Jump to content

Последният филм който гледах беше...

• This topic is locked This topic is locked
681 replies to this topic

#661 fantucho_

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 474 posts

Posted 17 февруари 2009 - 22:32

Changeling (2008)

Не съм фен на Джоли, никак даже, но филмът ми хареса. Въздейства ми силно и ме кара да се замисля колко неща се случват в горните етажи на управлението (в световен мащаб, не само в национален), от коиот зависим и които ни движат като марионетки... Може би малко далечни от смисъла на филма мисли, но пък ми дойдоха на главата. :)

#662 br0d3qu1n

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 18 posts

Posted 18 февруари 2009 - 15:08

Posted Image
Този филм е абсолютен култ за мен :) ;) :D

#663 rodd1ck

архиепископ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 501 posts

Posted 22 февруари 2009 - 22:07

Бенджамин Бътън

Много дълъг. Нищо запомнящо се. Не дразни много, въпреки че е клиширан достатъчно и си казва всичко пряко ако все пак на някого му се слуша. А даже исках да ми хареса.

#664 violator

Malloy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 2234 posts

Posted 23 февруари 2009 - 17:21

Най-сетне се наканих на пълнометражния дебют на мексиканския феномен Алехандро Иняриту -"Amores Perros" /"Любовта е кучка"/.

Като чудесно мото на филма би стояла следната Вапцарова перифраза "любов без маска и без грим - озъбено свирепо куче".

Голям майстор е Иняритя! С лекотата на цирков артист жонглира с човешки съдби. Но вместо да ги пази от съприкосновения, нарочно ги запраща една в друга, променяйки посоката и преплитайки пътищата им в органична самоизяждаща се мрежа. Докато в края зрителят не нагази в отломки от строшени участи.

Не бих казал, че "Amores Perros" е по-силен от "21 грама", най-малкото тук липсва ударният кастинг на последния, но е на почти същото ниво. Дере здраво отвътре!
-----------------------------------------
Слушай силно!

#665 svetli4ka88

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 8 posts

Posted 24 февруари 2009 - 14:56

Последния фим който гледах беше-The.Last.Mimzy. За две деца които откриват едни игречки и те им дават сили. После се оказва, че трябва да спасят хората от бъдещето. Еми филмчето не беше лошо, като за разпускане става :)

#666 Pinky

a pig

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 365 posts

Posted 27 февруари 2009 - 23:37

Posted Image

Толкова брутална лента, толкова реалистична ... Преди малко свърши и още не мога да се съвзема. Не съм сигурна дали ми хареса или не, но филмът трябва да се гледа. Не е за всяко време. Не е за всеки. Не искам, не обичам и не мога да пиша подробни и "обективни" ревюта... Във всеки случай, заслужава си отделеното време. Поради една или друга причина. :) :worship: :P
walk into the jaws of hell.

#667 Тигър

кардинал

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 1999 posts

Posted 28 февруари 2009 - 18:51

"Гражданинът Кейн". Сега мога да соча с пръст тези, които не са го гледали, и да им се смея. Иначе, сериозно, филмът ми хареса дори повече, отколкото очаквах, а очаквах много. А и дори без да отчитам възрастта му, си е едно от най-впечатляващите визуално неща, явявали се на екрана.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

#668 Димо

The Green Reaper

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 248 posts

Posted 06 март 2009 - 23:13

Posted Image

Изключителен филм.

#669 Нещото което вие в нощта

Принц

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 689 posts

Posted 11 март 2009 - 21:50

Posted Image

Изключително приятен филм. А на сцената с руснаците с препратки към "Терминатор" направо се смазах от смях. :harhar:
Ние ще влезем в забравата
с поредния номер и код.

#670 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts
  • Interests:Progressive Rock

Posted 16 март 2009 - 10:32

Снощи, осемнадесет години по-късно, целувката на съдбата /този път изиграна блестящо от скъпата ни Викти, която в последния момент ни намери билети/, отново ме отведе в НДК на кино-премиера на филм създаден от един от най-любимите ми режисьори Wim Wenders.

През 1991, по време на една от поредните кино-панорами, имах щастието да се снабдя с билети закупени "на черно" за световната /поне така бе съобщено тогава/ премиера на вендърсовия шедьовър Until The End Of The World. Прожекцията бе само една и тя бе извън официалната програма на фестивала. Помня, че организаторите бяха подценили българската публика и премиерата се състоя в тогавашната Зала № 12 на НДК /сега мисля, част от бТВ/, която определено бе твърде тясна за почитателите на този самобитен режисьор. Субтитири нямаше, замести ги симулативен превод от който почти нищо не се разбра, но за сметка на това самия филм съдържа твърде малко диалози и това не беше особено голям проблем. И друг път съм казвал, Until The End Of The World е в личния ми топ 5 за всички времена. Този филм е изкуство от друга, висша форма. :worship:

Но, нека да се върнем в днешно време. Снощи в Зала № 1 на НДК бе закрит 13-ят СФФ и той бе закрит подобаващо с премиера на последния филм на Wim Wenders, наречен Palermo Shooting. Заглавието на филма бе преведено на български като "Снимки в Палермо", което не ми се струва съвсем удачно предвид играта на думи и самото кино-повествование, но както и да е. Организаторите се бяха постарали да осигурят присъсвието на самия Wim Wenders в залата, който сподели няколко думи с публиката, относно последното си произведение преди лампите да загаснат и прожекцията да започне...

