Jump to content

Кавъридобри...лоши..

203 replies to this topic

#61 drivanov2003

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 210 posts

Posted 11 октомври 2007 - 10:23

View Postgeorid, on Oct 10 2007, 17:51, said:

Кавър - престъплениe срещу човечеството...
Dream Theater - The Dark Side of the Moon Live.
Разстрел! :D
Ше добавя Made In Japan особено Child In Time - не се ли разбра че някои неща не се повтарят? а тва го написах вчера ама спря нета:

View Postgeorid, on Oct 10 2007, 15:17, said:

Още едно "субеткивно" - наистина от този албум кажи речи нищо не ми хареса (Тото), имаше някви заигравки с Клептън , но Whilе My Guitar е просто поредният опит върху нея. Точно на тази песен надали някога ще има хубав кавър, трудно е да се добави нещо към нея, за да има прогрес (от оригинала).
По времето когато слушах албума , дакопах и нещо на Робърт Плант в което имаше негово изпълнение на Hey Joe , не казвам, че то може да се сравнява като въздействие с това на Джими Хендрикс, но просто беше интересно изпълнено , оригинално, и в крайна сметка много готино.
Type O Negativ може би е единствената банда която може да изпълни I Want You/She So Hevy на Beatles , Perfect Straingers в изпълнение на ДТ - добре, Блак Найт със Дикинсън горе-долу, Антракс много гот изпълняват Ремебър Тумороу(ама все пак по-слабо от Мейдън), Астрономи Домине на Войвод - просто е вярно с оригинала - нищо повече, са примери от типа че Хъш е кавър, тогава Рей Чарлс прави най-добрите кавъри - но не, той просто е гений (както и Пърпъл :yes: ).
от днес :
Парчето с което харесах Евънесънс се оказа кавър на Корн - а са иди разбери кво съм харесал?

Edited by drivanov2003, 11 октомври 2007 - 10:50 .

#62 georid

манипулатор

• Тамплиери
  • PipPipPipPip
  • 822 posts

Posted 11 октомври 2007 - 10:43

View Postdav, on Oct 11 2007, 10:18, said:

жалко, че през осемдесетте нещо спряха да правят кавъри
Ми те през 80-те станаха трю. Не трю, ами трюто на трюто станаха :yes:
Сега, ако кажа, че добрите тави на Джудас са тия от 70-те (76-80), дали олд скуул трютата ше ме ликвидират? :D

Га бях млад и олд скуул трю, смятах Defenders of the Faith за един от най-великите албуми у Вселената. Сега, като си го преслушвам пак - ами, така, някак, хм, той че Дейв Холънд хич го няма е ясно, ама и звука един такъв - баш 80-тарски, хем зализан, пък хем гъгнещ, уж един отворен, ама поразмазан, с поубита динамика, дето "изравнява" форсираните парчета, уж трябва да има хлад, па то хладното иде като от развален климатик и изобщо - целия хъс на Джудас (най-забележителното им достойнство) е някак ни алангле, ни препечен, ами е топнат у сос с пообъркани подправки.
Така е то.

#63 dav

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 235 posts

Posted 11 октомври 2007 - 11:08

View Postgeorid, on Oct 11 2007, 11:43, said:

Ми те през 80-те станаха трю. Не трю, ами трюто на трюто станаха :metal:
Сега, ако кажа, че добрите тави на Джудас са тия от 70-те (76-80), дали олд скуул трютата ше ме ликвидират? :metal:

Га бях млад и олд скуул трю, смятах Defenders of the Faith за един от най-великите албуми у Вселената. Сега, като си го преслушвам пак - ами, така, някак, хм, той че Дейв Холънд хич го няма е ясно, ама и звука един такъв - баш 80-тарски, хем зализан, пък хем гъгнещ, уж един отворен, ама поразмазан, с поубита динамика, дето "изравнява" форсираните парчета, уж трябва да има хлад, па то хладното иде като от развален климатик и изобщо - целия хъс на Джудас (най-забележителното им достойнство) е някак ни алангле, ни препечен, ами е топнат у сос с пообъркани подправки.

