Ozzy, on Oct 26 2007, 12:59, said:
Баба ми, Бог да я прости, азваше:
"Ако на изборите има дори само двама кандидати - магаре и комунист, отиваш и гласуваш за магарето!"
Да. Казах, че избора ще е труден. Кое ще е трудното? Да се разбере кой е магарето и кой - комуниста.
Да гласуваш за представител на бизнес-организация, с всичките й многопластови и сложно преплетени интереси, с клиентелите й, с историческите й наслоявания, която, на повърхността изглежда като традиционна политическа партия
или
Да гласуваш за представител на бизнес-организация, с всичките й многопластови и сложно преплетени интереси, с клиентелите й, без исторически наслоявания, която, на повърхността не изглежда дори и като политическа партия.
На Балканите съществува интересен феномен - политическите формации от лидерски тип. Едно име, едно слънце, което крепи и озарява всичко около себе си. Ако него, лидерът, го блъсне кола, например - край с политическата формация.
Убиват Александър Стамболийски - край с БЗНС. Разпилява се на хиляда парчета, които се боричкат помежду си. И туй то. Ако царят си вземе куфарите - край с НДСВ. Ако Бат Бойко реши да отиде на Луната - край с ГЕРБ. Докато БСП има една важна особеност: тя не е партия от лидерски тип. Каквато и да е, тя, все пак, е истинска, традиционна политическа партия.
И не ме разбирай погрешно. Аз съм убеден антикомунист. При това - теоретически подготвен

.
Но все пак се опитвам да разсъждавам трезво, без емоушън.
Кое зло е по-малко?
Предсказуемото или непредсказуемото?
Изобщо не съм сигурен кой е магарето и кой - комуниста.
Edited by georid, 26 октомври 2007 - 12:36 .