Jump to content

Последният филм който гледах беше...

681 replies to this topic

#621 Rebel

Dein Negativ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 745 posts

Posted 04 февруари 2009 - 14:01

View Postrodd1ck, on Feb 4 2009, 02:06, said:

Сигурно Хоук е и по-добър актьор от Пит..

Хахаха, Хоук ако е по-добър от Пит, аз съм по-красива от жена му на Брад Пит :metal:
Брад Пит може и да има славата на лигав и захаросан тип, но е уникален актьор, справка последния му филм, "Гепи", "12 маймуни" и един мнооого стар филм с Дейвид Духовни, чието име сега не се сещам, но Пит играеше някакъв психопат. Само тези са достатъчни да покажат какъв талант е той :metal:

Edited by Rebel, 04 февруари 2009 - 14:22 .

The mind is its own place, and in itself
Can make a Heav'n of Hell, a Hell of Heav'n
What matter where, if I be still the same?

#622 reader

s'duh

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 226 posts

Posted 04 февруари 2009 - 15:33

View PostRebel, on Feb 4 2009, 14:01, said:

И "Боен клуб", и "Седем" и т.н. :metal:
Someone's gonna love me...

#623 Mor-Rioghain

bean sídhe

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 451 posts

Posted 04 февруари 2009 - 16:22

View PostRebel, on Feb 4 2009, 14:01, said:

един мнооого стар филм с Дейвид Духовни
Kalifornia. И подкрепям напълно за актьорския му талант, но, може би защото безпроблемно възприех Итън Хоук в "Гатака" (гениално произведение), не мога да си представя Брад Пит в тази роля.

Като говорим за психо-филми, последно май гледах "Догвил". Бррр. А Никол Кидмън я обичам.
Don't mistake lack of talent for genius.

#624 rodd1ck

архиепископ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 501 posts

Posted 04 февруари 2009 - 18:15

^Тогава гледай "Порейки вълните" пак на Триер, за да заобичаш Емили Уотсън. А аз трябва да си припомня и Бьорк.

И аз възприех нормално Хоук в Гатака, но просто в тия "философски размишления и романтика преди изгрева" направо ми се догади от него.

#625 Digger

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 430 posts

Posted 04 февруари 2009 - 22:47

RocknRolla (2008) те тва и Кечистът с Мики Рурк, който както винаги прави култова роля в един култов филм - както в Муха на бара по Буковски. Кечистът е просто култ, а Мики Рурк - гениален!

View PostMor-Rioghain, on Feb 4 2009, 16:22, said:

Като говорим за психо-филми, последно май гледах "Догвил". Бррр. А Никол Кидмън я обичам.

Много яка лента - в началото ми се стори адски скучен, но след това - :yes:

#626 Kristin

(баш) философ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 628 posts

Posted 06 февруари 2009 - 22:12

Бунтът на L

Преди няколко години беше нашумял, но тъй като в Русе няма кино, така и не можах да го гледам тогава.
Хареса ми. И останах изненадана от играта на Део... приятно.
Aз конструирам всеобщото като избирам себе си!

#627 Svil

кардинал

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 3368 posts

Posted 08 февруари 2009 - 23:06

Outlander - нелоша фантастика. Държи в напрежение. Хубави специални ефекти. Абе бива.

#628 duende

кардинал

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1149 posts

Posted 09 февруари 2009 - 10:36

View Postrodd1ck, on Feb 4 2009, 18:15, said:

^Тогава гледай "Порейки вълните" пак на Триер, за да заобичаш Емили Уотсън. А аз трябва да си припомня и Бьорк.

Абсолютно! "Порейки вълните" е рядко велик филм, но преди гледане трябва да се приготвиш психически.
Защото е тежък а и защото след подобна главна женска, след туй трудничко се преглъща което и да е изпълнение на Никол Кидман.:blink:

А по отношение на малко голата многословност "Преди Изгрева" и "Преди Залеза" - мисля, че Ричард Линклейтър е имал подобна идея в главата. Срещат се двама и се отдават на бърборене за какво ли не, по сто думи в секунда, но това е само за да продължат малко срещата си, да разтеглят мига преди раздяла, защото безумно се привличат.

