Jump to content

Последният филм който гледах беше...

• This topic is locked This topic is locked
681 replies to this topic

#481 hendy

manowarrior

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 530 posts

Posted 05 октомври 2008 - 19:42

View PostSvil, on Oct 2 2008, 07:32, said:

Значи не е за пореден път. Филма е римейк на филм от 71-ва. Така, че не следва шаблона, а по-скоро го е наложил.
А книгата по-която е правен е издадена 1969 година.

а филмът има ли нещо общо с книгата, освен името?

както и да е, аз снощи най-сетне успях да отида да гледам Mamma mia!
страхотен филм, повтарям, страхотен филм!
песните на ABBA всички ги знаем, но начинът по който са предадени, изключителната Мерил Стрийп и въобще целият този магически остров ме оставиха без дъх... :yes: :huh:
Предполагам, че този филм ще се хареса повече от момичетата, но при все това го препоръчвам на всички :wub:

#482 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7533 posts

Posted 06 октомври 2008 - 09:49

"Дзифт".
Сравнително ми хареса. Сравнително - като за български филм. Беше на малко по-високо ниво от типичните изкуствени диалози, които гледам че и друг споменават по-горе.
Имаше добри режисьорски и операторски попадения, естествено - нищо невиждано. Черно-белият образ, според мен, също вдига малко качеството на лентата, защото така някои недостатъци не се забелязват.
WeRock.bg - сайт за Праведна музика

#483 Emperor

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 398 posts

Posted 06 октомври 2008 - 19:13

Тия дни гледах Rigteous Kill с Пачино и Де Ниро. Очаквах това да е филма на годината с тия двамцата в главните роли обаче видяното претендира за разочарование на годината.
Nothing to prove
Just a hellish rock n' roll freak
You call your metal black?
Its just plastic lame and weak
We're too old too cold
Too old and too cold

#484 rodd1ck

архиепископ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 501 posts

Posted 06 октомври 2008 - 21:01

И как може да се очаква това да е филм на годината?
Дори и един филм да е силен, защото е актьорски, това не значи, че само актьорите са го направили силен.

А и те последно време не се снимат в нищо качествено, а най-слабото място на Де Ниро е сигурно Hide and Seek. :)

#485 Pinky

a pig

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 365 posts

Posted 08 октомври 2008 - 12:43

Finding Neverland

Posted Image

Формално: един филм, вдъхновен от истински събития - Дж. М. Бари и написването на легендарния Питър Пан.
Още по-формално: един филм за човека.

J.M. BARRIE
Now...
I want you to pay particular attention
to the teeth.
Some unscrupulous trainers will show you
a bear whose teeth have all been pulled,
while other cowards
will force the brute into a muzzle.
Only the true master would attempt these
tricks without either measure of safety.

PETER
What did you bring me over here for?
This is absurd. It's just a dog.

SYLVIA
Come on, darling.

J.M. BARRIE
"Just a dog"? "Just"?
Porthos, don't listen to him.
Porthos dreams of being a bear
and you want to dash those dreams
by saying he's "just a dog"?
What a horrible, candle-snuffing word.
That's like saying, "He can't climb
that mountain, he's just a man."
Or, "That's not a diamond, it's just a rock."
"Just."

PETER
Fine then. Turn him into a bear. If you can.

SYLVIA
Peter, where are your manners?

J.M. BARRIE
With those eyes, my bonny lad,
I'm afraid you'd never see it.
However, with just a wee bit of imagination,
I can turn around right now and see...
the great bear, Porthos.

walk into the jaws of hell.

#486 Digger

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 430 posts

Posted 11 октомври 2008 - 08:15

Гледах няколко неща - на пресекулки, като се има предвид промененото ми семейно положение - да уточня, не съм се женил :worship:

та по въпроса - Тропическа буря - не знам за каква комедия става въпрос, но това тук може да те разплаче с тъпотата си. И Щамът Андромеда - явно трябваше да го гледам при други условия...

Сега съм подхванал отново първия сезон на Господарите на ужаса - за припомняне само, и съм заредил и втория :worship:

Edited by Digger, 11 октомври 2008 - 08:16 .

