Jump to content

Последният филм който гледах беше...

681 replies to this topic

#561 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts
  • Interests:Progressive Rock

Posted 06 януари 2009 - 12:32

View PostSatyr, on Jan 6 2009, 10:50, said:

Беше... кога беше... - оня ден (неделя). Съзнателно и щателно организиран Властелински маратон :D
Една след друга режисьорските версии на трите части!!!

По празниците и аз изпълних същото действие. Е, вярно, че не наведнъж, а в три последователни вечери изгледах и трите серии за пореден, може би десети път. Убийствен звук и картина предлага този филм, особено удължената режисьорска версия. Затъмняваш леко осветлението в къщи, забравяш за съседите и се отпускаш пред широкоекранния телевизор в компанията на изключителни аудио и визуални ефекти. ;) Няма грешка този шедьовър, жалко само, че първата серия съдържа единсвено 5.1 съраунд звук. Тогава все още DTS не беше излязал, а разликата между двата формата е отчетлива и ясно се усеща във втората и третата серия, които съдържат DTS аудио поток. :metal:

А, опитвал ли си да изгледаш и бонус дисковете към всяка част? Моето издание е онова което съдържа по четири диска в кутия - два за основния филм и два с бонус материали към филма. Досега съм изгледал само два от общо шестте бонус диска. Просто нямам време. Всеки един от тях е с времетраене около три часа, което прави общо осемнадесет часа допълнителни материали. ;) Интересно е, но наистина изисква много свободно време... :D
18.06.2017 - Phil Collins
19.06.2017 - Phil Collins
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#562 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7533 posts

Posted 06 януари 2009 - 18:47

View Postmarillion, on Jan 6 2009, 12:32, said:

А, опитвал ли си да изгледаш и бонус дисковете към всяка част?
Тц. Отдавна нямам време за бонус дискове...
WeRock.bg - сайт за Праведна музика

#563 Svil

кардинал

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 3368 posts

Posted 06 януари 2009 - 22:18

А пък аз така и не можах да си намеря третата серия в режисьорска версия. Как ли не я търсих...

#564 Димо

The Green Reaper

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 248 posts

Posted 07 януари 2009 - 11:29

View PostPinky, on Jan 5 2009, 19:10, said:

Даже е доста по-реалистичен от последните серии, които бяха с Пиърс Броснън ;)

О, не съм, не съм. Точно това най-много ме издразни в лентата. Опитът за реализъм. Винаги съм възприемал филмите за Бонд от веселата им страна. Развлечение и нищо повече. Приказка някаква. Фантастична. Именно липсата на какъвто и да е сюжет, вземането на сериозно и безцелно наблъсканите сцени ме отвратиха.

Имаше един хубав кадър. Мацката, която носеше потна бира на табла. Ето това мога с часове да гледам на рипийт :metal:

#565 fantucho_

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 474 posts

Posted 07 януари 2009 - 21:16

"Кралят на рибарите". Страхотна роля на Робин Уилямс! Наистина филмът ме развълнува много...

#566 violator

Malloy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 2234 posts

Posted 07 януари 2009 - 23:20

View Postfantucho_, on Jan 7 2009, 21:16, said:

"Кралят на рибарите". Страхотна роля на Робин Уилямс! Наистина филмът ме развълнува много...

О, това е една от най-силните роли, с която киното някога се е окичвало. Робин Уилямс огъва материята с вдъхновената си игра. Чудя се как не са се стопили окулярите на камерите в снимачния процес. :metal:

За жалост, има една твърде обективна причина, поради която той не получава напълно заслужения "Оскар" за главна мъжка роля през въпросната година. И тя се нарича д-р Лектър. :)

Ако не си, гледай "Обществото на мъртвите поети". Робин влага не по-малко емоция и там.
-----------------------------------------
Слушай силно!

#567 fantucho_

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 474 posts

Posted 08 януари 2009 - 11:29

View Postviolator, on Jan 7 2009, 23:20, said:

Ако не си, гледай "Обществото на мъртвите поети". Робин влага не по-малко емоция и там.
О, гледал съм го! Наистина много го харесах. Тогава се и запознах с Робърт Шон Ленард извън ролята му на прител на д-р Хаус :metal: Но филмът е също е много силен, а Робин - перфектен като игра, чувство и пр. :)

#568 Blackiel

Bastard

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 755 posts

Posted 10 януари 2009 - 01:34

Тази вечер беше за Шварценегер:
Терминато 3 и Краят На Дните :lol:
\m/

#569 rodd1ck

архиепископ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 501 posts

Posted 10 януари 2009 - 14:30

Posted Image

Повече, отколкото очаквах. Остро забавна романтична история, нетипична филмова разбира се, но толкова психологически адекватна дори и в хардкор моментите и заемайки позиция и отношение.

#570 Нещото което вие в нощта

Принц

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 689 posts

Posted 11 януари 2009 - 20:14

To End All Wars или Последната Война, както е преведен на български

Posted Image

Доста приятен филм, базиран на действителен случай, в който могат да се открият доста сходства с "Цар Плъх".
Ние ще влезем в забравата
с поредния номер и код.

#571 Димо

The Green Reaper

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 248 posts

Posted 12 януари 2009 - 12:11

Baraka

Posted Image

Безсмъртна красота. Филм без думи. Няма и нужда. Картините и музиката докосват така дълбоко, както ни една дума не може.

