Като видях хвалебствените коментари за Wanted реших да внеса и мойто мнение за баланс малко.
Гледам всякакви филми от 20 години, а в последните няколко и професионално съм ангажиран в тази сфера, та гледам повечето филми на голям екран, както си е редно.
Смея да кажа, че в последните 10 години качеството на филмите върви все надолу с някакви откъслечни проблясъци, но този Wanted лично за мене вече е връхта на тъпотията, пък като прочетох, че и втора серия ще правят съвсем се отчаях.
Лошото в цялата хамериканска машина за кино е, че прилъгва творци като Бекмамбетов, отказва да финансира следващите серии на Стражата и ги прави поредният поръчков режисьор.
Тъжно наистина, но такава е реалността в днешно време.
Днес видях, че Арнолд Шварценегер има рожден и пак си припомних с умиление времето когато екшъните наистина бяха стойностно забавление, сега просто такива филми не се правят, а и явно няма пазар за тях.
Показателно е даже, че дори от икона като образа на елегантният шпионин Бонд направиха някакъв рус бияч, на който всички се радват, че бил първият истински Бонд и т.н. Е те тогава аз да попитам предишните 40 години и 20 серии какво бяха
До голяма степен съм склонен да споделя повечето от казаните неща. В миналото има доста примери за негативното влияние на Hollywood над определени хора в сферата на киното, но в случая не говорим за това, а за Wanted.
Разбира се, очаквах и такива мнения като твоето и наистина ги възприемам като балансиращи. Осъзнавам, че във филма има слаби места (ако искаш веднага ще ти посоча няколко), но както съм споменал по-горе сред всичките уникално заснети сцени спираш да мислиш кое не е в ред и просто се забавляваш. В Wanted намерих нещо, което от доста време не бях откривал в екшън филм - онази емоция, която те кара да скочиш на крака и да викаш за добрите. Ей така - по детински. Това ми донесе Бакмембетов с тази лента. Не мога да очаквам всички да са се почувствали по същия начин, но точно това усещане в комбинация с прекрасната техническа реализация е причина за високата ми оценка. Радвам се, че още се намират режисьори, които да правят такива филми.
А как ще се отрази Hollywood на Бакмембетов...? Ще поживеем и ще видим
Малко ми липсваше предистория за някои неща (малко повече за тъкаческия клан и мистериозния стан на съдбата, от къде на къде аджеба... ) и някакви наченки поне на обяснение на чалъма с извиването на куршума
съветвам те да прочетеш комикса :> малко е...циничен (точната дума) и има известни разлики с филма, но има разясняване за много неща. Освен това Wanted ще бъде трилогия. Така че има какво да се разяснява още за стана и тн.
Филма наистина се справя прекрасно с основната си цел - да забавлява. Отдавна не бях гледал такъв екшън. Съгласен съм със всяка дума от постовете на whiplash159 относно Wanted.
"Ханкок". Определено си струва. Идеята е готина, изпълнението - също. Уил Смит наистина е добър актьор. Чак да не повярваш... Видяхме таланта му в "Аз съм легенда", а тук е дори по-добър. Наред с прекрасната комедийна роля виждаме и една доста драматична нишка. И не, драматизмът не стои като изваден от друг филм. През целия филм се виждаше възможността за нещо такова. И то дойде на място. Готино.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.
"Ханкок". Определено си струва. Идеята е готина, изпълнението - също. Уил Смит наистина е добър актьор. Чак да не повярваш... Видяхме таланта му в "Аз съм легенда", а тук е дори по-добър. Наред с прекрасната комедийна роля виждаме и една доста драматична нишка. И не, драматизмът не стои като изваден от друг филм. През целия филм се виждаше възможността за нещо такова. И то дойде на място. Готино.
само края ми беше малко тъп, иначе беше екстра, а Чарлийз Терон направи страхотна роля също :>
Тоя Wanted беше ебати чикията, даже на кино го гледах. Най-голямата му слабост е гнидата Макавой, който е супер безличен през цялото време. На руснаците нещо не им се отдава да правят екшъни. Ще взема да си припомня Shoot 'Em Up, за да си оставя в съзнанието по-приятни впечатления от дебилните екшъни.
Филм за личността и търсенето на онова нещо "себе си", за персоната, метафора за двойнствеността в човешката природа, за смесването на фалш и истина, за самозаблудата и маските, които си слагаме и за пагубните последствия и понякога за размиването и загубването на онова нещо "себе си".
