Jump to content

Последният филм който гледах беше...

681 replies to this topic

#601 little'circle

Bacchante

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 252 posts

Posted 30 януари 2009 - 22:58

View PostPinky, on Jan 30 2009, 01:23, said:

Хех, че филма беше една прекрасна пикантна трагико-комична история, Уди Алън си го бива във всеки случай. Без задръжки представя един от най-чаровните, странни, но и болезнени моменти в Любовта. При всеки са различни, но вярвам, че е открил една сравнително добра обща формула ;) Мен лично ми допадна много, нищо кой знае какво - не е потрисащ, но различен, и определено остроумен :ninja:

За номинацията на Пенелопе Круз съм съгласна; във всеки случай ролята и играта на Хавиер Бардем беше доста по-запомняща се :yes:

С първия параграф съм възторжено съгласна. За втория само ще отбележа, че зависи кой къде гледа :metal:
Така или иначе, сравнително свеж филм и красива Пенелопе.

#602 Нещото което вие в нощта

Принц

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 689 posts

Posted 30 януари 2009 - 23:48

Slumdog Millionaire

Posted Image

Дани Бойл умее да прави филми. :ninja:
Ние ще влезем в забравата
с поредния номер и код.

#603 rodd1ck

архиепископ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 501 posts

Posted 31 януари 2009 - 00:15

И какви са качествата на тоя филм?

#604 Нещото което вие в нощта

Принц

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 689 posts

Posted 31 януари 2009 - 00:54

View Postrodd1ck, on Jan 31 2009, 00:15, said:

И какви са качествата на тоя филм?

Много интересна история, пресъздадена по убедителен начин, макар и тук-таме да имаше епизоди, които не ми се понравиха особено(например финала). По принцип се интересувам от Индия и този поглед към нея ме заинтригува.
Актьорската игра също е много добра. Ако не се лъжа, това е първото по-сериозно участие на момчето, което изпълнява главната роля и се справя страхотно. Като добавя и музиката, която е изключително точно подбрана и сериозно допринася за атмосферата във филма мисля, че се натрупват достатъчно качества, които да осмислят гледането му. : )
с поредния номер и код.

#605 rodd1ck

архиепископ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 501 posts

Posted 31 януари 2009 - 01:02

Е аз го гледах.
Бях си го запланувал някъде за по-напред, ама след като му връчиха толкова неща ми стана любопитно. Условно си го разделям на две части. Първата - като репортаж на бтв за някой цигански квартал и много тежкото съществуване, ама нагласено като да впечатлява тия по на запад. Втората - толкова захаросана, че даже към края започна и да увлича, но все пак на финала вече си като изнасилен.
А камерата се въртя, скача, пада и почти нищо не хвана.
В най-добрия случай мога да разбера да хареса на някого, но така или иначе няма как да е нещо особено стойностно.

#606 Нещото което вие в нощта

Принц

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 689 posts

Posted 31 януари 2009 - 11:18

View Postrodd1ck, on Jan 31 2009, 01:02, said:

Е аз го гледах.
Бях си го запланувал някъде за по-напред, ама след като му връчиха толкова неща ми стана любопитно. Условно си го разделям на две части. Първата - като репортаж на бтв за някой цигански квартал и много тежкото съществуване, ама нагласено като да впечатлява тия по на запад. Втората - толкова захаросана, че даже към края започна и да увлича, но все пак на финала вече си като изнасилен.
В най-добрия случай мога да разбера да хареса на някого, но така или иначе няма как да е нещо особено стойностно.

Хаха. Добре казано! : )
Ако го бях гледал в по-различно настроение може би усещането ми от филма щеше много да се доближи до твоето. Все пак вчера останах доволен, още повече, че по принцип наградите, които е получил един филм в Щатите и Канада не могат да доведат до свръхочаквания в мен, което пък от своя страна да предизвика разочарование, когато те не се оправдаят.
с поредния номер и код.

#607 rodd1ck

архиепископ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 501 posts

Posted 31 януари 2009 - 12:00

Очаквания нямах, породени от наградите, просто любопитство, тъй като има доста полюсни мнения за филма.

А сесията свърши, неблагополучно, но свърши и ще мога да гледам пак спокойно филми. :metal:

#608 foreigner

cream puff

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1436 posts

Posted 01 февруари 2009 - 03:43

The Wall

Преди 2 гледания си обясних сюжета изцяло, така че сега само се кефих на елементите :metal:
А това неодобрение стана направо демонстративно, когато кепето започна да говори злорадо за рязане на глави и стъпкването им в калта, нищо че - или по-скоро, още повече поради факта, че са се накичили със сиви цилиндери. Това, доколкото лорд Ходсдън можеше да проследи мисълта му, беше начинът, по който би действал Сталинг в Москва, а което е добро за Сталинг, признаваше си открито кепето, бе добро и за него.

