Jump to content

Калиакра Рок Фест 20085-ти, 6-ти и 7-ми юли - стадион "Калиакра"

561 replies to this topic

#101 Javor

кардинал

• Тамплиeри
  • PipPipPipPipPip
  • 1411 posts

Posted 27 февруари 2008 - 14:45

Хайде вече да обявяват Judas Priest и Iced Earth :wub: (и двете групи са в района по това време - Iced Earth са на MetalCamp, а Judas из целите Балкани) и да не ги чакам повече :no: И за едно лято да ми се оформи великолепната хеви метъл концертна петица Metallica, Judas Priest, Iron Maiden, Iced Earth и Manowar :lol:

Мани ги тия AC/DC - да ги викат тях в София да пълнят Васил Левски и да не ме занимават с глупости :worship:

Edited by Javor, 27 февруари 2008 - 14:46 .

#102 Emperor

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 398 posts

Posted 27 февруари 2008 - 15:04

УУУ Това за Айсд Ърт с Барлоу звучи доста добре. Дано!
Nothing to prove
Just a hellish rock n' roll freak
You call your metal black?
Its just plastic lame and weak
We're too old too cold
Too old and too cold

#103 Tejuk Metalist

Angel Of Death

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 552 posts

Posted 27 февруари 2008 - 15:21

View PostEmperor, on Feb 27 2008, 15:04, said:

УУУ Това за Айсд Ърт с Барлоу звучи доста добре. Дано!
Ja! Ja! :wub: :worship:

#104 Geddy

Спасителя в RUSH-та

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1053 posts
  • Interests:Progressive Rock, Progressive Metal, Heavy Metal, Hard Rock, Jazz, Jazz-Rock, Prog-Folk, Folk-Rock...

Posted 27 февруари 2008 - 15:24

от вашите уста в божиите уши!!! (по скоро в тези на Цонко и Ж Медия!)

леле майко...Менуор, Джудас и Айсд на един фест...такова нещо спокойно ще ми държи за цяла година дори да не ида на друг концерт тази година...дано дано дано!!!

View PostHeathenHeart, on 28 януари 2013 - 13:29 , said:

Бира, водка и прогресив са вредни за здравето. В най-добрия случай водят до тенис. :harhar:

#105 dav

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 235 posts

Posted 27 февруари 2008 - 15:50

.............ех, ще започне такъв живот...................

обаче Iced Earth не ми се струват много вероятни като отделен хедлайнер, но пък знае ли човек
ако пък бях с Рипъра можеха с бате Роби да избичат едно дуетче

#106 foreigner

cream puff

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1436 posts

Posted 27 февруари 2008 - 17:47

View PostMetal Heart, on Feb 26 2008, 23:09, said:

Сигурно е прозвучало малко емоционално...
.........................
Леко се отклоних от темата, но идеята ми беше, че ще е страшно тъпо единственият ни засега тридневен рок фестивал да страда от кофти посещаемост заради други концерти!
не си, спокойно, а и човек винаги е емоционален, когато става дума за такива неща, мене лично ме скъсаха на последния изпит от сесията, защото деня преди него обявиха концертите на Кис и Металика и след тая новина вече не ми пукаше за нищо друго. :no: И не се тревожи за феста, ще си го посетиме, как иначе...само някой да ми даде идея как да успея за концерта на Менуор като ще ходя да гледам бялата змия и глухия леопард, а нямам кола... :worship:

View PostHard rock fan, on Feb 27 2008, 13:23, said:

АЦ / ДЦ на стадиона в Каварна :wub:
Забрави. :lol: Поне се надявам, де.
За тази година действително е по-добре да забравим. След като нямат нито една дата за концерт, ще бъде меко казано невъзможно за който и да било да им поеме разходите по изнасянето на един-единствен и то тук. Но пък другия септември в Каварна звучи по-реално: март започват записите на албума, издават го тази есен, тръгват на турне, обикалят първо Америка и цивилизованата част на Европа в началото и средата на 2009, а есента са в Каварна :metal:
А това неодобрение стана направо демонстративно, когато кепето започна да говори злорадо за рязане на глави и стъпкването им в калта, нищо че - или по-скоро, още повече поради факта, че са се накичили със сиви цилиндери. Това, доколкото лорд Ходсдън можеше да проследи мисълта му, беше начинът, по който би действал Сталинг в Москва, а което е добро за Сталинг, признаваше си открито кепето, бе добро и за него.