Може би Линклейтър е искал да покаже колко излишни приказки и размишления върху любовта се изприказват, след като често и двамата знаят от самото начало какво ще се случи.
Плащаме данък на задължителното опознаване, макар и да го претупваме. Макар да избълваме гейзери от думи защитавайки принципи, поведения и позиции, които може би нямат нужда от защита...
Къде къде по-лесна и красиво унищожителна е анонимната любов като в "Последното танго в Париж", "Интимност" на Патерик Шеро, "Апартаментът".

А може би просто Линклейтър отново е прекалил, защото той е един неуморен бърборко във всичките си филми и сигурно е шашнал Итън с пет тома сценарий за "романтичен" филм.
И му е казал - "Бъди какъвто си! Изглеждай като застрелян американец, който не знае какво иска."

#629 rodd1ck

архиепископ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 501 posts

Posted 10 февруари 2009 - 00:54

За Триер съм съгласен.

А за "Изгрева" ми се струва, че това цялото му е като романтичната мечта, а когато опре до чувствата всеки си попива нещата различно. Толкова много неща се казват, но на практика нищо и това не от лошия поглед.
Примерно "Интимност" го гледах наскоро и не го усетих, щото поне в тоя момент няма как да е "моя филм", но в основни линии го разбирам и няма как да го заклеймя, а филмът на Линклейтър го догледах докрая просто, за да го оплювам по-съвестно. :blink:

Иначе сексуалната част на британския филм почти ме отврати.

#630 Rebel

Dein Negativ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 745 posts

Posted 10 февруари 2009 - 13:34

Posted Image

"Операция Валкирия"

Том Круз като германски офицер е смешна гледка. И изобщо Хитлер, Гьобелс и повечето актьори не са никак убедителни като германци. В Холивуд трябва повече да внимават, за да не попадат в капана на собствените си клишета. В случая една потенциално интересна история е предадена според мен с излишно патетичен диалог на места и е далече от шедьовър като Der Untergang, що се отнася до актьорско майсторство по отношение на горе-долу същите персонажи и изобщо като филм от този тип.
The mind is its own place, and in itself
Can make a Heav'n of Hell, a Hell of Heav'n
What matter where, if I be still the same?

#631 Джуджето_GIMLY

анонимен човеколюбец

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1378 posts

Posted 10 февруари 2009 - 22:26

Към този филм специално имам и забележки към събитията, а както наскоро казвах на един приятел Том Круз като Щауфенберг наистина не е приятна гледка :metal:

Underworld: Rise Of The Lycans
Добро филмче макар, че драматичността и излишната лигавщина са с една идея повече от предните две части (и от нужното), но останалото ми хареса. Очаквах, че ще е абсолютна боза, но останах приятно изненадан. Малко мяза на Спартак във върколашки вариант :metal:
Кироо, бегай оттука, оти че те изпапурчим с копачо!

#632 whiplash159

The Grim Squeaker

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 2593 posts

Posted 10 февруари 2009 - 23:25

Валкирията си мислех да ходя да я гледам на кино, но след като видях малко трейлъри и чух отзиви си преосмислих решението. Пък и другата седмица във Варна тръгва "Slumdog Millionaire" както и едно много приятно мини фестивалче, така че Том Круз в този случай би де напълно skip-нат.

View PostДжуджето_GIMLY, on Feb 10 2009, 22:26, said:

...а както наскоро казвах на един приятел Том Круз като Щауфенберг наистина не е приятна гледка :metal:
Имам си една много любима мисъл на Михалков, според която: "Американците да правят филми за Втората световна война е все едно ние, руснаците, да правим филми за Дивия запад" :metal:
ПИСУК!

#633 Digger

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 430 posts

Posted 11 февруари 2009 - 14:23

Дзифт - ще ме извинявате, ама това е....по-добре нищо да не казвам-гледането си беше пълна загуба на време...

#634 Джуджето_GIMLY

анонимен човеколюбец

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1378 posts

Posted 11 февруари 2009 - 17:29

View PostDigger, on Feb 11 2009, 14:23, said:

Дзифт - ще ме извинявате, ама това е....по-добре нищо да не казвам-гледането си беше пълна загуба на време...
Ама ти си се надявал на нещо различно ли :D

#635 rodd1ck

архиепископ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 501 posts

Posted 11 февруари 2009 - 17:37

Сега вземи кажи, че "ШиБачки" примерно е било по-добре.

