Jump to content

Последният филм който гледах беше...

• This topic is locked This topic is locked
681 replies to this topic

#361 Digger

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 430 posts

Posted 01 май 2008 - 23:44

Ще се лее кръв - кокото и да не харесвам подобни филми - сиреч Америка над всичко - те този заради онзи Даниел Дей Луис ми хареса.

#362 foreigner

cream puff

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1436 posts

Posted 03 май 2008 - 11:21

Ted Bundy, Psycho и Slap Shot

Оня ден изгледах първите два от изброените, нещо съм много кръвожадна тия дни, сигурно заради проблемите с доставчика на нет :o Първият става, вторият-много! Доста изкуствена ми се видя прословутата сцена под душа, но пък филмът е толкова грабващ, че се гледа на един дъх.
Slap shot е хокейна комедийка с нечовека Пол Нюман, добра е, а тримата братя през цялото време ми мязаха Ramones...

А да, и Пилето, което Фенката препоръча, много много добър! И как не, с режисьор като този...
А това неодобрение стана направо демонстративно, когато кепето започна да говори злорадо за рязане на глави и стъпкването им в калта, нищо че - или по-скоро, още повече поради факта, че са се накичили със сиви цилиндери. Това, доколкото лорд Ходсдън можеше да проследи мисълта му, беше начинът, по който би действал Сталинг в Москва, а което е добро за Сталинг, признаваше си открито кепето, бе добро и за него.

#363 Нещото което вие в нощта

Принц

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 689 posts

Posted 04 май 2008 - 20:00

Куче в чЕкмедже :o

Яката работа! Веселин Прахов кърти!

Posted Image
Ние ще влезем в забравата
с поредния номер и код.

#364 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts
  • Interests:Progressive Rock

Posted 04 май 2008 - 22:58

Имам двама любими писатели. За първия съм говорил и друг път във форума. Борис Виан е чудовище, което преди много години влезе с гръм и трясък в тинейджърското ми пипе и още с първото произведение което прочетох от него /"Сърца за изтръгване"/ се опита да материализира заглавието на книгата, служейки си с моя собствен сърдечен орган. За щастие, или за нещастие, не успя да го стори... Не, не съм сбъркал темата. :) Знам, че е за кино и аз за кино ще пиша... Вече твърде дълго очаквам екранизация по произведение на Виан, но това все не се случва за жалост. Явно кинаджиите не харесват Виан... :o

Вторият ми любим автор е Габриел Гарсия Маркес. Първата книга която прочетох от него си остана най-любимата ми и до днес. Сигурно защото годините бяха такива, а аз твърде малък за подобна проза. Е, за разлика от Виан, най-сетне дочаках екранизация по Маркес и то на моята най-любима негова творба:

Любов по време на холера

Posted Image

За филма няма да говоря защото няма да бъда обективен. Видях точно това което очаквах. Чух онази музика която очаквах. На финалните надписи се почувствах точно така както очаквах да се почувствам в началото...

Гледайте този филм, дори и да не сте чели произведението ще разберете защо. След края му прегърнете човека до себе си и го целунете. И прегръдката и целувката ще бъдат по-особени, обещавам ви. Повярвайте, казва го човек който от 1987 чака този филм... :metal:
18.06.2017 - Phil Collins
19.06.2017 - Phil Collins
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#365 Kristin

(баш) философ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 628 posts

Posted 04 май 2008 - 23:46

Министерство на страха... на някакъв си Ланг ( тъй де може и да е известен, ама аз не го знам)

Ами... :o
Aз конструирам всеобщото като избирам себе си!