ша изродим темата, иначе дефендерса и на мен ми беше любим кат малък. имах го на една касета - хитачи, дето направо я бях скъсал от слушане. и да саунда много прецаква нещата, но пък има парчета дето са си доста нахъсани, направо вълчи бяс струи от тях. за старите тави - еми наистина там са най-добрите идеи

#64 Blackiel

Bastard

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 755 posts

Posted 11 октомври 2007 - 11:26

Любими:
WASP - Easy Living (Uriah Heep)
Death - Painkiller (Judas Priest)
UDO - Metal Gods (Judas Priest)
Limp Bizkit (да, точно така) - Behind Blue Eyes (The Who)
Children Of Bodom - Hellion (WASP)
Ozzy - In My Life (Beatles)
Cradle Of Filth - Hallowed Be Thy Name (Iron Maiden)
\m/

#65 Nemesis

Tormentor of Christian Souls

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 240 posts

Posted 11 октомври 2007 - 11:52

Аде и аз да дам свойте любими кавъри:
Children of Bodom - Somebody Put Something in My Drink (Ramones cover)
Cradle of Filth - Hallowed be Thy Name, No Time To Cry
Dimmu Borgir - Powerslave (Iron Maiden cover)
:metal: :metal:
Every time this year

this dark fog will appear

up from the tombs it comes

to take one more life that

can be near ...

#66 slartibartfast

fjordgestalter

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 197 posts

Posted 11 октомври 2007 - 11:54

Laibach - Alle Gegen Alle (DAF, ако не се лъжа)
Even angels lose their wings, eventually..

#67 Svil

кардинал

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 3368 posts

Posted 11 октомври 2007 - 13:21

Седемдесетарските Джудас са си чисто диско или поп-рок ако на някого така повече му харесва. Нищо хубаво няма в тях. :metal:

#68 dav

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 235 posts

Posted 11 октомври 2007 - 13:33

View PostSvil, on Oct 11 2007, 14:21, said:

Седемдесетарските Джудас са си чисто диско или поп-рок ако на някого така повече му харесва. Нищо хубаво няма в тях. :metal:

аха, и къде точни откриваш диското или попа в Sad wings of destiny например. чини ми се , че си в голяма грешка, ама всеки може ад си говори каквото си иска.

#69 Svil

кардинал

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 3368 posts

Posted 11 октомври 2007 - 14:44

View Postdav, on Oct 11 2007, 14:33, said:

аха, и къде точни откриваш диското или попа в Sad wings of destiny например. чини ми се , че си в голяма грешка, ама всеки може ад си говори каквото си иска.
Това, че има отделни по-твърди песни, не прави като цяло звученето им по-хеви. За говоренето си прав. Гледам и в тая тема бая глупости са се изприказвали. Викам да се изхрача и аз с лично мнение. Добрите албуми на Джудас, за мен са през 80-те.

#70 georid

манипулатор

• Тамплиери
  • PipPipPipPip
  • 822 posts

Posted 11 октомври 2007 - 14:52

View PostSvil, on Oct 11 2007, 15:44, said:

Ми те баш през 80-те стават диско старс. Turbo Lover и т.н. :)
Love Bites и Metal Gods са си денс парчета, сравнени с Hell Bent for Leather.

Edited by georid, 11 октомври 2007 - 14:52 .

Така е то.

#71 dav

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 235 posts

Posted 11 октомври 2007 - 15:03

май ще трябва да се пробвам да се покълча на The Ripper или Genocide, а пък на Tyrant или на Exciter направо ще изпадна във вихъра на танца. :)

#72 georid

манипулатор

• Тамплиери
  • PipPipPipPip
  • 822 posts

Posted 11 октомври 2007 - 15:07

View Postdav, on Oct 11 2007, 16:03, said:

Metal Gods (дето е трю химн!!) е с темпото на стандартно реге. Само дето набивките са на силния такт. Иначе и Боб Марли можеше да си я пее. Аз съм денсил на Metal Gods. Той и Халфорд денси :)
Ама на Tyrant нещо не мога да вляза в ритъма ;)

Edited by georid, 11 октомври 2007 - 15:12 .

Така е то.

