Jump to content

Ще гласувате ли на местните избори?За кого?

241 replies to this topic

#81 Нещото което вие в нощта

Принц

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 689 posts

Posted 24 октомври 2007 - 23:20

View Postmarillion, on Oct 24 2007, 23:56, said:

Ако ти миришат чорапите - също не можеш да гласуваш. Няма да се срамим пред обединена Европа.
Може и други мерки да се въведат.
Време е!
То това гласуването не е шега работа. Въпрос на гражданска позиция е все пак...

Иронията ти е крайно неуместна.
Не е нормално човек, който не може да напише името си и се подписва с хиксчета да определя съдбата на една страна или в частност на един град.
Аз лично въобще не държа на представителност, още повече, че и сега гласуват не повече от 40%. Затова би било по-добре наистина да бъдат въведени ограниченията за които говори Satyr. Важно е качеството, а не количеството. :metal:
Ние ще влезем в забравата
с поредния номер и код.

#82 dave

Not Knowing

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 505 posts
  • Interests:watching different roads and wonder where my own is rolling<br />waiting all day long for a change and it's showing

Posted 24 октомври 2007 - 23:33

View PostSatyr, on Oct 25 2007, 00:14, said:

Да-а, никой не се сети, че и визуално става :metal:

Къде в този случай е необходима кръвна проба :D
Ми утре да ти постна ли подобен клип със софийски българин.
Лично ще го заснема, става ли...
Next One Is Real

#83 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts
  • Interests:Progressive Rock

Posted 24 октомври 2007 - 23:37

View PostНещото което вие в нощта, on Oct 25 2007, 00:20, said:

Иронията ти е крайно неуместна.
Не е нормално човек, който не може да напише името си и се подписва с хиксчета да определя съдбата на една страна или в частност на един град.
Аз лично въобще не държа на представителност, още повече, че и сега гласуват не повече от 40%. Затова би било по-добре наистина да бъдат въведени ограниченията за които говори Satyr. Важно е качеството, а не количеството. :metal:

Нали разбираш, че с това изказване оборваш устоите на крехката демокрация, която имаме?
Защо отново е необходимо да поставяме на карта правата на гражданите и да ги разделяме на правоимащи и правонямащи?
Кой е този орган, който би извършил това разделяне и по какъв критерий?
Кой ще постави критерия?
Кой е Големия Брат?

Конституция?
Свободни избори?
Права?
Гражданско общество?

Само не започвай да ми проповядваш тезата за криворазбраната демокрация, която се е превърнала в свободия за някои. Не ми допада. Издава бягство от проблема, а не път към решаването му.

Когато говорим за демокрация, не можем да говорим за изборни рестрикции. Смешно е. Жалко е.
18.06.2017 - Phil Collins
19.06.2017 - Phil Collins
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#84 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7532 posts

Posted 25 октомври 2007 - 00:01

View Postdave, on Oct 25 2007, 00:33, said:

Ми утре да ти постна ли подобен клип със софийски българин.
Лично ще го заснема, става ли...
Разбира се :metal:
И подобен на този.
И на този.
И на този.

Ама да не забравиш :D
И нали се сещаш докога мога да продължавам така? А пък, ако тръгна и да заснемам, ще трябва да наема от някой каруцата му, за да превозвам с нея дисковете....
WeRock.bg - сайт за Праведна музика

#85 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7532 posts

Posted 25 октомври 2007 - 00:23

View Postmarillion, on Oct 25 2007, 00:37, said:

Конституция?
Търновската конституция.
Според нея жените нямат право на глас :D
Кой им го дава? - Дядо ви Андрей Ляпчев - со кротце и со благо, но и со малко бой, каквато е и пълната му крилата фраза :metal:

#86 Guest_TON_*

• Гости

Posted 25 октомври 2007 - 00:44

Човек има право да гласува или да не гласува.
С позицията да не гласува показва че му е писнало от гнили ябълки. А не да избира по-малко гнилата.
Може би това не е най-правилната позиция.
В такъв случай както има бюлетина номер еди кой си за еди коя си партия моге би трябва да има бюлетина номер 666 (примерно) за - ГЛАСУВАМ ЗА НИКОЙ

А това някой да има право на глас и някой да няма не мисля че е правилно. Не моге някаква част да казва на друга - Вие не може.

Имаше мнение по нагоре че като гласуваш се противопоставяш на линийките и бабите и т. н.
Аз не искам да се противопоставям на линийките и бабите а на хората коти ги използват и манипулират. А ти виждайки как ги манипулират се противопоставяш на тях и по този начин и теб са манипулирали въпросните хора.