#366 foreigner

cream puff

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1436 posts

Posted 05 май 2008 - 18:06

Вчера гледах някаква сълзлива романтична драмичка с Бон Джоуви, Упи Голдбърг и Катлийн Търнър. Филмът беше точно като зъздаден за Холмарк, нищо особено (почти). Нарича се "Moonlight and Valentinо" (1995).
НО! Какво ме накара да го изгледам, освен каста... Около петата минута главната героина влиза в една болница и там съвсем ясно по някакъв интерком се чуват думите "Dr. David, telephone please, Dr. David". Е, те са копи-пейстнати от началото на Eyes of a Stranger на Queensryche, с гласа на "сестрата", тона й, всичко. За всеки случай изтеглих филма от някаква търсачка и си пуснах и началото на парчето после, никаква разлика!!! Много ми стана особено, някаква си нищо и никаква драма на пръв поглед, а съдържа егати препратката! :metal: Може и да е незначително, но много се впечатлих. ;) И групата естествено не беше спомената в кредитите :D

Edited by foreigner, 05 май 2008 - 18:08 .

А това неодобрение стана направо демонстративно, когато кепето започна да говори злорадо за рязане на глави и стъпкването им в калта, нищо че - или по-скоро, още повече поради факта, че са се накичили със сиви цилиндери. Това, доколкото лорд Ходсдън можеше да проследи мисълта му, беше начинът, по който би действал Сталинг в Москва, а което е добро за Сталинг, признаваше си открито кепето, бе добро и за него.

#367 violator

Malloy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 2234 posts

Posted 05 май 2008 - 18:26

View Postforeigner, on May 5 2008, 19:06, said:

Хех, любопитно наблюдение! ;)

Напомни ми на култовия случай с музиката на Pink Floyd в "На всеки километър". :D
-----------------------------------------
Слушай силно!

#368 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts
  • Interests:Progressive Rock

Posted 05 май 2008 - 18:47

Да, благодарение на хора като Вайли и Форинърката понякога ми се струва, че не съм сам в лудостта си... :D
18.06.2017 - Phil Collins
19.06.2017 - Phil Collins
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#369 Geddy

Спасителя в RUSH-та

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1053 posts
  • Interests:Progressive Rock, Progressive Metal, Heavy Metal, Hard Rock, Jazz, Jazz-Rock, Prog-Folk, Folk-Rock...

Posted 05 май 2008 - 20:47

В момента му гледам премиерата по БНТ
"Военен кореспондент"
страшен е филма
По принцип е за Йордан Йовков но не е толкова биографичен, колкото за времето на войната...страхотен филм-ако не гледате в момента-намерете го!

View PostHeathenHeart, on 28 януари 2013 - 13:29 , said:

Бира, водка и прогресив са вредни за здравето. В най-добрия случай водят до тенис. :harhar:

#370 foreigner

cream puff

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1436 posts

Posted 08 май 2008 - 02:20

McVicar

хипер любим филм, най-любимия затворнически...преди време падна голямо издирване по торънтите, сваля се със седмици от някакъв чужд такъв, нямаше субтитри дори на английски(а там говорят на кокни и е "леко" неразгадаемо на първо гледане), но сега гледам, че е изтекъл в замундата, препоръчвам горещо! Долтри е невероятен като актьор, а сцените с подготовката на бягството къртят отвсякъде!!! А саундтракът... :) -_- :metal: :) Escape pt. 1 мога да я слушам десетки пъти един след друг без да омръзне, вторият ми най-любим инструментал изобщо :metal:

#371 Нещото което вие в нощта

Принц

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 689 posts

Posted 08 май 2008 - 20:52

View Postforeigner, on May 8 2008, 03:20, said:

McVicar

Смяташ ли, че е по-добър от "Изкуплението Шоушенк", в чиято основа също стои историята на МакВикар? И без това достатъчно ме заинтригува, за да си го изтегля, но ми е интересно. :)
Ние ще влезем в забравата
с поредния номер и код.

#372 foreigner

cream puff

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1436 posts

Posted 08 май 2008 - 22:57

View PostНещото което вие в нощта, on May 8 2008, 21:52, said:

Смяташ ли, че е по-добър от "Изкуплението Шоушенк", в чиято основа също стои историята на МакВикар? И без това достатъчно ме заинтригува, за да си го изтегля, но ми е интересно. :harhar:
Определено. Изкуплението също много си го обичам, но е някак си много чистичко заснет, много логически навързан, а и не мога да видя какво общо има с историята на реалния Маквикар. Сигурно само в книгата на Кинг са вмъкнати някакви препратки към реалната история, които във филма определено липсват...В този тя е представена много действително, без идеализиране на образи, с цялата им грубост (все пак това са криминални престъпници, а не продавачи на балони), задушаващата атмосфера на безнадеждност в мъглив Лондон...Долтри е повече от перфектен за ролята, а саундтракът беше любимият ми албум на The Who до момента, в който не разбрах, че се води като негов солов проект.
Aбе филмът е разкошен. :)

Edited by foreigner, 08 май 2008 - 23:08 .

