Jump to content

Ще гласувате ли на местните избори?За кого?

241 replies to this topic

#201 cadaurus

мелоФройд

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 494 posts

Posted 29 октомври 2007 - 17:29

Наистина, Изгрев е единственият район в София, където има някакъв шанс БСП да спечели изборите за кмет. Ето как стоят нещата към този момент:

Средец, Оборище, Кремиковци:

1. Десен Алианс (ДА)
2. ГЕРБ

Красно село, Възраждане, Слатина, Лозенец, Триадица, Витоша, Овча Купел, Красна Поляна, Панчарево:

1. ГЕРБ
2. ДА

Изгрев, Сердика, Подуяне, Младост, Надежда, Илинден, Люлин, Нови Искър:

1. ГЕРБ
2. БСП

В район Искър имаме първия избран районен кмет - естествено гербер.
В други три района имаме на балотаж ГЕРБ срещу независим, ГЕРБ срещу независим и ГЕРБ срещу ССД. Общо-взето първите избори за районен кмет отразяват картинката от вота за кмет на Столична община.

Edited by cadaurus, 29 октомври 2007 - 17:33 .

violator: Моите категории са абсолютно обективни. Това е факт.

#202 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts
  • Interests:Progressive Rock

Posted 04 ноември 2007 - 19:22

Гледайте и се веселете с Нова и госта на Цветанка Ризова...

Генерал Борисов говори за политика. Всички да станат. Мирно! Генерала въведе понятието "партиите от прехода", визирайки всички останали партии с изключение на ГЕРБ. :metal:

С това изказване Бойко е готов да замести Том Джоунс от онзи безвкусен филм "Марсиански атаки", в който след отблъскване на марсианците, от една пещера се появява вездесъщия певец, изтупва прахта от дрехите си и отново, надживял всичко и всички, запява своите хитове... :puke:
18.06.2017 - Phil Collins
19.06.2017 - Phil Collins
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#203 Geddy

Спасителя в RUSH-та

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1053 posts
  • Interests:Progressive Rock, Progressive Metal, Heavy Metal, Hard Rock, Jazz, Jazz-Rock, Prog-Folk, Folk-Rock...

