Jump to content

Последният филм който гледах беше...

681 replies to this topic

#501 hendy

manowarrior

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 530 posts

Posted 24 октомври 2008 - 16:01

View Postwhiplash159, on Oct 24 2008, 10:43, said:

Воден от фенството си към компютърният първообраз и от готиният трейлър отидох на кино за да гледам:

Max Payne
Posted Image
Е, не е на Уве Бол (което по подразбиране означава тъп, клиширан, бозав и т.н.), но все пак е слабичък. Всъщност лентата представлява колаж от сцени изрязани от играта като смисловата връзка на места се губи много сериозно. Ако си фен на компютърния "Max Payne" и си играл играта наскоро, най-вероятно ще можеш да се ориентираш, но при мен спомените бяха доста смътни и филмът ми се видя хаотичен. Освен това не мисля, че Марк Уолбърг е най-подходящия избор за главната роля.
Все пак продукцията успя да спечели малко точки по личната ми система заради три основни момента:
- атмосферата - прекрасно пресъздадената тягостност на играта и перманентния мрак
- кадрите с валкириите бяха стилни, а най-стилният такъв го има и в трейлъра
- финалният момент със слънцето пробиващо облаците. Това го нямаше в играта, но метафоричността ми допадна

Лична оценка: 5 / 10

5/10?
за му давам 2/10 и то само заради кадрите с валкириите и финалният момент :yes:

иначе пичът си го биваше :o

#502 Code187

Средник!

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 344 posts

Posted 24 октомври 2008 - 20:46

View Postwhiplash159, on Oct 24 2008, 10:43, said:

Воден от фенството си към компютърният първообраз и от готиният трейлър отидох на кино за да гледам:

Max Payne
Posted Image
Е, не е на Уве Бол (което по подразбиране означава тъп, клиширан, бозав и т.н.), но все пак е слабичък. Всъщност лентата представлява колаж от сцени изрязани от играта като смисловата връзка на места се губи много сериозно. Ако си фен на компютърния "Max Payne" и си играл играта наскоро, най-вероятно ще можеш да се ориентираш, но при мен спомените бяха доста смътни и филмът ми се видя хаотичен. Освен това не мисля, че Марк Уолбърг е най-подходящия избор за главната роля.
Все пак продукцията успя да спечели малко точки по личната ми система заради три основни момента:
- атмосферата - прекрасно пресъздадената тягостност на играта и перманентния мрак
- кадрите с валкириите бяха стилни, а най-стилният такъв го има и в трейлъра
- финалният момент със слънцето пробиващо облаците. Това го нямаше в играта, но метафоричността ми допадна

Лична оценка: 5 / 10

Притеснявам се да гледам филма защото играта е нещо специално за мен. Надявам се, че след като го гледам ще имам време да я изиграя пак. Специално за накъсването! Играта също беше с доста комикси, така че явно са искали да постигнат ефекта. Основата е комикс, така че няма нищо чудно, съмнявам се, че филма ще ме впечатли с нещо. Трябва да си наистина ненормален за да направиш филма като играта. Такива хора трудно се намират за съжаление. Ще видим кога ще се престраша да гледам филмчето. Дотогава ще чета мнения и оценки 5/10 ще ме отказват все повече и повече :harhar:
Rock n' Roll

#503 rodd1ck

архиепископ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 501 posts

Posted 24 октомври 2008 - 22:32

Макс Пейн е средняшки. С някаква софт Син Сити визия, нестандартно странен за такава продукция и с тъп сюжет. Марк Уолбърг конкурира Стивън Сегал по емоционалност.

А днес гледах Ананас Експреса на кино, който представя множество вариации на "тъп", като най-положителната е забавно тъп, ама не особено.

Ходя на кино не да гледам нещо кой знае какво, а заради самото кино и очаквам някакви първични емоции, да си изляза поне с усмивка от видяното, а все удрям на камък.

Edited by rodd1ck, 24 октомври 2008 - 22:33 .

#504 Code187

Средник!

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 344 posts

Posted 25 октомври 2008 - 00:53

View Postrodd1ck, on Oct 24 2008, 23:32, said:

Макс Пейн е средняшки. С някаква софт Син Сити визия, нестандартно странен за такава продукция и с тъп сюжет. Марк Уолбърг конкурира Стивън Сегал по емоционалност.

А днес гледах Ананас Експреса на кино, който представя множество вариации на "тъп", като най-положителната е забавно тъп, ама не особено.
Ходя на кино не да гледам нещо кой знае какво, а заради самото кино и очаквам някакви първични емоции, да си изляза поне с усмивка от видяното, а все удрям на камък.

Обичам много да гледам кино, но цената на билетчето и посредствените прожекций много трудно ме карат да седна в киносалона. Сега 3D прожекцията на Ледена Епоха - 3 е нещото на което съм се наточил :harhar: дано да не ме разочерова!
Rock n' Roll

#505 Джуджето_GIMLY

анонимен човеколюбец

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1378 posts

Posted 25 октомври 2008 - 12:21

Tropic Thunder
Забавна и непретенциозна простотийка с елементи на екшън. Става за еднократно гледане в Събота следобед.
Кироо, бегай оттука, оти че те изпапурчим с копачо!

#506 Code187

Средник!