#373 Hard rock fan

Self Portrait

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1036 posts

Posted 12 май 2008 - 07:50

Вчера "Лолита" за трети път (и си обещах да е последен) и "Индиана Джоунс и храма на обречените" за n-найсти и съвсем не последен. btw...миналата неделя беше "кивота"...обаче на мен Храмът ми е най--любимият, а другата неделя пак е Инди - "Последният кръстоносен поход".
За него необходимото и достатъчно доказателство за съществуването на Бог беше музиката.

#374 little'circle

Bacchante

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 252 posts

Posted 12 май 2008 - 17:49

А докато вие гледахте Инди, аз гледах филм за Джеймс М. Бари (автора на Питър Пан). Много мил филм... да му се прииска човек да не пораства ;)

Edited by little'circle, 12 май 2008 - 17:50 .

#375 Nosferatu

Vampire Demigod

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 813 posts

Posted 16 май 2008 - 22:43

Последно гледах:
Posted Image
Никой не може да стигне The Ring (1) ама и този ми хареса. Малко Джесикчето ме издразни на моменти, ама не е по нейна вина. Някви си там разяснявания имаше в началото и накрая на филма, които ме издразниха. Ама си има брутално стряскащи моменти. И много добре се справя в този аспект. Проблема е, че за разлика от всички филми, които те стряскат, при The Ring имаше тънкио психологически момент... как ти влизаха копелетата под кожата с различните образи и звуци. Мм... разликата е като между F.E.A.R и Doom 3. Но все пак е по-добър от... Dark Water (американския) да речем. Чаках да глдам американската, тези дни ще изглеждам и Gin gwai 1&2 (The Eye, хонгконг-ската версия) Проблема е, че като идея филма не е нищо ново под слънцето. Но пък си е направен добре. Гледах го в киното, а сега видях, че има и двд-рипове вече. Ама в киното е по-добре. с онзи мощен звук там, кекеке
Оценка: 8/10 (защото на места беше много брутален иначе не заслужава толко :angry: )

Освен това, като съм на тази вълна онзи ден гледах:

Posted Image
Този път тайландски хорър от 2004. Жанрово вече ги наричат j-horror, e...aзиатски :.
Ами, както се вижда от плаката, клиширан, много клиширан. Но пък атмосфера има няква... Не е лош, ама нищо ново. И все пак.. :wub:
Оценка: 6.85/10

пп оказа се, че американците не са чакали дълго (е.. 4 години) и са пръкнали това:
Posted Image
хехе, точно както при The Grudge. Действието се развива в Япония (въпреки, че в оригинал се развива в Тайланд, Банкок), но е с хамерикански актьори. :> Мацката е руса, чудничко. Няам търпение да го гледам. Баси джей-хорър адиктед съм, пък мразя всичко друго с джей в началото. j-rpg, j-rock, 90% от мангите и аниметата :wub:

#376 Джуджето_GIMLY

анонимен човеколюбец

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1378 posts

Posted 17 май 2008 - 10:22

Последно гледах Iron Man и както и очаквах останах разочарован. Доста глупав филм. Жалко, защото анимацийката много ми харесва все още :unsure:
Кироо, бегай оттука, оти че те изпапурчим с копачо!

#377 Nosferatu

Vampire Demigod

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 813 posts

Posted 17 май 2008 - 14:39

последно гледах Iron Man. На дигитално кино е яко фън. Абе въобще филма е забавен, екшънче за разпускане. Не е най-най в жанра на филмите по комикси (никой нимой бий 300, Син Сити и В за Вендета) обаче се нареджа към средно-добър такъв, при х-ман 3 някъде :> Абе забавен екшън. Много по-добър от ужасно дебилните Спайдър-мен 3, Хълк, Електра и тн.