#107 Metal Heart

silent water(s)

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1399 posts

Posted 27 февруари 2008 - 19:08

И не се тревожи за феста, ще си го посетиме, как иначе...само някой да ми даде идея как да успея за концерта на Менуор като ще ходя да гледам бялата змия и глухия леопард, а нямам кола...

То е ясно, че ще го посетим, но нека първо да обявят кой кога ще свири :lol: Че засега само слухове...
За прехода София-Каварна от днес за утре нямай грижи - има автобуси до полунощ, няма да е късно да се качиш и сутринта на следващия ден :worship: Важното е да си вземеш навреме билети.
Съжалявам за изпита ти :wub: Все пак не всеки ден обявяват концерти на Металика и Кис, а пък той може да се вземе и по друго време :no:
It's in your heart, it's in my soul, in your own reality
Vanquish the pain
Don't want to see it fail!

#108 whiplash159

The Grim Squeaker

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 2593 posts

Posted 27 февруари 2008 - 19:45

View Postforeigner, on Feb 27 2008, 17:47, said:

И не се тревожи за феста, ще си го посетиме, как иначе...само някой да ми даде идея как да успея за концерта на Менуор като ще ходя да гледам бялата змия и глухия леопард, а нямам кола... :worship:

Виждам, че Metal Heart вече ти е отговорила, но варианта не ми се струва удачен тъй като ще трябва да бързаш след концерта, а той все пак е на две групи, така че може да отиде до по никое време. И аз да ти препоръчам един сценарий, от който смятам (ако отида на Leppard и Snake) да се възползвам:
След концерта удряш един сън и сутринта на 05.07 хващаш експресния влак в 06:50 като предварително си се снабдила с билет за него. Пристигаш във Варна около 14:30 часа и оттам се придвижваш до автогарата. Автобуси до Каварна (както и тези повечето от тези до Шабла, но за тях трябва да питаш) ти вършат работа. Ако си достатъчно бърза след като стъпиш на варненска земя можеш да хванеш автобуса в 15:00 и да си в Каварна около 17:00 часа.
При най-лошия случай можеш да предприемеш и малко заобиколен маршрут (след като си стигнала до Морската столица обаче), който ще ти излезе по-скъпо, но пък ще стигнеш до Manowar със сигурност. Става въпрос за двойно пътуване по дестинацията Варна-Добрич и след това Добрич-Каварна, но това е само в краен случай. Налагало ми се е да го правя веднъж и мога да гарантирам, че ще стигнеш тъй като автобуси до Добрич има на всеки 15 мин., а оттам стигането до Каварна е лесно.
ПИСУК!

#109 foreigner

cream puff

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1436 posts

Posted 27 февруари 2008 - 20:10

View PostMetal Heart, on Feb 27 2008, 19:08, said:

View Postwhiplash159, on Feb 27 2008, 19:45, said:

Благодаря много и на двамата! :) whiplash159, това за през Добрич звучи много екзотично, иначе от Варна до Каварна си е 1 час и стигнеш ли до морската столица нямаш проблеми. Колкото до съня-след такъв концерт можеш ли да спиш? Аз лично не, ще пообиколя кръчмите, може да се вясна до хотела, където са отседнали групите :P, после вземам багажа и айде Каварна. Явно така ще стане. Просто не бях сигурна има ли толкова ранен превоз, който да може да стигне преди началото на концерта.
Колкото до изпита-бухнаха ми поправката през септември, когато е закриването на сезона в Каварна, а като съдя и по миналия септември-май е по-добре да го отложа за декември... :drinks:
А това неодобрение стана направо демонстративно, когато кепето започна да говори злорадо за рязане на глави и стъпкването им в калта, нищо че - или по-скоро, още повече поради факта, че са се накичили със сиви цилиндери. Това, доколкото лорд Ходсдън можеше да проследи мисълта му, беше начинът, по който би действал Сталинг в Москва, а което е добро за Сталинг, признаваше си открито кепето, бе добро и за него.

