Jump to content

Рапкор и Нео-метъл

137 replies to this topic

#81 Guest_alice_*

• Гости

Posted 04 август 2007 - 10:01

View PostMorrigan, on Aug 4 2007, 10:35 AM, said:

Оу, тука ква яка веселба :yes:

Най-мн ме кефи, че Мо6но-то ич се не впечатлява и си дене там дълбокомислените километражни постове, пък другите нека си се пенясват :blink: :lol2:
пп: в мое лице - още един фен на мадоненото "фроузън" :lol:
:lol:

ппп: Леле, Мо6но, как ми напомняш на Кърсито. По-старите форумци ше се сетят.
Да не си му брат? :lol:
Може да е Самият Той! :lol:

#82 Muncho

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 42 posts

Posted 04 август 2007 - 14:12

View PostMorrigan, on Aug 4 2007, 10:35, said:

пп: в мое лице - още един фен на мадоненото "фроузън" :yes:
:)

Че то това си е култово парче! Едно бабе се беше обадило в ММ и вика :"Искам парчето на Мадона "В розово". А те "Кво?". Пък тя": "Абе "Врозово" искам бе! "В розово". Как не го знаете? Вие от нищо не разбирате!". Шоу да става ;) .

#83 Файона

addicted to chaos

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 212 posts

Posted 04 август 2007 - 14:46

Най-мн ме кефи, че Мо6но-то ич се не впечатлява и си дене там дълбокомислените километражни постове, пък другите нека си се пенясват
Абсолютно, нали? :yes:
По едно време взе да ми става жал за хлапето и дори обмислях да дръпна кратка защитна реч, обаче като прочетох за Слави Трифонов, рязко се отказах.
Няма сми. Кауза пердута. Язък. Амин. Тъй де. Лява муха. :)
Omnia mea mecum porto

#84 Mo6no

кюре

• Енориаши
  • PipPip
  • 107 posts

Posted 04 август 2007 - 21:32

Нямам нищо общо с каквито и да е Кърситd, Мърсита и тем подобнr... най-малкото не съм мръсен и се къпя редовно, че да имам нещо общо с някакъв си Мърси. Аз дори нямам брат.

Супер тъпо е да прецените, затова че съм слушал един изпълнител. Слави е супер зле като певец, но има добър екип, а и какво да направя, че има негови песни, които ми харесват. Да не ги слушам само, защото няма да съм тру? Ку Ку бенд имат невероятни песни като "Вечеряй радо" с онзи невероятен цигулар, но супер мега яките метъли не могат да слушат подобни " вкиснали бози".... техен проблем.

Благодаря на тези, които са ме защитили по някакъв начин, ама на оня файтон, ли файон ли беше ще му кажа, че хич не ме интересува, че не ме е защитил. И сам войнът е войн. Ей т'ва е.

#85 Джуджето_GIMLY

анонимен човеколюбец

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1378 posts

Posted 04 август 2007 - 21:48

Файона е жена ве :harhar:
Кироо, бегай оттука, оти че те изпапурчим с копачо!

#86 Guest_alice_*

• Гости

Posted 04 август 2007 - 21:59

View PostMo6no, on Aug 4 2007, 22:32, said:

Нямам нищо общо с каквито и да е Кърситd, Мърсита и тем подобнr... най-малкото не съм мръсен и се къпя редовно, че да имам нещо общо с някакъв си Мърси. Аз дори нямам брат.
Супер тъпо е да прецените, затова че съм слушал един изпълнител. Слави е супер зле като певец, но има добър екип, а и какво да направя, че има негови песни, които ми харесват. Да не ги слушам само, защото няма да съм тру? Ку Ку бенд имат невероятни песни като "Вечеряй радо" с онзи невероятен цигулар, но супер мега яките метъли не могат да слушат подобни " вкиснали бози".... техен проблем.
Благодаря на тези, които са ме защитили по някакъв начин, ама на оня файтон, ли файон ли беше ще му кажа, че хич не ме интересува, че не ме е защитил. И сам войнът е войн. Ей т'ва е.
Чакам да кажеш кои песни на десислава, камелия и прочее харесваш :harhar:

#87 Mo6no

кюре

• Енориаши
  • PipPip
  • 107 posts

Posted 04 август 2007 - 22:20

Мразя чалгата и това, че съм харесал някои хесни на изпълнители, които все повече бяга от чалгата и напоследък си е поп не значи нищо. Вие просто ме набедихте за нещо, което не съм. Нито съм нео-метълче, защото харесвам нео-метъла. Камоли съм чалгар, след като ненавиждам чалгата и правите заключенията си по един единствен изпълнител, на койпо песните които му слушам не са чалга. Не знам за хора слушащи чалга и масата групи, които слушам аз.

Просто решихте да си правите кефа на гърба ми. Съвсем забравихте каква е темата и темата НЕ СЪМ аз.

Моите извинения към дамата.

