колкото до фотосесия с реални момичета от концерти, слагаш най-обемистия обектив който имаш и обикаляш преди концерт и заговаряш по-красивите, казваш че правиш кастинг за клип на "Група Х" и си ги харесал за отделна сесия и че имат голям шанс. после в зависимост от стила: порутена фабрика или широколистна гора. няма да е лошо да почнеш да тренираш или фитнес или някво бойно изкуство че хърбавичък ми изглеждаш, а някои от девойките притежават и ревниви, яки, зли, татуирани гажета. които никак не долюбват някой да прави предизвикателни фотоси на приятелките им.
Фотография
Started by Code187, юли 26 2007 10:54
347 replies to this topic
Posted 15 октомври 2010 - 11:39
принципно не си падам много по точно този тип фотография, имам предвид аз да снимам. за това си има профита. но това ми изникна на мушката и не можах да не го отстрелям
пък и с 300 мм се получава доста по-непринудено (и преди някой да е писнал, дупето е на приятелка и имам съгласие да качвам снимката у нета)
колкото до фотосесия с реални момичета от концерти, слагаш най-обемистия обектив който имаш и обикаляш преди концерт и заговаряш по-красивите, казваш че правиш кастинг за клип на "Група Х" и си ги харесал за отделна сесия и че имат голям шанс. после в зависимост от стила: порутена фабрика или широколистна гора. няма да е лошо да почнеш да тренираш или фитнес или някво бойно изкуство че хърбавичък ми изглеждаш, а някои от девойките притежават и ревниви, яки, зли, татуирани гажета. които никак не долюбват някой да прави предизвикателни фотоси на приятелките им.
Знаете ли че ...
Мириса на пламъка от запалката мирише на изгорели косми от носа.
Posted 15 октомври 2010 - 12:10
Abadon, on Oct 15 2010, 12:39, said:
няма да е лошо да почнеш да тренираш или фитнес или някво бойно изкуство че хърбавичък ми изглеждаш, а някои от девойките притежават и ревниви, яки, зли, татуирани гажета. които никак не долюбват някой да прави предизвикателни фотоси на приятелките им.
Edited by Svil, 15 октомври 2010 - 13:30 .
Posted 15 октомври 2010 - 13:18
Преди концерти не мисля че е оферта, там съвсем не ми се носи техника. А и говоря за такива, които за навити при ясни условия за хубави снимки, никъде не съм споменал за предизвикателни. За злите гаджета ше правим evil снимки и всички ше са доволни, идеята съвсем не е да тренирам и да се бия с някой
Няма и да тръгна да лъжа някой за измислени кастинги просто ми е интересно какво би се получило, защото не съм виждал много сполучливи снимки от тоя тип в България(може би Daemonia има някои добри попадения с готик стил).
Хахах Свил мерси за подкрепата
Posted 15 октомври 2010 - 14:01
Depositus Cordis, on Oct 15 2010, 14:18, said:
Преди концерти не мисля че е оферта, там съвсем не ми се носи техника. А и говоря за такива, които за навити при ясни условия за хубави снимки, никъде не съм споменал за предизвикателни. За злите гаджета ше правим evil снимки и всички ше са доволни, идеята съвсем не е да тренирам и да се бия с някой
Няма и да тръгна да лъжа някой за измислени кастинги просто ми е интересно какво би се получило, защото не съм виждал много сполучливи снимки от тоя тип в България(може би Daemonia има някои добри попадения с готик стил).
идеята ти е добра, ако има желаещи аз бих дошъл да помагам: ще държа бленди, отварям хладни бири, пощипвам гримьорката и други такива асистентски задължения
едно време в Алл.бг имаше една такава идея и се получиха доста интересни резултати
ето една снимка от тогава. снимката е на Десислава Генкова - Elrisha
Знаете ли че ...
Posted 22 октомври 2010 - 23:01
Аз съм на Фото Форум Фест в Люляците, Габровско
Снимане, пиенье, снимане, пиенье...
Айде черпя ви една масовка от днес:
Снимане, пиенье, снимане, пиенье...
Айде черпя ви една масовка от днес:
Posted 25 октомври 2010 - 12:00
Преди 25 години съм ходил на почивка на това местенце. Беше много хубаво. я Пусни снимки от околността, да видим как се е променило
Posted 25 октомври 2010 - 13:57
Като отбера ставащите снимки ще пусна, че почти напълних една 16ГБ карта.
Иначе мястото наоколо едва ли се е променило с изключение на това, че на една височина до хотела от където се вижда Габрово и околностите вече има няколко антени на мобилните оператори, на които правихме нощни снимки и на тях изглеждат като не на тази планета
Гората беше много цветна и красива, идеално време хванахме преди да изпадат листата. А в Етъра направо избихме рибата - представете си стотина фотографа и 3-4 булки(пробвахме как се правят сватбени фотосесии), японските туристи пасти да ядът
А първата вечер даже elrisha(виж горната снимка на Abadon) изненада всички като се появи в булчинска рокля на откриването и един младеж, който играеше младоженец. 3 дни си беше лудница, хубаво място, хубави хора, сега чакам някой да се сети да ми прати снимки като се раздивях на някое друго рок парче
Иначе мястото наоколо едва ли се е променило с изключение на това, че на една височина до хотела от където се вижда Габрово и околностите вече има няколко антени на мобилните оператори, на които правихме нощни снимки и на тях изглеждат като не на тази планета
Гората беше много цветна и красива, идеално време хванахме преди да изпадат листата. А в Етъра направо избихме рибата - представете си стотина фотографа и 3-4 булки(пробвахме как се правят сватбени фотосесии), японските туристи пасти да ядът
А първата вечер даже elrisha(виж горната снимка на Abadon) изненада всички като се появи в булчинска рокля на откриването и един младеж, който играеше младоженец. 3 дни си беше лудница, хубаво място, хубави хора, сега чакам някой да се сети да ми прати снимки като се раздивях на някое друго рок парче
Posted 25 октомври 2010 - 14:02
По времето, когато аз ходих имаше една голяма почивна станция, хотелски тип. От нея Габрово не се виждаше. Сега нещата сигурно много са се променили. А 1985-та дори не знаехме, че има мобилни телефони, какво остава за клетките на мобилните оператори 
Елриша я знам, навремето и мене щеше да ме снима, но така и не успяхме да си съчетаем ангажиментите
Елриша я знам, навремето и мене щеше да ме снима, но така и не успяхме да си съчетаем ангажиментите
Posted 26 октомври 2010 - 18:30
Айде две снимки от околността:
1. Лунен пейзаж много рано сутринта на въпросните антени, от другата им страна се виждаха Габрово и околните села. Снимката е от статив на дълга експонация, като луната осветява отпред.

