Последният филм който гледах беше...
Started by insider, окт 07 2007 09:00
681 replies to this topic
Posted 29 септември 2008 - 19:23
беше "Дзифт".
онзи, чернобелият филм на Явор Гърдев.
бездарна рецитация на актьорите за пореден път в новото българско кино.
прекопиран на много места също толкова неидейно, Куентин Тарантино.
но най-вече - никой в истинския живот не разговаря така, както героите на този филм.
никак не им повярвах...
но най-вече - никой в истинския живот не разговаря така, както героите на този филм.
никак не им повярвах...
...и покапаха жълти капки...
Posted 29 септември 2008 - 20:07
Ясмина, on Sep 29 2008, 20:23, said:
Това именно е най-големия порок на съвременното българско кино - слаба драматургия и неумела игра на актьорите, особено що се отнася до диалога...

никак не им повярвах...
И аз като теб, колкото пъти ми се случи да гледам нов български филм, толкова пъти изпадам в потрес от наивитета на репликите, които звучат като издекламирани от дебютна репетиция на местния кръжок по актьорско майсторство... Много жалко...

18.06.2017 - Phil Collins
19.06.2017 - Phil Collins
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion
19.06.2017 - Phil Collins
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion
Posted 29 септември 2008 - 21:32
marillion, on Sep 29 2008, 21:07, said:
Това именно е най-големия порок на съвременното българско кино - слаба драматургия и неумела игра на актьорите, особено що се отнася до диалога...

Edited by foreigner, 29 септември 2008 - 21:32 .
А това неодобрение стана направо демонстративно, когато кепето започна да говори злорадо за рязане на глави и стъпкването им в калта, нищо че - или по-скоро, още повече поради факта, че са се накичили със сиви цилиндери. Това, доколкото лорд Ходсдън можеше да проследи мисълта му, беше начинът, по който би действал Сталинг в Москва, а което е добро за Сталинг, признаваше си открито кепето, бе добро и за него.
Posted 29 септември 2008 - 22:22
беше "Дзифт".
никак не им повярвах...
никак не им повярвах...
От трейлъра му ме нанпъплиха подобни съмнения, явно са се оказали верни. Мислех да го гледам скоро, доста се шумя около него, но след въпросния трейлър и още повече след това описание, в най-добрия случай ще остане на много заден план. Изприщтвам се от перфектен литературен български език в диалог на улицата между утрепки (образно казано).

От съвременното българско кино еталон, особено за диалог, ми е и (за съжаление, дано да греша) вероятно за дълго ще си остане "Хълмът на боровинките".
А, да си попитам, в този ред на мисли, понеже не помня дали съм срещал назад в темата, някой гледал ли е "Шивачки", защото и за него хубави неща чувам от медиите, а още не се престрашавам да го гледам.

Posted 30 септември 2008 - 08:20
Jimmy Pop, on Sep 29 2008, 23:22, said:
Изприщтвам се от перфектен литературен български език в диалог на улицата между утрепки (образно казано). 

тук позна от първия път. с малка разлика - най-натруфените диалози бяха в затвора, а не на улицата

а всъщност, това е само моето мнение за филма. немога да кажа, че всичко в него беше зле, имаше и хубави попадения.... но като цяло такова - неудовлетворено и доста разочаровано - ми остана впечатлението накрая. обаче пък може на някой друг да му хареса, знам ли...
...и покапаха жълти капки...
Posted 30 септември 2008 - 14:29
Jimmy Pop, on Sep 29 2008, 23:22, said:
А, да си попитам, в този ред на мисли, понеже не помня дали съм срещал назад в темата, някой гледал ли е "Шивачки", защото и за него хубави неща чувам от медиите, а още не се престрашавам да го гледам. 

Аз го гледах, но го броя загубено време.

