Jump to content

Последният филм който гледах беше...

• This topic is locked This topic is locked
681 replies to this topic

#581 Димо

The Green Reaper

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 248 posts

Posted 17 януари 2009 - 00:38

Заинтригуван от Барака, позадълбах в невербалното кино и попаднах на Koyaanisqatsi. Филмът е уникален. Като въздействие мога да го сравня единствено с ОК Компютър на Радиоглава. Поклон. :harhar:

#582 Rebel

Dein Negativ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 745 posts

Posted 18 януари 2009 - 19:19

View Postwhiplash159, on Jan 12 2009, 13:34, said:

Posted Image

Страхотен филм наистина, за пореден път се убеждавам, че животът пише много по-силни сценарии от много творци....
The mind is its own place, and in itself
Can make a Heav'n of Hell, a Hell of Heav'n
What matter where, if I be still the same?

#583 violator

Malloy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 2234 posts

Posted 18 януари 2009 - 20:47

Току-що напълних дробовете си с ноемврийското токсично криминале на Гай Ричи:

"RocknRolla"

Когато в края на миналата година с радост разбрах, че най-сетне се е отървал от тъпоумното "селъбрейт" присъствие на кухата лейка, по която пропиля цяла петилетка, си казах "честито, човече, дано си запазил искрите горещи"!!!

И резултатът не закъсня. Очакванията ми се оправдаха в пълна степен! Начесалият либидото си талантлив британец съумя да се събуди от зимния сън и с "RocknRolla" направи широка крачка напред към жанровия връх, пътя до който сам отъпка навремето с "Lock, Stock and Two Smoking Barrels" и "Snatch".

По наблюдателните меломани ще открият в един от сегментите на "RocknRolla" любопитни пембени аналогии с действителни лица и събития от музикалния Олимп.
-----------------------------------------
Слушай силно!

#584 Jimmy Pop

пишман-естет

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1122 posts

Posted 18 януари 2009 - 23:01

View Postviolator, on Jan 18 2009, 20:47, said:

Току-що напълних дробовете си с ноемврийското токсично криминале на Гай Ричи:

"RocknRolla"

Когато в края на миналата година с радост разбрах, че най-накрая се е отървал от тъпоумното "селъбрейт" присъствие на кухата лейка, по която пропиля цяла петилетка, си казах "честито, човече, дано си запазил искрите горещи"!!!

И резултатът не закъсня. Очакванията ми се оправдаха в пълна степен! Начесалият либидото си талантлив британец съумя да се събуди от зимния сън и с "RocknRolla" направи широка крачка напред към жанровия върх, пътя до който сам отъпка навремето с "Lock, Stock and Two Smoking Barrels" и "Snatch".

По наблюдателните меломани ще открият в един от сегментите на "RocknRolla" любопитни пембени аналогии с действителни лица и събития от музикалния Олимп.

Я, имали сме едно и също занимание тая вечер, тъкмо го изгледах и аз. :metal: Не беше лош филмът, напротив дори - заслужава си гледането, но поне за мен гореизброените два филма все още са по-напред във филмографията на Гай.

Между другото днес гледах и друг филм от 2008-ма - Ghost Town. Филмът се оказа по-сериозен отколкото очаквах и на мен поне много ми хареса. Въпреки името си няма нищо общо с жанровете "трилър" или "ужаси", както би могло да се предположи, макар, че все пак бяха замесени призраци. Главната тема се върти около човешките взаимоотношения и това, че би трябвало да обръщаме повече внимание на нещата, които ни заобикалят в ежедневието.

#585 Rebel

Dein Negativ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 745 posts

Posted 23 януари 2009 - 18:14

Posted Image

Vicky Cristina Barcelona

Не е лош, но нищо особено.
Колкото до номинацията за Оскар на Пенелопе Крус - тя е страхотна актриса, но определено има много по-добри и запомнящи се роли.
The mind is its own place, and in itself
Can make a Heav'n of Hell, a Hell of Heav'n
What matter where, if I be still the same?

#586 Pinky

a pig

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 365 posts

Posted 25 януари 2009 - 13:39

The Curious Case of Benjamin Button

Posted Image

Един меко казано прекрасен филм, от съвременната холивудска кино машина все още, било то и рядко, излизат ленти от класата на гореспоменатия. Нищо чудно, че е номиниран за 13 Оскара - изобщо не е случайно попадение, с оглед на режисжора, сценариста и актьорския състав :metal: :metal:
walk into the jaws of hell.

#587 Джуджето_GIMLY

анонимен човеколюбец

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1378 posts

Posted 25 януари 2009 - 16:09

Sharpe's Mission

Posted Image
Кироо, бегай оттука, оти че те изпапурчим с копачо!

#588 Svil

кардинал

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 3368 posts

Posted 25 януари 2009 - 22:05

Гледах Библиотекарят 3 - второкласна екшън комедия, опитваща се да имитира Индиана Джоунс. Уви Ноа Уайли съм свикнал да го гледам в Спешно отделение и някак не го възприемам в ролята на герой, виж като комедиант по-му върви. Като цяло става за убиване на времето филма. Но няма да го повторя :metal:

#589 rodd1ck

архиепископ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 501 posts

Posted 26 януари 2009 - 03:24

Non ti muovere (2004) - :metal:

Panic Room (2002) - :metal:

#590 foreigner

cream puff

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1436 posts

Posted 26 януари 2009 - 15:05

View PostSvil, on Jan 25 2009, 22:05, said:

Гледах Библиотекарят 3 - второкласна екшън комедия, опитваща се да имитира Индиана Джоунс. Уви Ноа Уайли съм свикнал да го гледам в Спешно отделение и някак не го възприемам в ролята на герой, виж като комедиант по-му върви. Като цяло става за убиване на времето филма. Но няма да го повторя :D
Как намираш първите две части? На мен ми дойдоха в много подходящо време и може би затова много ми допаднаха-идеални за убиване на няколко часа :)
А това неодобрение стана направо демонстративно, когато кепето започна да говори злорадо за рязане на глави и стъпкването им в калта, нищо че - или по-скоро, още повече поради факта, че са се накичили със сиви цилиндери. Това, доколкото лорд Ходсдън можеше да проследи мисълта му, беше начинът, по който би действал Сталинг в Москва, а което е добро за Сталинг, признаваше си открито кепето, бе добро и за него.