2. HDR пейзаж от 3 кадъра на различна експонация.

Други снимки по-натам
1. Лунен пейзаж много рано сутринта на въпросните антени, от другата им страна се виждаха Габрово и околните села. Снимката е от статив на дълга експонация, като луната осветява отпред.

2. HDR пейзаж от 3 кадъра на различна експонация.

Други снимки по-натам
Posted 26 октомври 2010 - 19:01
много добре се е получил ХДР-а
но другата има малко повечко шум от колкото трябва
Знаете ли че ...
Posted 26 октомври 2010 - 21:40
Abadon, on Oct 26 2010, 20:01, said:
много добре се е получил ХДР-а
Posted 27 октомври 2010 - 00:39
Depositus Cordis, on Oct 26 2010, 22:40, said:
Така е има шум, малко се подведох от един колега с Canon 5D Mark II, който предната вечер беше праскал такива на 3200ISO, но явно затова има 3 класа разлика между апаратите 
Знаете ли че ...
Posted 27 октомври 2010 - 14:51
Абе все едно аз да се състезавам с някой лекоатлет на 100м - хич не е интересно
Posted 08 ноември 2010 - 21:31
Depositus Cordis, on Jun 16 2010, 20:13, said:
Айде една снимка от Dream Theater миналото лято 
Posted 10 ноември 2010 - 08:35
Готини снимки, кефят ме! Поздрави! 
За съжаление, напоследък нямам никакво време да щракам ...
За съжаление, напоследък нямам никакво време да щракам ...
Tribute to Ronnie James Dio - http://www.youtube.com/watch?v=2rIKJI30xu4
http://www.wartime.bg/ http://www.myspace.com/preordainedgame
Wartime - Facebook Profile Wartime New Video - "Bequest"
Wartime New Album - Buy Now In Store: Katehizis ; Wizard ; SMF
http://www.wartime.bg/ http://www.myspace.com/preordainedgame
Wartime - Facebook Profile Wartime New Video - "Bequest"
Wartime New Album - Buy Now In Store: Katehizis ; Wizard ; SMF
Posted 10 ноември 2010 - 16:45
Благодаря,
аз напоследък доста се занимавам, краста си е
аз напоследък доста се занимавам, краста си е
Posted 22 ноември 2010 - 12:28