Jump to content

Ще гласувате ли на местните избори?За кого?

241 replies to this topic

#61 georid

манипулатор

• Тамплиери
  • PipPipPipPip
  • 822 posts

Posted 24 октомври 2007 - 17:02

View Postcadaurus, on Oct 24 2007, 17:57, said:

Речено-сторено. Апропо, де се дяна Дуендя с неговата бутилка водка? :yes:
Дуенде? Дуендеее?
Дължиш ми бутилка водка. От онзи бас :fool:
Ако загубя този тук - направо я дай на кадауруса.
Така и двата баса ще бъдат уредени ;)
Така е то.

#62 cadaurus

мелоФройд

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 494 posts

Posted 24 октомври 2007 - 17:10

View Postviolator, on Oct 24 2007, 17:54, said:

Казах - "които познавам"! Съдя по моя си микро свят. Знам, не е определящо за общото, но по него съдя най-право.
Та, познавам известно количество хора, които никога не са гласували в друго, освен в синьо,...всичките, включително и аз в това число, симпатизират много на Иван Костов, та от тях само ти и баща ми все още се гласите да гласувате за Мартин. Другите се осъмниха в достойнствата му...и то - едва след като предизборната кампания започна. Странно защо.

Защото на хората им омръзна ДСБ да печелят по 4-5% на избори и да нямат влияние в управлението на страната.

Защото Костов е изхабен политик, който свърши изключително много за страната, но вече му е време да се оттегли.

Защото ДСБ нямат отчетливи идеи, по които хората да ги разпознават и да разпознават самите себе си.

Защото ДСБ направиха голяма грешка с листата за общински съветници, където вкараха лица от клиентелата на Софиянски. Същата клиентела, заради която преди три години беше създадена партията ДСБ.

Защото всички агенции и пишман-журналисти внушават, че ДСБ нямат никакъв шанс и БББ ще спечели на първи тур. През 2005 се говореше как Гаврийски ще получи същата подкрепа като Милен Велчев и далеч по-малка от Татяна Дончева. Заради този номер на продажните социолози Гаврийски не успя да стигне балотаж. Понеже говориш от лични впечатления, аз пък познавам десетина души, които са симпатизанти на ДСБ, но не отидоха да гласуват тогава, защото им бяха внушили, че няма никаква перспектива пред Гаврийски.

И т.н.

Заимов вероятно е жертва на негативната репутация на т.нар. "дясно". Но това не го прави по-недостоен кандидат.

Edited by cadaurus, 24 октомври 2007 - 17:12 .

violator: Моите категории са абсолютно обективни. Това е факт.

#63 The_Snake

наполовина инженер

• Енориаши
  • PipPip
  • 110 posts

Posted 24 октомври 2007 - 17:10

Замислих се дали да гласувам, защото за първи път тази година посетих едно събиране в читалище на партията Х. Станах свидетел на едно безкрайно лъгане, овъртания и противоречия по поставени въпроси. Не знам дали има хора,които вярват в подобен род глупости все още. :yes: На мен, лично, ми стана безкрайно смешно. ;) Реших да гласувам, но не защото вярвам, че нещо ще се промени, а защото имам право на глас и искам да го използвам.
Love and hate and human sexual nature
This power is sustained by endless violence and pain
A cycle I can't understand...

#64 Blacky

Дунавски вълк

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1005 posts

Posted 24 октомври 2007 - 17:21

View PostBlackiel, on Oct 24 2007, 10:48, said:

Аз лично още не съм решил, но със сигурност ще гласувам срещу БСП и ДПС.
Това са местни избори, по дяволите, партиите(за или срещу) не са от такова значение.
Аз ще гласувам. За личност. Ако и да е издигнат от БСП(открай време). За мен се е доказал, че работи за града си, не за партията си. Много отдавна.
Но може би при вас нещата стоят по друг начин. Тук, в малките градове, се гласува за личности. Поне от мислещите, не от 'твърдия електорат' - той е ясен.
...I can hear the silence,
see invisible emptiness...
Pasi Koskinen

#65 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts
  • Interests:Progressive Rock

Posted 24 октомври 2007 - 17:49

View Postgeorid, on Oct 24 2007, 17:16, said:

"Когато не гласувам, аз показвам моето отношение" е позиция, която изразяват умни хора.
Простите нямат позиция. Те просто гласуват. Винаги.
Гласувай. Именно защото си умен.