#110 whiplash159

The Grim Squeaker

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 2593 posts

Posted 27 февруари 2008 - 20:17

View Postforeigner, on Feb 27 2008, 20:10, said:

whiplash159, това за през Добрич звучи много екзотично, иначе от Варна до Каварна си е 1 час и стигнеш ли до морската столица нямаш проблеми

Това през Добрич е само в краен случай :drinks: А иначе за автобуса в 15:00... той пътува баааавно щото е голяааааааам, така че ако избереш него със сигурност няма да пристигнеш в Каварна по-рано от 16:30 и по-късно от 17:00, довери ми се :)
ПИСУК!

#111 foreigner

cream puff

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1436 posts

Posted 27 февруари 2008 - 20:48

View Postwhiplash159, on Feb 27 2008, 20:17, said:

А иначе за автобуса в 15:00... той пътува баааавно щото е голяааааааам, така че ако избереш него със сигурност няма да пристигнеш в Каварна по-рано от 16:30 и по-късно от 17:00, довери ми се ;)
:) 2005 за концертите пробвах почти всички възможни варианти за стигане до Каварната, влак, автобус, кола(така най-много ми хареса :drinks: ), само дето със самолет и кораб не ходих... :P Но от влака ми останаха меко казано неприятни спомени-повече от 12 часа път, направо се бях изприщила от нерви. Вярно, че тогава точно бяха вторите наводнения(Скорпиънс, септември) и заради блатцата покрай релсите трябваше да се внимава, но оттогава пътувам само в краен случай с таквоз нещо. :P А то така или иначе се събират 12 часа(влака+престоя във Варна+пътя с маршрутка), докато с автобус са около 9...Но в крайна сметка, което ме заведе по-рано на местоназначението, то ще е. :D

#112 hendy

manowarrior

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 530 posts

Posted 28 февруари 2008 - 14:57

View PostMetal Heart, on Feb 27 2008, 19:08, said:

То е ясно, че ще го посетим, но нека първо да обявят кой кога ще свири :P Че засега само слухове...
За прехода София-Каварна от днес за утре нямай грижи - има автобуси до полунощ, няма да е късно да се качиш и сутринта на следващия ден :drinks: Важното е да си вземеш навреме билети.

Ох, ние миналата година като първи луди - в събота сутринта тръгнахме за каварна с кола, а в неделя вечерта се върнахме обратно в София (някои хора бяха на работа, нямаше как)
Все се надявах тази година да се тръгне по-отрано, да има време да си починем след прехода, да се настаним, разходим и тн...
и го сервираха този концерт... та пак ще има екстремности.
лошото за тези, които ще пътуват с влак/автобус е, че ще има още много хора, които ще искат да пътуват по точно това време и сигурно ще е лудница.

То по принцип прехода до Каварна си е лудница, дано малко поне да са позакърпили пътя, тук там...

Но пък не може да се отрече, че така е по-интересно - ходенето на концерт се превръща в приключение :) лонг лийв бг промоутърс!

#113 Javor

кардинал

• Тамплиeри
  • PipPipPipPipPip
  • 1411 posts

Posted 28 февруари 2008 - 15:10

Не смятам да си причинявам такива главоболия - просто концертът в София на 4ти Юли хич не ме вълнува :) А за Каварна ще пътувам с кола и тъй като сигурно няма да намеря много желаещи да пътуват с мен от Ямбол - ще обирам метъли стопаджии по пътя :P Миналата година успях да събера 5 человека в каручката :drinks:

#114 Blacky

Дунавски вълк

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1005 posts

Posted 28 февруари 2008 - 15:25

View PostJavor, on Feb 28 2008, 15:10, said:

- ще обирам метъли стопаджии по пътя :P Миналата година успях да събера 5 человека в каручката :)
а така!
ние миналата година бяхме с бус - тая - също вероятно ще сме, повече хора сме, а 04.07 никак не ни вълнува :drinks:
...I can hear the silence,
see invisible emptiness...
Pasi Koskinen

#115 foreigner

cream puff

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1436 posts

Posted 28 февруари 2008 - 18:31

View Posthendy, on Feb 28 2008, 14:57, said:

Ох, ние миналата година като първи луди - в събота сутринта тръгнахме за каварна с кола, а в неделя вечерта се върнахме обратно в София (някои хора бяха на работа, нямаше как)
Все се надявах тази година да се тръгне по-отрано, да има време да си починем след прехода, да се настаним, разходим и тн...
и го сервираха този концерт... та пак ще има екстремности.
лошото за тези, които ще пътуват с влак/автобус е, че ще има още много хора, които ще искат да пътуват по точно това време и сигурно ще е лудница.