#591 Svil

кардинал

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 3368 posts

Posted 26 януари 2009 - 22:15

View Postforeigner, on Jan 26 2009, 15:05, said:

Как намираш първите две части? На мен ми дойдоха в много подходящо време и може би затова много ми допаднаха-идеални за убиване на няколко часа :D
Ами по същият начин. Става за убиване на време, но не ми оставя никаква следа в съзнанието, нито желание да повторя :)

#592 Mephistofel

Инфернален Херцог

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 798 posts

Posted 27 януари 2009 - 15:14

Последно се бях отдал на ново руско кино. :) :D :D

И трите филма, които гледах ми харесаха, но май най-доволен останах от "Обитаемият остров" по книгата на Стругацки - с удоволствие ще гледам втората част, когато излезе. Другите два бяха "Ние от бъдещето" и "Непобедимият" (нещо като Джеймс Бонд в руски вариант).

Постери:

http://img.zamunda.n...dac77cfff0d.jpg

http://img.zamunda.n.../zsGv7FI0OG.jpg

http://img.zamunda.n...nepobedimyy.jpg

#593 Димо

The Green Reaper

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 248 posts

Posted 27 януари 2009 - 15:37

View PostMephistofel, on Jan 27 2009, 15:14, said:

Последно се бях отдал на ново руско кино. :) :D :D

И трите филма, които гледах ми харесаха, но май най-доволен останах от "Обитаемият остров" по книгата на Стругацки - с удоволствие ще гледам втората част, когато излезе.

Книгата много ми хареса навремето, ще хвърля един поглед. Благодаря за препоръката.

Любопитни ми бяха прогресорите. Също толкова депресирани, колкото и прогресарите. Тва прогът до нищо хубаво не води :D

#594 little'circle

Bacchante

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 252 posts

Posted 27 януари 2009 - 19:42

View PostRebel, on Jan 23 2009, 18:14, said:

Posted Image

Vicky Cristina Barcelona

Не е лош, но нищо особено.
Колкото до номинацията за Оскар на Пенелопе Крус - тя е страхотна актриса, но определено има много по-добри и запомнящи се роли.

Дали не е получила номинация просто за убийствен сексапил :) :D

#595 Digger

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 430 posts

Posted 28 януари 2009 - 19:44

The Curious Case of Benjamin Button

Чудесен филм, макар и да успях да го изгледам на три пъти :lol:

#596 violator

Malloy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 2234 posts

Posted 28 януари 2009 - 21:17

Забелязах, че е изтекъл на Едното място и използвах повода да подложа нервните си окончания на опресняващо прослушване....

Posted Image

...пред може би най-силното азиатско мистъри в новата история на жанра.

Убеден съм, че дори Дейвид Линч завижда на Такаши Миике за тази многоизмерна прелест. След средата на филма двете нишки на фабулата му скоростно се усукват една в друга, опънати под тежестта на детайлна визия и хладнокръвни провокации. А табелите, сочещи правия път, са като тези по българската пътна мрежа - неясно оскъдни.

Подобно на главния герой, приклещен в капана на собствената си обременена психика, на зрителя е предоставена възможност да изиграе игра на ези-тура с изцяло черна монета. В нея изборът няма значение. :lol:
-----------------------------------------
Слушай силно!

#597 rodd1ck

архиепископ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 501 posts

Posted 28 януари 2009 - 23:28

Точно тука Миике ми се струва, че е вдъхновен силно от Линч. Даже някои кадри ми се сториха много близки, докато не си избруталява във физическата посока. Ама той нарочно си е направил така филма, да контрастира по-добре.

#598 Undertow

кюре

• Отлъчени
  • PipPip
  • 98 posts

Posted 29 януари 2009 - 15:54

The Day The Earth Stood Still - рядко смислен филм от този род.
8.5/10
Comfortably Numb

#599 Pinky

a pig

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 365 posts

Posted 30 януари 2009 - 01:23

View Postlittle'circle, on Jan 27 2009, 19:42, said:

Дали не е получила номинация просто за убийствен сексапил :) :yes:

Хех, че филма беше една прекрасна пикантна трагико-комична история, Уди Алън си го бива във всеки случай. Без задръжки представя един от най-чаровните, странни, но и болезнени моменти в Любовта. При всеки са различни, но вярвам, че е открил една сравнително добра обща формула :) Мен лично ми допадна много, нищо кой знае какво - не е потрисащ, но различен, и определено остроумен :)

За номинацията на Пенелопе Круз съм съгласна; във всеки случай ролята и играта на Хавиер Бардем беше доста по-запомняща се :dwarf:
walk into the jaws of hell.

#600 Svil

кардинал

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 3368 posts

Posted 30 януари 2009 - 13:01

View PostUndertow, on Jan 29 2009, 15:54, said:

The Day The Earth Stood Still - рядко смислен филм от този род.
8.5/10
Не беше лош, но и не ме запали особено. Може и без него :ninja:

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users