Posted 05 ноември 2007 - 01:43

Както казваше един от прадядовците ми (мир на праха им) "Политиката е курвенска работа" (да извиняват модераторите :harhar: )
Нямах намерение да пиша тук и въобще да се занимавам, ама много ми се насъбра и исках да си го излея...пък ако админа или модераторите преценят че трябва да ми изтрият мнението...тяхна работа, няма да се сърдя, но не можах да се сдържа да си излея каквото ми тежи.
Не исках да цапам темата за Аморфис (за NB феста де), затова пиша тук. Впрочем мнението ми е така, по общо-не визирам някакви конкретни политици, партии и т.н...Хвана ме яд че заради някакви си кандидати за кокала аз щях да пропусна фестивала и в крайна сметка дойдох, но изтървах края. Защо? Защото идването ми в София за фестивала беше планирано отдавна и билет си имах отдавна и всичко си беше планирано и т.н....ама когато има политика в уравнението нищо не може да бъде сигурно. Във Варна имаше балотажи за районно кметове. Аз работя и в една медия (не ми се иска да давам подробности поради разни причини). Та, заради работата ми трябваше в изборния ден да стоя цял ден (6 сутринта до 1 вечерта) при централната избирателна комисия...изненадаха ни приятно че ще има балотажи и пак ще ни сгърчат яко от работа...на 3-ти и на 4-ти...а аз на 3-и съм на концерт...и никакъв шанс за измъкване...тръгнах да си продавам билета...ревеше ми се (честно)...все пак никой не поиска билета ми, а приятели ме навиха да рискувам (прегръщ), а един колега ме покри частично, а имаше и малък риск да ме потърсят или да закъснея...е, вече щях да съм уволнен (не че ми пука вече, но все пак момента не е подходящ). В крайна сметка дойдох на феста (което ми костваше нощно пътуване срещу събота, после нощно пътуване срещу неделя, което си е доста изморително когато в продължение на седмици бачкаш без почивен ден), изтървах края на Аморфис, което малко ми скапа настроението...но стига съм ви губил времето със сърцераздирателната си история :dntknw: , време е да мина по същество. Това което ме е адски яд е че направих жертва заради една абсолютна глупост - политиката - най долното нещо което човечеството е измислило. Не че не гласувам, не че не искам да нося някаква отговорност за бъдещето си, но това е по скоро гласуване за по-малкото зло, отколкото за ПОДХОДЯЩИЯТ управник...защото такъв просто няма и няма и да има у нас. Защото по време на кампанията се нагледах на мърсотии. Срещат се, ръкуват се, прегръщат се, целуват се (както навремето българските и съветските държавни ръководители), държат се като хора които всяка вечер си пият ракията (някои го правят), а след това застават пред камерите или пред вестника и започват да сипят един върху друг кал, лайна и какво ли не...е това ако не е позьорство, какво е? Това са истинските позьори. Защото тези игрички ги прилагат и върху обикновения избирател, като го замайват с какви ли не приказки и тъпотии...ама той избирателя му писна и затова от избори на избори активността пада...и в крайна сметка какво става. Седя си днес в залата за пресконференции, виждам в края на изборния ден, как идват политиците, прегръщат се, целуват се, после сядат в залата. Спечелилите се държат сякаш не са избрани да носят отговорност, а са спечелили голяма каца с мед от която ще топят безнаказано 4 години...загубилите пък плюят...доповръща ми се (без извинение)...по едно време просто ми писна, за@@@х си работата и включих дискмена, пуснах си Аморфис, слушалките ми са добре изолирани от околния шум, затворих очи...и изведнъж забравих за всичко, за цялата мърсотия, пренесох се пак в Зимния дворец и бях щастлив...защото ще ви кажа едно. Изкуството и в частност музиката са много по велики от политиката. Политиката трябва да е слуга и да защитава интересите на хората и в частност на изкуството, а не както се получава на практика...НО все пак политиката е преходна, музиката е вечна и стои над нея. Защото ти може да си велик политик и да си направил нещо изключително, но един ден ставаш храна за червеите и само учебника по история пише за теб. Ако пък не си направил нищо, даже името ти няма да се помни. Ако обаче си създал стойностна музика-хората ще те помнят и ще те знаят, дори когато вече те няма.

Музиката е непреходна и велика!

Edited by Geddy, 05 ноември 2007 - 01:55 .

View PostHeathenHeart, on 28 януари 2013 - 13:29 , said:

Бира, водка и прогресив са вредни за здравето. В най-добрия случай водят до тенис. :harhar:

#204 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7532 posts

Posted 07 ноември 2007 - 10:34

Красимир Каракачанов коментира (цитирам по памет):

България трябва да се срамува от тези избори. Никога нередностите не са били в такава голяма степен - купища автобуси с изборни туристи, както и мутри с джипове пред избирателните секции. Ахмед Доган направи изборите етнически. Той трябва да слезе на земята, защото поведението му става нагло, а и цялата дейност на ДПС във властта е нахална и това дразни хората...
Когато държавността е в криза, трябва да има задължително гласуване и образователен ценз.
Човекът е прав по всяка една точка, но никой няма да се вслуша в него....
WeRock.bg - сайт за Праведна музика

#205 georid

манипулатор

• Тамплиери
  • PipPipPipPip
  • 822 posts

Posted 07 ноември 2007 - 10:49

View PostSatyr, on Nov 7 2007, 10:34, said:

Човекът е прав по всяка една точка, но никой няма да се вслуша в него....
:yes:

Към учениците, които посещават този форум:
Ако някой има затруднения в часовете по история и не може да разбере какво е това "феодализъм", "силна власт на местните боляри при символична централна власт", "крепостничество" и "феодална държава", то нека да следи местните избори в България.

България Е феодална държава. Тук и сега.

Това е положението.
Така е то.

#206 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7532 posts

Posted 07 ноември 2007 - 10:57

View Postgeorid, on Nov 7 2007, 10:49, said:

;)

Към учениците, които посещават този форум:
Ако някой има затруднения в часовете по история и не може да разбере какво е това "феодализъм", "силна власт на местните боляри при символична централна власт", "крепостничество" и "феодална държава", то нека да следи местните избори в България.

България Е феодална държава. Тук и сега.