Аз гласувам за никой :metal:

#87 cadaurus

мелоФройд

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 494 posts

Posted 25 октомври 2007 - 00:57

View Postmarillion, on Oct 25 2007, 00:37, said:

Когато говорим за демокрация, не можем да говорим за изборни рестрикции. Смешно е. Жалко е.

И как така има изборни рестрикции в демократични държави като Гърция и Словения? И как така в Белгия и... Гърция проявяват такова "насилие над личността" като задължителното гласуване?
violator: Моите категории са абсолютно обективни. Това е факт.

#88 cadaurus

мелоФройд

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 494 posts

Posted 25 октомври 2007 - 01:04

View PostLord Vickeron, on Oct 24 2007, 23:14, said:

Колкото до кандитатите. Ще гласувам за бат Бойко само заради това че имаше топки да затвори Витошка...никой друг не смееше де го направи.

Абе ти виждал ли си пешеходна улица, по която... да минават трамваи и други превозни средства? И в крайна сметка каква според теб е истинската причина да затворят "Витошка"?

Та, с други думи, гласувай за Заимов. После ще те черпя с водката на Георида. :D
(Това важи и за останалите :metal: )
violator: Моите категории са абсолютно обективни. Това е факт.

#89 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts

Posted 25 октомври 2007 - 08:28

View PostSatyr, on Oct 25 2007, 01:23, said:

Търновската конституция.
Според нея жените нямат право на глас :)
Кой им го дава? - Дядо ви Андрей Ляпчев - со кротце и со благо, но и со малко бой, каквато е и пълната му крилата фраза :)

Да си дойдем на думата. Жените нямат право на глас. Защо? Е, как защо!?
Защото са по-нисши от нас мъжете... :metal:

Сега, сериозно. За пореден път ще го кажа Сатире. Идеите ти са хубави и аз наистина виждам доза истина във всичко, което говориш в тези "общи" теми. Дори и в онази "мангалската" тема научих от теб много нови неща. Значи има обмен на информация. Това е едно от основните неща, които движат света напред. Обмена на мисли, идеи и информация. Това, което обаче ме притеснява са методите, които предлагаш. Много крайни, бе човек. Много крайни! :D Ще го напиша с думи. Живеем в двадесет и първи век, отвори широко очи, вдъхни от сутрешния софийски смог и ми отговори напълно откровено. Докога така? :D
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#90 Ozzy

All England Lawn Tennis Club Single Handed Champion of the World

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 25 октомври 2007 - 08:28

View PostTON, on Oct 25 2007, 01:44, said:

Човек има право да гласува или да не гласува.
Да, това го обсъдихме. Това е право, не позиция.

С позицията да не гласува показва че му е писнало от гнили ябълки. А не да избира по-малко гнилата.
Именно. Позицията "писнало ми е от гнили ябълки" се изразява чрез пускане на празен плик в урната. Или задраскването на всички имена написани на бюлетината. При другия вариант - избиране на по-малко гнилата ябълка - позицията ти означава, че все пак си си харесал ябълка - в случая по-малко гнила.

Аз гласувам за никой :metal:
Супер! Значи ти имаш позиция. Изрази я чрез пускане на празен плик. Останалото, както казах, са оправдания...
I don't know how I managed it...

#91 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts

Posted 25 октомври 2007 - 08:43

View Postcadaurus, on Oct 25 2007, 01:57, said:

И как така има изборни рестрикции в демократични държави като Гърция и Словения? И как така в Белгия и... Гърция проявяват такова "насилие над личността" като задължителното гласуване?

Кадаурусе, признавам си хващаш ме неподготвен. Много време мина от изпита ми по сравнително конституционно право в СУ. Не помня, какво повеляват конституциите на Гърция и Словения. Но според мен, дори и да съществуват изборни рестрикции в други демократични държави аз смятам, че това е нищо повече от поредния cul-de-sac. Самата същност на правото на избор предполага свобода да избираш, а оттам и равенство пред изборната урна. Иначе, какво ще се окаже, като теглим чертата след изборите? Избираемият ще бъде избран от определена група хора. Правилните хора за правилното време на правилното място. Кои са тези правилни хора според теб? Тези от 1984. И пак ще се започнат онези просълзяващи сводки за изборната активност - 99.8% за енския многомандатен район. Така ли си представяш избора на следващия ни президент например? Ако е така, нека възкръсне и влезе:

Posted Image
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#92 dave

Not Knowing

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 505 posts
  • Interests:watching different roads and wonder where my own is rolling<br />waiting all day long for a change and it's showing

Posted 25 октомври 2007 - 09:19

View PostSatyr, on Oct 25 2007, 01:01, said:

Разбира се :metal:
И подобен на този.
И на този.
И на този.

