Jump to content

Последният филм който гледах беше...

681 replies to this topic

#521 Kristin

(баш) философ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 628 posts

Posted 10 ноември 2008 - 18:37

I'm not there

Posted Image

Много интересен филм. Бих казала почти напълно режисьорски. Естествено с такава гилдия от актьори няма как да не се получи...
Aз конструирам всеобщото като избирам себе си!

#522 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7533 posts

Posted 16 ноември 2008 - 15:38

Posted Image

"Screamers"
Една от любимите ми фантастички. Навремето по кабеларките бая го въртяха и съм го хващал поне 5-6 пъти, но никога от начало и дълго време не знаех кой всъщност е филмът.
След като миналия уикенд с кеф изгледах отново "Специален доклад", ми се гледаше пак нещо такова. Както знаем, "Специален доклад" е по книга на Филип К. Дик. По негова книга е и "Blade Runner". И не щеш ли изненада - "Screamers" е базиран на кратък разказ на... Филип К. Дик, естествено B)
WeRock.bg - сайт за Праведна музика

#523 Pinky

a pig

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 365 posts

Posted 16 ноември 2008 - 16:28

Coffee & Cigarettes

Posted Image

на Джим Джармуш

:) :wub: :wub:

Като един пушач, и доста пристрастен човек към кафето, го оцених на 105 %. Твърде нестандартна лента, но ... B)
walk into the jaws of hell.

#524 Jimmy Pop

пишман-естет

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1122 posts

Posted 16 ноември 2008 - 19:22

View PostPinky, on Nov 16 2008, 16:28, said:

Coffee & Cigarettes

Posted Image

на Джим Джармуш

:) :wub: :wub:

Като един пушач, и доста пристрастен човек към кафето, го оцених на 105 %. Твърде нестандартна лента, но ... B)

Страхотно филмче е това. И Иги Поп готина роля прави. :D А освен неизменното присъствие на кафе и цигари във всеки епизод, впечатление ми направи и това, че винаги част от интериора бяха и шахматните черно-бели квадратчета (като тези на масата от твоята снимка). Много ми беше любопитно докато го гледах да разбера какво точно изразяват те.

И в тази връзка, щом ти е харесал този филм, препоръчвам ти да нададеш чифт очи и към един друг с подобна "сюжетна" формула - A Night on Earth. Също толкова истински и неподправен.

#525 rodd1ck

архиепископ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 501 posts

Posted 16 ноември 2008 - 23:12

Като става дума за Джармуш предлагам задължителните Stranger Than Paradise и Dead Man.
Киното му е изпъстрено с една характерна чувствителност, улавяйки ловко емоции в иначе кататоничните истории. И винаги има Музика и готин странен хумор.

Edited by rodd1ck, 16 ноември 2008 - 23:13 .

#526 duende

кардинал

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1149 posts

Posted 18 ноември 2008 - 16:57

View Postrodd1ck, on Nov 16 2008, 23:12, said:

Като става дума за Джармуш предлагам задължителните Stranger Than Paradise и Dead Man.
Киното му е изпъстрено с една характерна чувствителност, улавяйки ловко емоции в иначе кататоничните истории. И винаги има Музика и готин странен хумор.

O, също и Down by law! Уникално самопародиране на том Уейтс и най-добрата роля на Роберто бенини по моему.

Posted Image

#527 Джуджето_GIMLY

анонимен човеколюбец

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1378 posts

Posted 18 ноември 2008 - 17:58

Max Payne
Всъщност можеше и да е по-тъп :crying:
Хаотичен сюжет, прилични ефекти и актьорска игра :metal:
3/10
Кироо, бегай оттука, оти че те изпапурчим с копачо!

#528 rodd1ck

архиепископ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 501 posts

Posted 18 ноември 2008 - 20:33

View Postduende, on Nov 18 2008, 16:57, said:

O, също и Down by law! Уникално самопародиране на том Уейтс и най-добрата роля на Роберто бенини по моему.