Да гледаш филм на Вендърс в зала, в която присъства самия Вендърс, е почти спиритично изживяване за което не бих се наел да говоря в този миг. Естествено не бих се и осмелил да анализирам, още по-малко да преразказвам Palermo Shooting. Всеки от вас би намерил в този филм своя истина, свой ракурс, свой кошмар или съновидение. Само ще кажа, че за мен поне, Palermo Shooting е може би най-нетипичния филм на Wim Wenders. В този филм немецът се е опитал да бъде модерен, да бъде искрен, да бъде разбираем за широката публика и най-накрая да бъде Wim Wenders. Дали е успял е трудно да се каже след един единствен прочит на Palermo Shooting. Като всеки вендърсов филм и този не прави изключение. Зрителят има нужда от време за размисъл, преди неизбежния втори прочит на творбата. Лично за мен от първия прочит, най-траен отпечатък в съзнанието ми оставиха три важни елемента без които този филм нямаше да представлява това което е.

1. Водещата роля на саундтрака в кино-повествованието.
За пореден път Вендърс демонстрира привързаност към рок музиката. За пореден път един от главните герои на вендърсов филм се нарича Original Motion Picture Soundtrack. Не случайно с неговата смърт в средата на филма, започва и агонията на главния герой. Появата на самия Лу Рийд бе посрещната от мен с възклицание на първи балкон на НДК. Лу Рийд, ще го видя ли някога на живо?

2. Стилстиката.
За първи път виждам различна стилистика във филм на Вендърс. Във финалната, кулминационна сцена от филма, Вендърс използва стилистика близка до тази на Тери Гилиъм. Поразително!

3. Оригиналното озвучаване на филма.
През първата половина на лентата, главният герой почти през цялото време слуша музика в движение. За да се изолира от околния свят, той слуша тази музика през слушалки. Това, което наричам оригинално озвучаване, е начинът по който звучи музиката на екран. Героят поставя първо дясната слушалка в ухото си и зрителя чува само десния канал на говорителя. След кратко наместване, пукот и звуков дисбаланс, героят поставя и лявата слушалка. Едва тогава зрителят е в състояние да се наслади на завършен стерео звук, като усещането за пълна звукова изолация на главния герой от околния свят е съвсем правдоподобно. Тази доброволна изолация на главния герой от света всъщност е сърцевината на филма, но както казах, аз няма да ви разкривам подробности от сюжета. След средата на филма, музиката изведнъж изчезва и остава огромна дупка в която зрител и главен герой започват да потъват, но това е тема на един друг разговор...

Edited by marillion, 16 март 2009 - 10:35 .

18.06.2017 - Phil Collins
19.06.2017 - Phil Collins
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#671 Rebel

Dein Negativ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 745 posts

Posted 18 март 2009 - 16:21

Posted Image

The International

Увлекателен филм, Том Тиквер се е справил и този път :o
The mind is its own place, and in itself
Can make a Heav'n of Hell, a Hell of Heav'n
What matter where, if I be still the same?

#672 Rebel

Dein Negativ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 745 posts

Posted 18 март 2009 - 20:57

Posted Image

Още като разбрах, че главната роля е поверена на мой дългогодишен любимец, реших да не пропускам този филм в никакъв случай. С радост установих, че той се справя чудесно като актьор, а и че Вендерс е направил много хубав филм, в който всеки може да намери по нещо за себе си и да се замисли за нещата от живота.....
The mind is its own place, and in itself
Can make a Heav'n of Hell, a Hell of Heav'n
What matter where, if I be still the same?

#673 Svil

кардинал

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 3368 posts

Posted 02 април 2009 - 17:34

"Мастилено сърце" с Брендън Фрейзър. Напоследък покрай малкия гледам доста "детски" филми. Но в това няма нищо лошо, разтоварващи са. :)

#674 Тигър

кардинал

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 1999 posts

Posted 19 април 2009 - 13:24

Като види тази тема, човек ще реши, че в последните седмици съфорумците не са гледали филми. ХиХи...
"One Man's Justice", известен на български като "Един луд кучи син" или "Войната на Норт". Беше ви един от любимите филми, когато бях на дванайсет. Бях забравил колко ме кефи.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

#675 Бай Ангел Пророка

Annother Joker Who's A Rock'N'Roll Star

• Енориаши
  • PipPip
  • 149 posts

Posted 22 април 2009 - 02:44

Posted Image
Коментарите са излишни.
.:I HOPE I'LL DIE BEFORE I GET OLD:.

...fictional seduction on a black snow sky,sadness kills the superman,even fathers cry...

#676 AngelFrost

кюре

• Енориаши
  • PipPip
  • 92 posts

Posted 26 април 2009 - 13:45

Aliens Vs Monsters или обратното.Детско филмче ама много добро и забавно :angel:

#677 rodd1ck

архиепископ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 501 posts

Posted 02 май 2009 - 17:45

Posted Image

киното на Бергман е като някакво напукано, назъбено огледало, дето ти бръква с мрачното отражение и оперира деликатно с начупените късове

#678 wolfy

кардинал

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1086 posts
  • Interests:Mother Nature

Posted 05 май 2009 - 12:11

My Bloody Valentine (1981)

Posted Image

Все още не съм гледал новата версия, но от това което чувам, не е кой знае какво и едва ли ще ми хареса повече от оригинала.
Non Nobis Domine, Non Nobis... Sed Nomini Tuo Da Gloriam!

#679 Metal Heart

silent water(s)

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1399 posts

Posted 07 май 2009 - 10:30

I Love You, Man ;) Забавна комедия, в която главните герои са големи фенове на Rush и в една сцена от филма куфят на истински концерт на любимците си ;)
It's in your heart, it's in my soul, in your own reality
Vanquish the pain
Don't want to see it fail!

#680 rodd1ck

архиепископ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 501 posts

Posted 07 май 2009 - 11:10

Чак пък Забавна.. На повечето моменти в залата бяхме - wtf :huh:
Rush - добре, "Маршал" - също, но поне да не бяха затрили малкия потенциал така лековато и плитко.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users