#609 little'circle

Bacchante

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 252 posts

Posted 01 февруари 2009 - 09:55

View Postforeigner, on Feb 1 2009, 03:43, said:

The Wall

Преди 2 гледания си обясних сюжета изцяло, така че сега само се кефих на елементите :metal:

Това, разбирането на сюжета, след колко гледания е станало B) не за друго, аз повече от две не си позволих...

#610 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts
  • Interests:Progressive Rock

Posted 01 февруари 2009 - 10:42

View Postforeigner, on Feb 1 2009, 03:43, said:

The Wall

Преди 2 гледания си обясних сюжета изцяло, така че сега само се кефих на елементите B)

Сигурно и друг път съм го казвал. Гледал съм "Стената" над четиридесет пъти. Някъде около 46-я път загубих бройката. Първото ми копие на видеокасета буквално се изтърка от гледане. То беше с някакъв отвратителен симулативен превод, но по онова време това беше нещо нормално. Някъде около 1988 намерих филма на по-добро качество, но без превод. По това време сигурно вече му бях навъртял 30 гледания. Познавах всеки кадър от този филм. Чак в края на 90-те се насладих на първата DVD версия. През всичките тези години и по време на всичките тези гледания, всеки път намирах по нещо ново в кадъра. Невероятна мозъчно-ременисцентна мозайка е The Wall, всеки открива частица от себе си там... :metal:
18.06.2017 - Phil Collins
19.06.2017 - Phil Collins
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#611 foreigner

cream puff

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1436 posts

Posted 01 февруари 2009 - 17:06

View Postlittle'circle, on Feb 1 2009, 09:55, said:

Това, разбирането на сюжета, след колко гледания е станало B) не за друго, аз повече от две не си позволих...
Съвсем сигурна съм за 6, но действителната бройка е около или малко над 10 :metal:

и да допълня Мерилиън: едно от нещата, които според мен доказват безспорните качества на филма, е това, че човек намира по нещо ново при всяко гледане, във всяка нова възраст-интересно ми е какво ще открия, когато стана на 40 :worship:
А това неодобрение стана направо демонстративно, когато кепето започна да говори злорадо за рязане на глави и стъпкването им в калта, нищо че - или по-скоро, още повече поради факта, че са се накичили със сиви цилиндери. Това, доколкото лорд Ходсдън можеше да проследи мисълта му, беше начинът, по който би действал Сталинг в Москва, а което е добро за Сталинг, признаваше си открито кепето, бе добро и за него.

#612 Svil

кардинал

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 3368 posts

Posted 01 февруари 2009 - 19:55

Хрониките на Спайдъруйк - много приятно фентъзи в стил Нарния. Слава богу не толкова наивно и без връзка на събитията като него. Тук всичко беше доста по-логично навързано. В НАрния дълго се чудих, като как така малките келеши дойдоха от света на хората без никакви познания и изведнъж въртяха мечове и яздеха коне като опитни рицари :metal:

#613 Ясмина

Тъмна земя

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 338 posts

Posted 01 февруари 2009 - 20:22

View Postrodd1ck, on Jan 31 2009, 01:02, said:

точно в тази задъхана камера беше красотата на целия филм, според мен.
...и покапаха жълти капки...

#614 whiplash159

The Grim Squeaker

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 2593 posts

Posted 01 февруари 2009 - 23:31

Тези дни гледах три неща:

Animal Farm (1954)
Posted Image
След като преди няколко седмици минах книгата сега беше ред и на този филм, явяващ се първата пълнометражна британска анимация. Като се вземе предвид, че по онова време анимации са се правели основно от Дисни тази със сигурност е засядала в гърлата на родителите довели децата си да гледат милички говорещи животинки. Филмът основно се придържа към книгата, но някои действащи лица и моменти са пропуснати, а най-голямото отклонение е в края, но няма да ви го издавам заради тези, които не са го гледали.
В любопитните факти за филма в IMDB могат да се прочетат доста интересни неща. За вземането на правата на британците им е помогнал не друг а ЦРУ, като част от сделката било организиране на среща на вдовицата на Оруел с нейният идол Кларк Гейбъл :unsure: . Освен това ЦРУ осигурява дава от половината бюджет за продукцията - пропагандата не спи.