Уважавам мнението ти. Знаеш това. Всяка твоя дума ме кара да се замисля. Подсъзнателно разбирам внушенията ти с горните слова. Напълно съм съгласен с казаното от теб. Простите, онези без позиция, печелят избори. И това не е само тук в България. Така е навсякъде. Справка лицето Дж. У. Буш или цирк "Буш", както ти се хареса...

Това, което не разбирам е друго. Защо днес и сега отправяш този апел? Какво те кара да посягаш към тези мисли на прага на местни, а не парламентарни избори? Знам, че ти би могъл да направиш разлика и да разбереш подтекста във въпросът ми. Някой по-горе говореше за това какъв трябва да бъде кмета - политик или експерт. Друг потърси личността. Аз обаче питам друго. Как кметът ще промени нещо в твоя свят? По какъв начин местната власт ще влезе в твоя дом по един нов начин? С какво ще промени животът ти изборът на един или друг кандидат за кмет? Питам от позицията на гражданин на посттоталитарна страна с все още незряла пазарна икономика. И не е ли вярно, че в една страна, без изградена политическа класа е немислимо да говорим за достоен кандидат излъчен от политическа партия? Такъв, за който хората биха казали: Той е! Той няма да ни излъже и ще направи единствено това, което зависи от него, като кмет на един град. Нищо повече, нищо по-малко...

Кой е този Кмет и кой е неговият избирател днес?
Кой е Рудолф Джулиани?
18.06.2017 - Phil Collins
19.06.2017 - Phil Collins
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#66 georid

манипулатор

• Тамплиери
  • PipPipPipPip
  • 822 posts

Posted 24 октомври 2007 - 17:56

View Postmarillion, on Oct 24 2007, 18:49, said:

С какво ще промени животът ти изборът на един или друг кандидат за кмет?
Добре. И да гласувам - няма да се промени. Обратният въпрос:
А ще се промени ли, ако не гласувам?

За да искаш поне тройка от тотото, има едно необходимо условие - да пуснеш фиш.
Така е то.

#67 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts

Posted 24 октомври 2007 - 18:04

View Postgeorid, on Oct 24 2007, 18:56, said:

За да искаш поне тройка от тотото, има едно необходимо условие - да пуснеш фиш.

Желязна логика, признавам. :wacko:
Само дето има и друга възможност. Да не разчиташ на тотото, а на нещо друго, за да получиш същата резултатност. Ако тя е положителна добре. Ако обаче е отрицателна, тогава няма кого да виниш освен себе си. Няма фиш, няма тцк-тцк...
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#68 Hard rock fan

Self Portrait

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1036 posts

Posted 24 октомври 2007 - 18:28

View Postcadaurus, on Oct 24 2007, 17:57, said:

Речено-сторено. Апропо, де се дяна Дуендя с неговата бутилка водка? :wacko:

И аз се басирам, че Заимов НЯМА да е на балотаж. За жалост. Балотаж няма да има. Щото Вайли и хиляди други умни и начетени хора като него няма да гласуват.

Обаче не обичам водка, дали ще е твърде нахално да предложа на част от спечелилите баса, печалбата да е една (две) големи ракии?

П.П. А представяте ли си (Вайли, представяш ли си) резила, генерал Бригадир да е на балотаж....в София?!?). Бррр....

Edited by Hard rock fan, 24 октомври 2007 - 18:35 .

За него необходимото и достатъчно доказателство за съществуването на Бог беше музиката.