Това е положението.
Нещо повече - феодална държава, в която отделни области принадлежат на друга държава.... :yes:
WeRock.bg - сайт за Праведна музика

#207 Geddy

Спасителя в RUSH-та

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1053 posts
  • Interests:Progressive Rock, Progressive Metal, Heavy Metal, Hard Rock, Jazz, Jazz-Rock, Prog-Folk, Folk-Rock...

Posted 07 ноември 2007 - 11:30

View PostSatyr, on Nov 7 2007, 10:57, said:

Нещо повече - феодална държава, в която отделни области принадлежат на друга държава.... :king2:
мдааа...така е :angry3:...лошото е че сме свикнали и даже ни харесва-мазохизъм във висша степен

Edited by Geddy, 07 ноември 2007 - 11:32 .

View PostHeathenHeart, on 28 януари 2013 - 13:29 , said:

Бира, водка и прогресив са вредни за здравето. В най-добрия случай водят до тенис. :harhar:

#208 Ozzy

All England Lawn Tennis Club Single Handed Champion of the World

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 07 ноември 2007 - 11:51

Само да добавя нещо към казаното от вас, защото засегнахте болезнена за мен тема.
Вина за това, за което говорите ИМАТ ЕДИНСТВЕНО И САМО НЕГЛАСУВАЩИТЕ. Никой друг. Ни Доган, ни Първан ни никой. Само те.
При избирателна активност от 70 % и нагоре /независимо за кой гласуват хората - БСП, СДС, ДСБ, Атака, ДПС, за мен/, ДПС не ще влезне в парламента /не ще мине 4% бариера/ независимо от това колко автобуси си докарва. Това е истината. Това са фактите. Тези които не гласуват СА ВИНОВНИ за това, че Доган си развява коня точно 14 години /4 години все пак не беше на власт: от 1997 до 2001/.
Никакви турци и никакъв Доган не ни е виновен за това. Виновни сме си ние /в частност негласуващите/.

Edited by Ozzy, 07 ноември 2007 - 11:53 .

I don't know how I managed it...

#209 georid

манипулатор

• Тамплиери
  • PipPipPipPip
  • 822 posts

Posted 07 ноември 2007 - 11:55

View PostOzzy, on Nov 7 2007, 11:51, said:

Никакви турци и никакъв Доган не ни е виновен за това. Виновни сме си ние /в частност негласуващите/.
Да.

Трябва нов закон.

1) Задължително гласуване.
2) Лица с незавършено основно образование нямат право на глас.

Трябва закона да се съблюдава.
Така е то.

#210 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 07 ноември 2007 - 11:58

View Postgeorid, on Nov 7 2007, 11:55, said:

Да.

Трябва нов закон.

1) Задължително гласуване.
2) Лица с незавършено основно образование нямат право на глас.

Второто ако питаш мен дори не е необходимо. А ако се замислиш, дори и първото не е необходимо. Необходимо е НЕгласуващите да престанат да си търсят оправдания и просто да идат да гласуват. Тогава проблем Доган не ще има. При това съвсем демократично.

#211 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts

Posted 07 ноември 2007 - 11:58

View Postgeorid, on Nov 7 2007, 11:55, said:

Стриктно и с автомат пред избирателните урни!
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#212 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts

Posted 07 ноември 2007 - 12:01

View PostOzzy, on Nov 7 2007, 11:58, said:

Второто ако питаш мен дори не е необходимо. А ако се замислиш, дори и първото не е необходимо. Необходимо е НЕгласуващите да престанат да си търсят оправдания и просто да идат да гласуват. Тогава проблем Доган не ще има. При това съвсем демократично.

Кажи ми Ози, откъде тази твоя увереност, че НЕГЛАСУВАЩИТЕ са виновни за константния електорат на ДПС? Дай ми обаче факти, а не празни приказки.
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#213 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 07 ноември 2007 - 12:03

View Postmarillion, on Nov 7 2007, 11:58, said:

Стриктно и с автомат пред избирателните урни!
Това са ваши интерпретации по темата, с които се цели да се изопачат думите ми. За никакви автомати, никакви задължителни гласувания, никакъв ценз, за нищо подобно не съм говорил. Напротив - говоря изключително демократично - хората сами трябва да се светнат, че резания на Доган ги е*е мощно отзад и съвсем свободно и демократично да отидат да гласуват. Като не се светнат - резания на Доган :angry3:

#214 georid

манипулатор

• Тамплиери
  • PipPipPipPip
  • 822 posts

Posted 07 ноември 2007 - 12:04

View PostOzzy, on Nov 7 2007, 11:58, said:

Да.

