Последният филм който гледах беше...
Started by insider, окт 07 2007 09:00
681 replies to this topic
Posted 17 януари 2009 - 00:38
Заинтригуван от Барака, позадълбах в невербалното кино и попаднах на Koyaanisqatsi. Филмът е уникален. Като въздействие мога да го сравня единствено с ОК Компютър на Радиоглава. Поклон.

Posted 18 януари 2009 - 19:19
whiplash159, on Jan 12 2009, 13:34, said:

Страхотен филм наистина, за пореден път се убеждавам, че животът пише много по-силни сценарии от много творци....
The mind is its own place, and in itself
Can make a Heav'n of Hell, a Hell of Heav'n
What matter where, if I be still the same?
Posted 18 януари 2009 - 20:47
Току-що напълних дробовете си с ноемврийското токсично криминале на Гай Ричи:
"RocknRolla"
Когато в края на миналата година с радост разбрах, че най-сетне се е отървал от тъпоумното "селъбрейт" присъствие на кухата лейка, по която пропиля цяла петилетка, си казах "честито, човече, дано си запазил искрите горещи"!!!
И резултатът не закъсня. Очакванията ми се оправдаха в пълна степен! Начесалият либидото си талантлив британец съумя да се събуди от зимния сън и с "RocknRolla" направи широка крачка напред към жанровия връх, пътя до който сам отъпка навремето с "Lock, Stock and Two Smoking Barrels" и "Snatch".
По наблюдателните меломани ще открият в един от сегментите на "RocknRolla" любопитни пембени аналогии с действителни лица и събития от музикалния Олимп.
"RocknRolla"
Когато в края на миналата година с радост разбрах, че най-сетне се е отървал от тъпоумното "селъбрейт" присъствие на кухата лейка, по която пропиля цяла петилетка, си казах "честито, човече, дано си запазил искрите горещи"!!!
И резултатът не закъсня. Очакванията ми се оправдаха в пълна степен! Начесалият либидото си талантлив британец съумя да се събуди от зимния сън и с "RocknRolla" направи широка крачка напред към жанровия връх, пътя до който сам отъпка навремето с "Lock, Stock and Two Smoking Barrels" и "Snatch".
По наблюдателните меломани ще открият в един от сегментите на "RocknRolla" любопитни пембени аналогии с действителни лица и събития от музикалния Олимп.
-----------------------------------------
Слушай силно!
Слушай силно!
Posted 18 януари 2009 - 23:01
violator, on Jan 18 2009, 20:47, said:
Току-що напълних дробовете си с ноемврийското токсично криминале на Гай Ричи:
"RocknRolla"
Когато в края на миналата година с радост разбрах, че най-накрая се е отървал от тъпоумното "селъбрейт" присъствие на кухата лейка, по която пропиля цяла петилетка, си казах "честито, човече, дано си запазил искрите горещи"!!!
И резултатът не закъсня. Очакванията ми се оправдаха в пълна степен! Начесалият либидото си талантлив британец съумя да се събуди от зимния сън и с "RocknRolla" направи широка крачка напред към жанровия върх, пътя до който сам отъпка навремето с "Lock, Stock and Two Smoking Barrels" и "Snatch".
"RocknRolla"
Когато в края на миналата година с радост разбрах, че най-накрая се е отървал от тъпоумното "селъбрейт" присъствие на кухата лейка, по която пропиля цяла петилетка, си казах "честито, човече, дано си запазил искрите горещи"!!!
И резултатът не закъсня. Очакванията ми се оправдаха в пълна степен! Начесалият либидото си талантлив британец съумя да се събуди от зимния сън и с "RocknRolla" направи широка крачка напред към жанровия върх, пътя до който сам отъпка навремето с "Lock, Stock and Two Smoking Barrels" и "Snatch".
Я, имали сме едно и също занимание тая вечер, тъкмо го изгледах и аз.