#69 Rebel

Dein Negativ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 745 posts

Posted 24 октомври 2007 - 18:45

И аз смятам да гласувам. И не защото някой ми харесва, а точно поради аргументите, които Георид изтъква - не желая неграмотните с летвичките, циганите и комунистите да ми определят кмет. За София прогнозите са в полза на Бойко - и той да е - пак по-добре от Бриговци, ДПС-та и т.н. Отдавна не вярвам на никого в политиката, но това наистина не означава да си седя кротко и да чакам върволиците неграмотници да избират вместо мен.
А и в кръга на шегата - не искам балотаж, поради това, което и Ози изтъкна - не на минералната вода на концерта на Аморфис! :wacko:
The mind is its own place, and in itself
Can make a Heav'n of Hell, a Hell of Heav'n
What matter where, if I be still the same?

#70 Ozzy

All England Lawn Tennis Club Single Handed Champion of the World

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 24 октомври 2007 - 19:26

За да не прекаляваме с догатките ще иде ли еди кой си на балотаж или не, според социологическите проучвания /които също не винаги се оказват верни/ ситуацията за София е следната:
- при избирателна активност над 50 % - Бойко Борисов печели на първи тур.
- при избирателна активност между 40 и 50 % - балотаж между Бойко Борисов и Мартин Заимов
- при избирателна активност между 30 и 40 % - балотаж между Бойко Борисов и Бриго Аспарухов
I don't know how I managed it...

#71 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts

Posted 24 октомври 2007 - 19:36

Тези данни, които Ози изнесе току-що са изключително показателни за електората на който разчитат кандидатите за кметското място в гр. София.

Какво прави впечетление веднага?

1. Комунистическото ядро в София си остава в границите на 20-те процента. Не измират червените бабички и това е;
2. Синята идея е оставена в ръцете на хората на средна възраст, защото младите няма да гласуват за пореден път.
3. Големите жилищни комплекси отново ще предпочетат разбираемият кандидат, този който говори на техния език. Бойко...
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#72 Нещото което вие в нощта

Принц

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 689 posts

Posted 24 октомври 2007 - 21:17

View PostSatyr, on Oct 24 2007, 17:54, said:

Според мен, трябва да има образователен ценз за гласуването.
Хора над 80 години не трябва да имат право на глас (въпреки, че някои - и по-рано).
Циганите не трябва да имат право на глас.
Изборни туристи не трябва да има, т. е. и те да нямат право на глас.

Така ще е по-справедливо. Криворазбраната демокрация и хуманност винаги водят до лоши резултати :wacko:

Всичко това е много хубаво, но:
1. За съжаление няма как да се реализира
2. Няма да можем да говорим за никаква представителност, защото след тази селекция ще останат хора като Вайли, а той дори не иска да гласува, т.е. изборът ще бъде направен от около 15% от населението.

Все пак каквито и доводи да се излагат в тази тема, никой не може да ме убеди, че е все едно дали кмет ще бъде Цветелин Кънчев, Кристина Димитрова, Павел Чернев, архонта Бинев или Мартин Заимов. Ако някой застъпва противоположното мнение, според мен се нуждае от сериозно и продължително лечение. :metal:
Ние ще влезем в забравата
с поредния номер и код.

#73 Lord Vickeron

кюре

• Енориаши
  • PipPip
  • 58 posts

Posted 24 октомври 2007 - 22:14

Винаги съм гласувал и винаги ще го правя. Дори не се замислям, защо гласувам, просто отивам. Не вярвам на политиците, не вярвам в обещанията, но те управляват, както музикалния бизнес управлява музиката. Без музикалния бизнес няма да се радваме на албумите.....няма кой да ги издаде. Без политици, няма държава, без държава няма закони, данъци, дрън, дрън и така нататък. Разбира се, идва и въпроса каква държава сме ние - ами това вече си е вътрешен проблем на българите, което е друга тема.

Колкото до кандитатите. Ще гласувам за бат Бойко само заради това че имаше топки да затвори Витошка...никой друг не смееше де го направи.

Колкото до проблемите на София, никой няма да се справи...не е въпрос до експерти, тук проблемите са много по-дълбоки и жестоки. Да вярвам на кмет е все едно да вярвам на министри. Пфу.

