHard rock fan, on Jul 7 2008, 08:31, said:

Първо да си кажа, че ужасно ви завиждам на всички.
Да, гледах ги миналата година, но тази е било още ПО-.
Нямах възможност тази година и много ме е яд.
Споко, скоро пак ще дойдат :angry3: Нов албум, това-онова :angry: Сигурно ще измислят още нещо по-по-най :no:
It's in your heart, it's in my soul, in your own reality
Vanquish the pain
Don't want to see it fail!

#372 Hard rock fan

Self Portrait

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1036 posts

Posted 07 юли 2008 - 09:06

View PostMetal Heart, on Jul 7 2008, 09:55, said:

Споко, скоро пак ще дойдат :angry3: Нов албум, това-онова :lol: Сигурно ще измислят още нещо по-по-най :angry:

Те май и къщи ш'си земат в Каварна, може да станат жители :no:
За него необходимото и достатъчно доказателство за съществуването на Бог беше музиката.

#373 the_mess

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 228 posts
  • Interests:Metal,Computer Games,Art!

Posted 07 юли 2008 - 09:45

Manowar are nor the Kings,nor the Gods of Metal...no...They are far,far more than that...
Hail....
Hail....
HAIL!!!
Don't try to tell us
What is right for us
We don't give a fuck anyway
Don't try to steal
Imagination from us
Things we believe
We will never betray!!!

#374 reader

s'duh

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 226 posts

Posted 07 юли 2008 - 10:15

View PostHard rock fan, on Jul 7 2008, 09:31, said:

баааси боклукът беше концертът им.
Мисля, че малко се изхвърли. :angry3:
Someone's gonna love me...

#375 Metal Heart

silent water(s)

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1399 posts

Posted 07 юли 2008 - 11:43

View Postreader, on Jul 7 2008, 10:15, said:

Под новината за рекорда на Manowar в dir.bg видях коментар на българин, посетил съботния концерт на Iron Maiden в Лондон:

LONDON4E (06.07.2008 г. | 22:08ч.)
Супер ,е че това се слу4ва в България..В4ера бях на концерт на IRON MAIDEN и си излязох от стадиона по средата на концерта заради отвратителния звук..Да ги пратят в родината да видят какво е концерт 100%..
Явно не само тук има разочаровани.
Vanquish the pain

#376 Hard rock fan

Self Portrait

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1036 posts

Posted 07 юли 2008 - 19:02

View Postreader, on Jul 7 2008, 11:15, said:

Съвсееем малко. Заради силната дума, ама инак: истина ти казвам: няма друг концерт, който да ми е бил толкова тъп. Няма. И на мен ми идеше да си тръгна тогава и щях....ако нямах уговорка.
А Мейдън ми са много любима група.

#377 Seaborn

кюре

• Енориаши
  • PipPip
  • 124 posts

Posted 07 юли 2008 - 20:54

Никакъв метъл не влиза в любимите ми стилове музика, по-рокаджийски съм настроен, но по стечение на обстоятелствата съм бил на 10-на метълски концерта. По още по-странни стечения на обстоятелствата съм гледал Maiden два пъти и трети няма да има (дори да дойдат в общата изба на блока). Гледах и Manowar и след концерта съжалявах, че не съм фен. Съжалявах че няма да видя "моя" група да се раздаде за феновете си по този начин. Концертът започна леко скучно, дори дремнах малко, но след 3-тия час възхищението нарастваше все повече. Не бих казал, че съм се влюбил в музиката или в идеите :no: , но себераздаването, съчетано с добър звук и невероятни вокали, са достойни за преклонение :angry3: . Не съм бил на подобен концерт, в който групата да направи толкова много за феновете си. Уважавам Manowar 10x повече от преди! Ерик Адамс е нечовек, някаква друга раса (с метални гласни струни). Не съжалявам за една стотинка от 20-те лева, които дадох за тях (бях в Каварна заради Алис Купър), а всеки фен на групата може да прекрати посещаването на други концерти с чиста съвест...
И за не ме разберете погрешно, не, не мисля че всеки концерт трябва да е 5 часа (дори и 3 са много), но точно при този на тази група продължителността беше wow факторът, който да накара всички да се чувстват специални.