#73 Svil

кардинал

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 3368 posts

Posted 11 октомври 2007 - 15:13

Ти не ме четеш, аз се чудя що ли ти отговарям. Виждам ти аватара и ми е ясно, че спора с тебе е безсмислен. На теб ти харесват, на мен не. Сред трютата на групите обикновено битуват мнения несподеляни от масовата публика и те (трютата) гледат на останалите с пренебрежение. Това не значи, че и другите не са прави. Иде реч за субективно възприемане. Гледал съм концертни изпълнения на Браян Адамс, дето звучат по-хеви от Джудас, ама това прави ли го металист? Ами не, той си е поп изпълнител. И т.н.
Иначе танци-манци, кой как ги харесва. Гледал съм дърти детаджии да се кълчотят по концерти, все едно са на шоу на Милко Калайджиев... та и ти можеш да си поденсиш на Джудас :)

#74 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7542 posts

Posted 11 октомври 2007 - 15:16

View PostSvil, on Oct 11 2007, 16:13, said:

Иначе танци-манци, кой как ги харесва. Гледал съм дърти детаджии да се кълчотят по концерти, все едно са на шоу на Милко Калайджиев... та и ти можеш да си поденсиш на Джудас :D
Аз бях на концерта на Джудас 2004 г. в София! И видях - та там самият Роб Халфорд денсеше :)
Но не помня на кои песни ;)
WeRock.bg - сайт за Праведна музика

#75 dav

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 235 posts

Posted 11 октомври 2007 - 15:16

View Postgeorid, on Oct 11 2007, 16:07, said:

Metal Gods (дето е трю химн!!) е с темпото на стандартно реге. Само дето набивките са на силния такт. Иначе и Боб Марли можеше да си я пее. Аз съм денсил на Metal Gods. Той и Халфорд денси :)
Ама на Tyrant нещо не мога да вляза в ритъма на танца ;)

той халфорд май наскоро почна да денси на Metal Gods , преди правеше някакви по странни движения, които не приличаха много на танц - нещо като маршируване.
пробвай с Dissident Aggressor или Let Us Prey/Call For the Priest - с повече хъс и разчупени движения сигурно ще стане :D
иначе за денс идеален си е почти целия Turbo

#76 dav

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 235 posts

Posted 11 октомври 2007 - 15:24

View PostSvil, on Oct 11 2007, 16:13, said:

Ти не ме четеш, аз се чудя що ли ти отговарям. Виждам ти аватара и ми е ясно, че спора с тебе е безсмислен. На теб ти харесват, на мен не. Сред трютата на групите обикновено битуват мнения несподеляни от масовата публика и те (трютата) гледат на останалите с пренебрежение. Това не значи, че и другите не са прави. Иде реч за субективно възприемане. Гледал съм концертни изпълнения на Браян Адамс, дето звучат по-хеви от Джудас, ама това прави ли го металист? Ами не, той си е поп изпълнител. И т.н.
Иначе танци-манци, кой как ги харесва. Гледал съм дърти детаджии да се кълчотят по концерти, все едно са на шоу на Милко Калайджиев... та и ти можеш да си поденсиш на Джудас :)
що мислиш, че не те чета? тва за денса е просто майтап и въобще не съм се изказвал с пренебрежение.
за пръв път чувам на някой точно седемсетарските албуми на джудас да ми звучат като денс, но щом джудас ти звучат като поп група- добре , наистина всичко е субективно. а тва дето напъследък битува за некви трюта и ънтрюта са пълни глупости според мен.

#77 Svil

кардинал

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 3368 posts

Posted 11 октомври 2007 - 15:29

Бе накрая ше плеснем, па ще се прегърнем както е казал поета. Дай да не съм съвсем офтопик да кажа един кавър дето ми е в листа тия дни и ме кефи много.
People are people на Депеш - групата е Squealer :)

#78 georid

манипулатор

• Тамплиери
  • PipPipPipPip
  • 822 posts

Posted 11 октомври 2007 - 15:33

View PostSatyr, on Oct 11 2007, 16:16, said:

Но не помня на кои песни :)
Баш на Metal Gods. Беше втора в сетлиста.
Така е то.

#79 dav

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 235 posts

Posted 11 октомври 2007 - 15:34

хем по топика, хем по офтопика

харесва ми кавъра на Six Feet Under на The Grinder

#80 stiff

кюре

• Енориаши
  • PipPip
  • 80 posts

Posted 11 октомври 2007 - 15:36

WASP-The Real Me
Беше много в духа на това, че Blackie по принцип искаше да прекопира идеята на Tommy. Хубав кавър. Но на The Who ми харесва повече.

It's a cash & carry world, you pay as you go...
...sometimes you have to pay a little, mostly a lot, once in a while all you've got
STEPHEN KING (STORM OF THE CENTURY)

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users