Защо обаче да гласувам след като не вярвам. Защото негласуването е още един глас към манипулираното гласуване. Достатъчно съм интелигентен да имам собствена позиция. Гласувайки, аз се противопоставям на всички онези линийки, бабички и дядовци, лумпени които всяка сутрин се обаждат в телевизии да бистрят политика и т.н.

Иначе съм съгласен със Сатир за ценза....но да бъде приложен към пенсионерите. Просто дя нямат право на глас. Да гадно е, но смятам че хора които вече не са икономически активни, трябва да не могат да определят посоката на държавата. Защото избирайки еди кои си политици, тези политици провеждат икономическа политика, която удря по работещите хора. Не може да създаваш нищо, под формата на блага и да искаш твоите идеи да управляват. Без пенсионери на изборите!

Против съм расовата дискриминация, макар и вотът на ромите да е 100 % манипулативен.

#74 dave

Not Knowing

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 505 posts
  • Interests:watching different roads and wonder where my own is rolling<br />waiting all day long for a change and it's showing

Posted 24 октомври 2007 - 22:35

View PostLord Vickeron, on Oct 24 2007, 23:14, said:

Винаги съм гласувал и винаги ще го правя.
Аз също гласувам, освен когато не мога (един-два пъти се улисах и забравих :metal: ).
Гласувам, дори и да пускам невалидна бюлетина.
Както казах - това е единствения начин, никой да не ми вземе гласа безплатно.

Пак повтарям:
Продава се глас за 50 лева.
Айде, че много съм закъсал.
Next One Is Real

#75 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7532 posts

Posted 24 октомври 2007 - 22:49

Без пенсионери на изборите!
И без неграмотни!

Против съм расовата дискриминация, макар и вотът на ромите да е 100 % манипулативен.
Тази тема я бистрихме :D
Обаче, ако и да са от различна подгрупа, ромите са от нашата раса и да ги лишим от право на глас, не е расова дискриминация :metal:
WeRock.bg - сайт за Праведна музика

#76 dave

Not Knowing

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 505 posts
  • Interests:watching different roads and wonder where my own is rolling<br />waiting all day long for a change and it's showing

Posted 24 октомври 2007 - 22:53

View PostSatyr, on Oct 24 2007, 23:49, said:

Обаче, ако и да са от различна подгрупа, ромите са от нашата раса и да ги лишим от право на глас, не е расова дискриминация :metal:
По-рано обаче не отбрах, как ще ги отсявате и различавате, че да ги дискриминирате нерасово?!? :D
Next One Is Real

#77 Нещото което вие в нощта

Принц

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 689 posts

Posted 24 октомври 2007 - 22:54

View Postdave, on Oct 24 2007, 23:53, said:

По-рано обаче не отбрах, как ще ги отсявате и различавате, че да ги дискриминирате нерасово?!? :metal:

С кръвна проба пред урната. :D
Ние ще влезем в забравата
с поредния номер и код.

#78 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts

Posted 24 октомври 2007 - 22:56

Ако ти миришат чорапите - също не можеш да гласуваш. Няма да се срамим пред обединена Европа.
Може и други мерки да се въведат.
Време е!
То това гласуването не е шега работа. Въпрос на гражданска позиция е все пак...
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#79 dave

Not Knowing

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 505 posts

Posted 24 октомври 2007 - 23:07

View PostНещото което вие в нощта, on Oct 24 2007, 23:54, said:

С кръвна проба пред урната. :)
Да, ама ако A е елемент на B, не значи, че и обратното е в сила. :D .
Пък и освен това, хематолозите не са съгласни с B+ парадигмата.
Ми ся?

Аз викам - предлагате им по 50 лева за негласуване и който ги вземе - циганин е и не гласува.

Айде сега пак да отворя думата за петдестетте лева :metal:
Next One Is Real

#80 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7532 posts

Posted 24 октомври 2007 - 23:14

View Postdave, on Oct 24 2007, 23:53, said:

По-рано обаче не отбрах, как ще ги отсявате и различавате, че да ги дискриминирате нерасово?!? :metal:
Да-а, никой не се сети, че и визуално става :D

Къде в този случай е необходима кръвна проба :)
WeRock.bg - сайт за Праведна музика

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users