Ама да не забравиш ;)
И нали се сещаш докога мога да продължавам така? А пък, ако тръгна и да заснемам, ще трябва да наема от някой каруцата му, за да превозвам с нея дисковете....
Нещо не ми схвана мисълта правилно.
Питах, софийските българи, който визулано не ти харесват, и тях ли ще ги отстраняваш.
Какво ще бъде журито?
Ясни правила искам тука.
Или ми дай петдесетте лева и да не се разправяме повече.
Next One Is Real

#93 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7532 posts

Posted 25 октомври 2007 - 09:28

View Postdave, on Oct 25 2007, 10:19, said:

Нещо не ми схвана мисълта правилно.
Питах, софийските българи, който визулано не ти харесват, и тях ли ще ги отстраняваш.
Какво ще бъде журито?
Ясни правила искам тука.
Или ми дай петдесетте лева и да не се разправяме повече.
Ъ? Наистина ли не разбираш или просто се правиш? Циганин и негър, виетнамец или каквото е там, е някой, който визуално не ми харесва, а не някой, който носи характерните белези за своятна етническа или расова група? Така ли? :metal:

#94 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7532 posts

Posted 25 октомври 2007 - 09:31

View Postmarillion, on Oct 25 2007, 09:28, said:

Да си дойдем на думата. Жените нямат право на глас. Защо? Е, как защо!?
Защото са по-нисши от нас мъжете... :metal:
Имат, де. Нямали са, защото държавата ни е излизала от Османската империя, а знаем какво е там отношението към тях.

View Postmarillion, on Oct 25 2007, 09:28, said:

Сега, сериозно. За пореден път ще го кажа Сатире. Идеите ти са хубави и аз наистина виждам доза истина във всичко, което говориш в тези "общи" теми. Дори и в онази "мангалската" тема научих от теб много нови неща. Значи има обмен на информация. Това е едно от основните неща, които движат света напред. Обмена на мисли, идеи и информация. Това, което обаче ме притеснява са методите, които предлагаш. Много крайни, бе човек. Много крайни! ;) Ще го напиша с думи. Живеем в двадесет и първи век, отвори широко очи, вдъхни от сутрешния софийски смог и ми отговори напълно откровено. Докога така? ;)
Аз съм сериозен, но теоретизирам. Знам кой век сме, каква е ситуацията и т. н. и че тези неща няма да се случат. Това не пречи да си говоря хипотетично по форумите. Все пак, за съжаление, Първа танкова бригада в Горна баня не е под мое командване ;)

#95 dave

Not Knowing

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 505 posts

Posted 25 октомври 2007 - 09:42

View PostSatyr, on Oct 25 2007, 10:28, said:

Ъ? Наистина ли не разбираш или просто се правиш? Циганин и негър, виетнамец или каквото е там, е някой, който визуално не ми харесва, а не някой, който носи характерните белези за своятна етническа или расова група? Така ли? :metal:
Има българи, които са много по-ниско от циганите и като изглед и като начин на живот.
Има българи, който са с тъмен цвят на кожата, което няма нищо общо с циганите.
Как ще докажеш, че не са, или са цигани?
Тва те питам.
Освен това, искам да знам как ще бъде организирана работата.
Кой ще определя хората, как ще се сведе до минимум субективният фактор.
Ще разчитаме ли на информация от будни граждани, че този или онзи е циганин.
Ще правим ли разлика между влашки и турски цигани (щото оървите са силно българоподобни, да знаш)?
Мелезите как ще ги установяваме и как ще им изчисляваме процента право на гласуване?
Next One Is Real

#96 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7532 posts

Posted 25 октомври 2007 - 09:52

View Postdave, on Oct 25 2007, 10:42, said:

Има българи, които са много по-ниско от циганите и като изглед и като начин на живот.
И какъв процент от населението са тези българи? Защото като горепоказаните цигани са основната маса такива.

Има българи, който са с тъмен цвят на кожата, което няма нищо общо с циганите.
Как ще докажеш, че не са, или са цигани?
Тва те питам.
Антропологичните характеристики на един етнос съвсем не се изчерпват само с цвета на кожата. Освен това, българите с тъмен цвят на кожата не живеят в циганските квартали.
Достатъчно много цигани се познават от пръв поглед, а ако се пропуснат двама-трима или двама-трима, които не са такива, бъдат ограничени, това по никакъв начин не пречи на общата картинка ;)

Освен това, искам да знам как ще бъде организирана работата.
Кой ще определя хората, как ще се сведе до минимум субективният фактор.
Ще разчитаме ли на информация от будни граждани, че този или онзи е циганин.
Със старателна предварителна подготовка. И без това се харчат милиони грешни пари за изборите, могат да се насочат в правилната посока.