Той си е много Джармушски и с вече усет за визуално красивото и си го гледах със същото вълнение, обаче ми се стори по-празен някак.
Трябва да изгледам и филмите му, които съм пропуснал, иначе скоро ще излиза и новия му филм с Бил Мъри. :yes:

#529 Undertow

кюре

• Отлъчени
  • PipPip
  • 98 posts

Posted 19 ноември 2008 - 10:28

View PostДжуджето_GIMLY, on Nov 18 2008, 17:58, said:

Max Payne
Всъщност можеше и да е по-тъп :yes:
Хаотичен сюжет, прилични ефекти и актьорска игра :yes:
3/10

От събота до сега си го пускам три пъти ... 10 минути и заспивам директно :lol:
Comfortably Numb

#530 violator

Malloy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 2234 posts

Posted 01 декември 2008 - 15:57

"La cite des enfants perdus" /Градът на изгубените деца/

Posted Image

:o

Сякаш гледаш не филм, а мултиплицираното отражение на постапокалиптичен кошмар, беснеещ в клетка от криви огледала.

Антиутопично-франкенщайнската атмосфера, създадена от Жан-Пиер Жьоне, изглежда толкова подозрително правдоподобна, че започвам да се съмнявам в човешката природа на последния. Няма нито един естествен кадър тук. Бутафория до дупка. Декорите са като живи и дебнат зрителя, за да удушат погледа му в механичната си прегръдка.
-----------------------------------------
Слушай силно!

#531 rodd1ck

архиепископ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 501 posts

Posted 02 декември 2008 - 09:58

Последно The Wrestler в Дома и не се оправда целия шум и хайп. Филмът е направо болезнено обикновен, на някои хора може и много да им хареса. Ако беше някакво неизвестно инди сигурно щях да имам по-добро мнение.
Плюсовете са Balls To The Wall и Sweet Child O'Mine, които прозвучават на моменти, както и някои други музикални части.

#532 violator

Malloy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 2234 posts

Posted 17 декември 2008 - 16:27

Сезонът на антиутопиите продължава да тече с пълна сила. Последно в този жанр свръхпредозирах с австро-унгарската мозъкотрошачка "Taxidermia". :) :yes:

Posted Image

Не се препоръчва на гнусливи, бременни и хора със сърдечни проблеми. Всъщност не бих го препоръчал на никого, така като се замисля. Всеки сам си поема риска да възпали окото си, надниквайки неподготвен в уродливата ключалка.
Тази гноясала история за качествените изменения и количествените натрупвания би могла да бъде оценена по достойнсво само от мозъци, по чиито кори има доволно количество следи от шевове. Строй се, преброй се...хъхъхъхъхъ&*%$&^%* :) :harhar:
Слушай силно!

#533 Svil

кардинал

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 3368 posts

Posted 24 декември 2008 - 17:06

The Day The Earth Stood Still или по нашенски Денят, в който Земята спря. Филм (поредният) за първият контакт с извънземните. Тези в случая са добронамерени и затова искат да ни унищожат. Един вид както казваше Агент Смит: Човечеството е ракът на планетата и тя трябва да бъде излекувана от него. В края на краищата хепи енд, хората показват, че имат и добра страна и Големия брат решава да ни предостави още един шанс за съществуване. Като цяло ставаше за гледане, макар и да не е нещо зашеметяващо :lol:

#534 foreigner

cream puff

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1436 posts

Posted 24 декември 2008 - 17:23

View Postviolator, on Dec 17 2008, 16:27, said:

А гледал ли си Begotten? Аз нещо не мога да се престраша...
А това неодобрение стана направо демонстративно, когато кепето започна да говори злорадо за рязане на глави и стъпкването им в калта, нищо че - или по-скоро, още повече поради факта, че са се накичили със сиви цилиндери. Това, доколкото лорд Ходсдън можеше да проследи мисълта му, беше начинът, по който би действал Сталинг в Москва, а което е добро за Сталинг, признаваше си открито кепето, бе добро и за него.