Странно и различно кино и при това става дума за средата на 60-те. Едновременно чисто и красиво като кинематографията си, завоалирано и мистериозно, но и прямо и дръзко, дело на голям артист.
Малко тъпичко ми дойде. Леко наивна антиутопия и плосък сюжет, въпреки че филмът не се съсредоточава тук толкова много. Превърнал се е в осемдесетарски b-movie култ, не че виждам особено силни причини за това. Гледам е, музиката бива, има някаква атмосфера, но то и няма как след толкова напън.
Все пак не разбирам защо продължението е оплювано, доколкото си спомням имам по-приятни впечатления от него, но не съм чак толкова сигурен дали искам да си припомням.
Винаги подхождам любопитно към произведение на изкуството предизвикало полемика. Такъв съм си, в полемики и спорове преминава живота ми. Някои хора свикват с тази ми особеност, други просто олекват и рано или късно се зарейват в далечината понесени на поредната отломка след крушението...
Но, да се върнем към изкуството и по-точно към призвания да придобие култов статус филм Wanted.
Не знам щях ли да му обърна внимание, ако не бях прочел някои възторжени слова написани от уважавани от мен хора в този форум. Тази вечер го гледах и мисля, че знам отговорът на въпроса: Ще се превърне ли Wanted в следващото култово произведение на съвременното кино?
Ами, според мен за жалост няма да се превърне... Нещо повече, имам неприятното усещане, че току що гледах филм за който няма да си спомням след по-малко от една година. И защо така бе джанъм, ще попита приятеля whiplash159, а аз ще му отговоря така:
- Преди няколко години братя Уашовски извадиха един чук, размахаха го и разбиха ледената обвивка сковала традиционното кино в продължение на много години. После, за да е по-интересно за всички, братята решиха да пресъздадат въпросният кадър на забавен каданс и включиха забавен аудио-поток към картината. Тъй като и това не бе достатъчно, за да задоволи извратения глад за киноефекти у Уашовски, те приложиха кинотехника при заснемане на кадрите, която някога ще носи техните имена. Не, че беше кой знае колко оригинално, но хората в киносалоните онемяха, а тези в прайвът салоните на киностудиата в Холивуд извадиха големите бележници и старателно си записаха имената от кредит листа на всички онези знайни и незнайни герои участвали в създаването на първата Матрица, онази която нали вече казах разби леда около...
Много режисьори решиха да се пробват в ледоразбиваческата мисия на Уашовски, но както навремето ни учеха нас по-старото поколение люде, най-големия атомен ледоразбивач в света е "Ленин" и няма изгледи някой някога да построи негов аналог...
Та мисълта ми е, че ако сега се върнем към Wanted ще добавя и някои негативни нишки в сценария - прекалено предвидима фабула, неизбежната невъзможна любов между Нео и Трин /опа, тука май обърках филмите /, както и дуелът син срещу баща и добро срещу лошо, изкопиран твърде нескопосано от култовия Star Wars...
Разочарован ли съм от този филм?
Не. Не мисля. По-скоро леко отегчен...
Съжалявам за което...
18.06.2017 - Phil Collins 19.06.2017 - Phil Collins 15.07.2017 - U2 13.10.2017 - marillion
Journey to the centre of the Earth- с Брендън Фрейзър. Не че е нещо невиждано и нечувано като сюжет, но по други причини искам да обърна внимание на това заглавие, които предполагам ще накарат хората да отидат до киносалона, а не да си го източат от нета.
Това ще първият пълнометражен игрален филм, който ще може да се гледа в България на дигитално
3-D. Тук искам да подчертая, че това 3-D не е като това в М-тел Аймакс салона. Там филмите са на 70мм кинолента, докато тук филмът се излъчва от дигитален носител.
Аз лично гледах филма на 35мм стандартна кинолента и дори така филмът подсказва колко впечатляващ ще е в 3Д, особено един момент с влакче като в увеселителен парк (който е бил в Дисниленд ще се почувства все едно пак е там на влакчето )
Аз лично с нетърпение чакам момента, в който ще мога да го изгледам на 3Д, но отсега горещо го препоръчвам, тъй като ще предложи определено нов вид забавление за нашата страна, а от догодина все повече филми ще излизат в този формат.
Дзифт- на Явор Гърдев с Захари Бахаров. Предполагам много хора вече са слушали за нашумелият и награждаван кинодебют на Явор Гърдев, така че няколко думи и за него в случай, че има хора, който го очакват.