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 344 posts

Posted 25 октомври 2008 - 13:04

Напоследък гледам само сериали.
Следя Dr. House, Supernatural (забавен е и има рок музика :harhar: зарибява много), Californication ( Много секс и простотий става за убиване на времето), Two and a Half Men.
Това е общо взето, филмите които излизат напоследък не ме зарибяват, а качествените са прекалено тежки и не ги издържам. Сериалите поне са сравнително кратки дори и да е тъпотия свършва бързо.
Не случайно започвам от време на време да преглеждам старите класики до които мога да се докопам.
Rock n' Roll

#507 wolfy

кардинал

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1086 posts
  • Interests:Mother Nature

Posted 27 октомври 2008 - 17:01

Posted Image

Филмът е окрал здраво "Грешен завой", но за разлика от него е скучен и предвидим. В последно време много рядко попадам на качествен хорър...
Non Nobis Domine, Non Nobis... Sed Nomini Tuo Da Gloriam!

#508 Pinky

a pig

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 365 posts

Posted 31 октомври 2008 - 11:54

Последните дни съм го подкарала на Бъртън тайм :no:

Posted Image

Mars Attacks - наистина класна простотия ! ;)

и

Posted Image

По случай Хелоуин :P Любима лента :yes:
walk into the jaws of hell.

#509 rodd1ck

архиепископ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 501 posts

Posted 31 октомври 2008 - 20:03

Righteous Kill е изненадващо по-тъп даже и от това, което очаквате.

Edited by rodd1ck, 31 октомври 2008 - 20:04 .

#510 georid

манипулатор

• Тамплиери
  • PipPipPipPip
  • 822 posts

Posted 31 октомври 2008 - 21:33

Posted Image

Сигурно за двадесети път го гледам.
Бруно Ганц - няма такъв актьор :yes:
Така е то.

#511 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7533 posts

Posted 01 ноември 2008 - 11:20

View Postgeorid, on Oct 31 2008, 21:33, said:

Бруно Ганц - няма такъв актьор :yes:
Да, поне аз не съм виждал друг, който сложи ли си фуражка, да прилича толкова на чичко Адолф :D
WeRock.bg - сайт за Праведна музика

#512 Hard rock fan

Self Portrait

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1036 posts

Posted 01 ноември 2008 - 11:49

View PostSatyr, on Nov 1 2008, 12:20, said:

Да, поне аз не съм виждал друг, който сложи ли си фуражка, да прилича толкова на чичко Адолф ;)

Да, много е автентичен :yes:
За него необходимото и достатъчно доказателство за съществуването на Бог беше музиката.

#513 duende

кардинал

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1149 posts

Posted 01 ноември 2008 - 16:50

View PostSatyr, on Nov 1 2008, 11:20, said:

Да, поне аз не съм виждал друг, който сложи ли си фуражка, да прилича толкова на чичко Адолф ;)
\

А като се има предвид, че игра Ангел в крале на Желанието. (Херувим имам предвид, не Бай Ангел...)

#514 wolfy

кардинал

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1086 posts
  • Interests:Mother Nature

Posted 03 ноември 2008 - 13:40

Posted Image

Странен, но не лош филм, въпреки, че имах различни очаквания за развитие на историята.
Non Nobis Domine, Non Nobis... Sed Nomini Tuo Da Gloriam!

#515 fantucho_

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 474 posts

Posted 04 ноември 2008 - 18:34

Pi (1998)

Posted Image

Уникална психария! :worship:
Но май ще трябва да го изгледам още веднъж...

#516 Pinky

a pig

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 365 posts

Posted 04 ноември 2008 - 19:48

View Postfantucho_, on Nov 4 2008, 18:34, said:

Pi (1998)

Така си е ... Преди година и нещо се бях наярила да го гледам, но стигнах едва до средата. Реших да не прибързвам със заключенията, и без това не ми беше момент тогава. Иначе все още не съм го пробвала пак, но има време :worship:

По темата:

Преди една седмица някъде, го изтеглих и го гледах. Интересното беше (и все още е), че покрай една песен на Unkle (Eye For An Eye) и една на Explosions In The Sky (Have You Passed Through This Night), и в двете от които има част от един и същи монолог, брутален, истински, в крайна сметка ме доведе до откритието, че този същия монолог е от The Thin Red Line. Това ми беше повече от достатъчен повод да гледам въпросната лента. И я гледах. Не мога, не искам и няма да коментирам. Това просто трябва да се гледа .... Късмет.

Posted Image

What are you to me?
walk into the jaws of hell.

#517 rodd1ck

архиепископ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 501 posts

Posted 04 ноември 2008 - 23:27

Пи е най-доброто на Аранофски. :worship:

А и освен че е тотъл майндфак си е и доволно философски.

#518 rodd1ck

архиепископ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 501 posts

Posted 05 ноември 2008 - 22:29

Suspiria.

Скоро няма да си пусна нищо на Ардженто, даже въобще ще избягвам италианските трилър/хорър филми. :wacko:

#519 fantucho_

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 474 posts

Posted 09 ноември 2008 - 11:10

Forrest Gump (1994)

Posted Image

...за пореден път. Много любим филм.

#520 violator

Malloy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 2234 posts

Posted 09 ноември 2008 - 13:39

"Oldboy"

Posted Image

Един от най-ценните продукти на азиатската фабрика за кино чудеса, който ми е попадал.

От години не ми се беше случвало да изгледам един филм два пъти поред. Странно чувство е това - нямаш сили и желание да пуснеш илюзията на свобода.

Този корейски шедьовър е като минно поле. На всяка крачка дебнат клопки, в които няма как да не попаднеш. Защото филмът е кръвожаден и основното му послание се изразява именно в това, че всички сме жертви на собствените си демони. И познанството с тях е тънката психологическа граница, която отличава ловеца от плячката му.
-----------------------------------------
Слушай силно!

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users