RocknRolla (2008)
Posted Image
Оплетена история, задъхано действие, хитър диалог, купища герои, много хумор, главоломно навързани събития и една неотразима сцена, в която наркоманизирана рок звезда свири на пиано докато обяснява на приятеля си, че една кутия цигари съдържа обяснението на живота, а в същото време доведеният му баща (господарят на престъпността в Лондон) бива пребиван със стик за голф от руската мафия :D . Съжалявам за трудната четимост на предното изречение обаче това е най-добрият начин, по който може да се опише филма, бележещ завръщането на Гай Ричи :yes:

Sex, Lies and Videotape (1989)
Posted Image
Впечатляващ пълнометражен кино дебют на Стивън Содърбърг. Продукцията е ниско бюджетна и е затворена между четирима човека, с което малко ми напомня "Closer". Други актьори няма (само един-двама в епизодични роли), но не са и нужни. Четиримата титуляри (Анди МакДауъл, Джеймс Спедър, Питър Галахър и Лаура Сан Джакомо) правят строхтни роли, а най-силното постижение на филма е прекрасният сценарии наситен с изключително директен и непосредствен диалог. Историята се върти около това как посредством разговори за сексуалния си живот, пред камерата на един чудак наскоро пристигнал в града, всеки от героите сам намира истината за себе си и за околните. Задължителен филм. :D
ПИСУК!

#615 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts
  • Interests:Progressive Rock

Posted 01 февруари 2009 - 23:42

View PostНещото което вие в нощта, on Jan 31 2009, 00:54, said:

Много интересна история, пресъздадена по убедителен начин, макар и тук-таме да имаше епизоди, които не ми се понравиха особено(например финала). По принцип се интересувам от Индия и този поглед към нея ме заинтригува.
Актьорската игра също е много добра. Ако не се лъжа, това е първото по-сериозно участие на момчето, което изпълнява главната роля и се справя страхотно. Като добавя и музиката, която е изключително точно подбрана и сериозно допринася за атмосферата във филма мисля, че се натрупват достатъчно качества, които да осмислят гледането му. : )

Интересно. Мога да се подпиша под цялото ти мнение. Същите мисли предизвика и у мен този филм.

И още нещо. Ако двете номинирани композиции за Оскар от този филм, са тези за които си мисля /началната и финалната по време на надписите - не онова маене малко преди това на което героите танцуват/, тогва Питър може да бъде спокоен. Във всички случаи негово парче ще вземе Оскара, дори и той да не е авторът... :unsure:
18.06.2017 - Phil Collins
19.06.2017 - Phil Collins
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#616 Rebel

Dein Negativ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 745 posts

Posted 02 февруари 2009 - 20:19

Най-после и аз намерих малко време да видя прословутия "Slumdog Millionaire". Историята е интересна, но чак толкова неотразим, че да обира всяко възможно отличие, не ми се видя, да не говорим за захаросания финал, но пък този финал си е класика за индийските филм :metal: , та може и да е търсено, само ми липсваше героите да изпеят една любовна песен и около тях да се завърти някой слон :metal: .
Учудвам се, че филм като "Changeling" не е номиниран за Оскар, а този е дори фаворит за спечелването му. Не че е лош, но определено не ме удари между очите, както поредното творение на Клинт Истууд.
А, още нещо - не е възможно да има толкова лесен въпрос за 20 милиона в "Стани богат" :crying:
The mind is its own place, and in itself
Can make a Heav'n of Hell, a Hell of Heav'n
What matter where, if I be still the same?

#617 rodd1ck

архиепископ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 501 posts

Posted 03 февруари 2009 - 00:16

Трябва да се оплача, че отдавна не бях гледал толкова тегав филм като Before Sunrise с толкова мазен и лигав Итън Хоук. Даже веднага бих го заменил като се замисля в толкова любимия ми Гатака със запланувания преди него Брад Пит. :crying:

#618 deluxworld

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 152 posts

Posted 03 февруари 2009 - 19:15

"Twilight" Въпреки, че е малко клише, става за гледане и определено ми хареса :angry3:
. . . And Justice For All

#619 foreigner

cream puff

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1436 posts

Posted 03 февруари 2009 - 23:09

View Postrodd1ck, on Feb 3 2009, 00:16, said:

Трябва да се оплача, че отдавна не бях гледал толкова тегав филм като Before Sunrise с толкова мазен и лигав Итън Хоук. Даже веднага бих го заменил като се замисля в толкова любимия ми Гатака със запланувания преди него Брад Пит. :metal:
Не богохулствай! :metal:
:metal:
Брад Пит в Гатака...хваща ме дрисък, само като си помисля!

Edited by foreigner, 03 февруари 2009 - 23:10 .

#620 rodd1ck

архиепископ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 501 posts

Posted 04 февруари 2009 - 02:06

Сигурно Хоук е и по-добър актьор от Пит..

5 user(s) are reading this topic

0 members, 5 guests, 0 anonymous users