Доколкото си спомням не съм гледал нито една постановка на Гърдев, докато с Бахаров съм гледал няколко.
В комбинация двамата постигат нещо рядко по наште земи - наистина добър български филм. Решен в черно-бяло и изпълнен до краен предел с житейска философия филмът не страда и от липса на достатъчно действие, което да придвижва историята към неизбежният край.
По принцип не гледам български филми, но Дзифт и Светът е голям и спасение дебне отвсякъде(в пъти по добър от Дзифт) горещо ги препоръчвам на всички, които като мен са били песимисти за качеството на родното кино, както и на всички други разбира се.
Тези две заглавия определено доказват, че и тук можело да се правят стойностни филми, а не само да се реве, че държавата и Бог знае още кой не дават пари за киното.
Archie:If a slap don't work, you cut 'em or you pay 'em, but you keep your receipts, cos this ain't the Mafia.
Johnny Quid:Don't worry. He can't defend himself - he's got no head.
"Неуловим". За втори път. Доста по-зле е от първия. Екшънът радва, но вече не предизвиква "уау"-ефект, а друго на практика няма. Има нещо подобно на послание, обаче то, ще ме извиняват всички, които са го харесали, е пълен боклук. "Утрепах всички, които ме дразнеха, и сега съм Готин Пич. А вие, лузъри, какво направихте с живота си?" Ужас просто, дестилирана простотия. Доре, че екшънът все още радва окото, та мога да дам на филма 5/10 - четири за каскадите, 0.6 за Макавой и останалото за Фрийман.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.
Екранизация на действителната история на убийците Карла Хомолка и Пол Бернардо, наричани "Барби и Кен на серийните убийци". За съжаление, филмът е правен в Холивуд, а не в родината на двамата Канада, което тотално е осрало хипер благодатния за развихряне на идеи "сюжет". Карла Хомолка е представена като едва ли не трагическа героиня и невинна жертва, половината факти са замазани, а част от тях-направо изпуснати, докато всичко друго е поставено в типичното холивудско клише. Ако някой иска да се запознае с историята на двамата, препоръчвам Crime Lybrary.
А това неодобрение стана направо демонстративно, когато кепето започна да говори злорадо за рязане на глави и стъпкването им в калта, нищо че - или по-скоро, още повече поради факта, че са се накичили със сиви цилиндери. Това, доколкото лорд Ходсдън можеше да проследи мисълта му, беше начинът, по който би действал Сталинг в Москва, а което е добро за Сталинг, признаваше си открито кепето, бе добро и за него.
последно по ред на номерата: Made Of Honour
Убийствено тъп, клиширан, романтичен, не до там комедиен филм.
Главния герой дразни, не знам защо са си помислили, че точно тоя мухъл ще владее пичките из цел Ню Йорк, ама изглежда доста жалко като хрумване най-малкото. Главната героиния е тъпа крава.
давам му 1/10, а щях да му дам 0,5/10 примерно. + на филма е онзи кретен в баскетболната зала, който все искаше да се присъедини към компанията докато играят баскет или си плямпат глупости в съблекалните. Голям идиот, единственото нещо на което се посмях лекинко хгахаха. Иначе историята е такава, че не е нужно никой да гледа филма. Всеки знае какво става. Гледайте само трейлъро и не се занимавайте.
1/10
What Happens In Vegas
Още един уж доста клиширан филм романтична комедия. (т.е всеки знае какво ще стане накрая най-малкото) Работата е, че за разлика от предишния комедийните моменти са доста и на места съм се хилил като идиот Супер свеж и забавен, до толкова, че тая разчекната жаба Камерън Диаз и онзи недорасъл олигофрен с кретенско име Аштън Кътчър взеха да ми стават по-симпатични За жалост или не, в тези филми хепи-енда си е част от сделката, неизбежен. Не че кой знае колко роптая, но все пак до към края на филма доста се забавлявах.
препоръчвам с две ръце, ако на някой му се гледа нещо разтоварващо.
7/10
Chronicles Of Riddic
Ридик ми стана любим герой. Това е страхотен фантастичен филм. Гледал съм го доста пъти вече и все повече ме кефи. Pitch Black също беше страхотен. Много се надявам да направят още един поне, нов филм. А защо не и нова игра? :> И нова анимация? Dark Fury беше супер. Въобще където има Ридик е добро
9,2/10
Batman
Реших да си преговоря всички филми за прилепа. Че с изключение на предполседния другите не ги бях гледал от 10-тина години.