Ще правим ли разлика между влашки и турски цигани (щото оървите са силно българоподобни, да знаш)?
Ами, видиш ли, тук около мен, няма влашки цигани. Те са в болшинството си там - във "Влашко". И питаш как ще ги позная? С хвърляне на ези-тура ;)

Мелезите как ще ги установяваме и как ще им изчисляваме процента право на гласуване?
Според зависи. Гледам, някои, на които никой не иска да даде 50 лв., сами се отказват от правото си :metal:

#97 georid

манипулатор

• Тамплиери
  • PipPipPipPip
  • 822 posts

Posted 25 октомври 2007 - 10:18

View PostSatyr, on Oct 24 2007, 17:54, said:

Според мен, трябва да има образователен ценз за гласуването.
Да. Логично е. Ако нямаш поне основно образование, не можеш да вземеш шофьорска книжка. Щом нямаш правото да управляваш дори автомобил, откъде-накъде ще си даваш мнението как да се управлява държава?

Хора над 80 години не трябва да имат право на глас (въпреки, че някои - и по-рано).
Да. Логично е. В Конклава за избор на нов Папа не участват кардиналите над 80-годишна възраст. Защото, нека се изразим политически коректно ;): над 80 години по-трудно се постига умствената бистрота, необходима за такъв важен избор. Е, някои изкукват доста преди 80, други и след 80 държат фронта, но все пак трябва да се постулира някаква граница. 80 звучи добре.

Циганите не трябва да имат право на глас
В момента слушам Foreigner: Agent Provocateur :metal:

Така ще е по-справедливо. Криворазбраната демокрация и хуманност винаги водят до лоши резултати
---------------------------------------------------

Всичко звучи някак по-справедливо и логично. Но - пак не каза нищо за жените. Те да гласуват ли? Щото, допреди осемдесетина години, когато "демокрацията и хуманността" не са били чак толкова префърцунени, жените са нямали право на глас. Интересното е, че всички мъже са можели да гласуват. Дори и неграмотните. А жените - йок. Дори и най-начетените.

Какво правим с жените?
А какво правим с негрите, които са български граждани?
А какво правим с лицата, които са били в затвора? (съден за криминално деяние, излежал присъдата си, но - неблагонадежден. Утре пак може да те пребие и обере, а ти ще му даваш да изразява мнение кой да управлява)

А какво правим с образованите, икономически активни граждани, които не гласуват? С горните рестрикции се постига следното: ти не можеш да гласуваш, защото така, а ти - защото онака. И толкоз. Какво правим с политически пасивните? Някои не се интересуват, други изразяват отношение, трети просто ги мързи, четвърти - друго. Но - не гласуват.

Ти си им осигурил прекрасни условия точно тяхното мнение да тежи!: простите нямат право на глас, дъртите изкуфелници нямат право на глас, мангалите нямат право на глас. А пък на другите, по-висшите, пак им е през оная работа.

Тогава, като ще се въвеждат допълнителни правила, не може ли те хем да са по-ефективни, хем да не са в разрез с "демокрацията и хуманността" (били те "криво разбрани" или искрени)? Например - да се въведе задължителното гласуване. Няма нищо нередно.

Задължителното гласуване казва: ти си гражданин на тази държава и като нейн гражданин имаш основно гражданско задължение - да гласуваш. Ако имаш особено мнение по въпроса, ОК - отиваш и пускаш празен плик. Но пускаш. Ако не упражняваш задължителното си право - глоба.

Edited by georid, 25 октомври 2007 - 10:31 .

Така е то.

#98 пияница на грил

Хемул

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 192 posts

Posted 25 октомври 2007 - 10:20

никой не иска да ми купи гласа и нема да гласувам. а и без туй за кво да гласувам за кмет, като промяна няма. е сички са по добри от янчулев щото нема режим на водата ма иначе сичко си е се така. да го духат:metal: прав е бил бай ганю прав ма гътнаа алеко ;)
tiuriuliu biurgiurdiuliu.Рейс 305 е ПОДВОДНИЦА!!!
АЛКОХОЛЪТ В МАЛКИ ДОЗИ Е ПОЛЕЗЕН ВЪВ ВСЯКАКВИ КОЛИЧЕСТВА