Между другото днес гледах и друг филм от 2008-ма - Ghost Town. Филмът се оказа по-сериозен отколкото очаквах и на мен поне много ми хареса. Въпреки името си няма нищо общо с жанровете "трилър" или "ужаси", както би могло да се предположи, макар, че все пак бяха замесени призраци. Главната тема се върти около човешките взаимоотношения и това, че би трябвало да обръщаме повече внимание на нещата, които ни заобикалят в ежедневието.
Posted 23 януари 2009 - 18:14

Vicky Cristina Barcelona
Не е лош, но нищо особено.
Колкото до номинацията за Оскар на Пенелопе Крус - тя е страхотна актриса, но определено има много по-добри и запомнящи се роли.
The mind is its own place, and in itself
Posted 25 януари 2009 - 13:39
The Curious Case of Benjamin Button

Един меко казано прекрасен филм, от съвременната холивудска кино машина все още, било то и рядко, излизат ленти от класата на гореспоменатия. Нищо чудно, че е номиниран за 13 Оскара - изобщо не е случайно попадение, с оглед на режисжора, сценариста и актьорския състав

Един меко казано прекрасен филм, от съвременната холивудска кино машина все още, било то и рядко, излизат ленти от класата на гореспоменатия. Нищо чудно, че е номиниран за 13 Оскара - изобщо не е случайно попадение, с оглед на режисжора, сценариста и актьорския състав

walk into the jaws of hell.
Posted 25 януари 2009 - 16:09
Sharpe's Mission

Кироо, бегай оттука, оти че те изпапурчим с копачо!
Posted 25 януари 2009 - 22:05
Гледах Библиотекарят 3 - второкласна екшън комедия, опитваща се да имитира Индиана Джоунс. Уви Ноа Уайли съм свикнал да го гледам в Спешно отделение и някак не го възприемам в ролята на герой, виж като комедиант по-му върви. Като цяло става за убиване на времето филма. Но няма да го повторя

Posted 26 януари 2009 - 03:24
Non ti muovere (2004) -
Panic Room (2002) -

Panic Room (2002) -

Posted 26 януари 2009 - 15:05
Svil, on Jan 25 2009, 22:05, said:
Гледах Библиотекарят 3 - второкласна екшън комедия, опитваща се да имитира Индиана Джоунс. Уви Ноа Уайли съм свикнал да го гледам в Спешно отделение и някак не го възприемам в ролята на герой, виж като комедиант по-му върви. Като цяло става за убиване на времето филма. Но няма да го повторя 

А това неодобрение стана направо демонстративно, когато кепето започна да говори злорадо за рязане на глави и стъпкването им в калта, нищо че - или по-скоро, още повече поради факта, че са се накичили със сиви цилиндери. Това, доколкото лорд Ходсдън можеше да проследи мисълта му, беше начинът, по който би действал Сталинг в Москва, а което е добро за Сталинг, признаваше си открито кепето, бе добро и за него.
Posted 26 януари 2009 - 22:15
foreigner, on Jan 26 2009, 15:05, said:
Как намираш първите две части? На мен ми дойдоха в много подходящо време и може би затова много ми допаднаха-идеални за убиване на няколко часа 

Posted 27 януари 2009 - 15:14
Последно се бях отдал на ново руско кино.
И трите филма, които гледах ми харесаха, но май най-доволен останах от "Обитаемият остров" по книгата на Стругацки - с удоволствие ще гледам втората част, когато излезе. Другите два бяха "Ние от бъдещето" и "Непобедимият" (нещо като Джеймс Бонд в руски вариант).
Постери:
http://img.zamunda.n...dac77cfff0d.jpg
http://img.zamunda.n.../zsGv7FI0OG.jpg
http://img.zamunda.n...nepobedimyy.jpg