#487 Димо

The Green Reaper

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 248 posts

Posted 15 октомври 2008 - 10:53

Наскоро в родната Стара Загора имаше дни на руската култура или нещо такова. Цяла седмица прожектираха в местното кино руски филми безплатно. Сред лентите имаше и такива на другаря Михалков :harhar:

Таа, реших да задълбая в руското кино и случайно попаднах на неизвестния до тогава за мен Андрей Тарковски. Гледах Сталкер и Соларис.

Сталкер е страхотен филм. Като фен на Стругатски и "Пикник край пътя" бях леко предубеден относно качеството на филма, но работата на Тарковски ме очарова. Един много различен поглед върху романа. :metal:

За Соларис - нямам думи :harhar:

#488 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts
  • Interests:Progressive Rock

Posted 15 октомври 2008 - 11:39

View PostДимо, on Oct 15 2008, 11:53, said:

Таа, реших да задълбая в руското кино и случайно попаднах на неизвестния до тогава за мен Андрей Тарковски. Гледах Сталкер и Соларис.

Освен тях, задължителни филми на Андрей Тарковски са:

- Жертвоприношение
- Андрей Рубльов
- Иваново детство

След като ги изгледаш всичките, дълго време няма да спреш да викаш СЛЕЙЪЪЪЪЪР!!!! :harhar:
18.06.2017 - Phil Collins
19.06.2017 - Phil Collins
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#489 Jimmy Pop

пишман-естет

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1122 posts

Posted 15 октомври 2008 - 11:57

View PostДимо, on Oct 15 2008, 11:53, said:

Сталкер е страхотен филм. Като фен на Стругатски и "Пикник край пътя" бях леко предубеден относно качеството на филма, но работата на Тарковски ме очарова. Един много различен поглед върху романа. :metal:

Завиждам ти, че си го харесал. :harhar: И аз като човек, който много хареса романа, възлагах надежди на филма, но едва не заспах от скука. :harhar: "Различен поглед върху романа" според мен е твърде силно определение, след като само няколко термина и наименования си съвпадат с книгата. Може би просто не разбирам от кино. :metal:

Тук преди време написах мнението си за филма, ако ти е интересно.

#490 Димо

The Green Reaper

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 248 posts

Posted 15 октомври 2008 - 16:31

View PostJimmy Pop, on Oct 15 2008, 12:57, said:

Едно нещо мога да кажа със сигурност – Сталкер е неподходящ за шредери. :harhar:

Да бавен и монотонен е. Минорен. Минималистичен. Мрачен. Действието отстъпва на картинността. Този филм не е просто да седнеш и да го гледаш, а да общуваш с него. Аз го гледах в малките часове на денонощието и не само не ме приспа, ами часове след това се въртях в леглото и не можех да заспя. Може и да съм прекалил с кафето, знам ли. :metal:

Както и да е. На мен ми хареса, на теб – не. Въпрос на вкус. :harhar:

#491 rodd1ck

архиепископ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 501 posts

Posted 15 октомври 2008 - 21:49

Сталкер е голяма работа!

#492 Jimmy Pop

пишман-естет

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1122 posts

Posted 15 октомври 2008 - 22:55

View PostДимо, on Oct 15 2008, 17:31, said:

Едно нещо мога да кажа със сигурност – Сталкер е неподходящ за шредери. :D

Да бавен и монотонен е. Минорен. Минималистичен. Мрачен. Действието отстъпва на картинността. Този филм не е просто да седнеш и да го гледаш, а да общуваш с него. Аз го гледах в малките часове на денонощието и не само не ме приспа, ами часове след това се въртях в леглото и не можех да заспя. Може и да съм прекалил с кафето, знам ли. :D

Както и да е. На мен ми хареса, на теб – не. Въпрос на вкус. :)

Според мен има някои творби, които просто не са за екранизация. Ако предположим, че сценария на Сталкер се иаздаде като книга (понеже е ясно, че филмът няма много общо с "Пикник край пътя"), то смятам, че тази книга би ми била доста интересна, честно казано. Щеше много повече да ме замисли и да ми въздейства, но под формата на "движещи се картинки" (които твърде рядко се движеха) просто ми беше прекалено муден и трудносмилаем, а наистниа има интересни послания. Но за мен поне киното не е правилната медия за тяхното пълноценно предаване.