Хехе припомних си навремето с какви очи съм се пулил на такива филми. Сега 19 години след това, филма все още притежава същия невероятен чар присъщ за филм-приказка на Бъртън. Да, има много тъпотии от гледна точка, ако сравним филмите с най-новите и ги съотнесем с днешните реалии в киното. Доста недостатъци в бойнтие сцени, в някои ефекти, сцени и тн. И въпреки това филма притежава някакъв чар, който го прави мой любим сред подобните филми за комикси. Джак Никълсън е невероятен, не по-лош от Леджър за тази роля, но не и по-добър, просто различен. Ким Бейсинджър е яка, Кийтън е най-добрия Батман/Уейн за мен. Батмобила си е батмобил, а не някво футуристично БТР-че, което изглежда убер куул, ама за мен колата символ на Батман е онази от 89-та. Същото важи и за мрачния готически изглеждащ Готъм сравнен с мегаполиса, който прилича на Ню Йорк просто. С/д мен Батман не бива да бъде изваждан от тази концепция. батман си пасва с такъв тип град. Защото Батман би изглеждал абсурдно в реалността. Бъртън се е справил страхотно.
Оценка 9/10
Batman Returns
Същото важи и за втората лента на Бъртън по темата. Харесват ми и двата еднакво. Само дето Пфайфър е още по-яка мацка от Бейсинджър ДеВито се срапвя супер естествено Отново същите недостатъци, които за мен на фона на целия филм са супер несериозни за разискване. Виж за следващите два филма - тези на Шумахър - там си е съвсем друга работа...Но тях ще ги гледам утре сигурно. Добре, че дойде ерата на Нолън що се отнася за Батман филмите.
Оценка 9/10
няма такъв смях и култ на едно място
Оценка: ъ?
Мда, аз тази седмица гледах следните филмчета: Явлението - голям провал :/ А толкова очаквах от този филм и дори когато го плюеха хората аз гледах да не се хващам много, че да не ида да го гледам с "черните очила" ама и розовите да си бях сложил, пак същото. Как може Шаямалан винаги да има ебаси гениалните идеи и в 95% от случаите да ги осере в последствие. Тоя пич трябва да не бъде вече режисьор, а някъв продуцент там ли де да знам. Ама нещо не му се отдава. Филма наистина има супер силна идея, няколко много добри сцени, като когато хората започнаха да се самоубиват, беше култово да гледаш реакцията на онзи строителен работник, докато колегите му падат един по един от върха на строежа. Някак си започна супер силно, и докато се изнищи цялата мистерия филма започна да се точи с убийствено бавно темпо... да не говорим за идиотските моменти, като например цял филм пича с жена му и момиченцето се опитват да се спасяват, бягат от вятъра и тъкмо се забиха в онази къща (въпреки, че бяха разделени и комуникираха през тръбата) и изведнъж противно на всякаква логика вместо да изчакат да се размине тоя идиот
Spoiler
решава, че ако ще умира ще е с нея, не му пука и тн и излиза от там и застава на центъра на тъпото поле, където вееше тъпия вятър, носещ токсините от дърветата (култова концепция бтв, че природата решава да редуцира човешката популация по този начин) и онаа пача и тя излезе, като освен, че не и пукаше дали ще умре, стига да е с любимия, ама замъкна и малкото момиченце, на сигурна смърт (чрез шибано самобуийство ффс) и това просто не се връзва, ще ме извиняват. да не говорим, че явно се оказаха тримцата резистентни към тези токсини...? защо? намеква се, че любовта е по-силна и оцелява ли? Само дето трябваше да се разяснят по-хубаво нещата. Защо онзи пич накрая в Париж стоеше и гледаше как всички хора едновременно спряха , направиха две крачки назад, извадиха нещо и се самоубиха, и защо остава един, гледащ и невярващ на очите си? Него какво го спасява от вятъра... както и една от онези двете в Центръл Парк дето каза на другата до коя страница е стигнала, защо всички в целия парк се самоубиха,а нея не я хвана и стоеше и гледаше? Ако намекват онова за любовта, та само тя ли? А може и аз нещо да съм пропуснал, защото на моменти имах чувството, че съм позаспал ебаси.