#572 Ясмина

Тъмна земя

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 338 posts

Posted 12 януари 2009 - 12:31

Posted Image

великолепно заснет, новият индийски! филм на Дани Бойл според мен е истински претендент за оскар тази година...а от малкия джигит Джамал можем да се поучим за това на какво трябва е готов един истински фен, за да получи автограф от своя идол :lol:
не го пропускайте :)
...и покапаха жълти капки...

#573 whiplash159

The Grim Squeaker

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 2593 posts

Posted 12 януари 2009 - 13:34

View PostЯсмина, on Jan 12 2009, 12:31, said:

Posted Image
На снощното раздаване на Златните глобуси (номинациите и победителите можете да видите тук) "Slumdog Millionaire" е взел наградата за най-добър филм, с което определено предизвиква интересът ми, но мисля да изчакам да мине по Варненските кина за да го гледам.

Иначе снощи се насладих на един уникален филм, който според мен ще е фаворит за наближаващите Оскари, а именно:

Changeling
Posted Image
Историята е за самотна майка, чието дете е отвлечено, но след няколко месеца е намерено и върнато от полицията, само дето... се оказва, че това не е нейното дете. Дотук спирам. Останалото ще трябва да видите сами.
А то дооформя един покъртително силен филм по истински случай с перфектна Анджелина Джоли в главната роля. Поредната грандиозна лента на Клинт Ийстуууд, който както гласи и анонса от "Програмата" "... се оказа че е по-добър режисьор отколкото актьор".
Препоръчвам го горещо на всички любители на качественото кино. Гледайте смело.
ПИСУК!

#574 Димо

The Green Reaper

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 248 posts

Posted 12 януари 2009 - 13:49

View PostЯсмина, on Jan 12 2009, 12:31, said:

Posted Image

It is written.

Много хубав филм. Браво на Бойл.

#575 violator

Malloy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 2234 posts

Posted 13 януари 2009 - 00:26

View Postwhiplash159, on Jan 12 2009, 13:34, said:

Changeling

........

Поредната грандиозна лента на Клинт Ийстуууд...

Да. Историята е покъртителна, особено като се има предвид, че е интерпретиран действителен случай. На Мръсния Хари му стана навик да приковава вниманието на гилдията. Дори и на 78 години кокалестият му задник си е лика-прилика с режисьорското столче. :worship:

Но не съм съгласен, че Анджелина Джоли е перфектна в това превъплъщение. Тя е лъжицата мед в кацата с катран. Твърде много театралничи. Стоеше ми естествено само в епизодите в лудницата. Очевидно подържащата женска роля, която направи в "Луди години", ще й дъжи влага цял живот. Неслучайно грабна Оскар за нея.
-----------------------------------------
Слушай силно!

#576 Blackiel

Bastard

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 755 posts

Posted 13 януари 2009 - 13:02

Вчера Гледах Роки 3 на телевизора :worship: . Все още се чудя как след такъв шедьовър като Роки 1 се стига до такава трагедия :worship:
\m/

#577 rodd1ck

архиепископ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 501 posts

Posted 13 януари 2009 - 20:29

е чак пък и шедьовър..

#578 Jimmy Pop

пишман-естет

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1122 posts

Posted 14 януари 2009 - 14:49

Вчера ми се догледаха неангажиращи ужаси и дръпнах третата част на Бугимен (преведено на български като Торбалан :D ). Не съм гледал първите две, но тази беше идеална като за настроението ми. Нищо особено и оригинално, но занимателно. След това гледах някакъв, който видях случайно в Замундата (Trailer Park of Terror) и пиша за него само, за да ви предпазя от евентуалното му гледане - на по-голяма простотия отдавна не бях попадал. Никакъв смисъл и логика на "сюжета", никакво дори откъслечно обяснение на паранормалните явления (една мацка изби всички обитатели на някъв караванен парк с "помпа" и после се самовзриви и години след това всички се оказват живи разложени зомбита и трепят заблудените минувачи), едното зомби приживе дрънка на електричка някво кънтри и припява по случващото се в кадъра и после като зомби продължава да си дрънка и преследва жертвите си с китарата и с ми минор ;) ... тва беше най-смешното нещо във филма в негативен смисъл. Края пък въобще не смятам да го коментирам. Всъщност защо въобще се хабя да пиша за тоя филм... :unsure: :D

#579 Svil

кардинал

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 3368 posts

Posted 15 януари 2009 - 15:59

Имам чувството, че отдавна всички хорър сюжети са изчерпани и освен римейкове и блудкажи, друго жанра не може да предложи :crazy_pilot:

#580 Jimmy Pop

пишман-естет

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1122 posts

Posted 15 януари 2009 - 16:18

View PostSvil, on Jan 15 2009, 15:59, said:

Имам чувството, че отдавна всички хорър сюжети са изчерпани и освен римейкове и блудкажи, друго жанра не може да предложи :crazy_pilot:

Абе първият Saw си беше нещо наистина свежо, както и според мен The Grudge (който е римейк на японски хорър, но пак нов). Но по принцип си прав, затова вече изключително рядко гледам подобни филми, а ми бяха слабост навремето.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users