И трите филма, които гледах ми харесаха, но май най-доволен останах от "Обитаемият остров" по книгата на Стругацки - с удоволствие ще гледам втората част, когато излезе. Другите два бяха "Ние от бъдещето" и "Непобедимият" (нещо като Джеймс Бонд в руски вариант).
Постери:
http://img.zamunda.n...dac77cfff0d.jpg
http://img.zamunda.n.../zsGv7FI0OG.jpg
http://img.zamunda.n...nepobedimyy.jpg
Tribute to Ronnie James Dio - http://www.youtube.com/watch?v=2rIKJI30xu4
http://www.wartime.bg/ http://www.myspace.com/preordainedgame
Wartime - Facebook Profile Wartime New Video - "Bequest"
Wartime New Album - Buy Now In Store: Katehizis ; Wizard ; SMF
http://www.wartime.bg/ http://www.myspace.com/preordainedgame
Wartime - Facebook Profile Wartime New Video - "Bequest"
Wartime New Album - Buy Now In Store: Katehizis ; Wizard ; SMF
Posted 27 януари 2009 - 15:37
Mephistofel, on Jan 27 2009, 15:14, said:
Последно се бях отдал на ново руско кино.
И трите филма, които гледах ми харесаха, но май най-доволен останах от "Обитаемият остров" по книгата на Стругацки - с удоволствие ще гледам втората част, когато излезе.

И трите филма, които гледах ми харесаха, но май най-доволен останах от "Обитаемият остров" по книгата на Стругацки - с удоволствие ще гледам втората част, когато излезе.
Книгата много ми хареса навремето, ще хвърля един поглед. Благодаря за препоръката.
Любопитни ми бяха прогресорите. Също толкова депресирани, колкото и прогресарите. Тва прогът до нищо хубаво не води

Posted 27 януари 2009 - 19:42
Rebel, on Jan 23 2009, 18:14, said:

Vicky Cristina Barcelona
Не е лош, но нищо особено.
Колкото до номинацията за Оскар на Пенелопе Крус - тя е страхотна актриса, но определено има много по-добри и запомнящи се роли.
Дали не е получила номинация просто за убийствен сексапил

Posted 28 януари 2009 - 19:44
The Curious Case of Benjamin Button
Чудесен филм, макар и да успях да го изгледам на три пъти
Чудесен филм, макар и да успях да го изгледам на три пъти

Posted 28 януари 2009 - 21:17
Забелязах, че е изтекъл на Едното място и използвах повода да подложа нервните си окончания на опресняващо прослушване....

...пред може би най-силното азиатско мистъри в новата история на жанра.
Убеден съм, че дори Дейвид Линч завижда на Такаши Миике за тази многоизмерна прелест. След средата на филма двете нишки на фабулата му скоростно се усукват една в друга, опънати под тежестта на детайлна визия и хладнокръвни провокации. А табелите, сочещи правия път, са като тези по българската пътна мрежа - неясно оскъдни.
Подобно на главния герой, приклещен в капана на собствената си обременена психика, на зрителя е предоставена възможност да изиграе игра на ези-тура с изцяло черна монета. В нея изборът няма значение.

...пред може би най-силното азиатско мистъри в новата история на жанра.
Убеден съм, че дори Дейвид Линч завижда на Такаши Миике за тази многоизмерна прелест. След средата на филма двете нишки на фабулата му скоростно се усукват една в друга, опънати под тежестта на детайлна визия и хладнокръвни провокации. А табелите, сочещи правия път, са като тези по българската пътна мрежа - неясно оскъдни.
Подобно на главния герой, приклещен в капана на собствената си обременена психика, на зрителя е предоставена възможност да изиграе игра на ези-тура с изцяло черна монета. В нея изборът няма значение.

-----------------------------------------
Слушай силно!
Слушай силно!
Posted 28 януари 2009 - 23:28
Точно тука Миике ми се струва, че е вдъхновен силно от Линч. Даже някои кадри ми се сториха много близки, докато не си избруталява във физическата посока. Ама той нарочно си е направил така филма, да контрастира по-добре.
Posted 29 януари 2009 - 15:54
The Day The Earth Stood Still - рядко смислен филм от този род.
8.5/10
8.5/10
Comfortably Numb
Posted 30 януари 2009 - 01:23
little'circle, on Jan 27 2009, 19:42, said:
Дали не е получила номинация просто за убийствен сексапил

Хех, че филма беше една прекрасна пикантна трагико-комична история, Уди Алън си го бива във всеки случай. Без задръжки представя един от най-чаровните, странни, но и болезнени моменти в Любовта. При всеки са различни, но вярвам, че е открил една сравнително добра обща формула

За номинацията на Пенелопе Круз съм съгласна; във всеки случай ролята и играта на Хавиер Бардем беше доста по-запомняща се

walk into the jaws of hell.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users