За него необходимото и достатъчно доказателство за съществуването на Бог беше музиката.
Posted 30 септември 2008 - 15:08
Шивачки беше помия, почти пълна, но това не е баш.
Гледах го още в петък, щото трейлърът ме беше надъхал. И като цяло си е спорна лента. Чудя дали да му се радвам, че се опитва да прилича на по-големите си братя или да се дразня, че само се опитва и се препъва на места. Аз лично и Содърбърг влияния забелязвам.
Отидох да го гледам с нагласата не за български филм, а за чакан от мен филм и малко му остана да ме спечели. Личи си, че е правен с вдигнат кино поглед. Някои сцени ми харесаха много, с желание за лирика, на места беше наистина забавен, но на места жалко комичен. Липсва му еднородността на майсторите, към които гледа. Неуспешен опит за втъкана дебилност. Някои епизоди приличаха на почивка за виц и се чудех на моменти за какво е всичко това.
Друг плюс е музиката, която даже се опитва да допълва случващото се и понякога правилно да взима водеща роля.
Споменатият секс е наистина вече секс, а не изнасилване.
Войсоувърът на главния герой прави впечатление, но в желанието си да контрастира на диалога във филма, го прави грозно и диалогът си е типично по български кух.
Соцреалността за жалост ни я набиват в лицето вместо да си стои спокойно като фон.
А и нали е дебют все пак. Като се има предвид успехът на филма ще се очакват и други заглавия от режисьора, може би по-сполучливи.
Гледах го още в петък, щото трейлърът ме беше надъхал. И като цяло си е спорна лента. Чудя дали да му се радвам, че се опитва да прилича на по-големите си братя или да се дразня, че само се опитва и се препъва на места. Аз лично и Содърбърг влияния забелязвам.
Отидох да го гледам с нагласата не за български филм, а за чакан от мен филм и малко му остана да ме спечели. Личи си, че е правен с вдигнат кино поглед. Някои сцени ми харесаха много, с желание за лирика, на места беше наистина забавен, но на места жалко комичен. Липсва му еднородността на майсторите, към които гледа. Неуспешен опит за втъкана дебилност. Някои епизоди приличаха на почивка за виц и се чудех на моменти за какво е всичко това.
Друг плюс е музиката, която даже се опитва да допълва случващото се и понякога правилно да взима водеща роля.
Споменатият секс е наистина вече секс, а не изнасилване.
Войсоувърът на главния герой прави впечатление, но в желанието си да контрастира на диалога във филма, го прави грозно и диалогът си е типично по български кух.
Соцреалността за жалост ни я набиват в лицето вместо да си стои спокойно като фон.
А и нали е дебют все пак. Като се има предвид успехът на филма ще се очакват и други заглавия от режисьора, може би по-сполучливи.
Posted 30 септември 2008 - 19:02
Монгол
Ееех, това руско кино...........
Ееех, това руско кино...........
Posted 30 септември 2008 - 20:51
The Andromeda Strain

най-накрая свестен филм, който да ми е интересен от начало до самия край

Кироо, бегай оттука, оти че те изпапурчим с копачо!
Posted 01 октомври 2008 - 19:17
Джуджето_GIMLY, on Sep 30 2008, 21:51, said:
The Andromeda Strain

walk into the jaws of hell.
Posted 01 октомври 2008 - 20:03
Е може да си попаднала на някоя версия само с първия епизод

Кироо, бегай оттука, оти че те изпапурчим с копачо!
Posted 01 октомври 2008 - 20:54
Не е изключено бътъвъ
Не може да свършва така ... Ума ми не го побира. Трябва да дръпна от друго място и да сравня, но ако резултата е един и същ ....

Posted 01 октомври 2008 - 21:01
За да избегнете такива "недоразумения", ходете на кино

Posted 01 октомври 2008 - 21:05
Е, екстри ся ... Пък и от половин година насам в Плевен няма кино
Щяло да има някакво в един от немалкото строящи се молове X_x мразя молове ...

Posted 01 октомври 2008 - 21:09
Svil, on Oct 1 2008, 22:01, said:
За да избегнете такива "недоразумения", ходете на кино 

Към @Pinky: просто виж продължителността на филма в IMDB и го сравни с продължителността на това, което имаш. Тогава истината ще лъсне като част от главата на пънкар

ПИСУК!
Posted 01 октомври 2008 - 21:23
Добре де, my bad...
Така е то кат се тегли от долнопробни локални торенти.
Понякога е много забавно да си шматка...

Posted 01 октомври 2008 - 22:33
Дядо Прас
ами...не ме хвана
То пък и кога ли Тери Пратчет се е поддавал на филмиране...
ами...не ме хвана
То пък и кога ли Тери Пратчет се е поддавал на филмиране...
Posted 02 октомври 2008 - 06:26
whiplash159, on Oct 1 2008, 22:09, said:
Да, в общия случай си прав ама не и в конкретния. Защото "Щамът Андромеда" е телевизионен филм и това се вижда и от плаката където пише "Two-night television event". Аз все още не съм го гледал та не мога да кажа как свършва, но скоро ще го видя защото отзивите в по-голямата си част бяха положителни.
Posted 02 октомври 2008 - 06:32
Pinky, on Oct 1 2008, 20:17, said:

Значи не е за пореден път. Филма е римейк на филм от 71-ва. Така, че не следва шаблона, а по-скоро го е наложил.
А книгата по-която е правен е издадена 1969 година.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users