Oценка: 6,5/10
Ланголиерите, гледах го едно време, сигурно още 95-та като излезе и помня, че като концепция доста ме впечатли,. то това е Стивън Кинг все пак. И помня, че беше един от що-годе "ставащите" филми по С.Кинг. Сега като го гледам ми се набиват на очите толкова много глупости (бтв, 3д изобразените ланголиери с графика като онази на Соларон от Капитан Пауър и Войниците на Бъдещето рулират обаче ), че го гледах 3 дни с паузи, че отгоре на всичко беше и 3 часа бе деба. хаха едва го изтърпях. Някъде имаше слухове за римейк и ако е истина, може да излезе нещо доста добро.
Оценка 5/10
и няколко от миналата седмица. Черния Рицар.
Много се хайпнах по този филм. Целия свят се хайпна ффс. "Батман това, батман онова" Както и очаквах, бях малко разочарован, този филм го гледах с известно закъснение. Май последен във форума кеке.
Не, естествено, че филма е много добър. Много МНОГО добър, но след всичкия шум около него вече имах чувствотот, че ме чака едва ли не един от най-добрите филми на всички времена, а той просто не е такъв. не и за мен, и то не защото е по комикс (въпреки, че в 21-ви век някво педалче с рогца и наметалце ми звучи адски инфантилно. сириъзли... :roll: За това и не обичам филми по комикси с "маскирани" полуидиоти дето спасяват света. Само дето тук май наистина на самия батман се набляга по-малко от колкото на другите елементи. Бтв, яко ме дразни как батман говори с онзи прегракнал, тежък глас, когато е с костюма, все едно за да не го разпознае някой по гласа, само дето той така говорише и пред неговите хора, Алфред, Луциус. Да не би да има няква хай-тек джаджа към костюма дето да му променя гласа, че не съм запознат много. ама беше на места много смешно.
другия минус беше оная пача Maggie Gyllenhaal която са избрали да играе Рейчъл. Кво беше това лелче бе да му еба мамата? Преди да гледам филма се чудих какво толкова я критикуват, ама и мен грам не ме накефи. баси.. поне гушна букета накрая кекек. Филма е доволно брутален. Не си спестяват нищо (не говоря в смисъл на "кървища", а по скоро като циничност, иначе кръвчица ако имаше малко повечко нямаше да е зле). Жалко, че Харви Дент пукна, аз мислих, че той ще е основния злодей за следващия филм, както беше и в преdи в Бъртънската серия. Както и да е.
Филма е адски добър наистина. Има няколко неща, които лично на мен не ми харесват обаче.
1. Тим Бъртън има по-добра идея за това как трябва да изглежда Готъм Сити. Старите части градът беше някак по-мрачен и изглеждаше обречено направо само заради едната визия деба.
2. Също и батмобила. Новия е много култов, но не е батмобил.
3. Кийтън е по-добър Уейн/Батман от Бейл, въпреки, че Бейл по принцип също ми е много любим.
4. Джак Никълсън... някак си от една страна е по-добър Джоукър от Леджър. Не знам защо, но някак си повече ми пасва. Може би щеше да е по-добре да бяха измислили друго име за героя на Леджър. Трудно ми е да обясня точно, и двамата са много култови.
Иначе Хийт Леджър прави най-добрата си роля. Ролята на краткия му живот, но такава, за каквато много актьори играли в стотици филми ще завиждат. Никога не съм го смятал за много добър актьор. Обаче тук направо :shock: няма кво да говорим. Аз до преди дни си мислих, че възхваляванията се дължат най-вече заради смъртта и целия хайп, който последва ранната му кончина. Уви, бъркал съм. Адски добре играе тук ффс. Точно за това ми е трудно да преценя кой Жокер ме кефи повече, Леджър е един твърде различен Джоукър от Никълсън.
Но за мен филма не трябва да седи на първо място в имдб, и все повече започвам да си мисля, че това е някаква форма на маркетинг. Може да е за темата за конспирациите, но никога не съм изключвал възможността, някой да е платил на някой друг за да може този филм да седи за определен период от време #1 в Топ 250. А че той няма да е дълго на 1-во място мисля, че е ясно на всички. Дори вече оценката пак му падна на 9,2 (а беше стигнала до 9,6 ако не се лъжа) и сега е на едно ниво с тази на "Изкуплението Шоушенк".
Мумията 3.