#88 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts
  • Interests:Progressive Rock

Posted 04 август 2007 - 22:33

Отдавна следя темите с твое участие Mo6no и въпреки, че можеш да ми бъдеш син ще ти кажа, че се възхищавам на ентусиазма ти. Щом на 17г. търсиш взевъзможни начини да отстояваш позиция (дори и когато очевидно не си прав), то след десетина години може и да те гледаме по телевизията. Само че, моля те внимавай, достатъчно луди ги има там. :harhar:

Сори за лекия офтопик, ама тя темата си стана голям офтопик...
18.06.2017 - Phil Collins
19.06.2017 - Phil Collins
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#89 Mo6no

кюре

• Енориаши
  • PipPip
  • 107 posts

Posted 05 август 2007 - 07:43

^
Тъй както гледам ще се изявявам в СаКАТ ТВ. :)

#90 Файона

addicted to chaos

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 212 posts

Posted 05 август 2007 - 12:42

Моите извинения към дамата.
А, няма проблем. Дамата не е засегнала изобщо.
Всъщност коментарът ти подсказва, че не си чел Зелазни.
Но пък Арлекин имат някои много стойностни заглавия, нали?:)
Omnia mea mecum porto

#91 Jimmy Pop

пишман-естет

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1122 posts

Posted 06 август 2007 - 00:42

View Postdrivanov2003, on Jul 30 2007, 10:49, said:

А защо не с Бах и Моцарт?
Не може да очакваш през 2007 година тийнеджърите да харесват музика от 1982, щото била вечна...Бих казал, че през 1986 да слушаш Бийтълс си беше анахронизъм , старомодно и непопулярно.
Тъй, че нека поне започнат ...

Аз си мисля, че тук сме предимно хора, за които думи като "старомодно" и "непопулярно" не значат много. Иначе си прав, трябва да се започне с нещо и най-лесният път към оправедяването е в радиото и телевизията. Но не единствения. Слава Богу никога не обърнах внимание на Линкин Парк и компания (а точно тогава бях тийнче), щото бях почнал с Бийтълс в началното училище още... по семейни линии. :D В началото на 90-те! :D

Бтв, по същото време бях голям фен на Йохан Щраус, след като гледах някакъв филм за него по канала. Отново в онова така отдалечено от Бийтълс и Моцарт последно десетилетие на 20-ти век. А аз дори тийнеджър не бях още. :huh:

#92 Jimmy Pop

пишман-естет

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1122 posts

Posted 06 август 2007 - 01:02

View PostMo6no, on Aug 2 2007, 20:51, said:

Интересно ми е дали има хора тук, които биха слушали песен на Кристина Агилера, Марая Кери или Мадонна, защото им харесва или те са "пошли" и нямат "хубава" музика? Нищо, че гласовете на първите две са невероятни и няма много изпълнителки, които да се мерят с тях...

Нека не смесваме понятията "музика" и "маркетингов продукт"...

А гласове доста по-добри от тези на Агилера и Марая си нямаш и на идея колко много има. И говорим само за женски естествено. Но като поотраснеш и (в добрия случай) откриеш истинската музика ще ги чуеш и тях както и много други неща. :huh:

#93 Jimmy Pop

пишман-естет

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1122 posts

Posted 06 август 2007 - 01:27

View PostMo6no, on Aug 3 2007, 23:08, said:

За мен System of a Down са една от най-комерсиалните метъл групи, особено откъм текстове. Ако не бяха комерс нямаше да ги дават по МТВ, но това не им пречи да са една от най-уникалните нови групи, които може и след време да бъдат обявени за велики и може би няма да бъдат забравени скоро.

Систем станаха комерсиални (изобщо не говорим тук за "най") едва преди около две години след издаването на два албума за една година, в които имаше няколко определено нарочно комерсиално звучащи песни. И би ми било много любопитно да ми посочиш по кой критерий точно текстовете им са комерсиални, при това "особено"?

Аз на Системата съм им слушал студийните албуми. Това беше една от първите метъл групи, които прослушах. Просто леко ми мязаха на рап, въпреки че сега ми се струва смешно да се нарекат рап-метъл и в никакъв случай не бих ги нарекъл така.

Извинявай отново за любопитсвото, ама кое парче/кои парчета ти мязаха на рап? :huh:

Питам в качеството си на фен на групата, нямам на идея да те репресирам. :D

#94 dave

Not Knowing

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 505 posts
  • Interests:watching different roads and wonder where my own is rolling<br />waiting all day long for a change and it's showing

Posted 06 август 2007 - 08:56

View PostJimmy Pop, on Aug 6 2007, 02:27, said:

след издаването на два албума за една година, в които имаше няколко определено нарочно комерсиално звучащи песни
В Steal This Album също има няколко такива :huh: .
Чак не ми се пуска а ги чуя пак, че да дам заглавия, че ще ми се развали вкуса на кафето.
Next One Is Real

#95 drivanov2003

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 210 posts

Posted 06 август 2007 - 09:27

View Postdave, on Aug 6 2007, 09:56, said:

Аз по-горе писах какво мисля за SOAD, та ако за мен са новите Бийтълс (е, са ,чак пък толкова...), то Mesmerize - Hypnotize са Abbey Road. Да - опрогресили са се - аз харесвам прогресив.Наистина след Toxicity двата албума нещо ми убягват - не ги запомняш много, имам чувството, че песните се повтарят(а може да не съм ги слушал скоро).
Shame On A Nigga сигурно е с някой рапър , инаистина има рап.
Когато излезна Hypnotize, пуснахме си го в къщи, излушахме го, и за първи път от много години си пуснахме албума втори, че и трети път...Интересен е и начина, по който с жената независимо един от друг ги харесахме по Тангра - даже не знаехме как се казват, и само си обясняваме - бе има едни такива, ма много така звучат,и накрая записах 15 секунди от края на парчето Toxicity (version 7-0) занесох касетата в един метъл магазин , и бях осветлен. :metal:

#96 Jimmy Pop

пишман-естет

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1122 posts

Posted 06 август 2007 - 11:23

View Postdave, on Aug 6 2007, 08:56, said:

В Steal This Album също има няколко такива :metal: .
Чак не ми се пуска а ги чуя пак, че да дам заглавия, че ще ми се развали вкуса на кафето.

Не съм напълно съгласен. Steal This Album!, както преполагам добре знаеш, предтсавлява сборка от би-сайдове и отхвълени песни (то май е едно и също :P ) от Toxicity, записвани по време на същата сесия и с идеята да влезат в Toxicity (в последствие издадени с променени заглавия и части от текстовете поради изтичането на целия албум в нета без знанието на групата). Вярно е, че няколко от тях звучат по-комерсиално, но според мен точно толкова, колкото да речем Chop Suey!, ATWA или Aearials. А и мисля, че това им е най-неизвестия албум (дори малко повече от дебюта :metal: ), без изявен мега хит-сингъл (SOAD - War?, Sugar; Spiders; Toxicity - CHOP SUEY!, Toxicity, Aerials; STA - ????... Boom! има клип :metal: ; Mezmerize - B.Y.O.B.; Hypnotize - Hypnotize, Lonely Day.)

И накрая, но не на последно място - мен пък албума си ме кефи! :metal: :metal:

#97 Jimmy Pop

пишман-естет

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1122 posts

Posted 06 август 2007 - 11:28

View Postdrivanov2003, on Aug 6 2007, 09:27, said:

Аз по-горе писах какво мисля за SOAD, та ако за мен са новите Бийтълс (е, са ,чак пък толкова...), то Mesmerize - Hypnotize са Abbey Road. Да - опрогресили са се - аз харесвам прогресив.Наистина след Toxicity двата албума нещо ми убягват - не ги запомняш много, имам чувството, че песните се повтарят(а може да не съм ги слушал скоро).
Shame On A Nigga сигурно е с някой рапър , инаистина има рап.
Когато излезна Hypnotize, пуснахме си го в къщи, излушахме го, и за първи път от много години си пуснахме албума втори, че и трети път...Интересен е и начина, по който с жената независимо един от друг ги харесахме по Тангра - даже не знаехме как се казват, и само си обясняваме - бе има едни такива, ма много така звучат,и накрая записах 15 секунди от края на парчето Toxicity (version 7-0) занесох касетата в един метъл магазин , и бях осветлен. :metal:

Шейм-а е с Ву-Танг Клан ако се не лъжа и е някъв страничен проект на групата. Бтв песничката не е зле. :metal: А след Токсисити е само един албум и да, повтарят се песните, щото всички са записвани за Токсисити, както вече стана дума по-горе.

#98 dave

Not Knowing

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 505 posts
  • Interests:watching different roads and wonder where my own is rolling<br />waiting all day long for a change and it's showing

Posted 06 август 2007 - 11:36

View PostJimmy Pop, on Aug 6 2007, 12:23, said:

Вярно е, че няколко от тях звучат по-комерсиално
.....
А и мисля, че това им е най-неизвестия албум
....
И накрая, но не на последно място - мен пък албума си ме кефи! :metal: :metal:
Не само, че звучат, ами са си направени с тази цел.
Това, че са "отпадък" не променя нещата.

За неизвестността - ако ми прочетеш постовете, ще видиш, че точно това се опитвам да кажа. Т.е., опитаха се да продадат още по-добре на гребена на Toxicity, ама не познаха :metal:

Им мен ме кефи, ама искам да ампутирам няколко парчета :metal: .
Next One Is Real

#99 drivanov2003

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 210 posts

Posted 06 август 2007 - 12:21

View PostJimmy Pop, on Aug 6 2007, 12:28, said:

Явно съм изтелил и това дето е "изтекло" имам Untitled Advance и Steal This Album .

#100 Jimmy Pop

пишман-естет

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1122 posts

Posted 06 август 2007 - 12:33

View Postdrivanov2003, on Aug 6 2007, 12:21, said:

Явно съм изтелил и това дето е "изтекло" имам Untitled Advance и Steal This Album .

Предполагам, че тоя Ънтайтълд е точно "изтеклия" албум (няма и какво друго да е), т.е. "Steal This Album" с различни имена на песните, отчасти променени текстове и лошо качество на записите... , следователно не се брои. :rolleyes:

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users