#636 Джуджето_GIMLY

анонимен човеколюбец

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1378 posts

Posted 11 февруари 2009 - 18:51

:D :worship: модерно българско кино и "добре" не могат да се съчетаят в едно изречение по никакъв начин

#637 Нещото което вие в нощта

Принц

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 689 posts

Posted 11 февруари 2009 - 20:20

View PostДжуджето_GIMLY, on Feb 11 2009, 18:51, said:

:D :worship: модерно българско кино и "добре" не могат да се съчетаят в едно изречение по никакъв начин

Това означава ли, че не си гледал "Светът е голям и спасение дебне отвсякъде" и "Рапсодия в бяло"? :worship:

Отделно ми е интересно какво точно не харесвате в "Дзифт"? Не ви допада жанра или смятате, че Явор Гърдев не се е справил добре?

Edited by Нещото което вие в нощта, 11 февруари 2009 - 20:38 .

Ние ще влезем в забравата
с поредния номер и код.

#638 rodd1ck

архиепископ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 501 posts

Posted 11 февруари 2009 - 20:25

За мен си беше приличен филм с някои доста добри момента, но и с такива, които ми оставиха малко лошо впечатление.

#639 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts
  • Interests:Progressive Rock

Posted 11 февруари 2009 - 20:37

View PostНещото което вие в нощта, on Feb 11 2009, 20:20, said:

Отделно ми е интересно какво точно не харесвате в "Дзифт"? Не ви допада жанра или смятате, че Явор Гърдев не е справил добре?

Наскоро в един друг форум имаше тема по повод "Дзифт". В няколко издържани постинга, Кадаурус опита да защити Явор Гърдев и произведението му, изтъквайки художествени достойнства, символика, ноар, кино прийоми и т.н. Заинтригуван от написаното от Кадаурус и като заклет фен на българското кино, реших и аз да гледам този филм. След като го направих написах следното мнение адресирано до Кадаурус:

Кадаурусе, разбирам те. Харесал си филма защото го гледаш с други очи. Моите за съжаление помнят част от близкото минало и са твърде чувствителни към всяко неточно припомняне на онези години. Затова не ми хареса този филм, именно заради претенцията хем да бъде модерен, хем да припомня и то достоверно, събития от един мрачен период за който трябват други очи. Господин Явор Гърдев се опита да ми припомни нещо без да си даде сметка, че аз помня мавзолея и дори съм бил на задължително посещение в него като чавдарче*. Не му се получи обаче. И съм убеден, че далеч по-добро усещане щях да имам след края на този филм, ако действието се развиваше в някое друго време.....ако щеш и в безвремие.

*Ето, това ти няма как да си го представиш, и слава богу. Осемгодишно дете със съучениците си е принудено да се вре в един мрачен, влажен и зловещ мраморен саркофаг, за да се поклони на една мумия. Още потръпвам при спомена за този ден.
18.06.2017 - Phil Collins
19.06.2017 - Phil Collins
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#640 Джуджето_GIMLY

анонимен човеколюбец

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1378 posts

Posted 11 февруари 2009 - 20:39

View PostНещото което вие в нощта, on Feb 11 2009, 20:20, said:

Това означава ли, че не си гледал "Светът е голям и спасение дебне отвсякъде" и "Рапсодия в бяло"? :worship:

Отделно ми е интересно какво точно не харесвате в "Дзифт"? Не ви допада жанра или смятате, че Явор Гърдев не е справил добре?
Не гледам български филми снимани след 90-та година от известно време насам. Нагледал съм се на достатъчно откровени чикии за да имам дори малка надежда, че някой от по-новите филми става за гледане :D И проблема не е само в малоумните сценарии, а в екипите като цяло. Ужасни режисьори, невероятно некадърни и бездарни актьори, малоумни сценарии и всичко това гарнирано с бюджет малко по-висок от заплатата ми ни поднася нещо невероятно тъпо :worship:

Знам, че звуча невероятно крайно обаче това ми е мнението и няма изгледи скоро да се промени май.

Edited by Джуджето_GIMLY, 11 февруари 2009 - 20:39 .

3 user(s) are reading this topic

0 members, 3 guests, 0 anonymous users