То по принцип прехода до Каварна си е лудница, дано малко поне да са позакърпили пътя, тук там...

Но пък не може да се отрече, че така е по-интересно - ходенето на концерт се превръща в приключение :blush: лонг лийв бг промоутърс!
А знаеш ли ние какво изживяхме на Скорпиънс 2005? Печелим ден преди концерта билети за него от една радио игра(че беше стагнация на бюджета тогава и до последно нямахме билети), айде на другия ден влак до Каварна, само с едните фанелки на гърба, защото нямахме квартира, след концерта хващаме стоп до Варна, там спим 3 часа на пейка пред гарата в студа(беше много студена нощ) докато чакаме да я отворят, след това още няколко часа убиваме на самата гара, добре че имаше и други фенове, после 12 часа до София заради наводненията(влакът се влачеше като куца костенурка) и като се добрахме до нас, се проснах и съм спала над 18 часа, голямо приключение беше...Ама си беше супер яко!

#116 Digger

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 430 posts

Posted 28 февруари 2008 - 23:42

View Postforeigner, on Feb 28 2008, 18:31, said:

А знаеш ли ние какво изживяхме на Скорпиънс 2005? Печелим ден преди концерта билети за него от една радио игра(че беше стагнация на бюджета тогава и до последно нямахме билети), айде на другия ден влак до Каварна, само с едните фанелки на гърба, защото нямахме квартира, след концерта хващаме стоп до Варна, там спим 3 часа на пейка пред гарата в студа(беше много студена нощ) докато чакаме да я отворят, след това още няколко часа убиваме на самата гара, добре че имаше и други фенове, после 12 часа до София заради наводненията(влакът се влачеше като куца костенурка) и като се добрахме до нас, се проснах и съм спала над 18 часа, голямо приключение беше...Ама си беше супер яко!

Заради тези концерти :blush: какви геройства и пътешествия съм преживял, че сега като се замисля... ИСКАМ ОЩЕЕЕЕ, но скоро и това ще стане :yes: .

#117 Blacky

Дунавски вълк

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1005 posts

Posted 29 февруари 2008 - 09:44

View Postforeigner, on Feb 28 2008, 18:31, said:

там спим 3 часа на пейка пред гарата в студа(беше много студена нощ) докато чакаме да я отворят
ауу, аз с това съвсееем тънко се разминах в една майска нощ преди две години, да е жив и здрав digger-чо, че ни приюти в скромната си кухня при дебелия си котарак Бисер :blush:
...I can hear the silence,
see invisible emptiness...
Pasi Koskinen

#118 Digger

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 430 posts

Posted 29 февруари 2008 - 10:36

View PostBlacky, on Feb 29 2008, 09:44, said:

ауу, аз с това съвсееем тънко се разминах в една майска нощ преди две години, да е жив и здрав digger-чо, че ни приюти в скромната си кухня при дебелия си котарак Бисер :blush:

Да, бе, - Бисер в никакъв случай не е дебел, а фин, грациозен, черен и... прост котарак :yes:

Пък гарите сме ги обходили - то стените сме подпирали, пейките и кво ли не още...

#119 Javor

кардинал

• Тамплиeри
  • PipPipPipPipPip
  • 1411 posts

Posted 29 февруари 2008 - 10:40

Аз от гарата в Белград имам лека фобия. Но то е само заради куцуза Iilnd. С него на два пъти си изтървахме връзката в Сърбия, когато ходихме с трена до Wacken :yes: Други години съм ползвал същия маршрут за фестивали и никога не съм има проблеми, но тогава просто Белград искаше да ни задържи за повече време в обятията си :blush:

#120 whiplash159

The Grim Squeaker

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 2593 posts

Posted 29 февруари 2008 - 13:57

Като сме тръгнали с истории свързани с Digger-a и аз имам един много готин спомен (то де само един да беше :blush: ) свързан с миналогодишното издание на Калиакра Рок Феста:

След концерта на Manowar миналата година той кани мен и Адриан (Лазаровски) на гости в радио предаването му да разкажем за концерта, при което и тримата сме страхотна картинка: той (Digger) не спал около 40 часа и всеки момент се очаква да умре от преумора, клюмайки в студиото, а ние с Адриан с пресипнали гласове се опитваме да говорим и изкарваме продрани нотки от гърлата си... но пък беше яко
ПИСУК!

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users