И разбира се, на първо място - въпрос на вкус. :yes:

#493 Svil

кардинал

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 3368 posts

Posted 16 октомври 2008 - 21:49

View PostJimmy Pop, on Oct 15 2008, 12:57, said:

Завиждам ти, че си го харесал. :yes: И аз като човек, който много хареса романа, възлагах надежди на филма, но едва не заспах от скука. :) "Различен поглед върху романа" според мен е твърде силно определение, след като само няколко термина и наименования си съвпадат с книгата. Може би просто не разбирам от кино. :D

Тук преди време написах мнението си за филма, ако ти е интересно.
И аз тъй мисля, филма е разочароващ, за разлика от книгата.

#494 rodd1ck

архиепископ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 501 posts

Posted 17 октомври 2008 - 01:25

Е па то на Сталкера е далеч по-интригуващо да попиваш всеки отделен кадър и момент, отколкото да следиш общата история. А като се има предвид как мудно се движи, но пък заразяващо. Тоя филм поне за мен е нещо като олицетворение на киното като изкуство.

#495 Pinky

a pig

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 365 posts

Posted 18 октомври 2008 - 00:27

Така... По принцип не гледам филми, правени по книги, преди да прочета самата книга. Сега така се случи май ;)

Posted Image

Ще ми трябва повторно гледане. Впечатли ме без съмнение. А книгата ще подхвана в скоро време :wub:
walk into the jaws of hell.

#496 man on a mission

Sixx

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 963 posts

Posted 21 октомври 2008 - 16:03

City Of God(2002) - Покъртителен филм по истински случай
What we need right now, is a miracle on earth
Let out hearts cry out, so our voices can be heard
Let us walk away together
From the never ending rain,
'Til the sun will shine for all of us again

#497 Тигър

кардинал

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 1998 posts

Posted 22 октомври 2008 - 12:40

"Фантомът от операта". Новият, с Джерард Бътлър. Страхотен филм. Може би единственият на Джоуел Шумахер, който ми е харесал. Великолепна визия, чудесни актьори и, естествено, МУЗИКАТА. Страхотна, ако и някои от изпълненията да са леко слаби. Но въпреки че Бътлър не е най-добрият певец на света, се справя задоволително, а и дава едно просто страхотно актьорско изпълнение. Другите актьори също радват, като се изключи онзи в ролята на Раул - много е лигав, не за друго. Гледайте.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

#498 Hard rock fan

Self Portrait

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1036 posts

Posted 23 октомври 2008 - 22:41

Posted Image

Когато тези двамцата са в екип :P , просто нема лабаво :P
За него необходимото и достатъчно доказателство за съществуването на Бог беше музиката.

#499 wolfy

кардинал

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1086 posts
  • Interests:Mother Nature

Posted 24 октомври 2008 - 00:31

Posted Image

Голям фен съм на хорърите, ама този беше един от най-тъпите. Вини Джоунс добре се е наместил в ролята на убиеца, но какво от това?
Нищо не може да спаси тази тъпня, пълна загуба на време.
Non Nobis Domine, Non Nobis... Sed Nomini Tuo Da Gloriam!

#500 whiplash159

The Grim Squeaker

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 2593 posts

Posted 24 октомври 2008 - 09:43

Воден от фенството си към компютърният първообраз и от готиният трейлър отидох на кино за да гледам:

Max Payne
Posted Image
Е, не е на Уве Бол (което по подразбиране означава тъп, клиширан, бозав и т.н.), но все пак е слабичък. Всъщност лентата представлява колаж от сцени изрязани от играта като смисловата връзка на места се губи много сериозно. Ако си фен на компютърния "Max Payne" и си играл играта наскоро, най-вероятно ще можеш да се ориентираш, но при мен спомените бяха доста смътни и филмът ми се видя хаотичен. Освен това не мисля, че Марк Уолбърг е най-подходящия избор за главната роля.
Все пак продукцията успя да спечели малко точки по личната ми система заради три основни момента:
- атмосферата - прекрасно пресъздадената тягостност на играта и перманентния мрак
- кадрите с валкириите бяха стилни, а най-стилният такъв го има и в трейлъра
- финалният момент със слънцето пробиващо облаците. Това го нямаше в играта, но метафоричността ми допадна

Лична оценка: 5 / 10
ПИСУК!

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users