И кога негласуващите ще се пляснат по теметата и ще отидат да гласуват?
Закон за задължително гласуване. Напълно демократично е. Не нарушава ничии права. Ако не гласуваш - плащаш глоба.

Дотук - добре. Какъв обаче ни е проблема?
Закони имаме всякакви. Няма законоприлагане.
Така е то.

#215 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 07 ноември 2007 - 12:06

View Postmarillion, on Nov 7 2007, 12:01, said:

Кажи ми Ози, откъде тази твоя увереност, че НЕГЛАСУВАЩИТЕ са виновни за константния електорат на ДПС? Дай ми обаче факти, а не празни приказки.
Колкото повече хора не от електората на ДПС гласуват, толкова по-малко проценти взима Доган. И така до момента в който падне под 4 %. Точната цифра на която това ще се получи аз не знам. На 65% избирателна активност ли? На 70%? На 80%? А и не ме интересува. Аз гласувам. Не харесвам Догановия.
Това са факти. Математика.

#216 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts

Posted 07 ноември 2007 - 12:06

View Postgeorid, on Nov 7 2007, 12:04, said:

Дотук - добре. Какъв обаче ни е проблема?

Ами анджък де. Затова аз предлагам автомати. Демократично и най-вече чисто. Знаеш как е - няма човек, няма проблем... :angry3:
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#217 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 07 ноември 2007 - 12:09

View Postgeorid, on Nov 7 2007, 12:04, said:

И кога негласуващите ще се пляснат по теметата и ще отидат да гласуват?
Това не знам. Като гледам как на народа му харесва Догановия 14 години вече, едва ли ще е скоро.

Закон за задължително гласуване. Напълно демократично е. Не нарушава ничии права.
Така е. Прав си.

Не е точно така - закон за задължителното гласуване нямаме. Примерно.

#218 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts

Posted 07 ноември 2007 - 12:11

View PostOzzy, on Nov 7 2007, 12:06, said:

Това са факти. Математика.

Не е точно така за съжаление. :angry3: Гласовете не се броят механично за цялата страна, а по избирателни райони. Оттам и невъзможността /чисто математическа/ движението на Доган да бъде игнорирано от останалите гласоподаватели в големите градове например. И на мен много не ми харесва тази система, но тя е факт, нищо че не се обсъжда достатъчно в медийното пространство. Но това е друга тема...
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#219 georid

манипулатор

• Тамплиери
  • PipPipPipPip
  • 822 posts

Posted 07 ноември 2007 - 12:13

View PostOzzy, on Nov 7 2007, 12:09, said:

Не е точно така - закон за задължителното гласуване нямаме. Примерно.
Нямаме. А трябва да имаме. Е, и? Правоприлагане?

Имаме, например, Закон за движение по пътищата. Чел съм го целия. Много е хубав. Е, и? Правоприлагане?

Edited by georid, 07 ноември 2007 - 12:15 .

Така е то.

#220 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 07 ноември 2007 - 12:17

View Postmarillion, on Nov 7 2007, 12:11, said:

Не е точно така за съжаление. :angry3: Гласовете не се броят механично за цялата страна, а по избирателни райони. Оттам и невъзможността /чисто математическа/ движението на Доган да бъде игнорирано от останалите гласоподаватели в големите градове например. И на мен много не ми харесва тази система, но тя е факт, нищо че не се обсъжда достатъчно в медийното пространство. Но това е друга тема...
Това също не е точно така. Има 4 % бариера. Тя отговаря на определен брой гласове. Не ги ли събереш - не влизаш в парламента.
На много от изборите от 1990 до сега ДПС влизаха с по 5, 5,5, 6 процента. Т.е. за да не влезнат е трябвало малко повече хора да гласуват за други партии. И процентите на ДПС щяха да паднат.
Друг е въпросът, че днес процентите са им повече. И това е съвсем нормално - в последните 5-6 години избирателната активност падна драстично. И тя падна при НЕдогановия електорат. При догановия електорат всичко си е наред.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users