Ебаси/ не съм ходил с никакви очаквания за този филм, защото всъщност разбрах, че такъв въобще са снимали едва преди няколко дни, а вчера го гледах. Не бях гледал никакви трейлъри, нито знаех, че действието няма да се развива в Египет. Абе то идеята ок, само дето.. некво ейзън пиче вика някви йетита, некви дракони, некви китайски нео-нацисти, гадния брендън фрейзър и още по-гадния му тарзански глас и смях ми дойдоха в повече. първите две мумии не бяха кой знае какво, но ставаха като за леко приключенско филмче. Относително приятни. Този обаче е мегаужасен. Не може да мине Краля на Скорпионите, но е почти толкова ужасен
Оценка: 1/10
последно по ред на номерата:
Мда, аз тази седмица гледах следните филмчета: Явлението - голям провал :/ А толкова очаквах от този филм и дори когато го плюеха хората аз гледах да не се хващам много, че да не ида да го гледам с "черните очила" ама и розовите да си бях сложил, пак същото. Как може Шаямалан винаги да има ебаси гениалните идеи и в 95% от случаите да ги осере в последствие. Тоя пич трябва да не бъде вече режисьор, а някъв продуцент там ли де да знам. Ама нещо не му се отдава. Филма наистина има супер силна идея, няколко много добри сцени, като когато хората започнаха да се самоубиват, беше култово да гледаш реакцията на онзи строителен работник, докато колегите му падат един по един от върха на строежа. Някак си започна супер силно, и докато се изнищи цялата мистерия филма започна да се точи с убийствено бавно темпо... да не говорим за идиотските моменти, като например цял филм пича с жена му и момиченцето се опитват да се спасяват, бягат от вятъра и тъкмо се забиха в онази къща (въпреки, че бяха разделени и комуникираха през тръбата) и изведнъж противно на всякаква логика вместо да изчакат да се размине тоя идиот
Spoiler
решава, че ако ще умира ще е с нея, не му пука и тн и излиза от там и застава на центъра на тъпото поле, където вееше тъпия вятър, носещ токсините от дърветата (култова концепция бтв, че природата решава да редуцира човешката популация по този начин) и онаа пача и тя излезе, като освен, че не и пукаше дали ще умре, стига да е с любимия, ама замъкна и малкото момиченце, на сигурна смърт (чрез шибано самобуийство ффс) и това просто не се връзва, ще ме извиняват. да не говорим, че явно се оказаха тримцата резистентни към тези токсини...? защо? намеква се, че любовта е по-силна и оцелява ли? Само дето трябваше да се разяснят по-хубаво нещата. Защо онзи пич накрая в Париж стоеше и гледаше как всички хора едновременно спряха , направиха две крачки назад, извадиха нещо и се самоубиха, и защо остава един, гледащ и невярващ на очите си? Него какво го спасява от вятъра... както и една от онези двете в Центръл Парк дето каза на другата до коя страница е стигнала, защо всички в целия парк се самоубиха,а нея не я хвана и стоеше и гледаше? Ако намекват онова за любовта, та само тя ли? А може и аз нещо да съм пропуснал, защото на моменти имах чувството, че съм позаспал ебаси.
Oценка: 6,5/10
Не, не, не си заспал... Отвратителни несъответствия имаше, пръснати из целия филм, кайто и на мен развалиха кефа от хубавата идея.
П.С. Аз и друго не разбрах - (да, това е spoiler) защо изключването на инстинкта за самосъхранение неминуемо води до самоубийство??
Не знам каква е добрата идея на Дъ Хепънинг като той нарочно е направен такъв, леко тъповат b-movie, а актьорската игра определено с нарочност е толкова неадекватна. Но като цяло е станало голямо поомазване и филмът е като тъпия виц, който разказаха на едно място. Който е пропуснал нека гледа това - http://www.imdb.com/title/tt0780607/ , не че си приличат много, но все пак.
А и Хълк беше тъпичък, както и втория Хелбой. От тези летни "хитове" само Хенкок ми хареса, щото не се правеше на нещо повече, имаше си всичко за подобен род филми, а и предварително си бях оставил мозъка у нас.
Последно: Eden Log
Ебати якия филм Страхотен сай-фай с няква.. bioshock/system shock атмосфера, тотален мрак през цялото време, добри актьори (да, двамата, добре си изиграха ролите). Ултра некомерсиален, което донякъде може и да обясни обидно ниската оценка в имдб (4,8). Явно на разглезените американци не се е понравил много. Проблема е, че има доста неща, които не се разбират. Французите винаги могат да извадят някой качествен филм деба, браво, бозите им са по-рядко срещано явление. аз му давам 8/10
Spoilers Alert:
Примерно сега задавам същите въпроси, като някъф в имдб:
CAN ANYBODY EXPLAIN THE END?
Why he the woman left ?. Why he plug himself to the tree and what exactly that tree means ?