#535 Pinky

a pig

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 365 posts

Posted 25 декември 2008 - 04:02

View Postforeigner, on Dec 24 2008, 17:23, said:

Държах го няколко месеца на компа и чаках да дойде "подходящ" момент, но така и не го дочаках. Имам съмнения, че съвсем ще се бъгна, ако го гледам, затова на това време няма да го правя :lol:
walk into the jaws of hell.

#536 Svil

кардинал

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 3368 posts

Posted 25 декември 2008 - 10:02

Бахти глупостите! Или го гледаш или не, какво има да му се престрашаваш. Съвсем взехте да преигравате.

#537 Джуджето_GIMLY

анонимен човеколюбец

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1378 posts

Posted 25 декември 2008 - 10:12

Най-добрия коледен филм Die Hard
Кироо, бегай оттука, оти че те изпапурчим с копачо!

#538 Mephistofel

Инфернален Херцог

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 798 posts

Posted 25 декември 2008 - 12:32

Posted Image

Transporter 3

Който е фен на предишните части на поредицата, ще хареса и тази. :lol:

#539 violator

Malloy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 2234 posts

Posted 25 декември 2008 - 14:28

View Postforeigner, on Dec 24 2008, 17:23, said:

Ехе, откога не се бях сещал за тази митично-екзистенциална гнилоч. Всъщност, това е от филмите, за които не предпочиташ да мислиш особено често. Последно май си припомних за него когато излезе "Be" на Pain Of Salvation и попрелистих книжката от dvd-то с живото му представяне. Няма пряка връзка, разбира се, но ненадейно ми изплува някаква аналогия относно тематиката и шоковото й изразяване /обезобразяване/. А и някой от черно-белите кадри в мултимедията към концерта напомнят на прокажените пейзажи в "Begotten".

Този филм е киселинен дъжд за очите и мозъка. Сам по себе си няма как да ми хареса особено /каквото и в случая да означава думата "хареса"/, тъй като е почти напълно лишен от художественост - твърде важен /за мен/ компонент в киното. Но съм забелязал, че модерните мистъри-хорър жанрове доста щипкат от сюрреалистичните и най-вече от звуковите похвати в "Begotten" - значи следата, която той остави, не е единствено отровна.
Когато излезе бях ученик и помня как копието му наистина се разпространяваше с предупредителен страх в очите - едва ли не като смъртоносната видеокасета в "Ringu".

По темата - не го гледах последно, но тъй като знам, че тук има фенове на филмите за вампири, искам да им препоръчам едно великолепно ново попълнение в жанра, на което случайно попаднах - норвежкия "Let the Right One In". Доста нетипичен образец. Страшно доволен останах, въпреки че вампирската тематика изобщо не ми е сред любимите. Може би защото е с поизместен от типичното "жизненоважно лочене на кръв" център. История за необходимата любов и любовта по необходимост. :lol:
Слушай силно!

#540 foreigner

cream puff

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1436 posts

Posted 25 декември 2008 - 22:22

ми, Свилка, всичко е до настроение, не мога да ги карам на конвейр с пуканки в ръка :blush: а този специално извиква споменатия от Вайли поглед у приятелите ми, така че престрашаване си трябва B)

@Пинки, поздравче с Das Cabinet des Dr. Caligari :yes:
А това неодобрение стана направо демонстративно, когато кепето започна да говори злорадо за рязане на глави и стъпкването им в калта, нищо че - или по-скоро, още повече поради факта, че са се накичили със сиви цилиндери. Това, доколкото лорд Ходсдън можеше да проследи мисълта му, беше начинът, по който би действал Сталинг в Москва, а което е добро за Сталинг, признаваше си открито кепето, бе добро и за него.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users