П.П. Мисля че най-накрая успях да науча всичките 12 думи от песните на групата! Hail!

Edited by Seaborn, 07 юли 2008 - 20:55 .

Windy bus-stop. Click. Shop-window. Heel.

#378 Blacky

Дунавски вълк

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1005 posts

Posted 07 юли 2008 - 21:15

View PostSeaborn, on Jul 7 2008, 21:54, said:

всеки фен на групата може да прекрати посещаването на други концерти с чиста съвест...

View PostSeaborn, on Jul 7 2008, 21:54, said:

, който да накара всички да се чувстват специални.
Точно тези две мисли не ми излизаха от главата както миналата, така и тази година. ВЪПРЕКИ ЧЕ, не харесвам албумите им от последните 10-на години. И ще продължавам да ходя по концертите им всяка година.
:angry3:

Edited by Blacky, 07 юли 2008 - 21:16 .

...I can hear the silence,
see invisible emptiness...
Pasi Koskinen

#379 Methodius

послушник

• Отлъчени
  • Pip
  • 40 posts

Posted 07 юли 2008 - 22:42

Seaborn, винаги съм се прекланял пред Адамс и винаги без колебание съм го нареждал на първо място сред вокалните си любимци; и допреди две денонощия си мислех, че зная колко много може той и че като певец може наистина невероятно много. Ала разбрах, че все още нищичко не съм знаел (и наред с всичко друго: смайващото за рок-певец чувство за ритъм)... В един момент, към средата на концерта, за минутка чувах само гласа, а инструментите, публиката потънаха... И тогава ми хрумна, мина ми през главата, че ако Адамс запее - пред пълен стадион и все така мощно, но акапелно и да подхване например ред стандарти, евъргрийни или каквото и да е, - бих го слушал часове... Хрумна ми и друго (обратното): щом звучи сама, то дисторзираната електрическа китара, солиращата метъл-китара трябва да звучи в камерна, студийна обстановка - особено ако я прозвучава майстор. (Ето, не че сам по себе си, т. е. в самостоятелните си изяви, Карл Лоугън показва майсторство, но пък се вписва майсторски, да, когато китарата му се чува на общия звуков и тонален фон на групата: относително тихо и балансирано. Е, Карл е кандидат-майстор, не е дорасъл още до концертната безупречност на Ангъс Йънг или средноосемдесетарския Еди ван Хален. И съм убеден, че в студийна обстановка неговите самостоятелни импровизации се получават съвсем иначе. Та - Карл е показателен китарист.)

Мен - бях на 14 - това ме грабна при Manowar... Дотогава бях слушал Iron Maiden и онова пределно-силово епично надвикване на Дикинсън в "Life after Death"... Чух в класната стая, от касетофон... чух Blood of My Enemies, Each Dawn I Die, Kill with Power... целия "Hail to England" (а Bridge of Death - до половината, понеже 60-минутната касетка беше едностранно записана). Не ме бяха осведомили още за името на групата дори. Но певецът притежаваше по-различна харизма - той сдържаше мощта на гласа си... и не пристигаше нищо освен дълбок, велителен глас, който без бързане се извисяваше до стоманена плътност, подгласян от суров, примитивен, настойчив тътен. Тази музика не беше поза - излъчваше пълно отрицание на позата, т. е. беше една искрена поза, подстрекаваше някого, някои, атмосферата... спомням си отлично... И всичката глъч на класа потъна. Бях се уплашил. Ерик Адамс (едва след месеци научих името му) присъстваше, не беше там някъде далеч и горе, над тълпи народ, а тук, сред нас - страховит, демоноиден, пръхтящ и изземващ... Те не идеха от САЩ (факт: американци са), а от горите на древна Германия.

Edited by Methodius, 08 юли 2008 - 00:04 .

#380 Metal Heart

silent water(s)

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1399 posts

Posted 07 юли 2008 - 23:53

IN FLAMES размазаха, а SLAYER довършиха :metal: :) B) Убийствен звук и пълно размазване до степен на умопомрачение :wacko: Това беше най-добрият концерт от началото на годината досега :yes:
Vanquish the pain

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users