#378 duende

кардинал

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1149 posts

Posted 18 май 2008 - 22:12

Posted Image
P.S. I love you.

Никога не съм бил фен на откровенно сантименталните истории сътворени с прозрачни и плоски мотиви. Тоест- да представят безмилостно и директно човешката трагедия, да завършат задължително с хепиенд и междувременно учтиво да подадат кърпичка на зрителя, след като са му бръкнали в джоба.

„Послепис: Обичам те” предлага много добри и въздействащи моменти, както и резени от гореспоменатата досадна сантименталност. В името на първите можем да простим вторите, а в името на вторите първите губят сериозна част от емоционалния си заряд.

Филмът започва изключително интересно, като поднася неочаквано събитие непосредствено след някак забавното начало, представящо малко семейно скандалче, завършващо с целувки и вричания. Ако гледате филма заедно с емоционалния си партньор, ще намерите откриващата сцена за твърде забавна (и позната). Но последващото събитие ще преобърне животите на главните участници в драмата, ще преобърне и историята, тона и внушенията.
Един съвет, ако не сте чели нищо за историята на филма преди това ревю, гледайте го без прелистите описание на сюжета. Така ефектът ще е по-силен.

Симпатягата Джералд Бътлър „заковава” ролята на оперен ирландски мачо с голямо сърце и изглежда доста добре в която и да е одежда.

Хилари Суонк, обаче, е твърде пестелива към ролята си, която предполага труден, тежък и искрен емоционален ответ. Чудя се защо тази чудесна актриса, от която сме свикнали да очакваме едва ли не жизнеутвърдаващи изпълнения, подхожда така вяло към този благодатен образ. През целия филм героинята й е интертна, вяла и отсъстваща, с изключение на няколко сцени на креативно актьорско внимание.
Ако режисьорът Ричард Лагавранезе (сценарист и на гениалния The Fisher King на Тери Гилиам) е искал от нея да играе умишлено пестеливо, според мен не е било за добро.

Кати Бейтс е превъзходна, както винаги. Персонажът й предполага разгръщане на властната й осанка (което й отива най-много), но се случват и моменти на сериозна емоционална дълбочина, с които тя се справя брилянтно.

Готиният Хари Коник Младши внася така нужния разведряващ елемент в тягостната и тъжна атмосфера.

Джина Гершон и особено Лиса Кудроу са несполучливо подбрани като най-добрите приятелки на героинята на Хилари.

Филмът е визуално красив и човешки, като цяло силното актьорско присъствие го издига едно ниво над стандартните мелодраматични сюжети за загубата и болката.
Има моменти, на които дори най-безчувствените хора трудно ще сдържат сълзите си.

#379 Nosferatu

Vampire Demigod

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 813 posts

Posted 23 май 2008 - 12:44

за P.S I love You съм съгласен, не обичам такива филми, ама този ми хареса.

Indiana Jones and The Kingdom of Crystal Skull (spoilers alert)
a) Модерен плакат:
Posted Image

б) олд-скуул плакат:
Posted Image

успях да го гледам на премиерата, диджитъл ала бала...
еми момчета, какво да кажа, Спилбърг, Лукас и Форд го направиха отново. 8)
Филма е АБСОЛЮТЕН КУЛТ!!! В жанра на приключенските филми.
Всъщност има две версии на оценката.
Кралството е точно, ама точно по модел като старите Индиана Джоунс-филми, такъв какъвто трябва да бъде и какъвто всеки, предполагам, е очаквал. Даже на някой може да му се стори като минус.
Точно както при старите части започва със сцена, в която Инди е забъркан в няква история и е затънал до гуша в неприятности, следва сцена в университета в класната стая как чете лекция, извикват го, тръгва по същинския куест и т.н.
Всъщност всичко е поднесено адски забавно, както и при старите филми си има преследвания с автомобили (и много бой) неуспешни опити за блъф, лафове и пр.
Този път вместо нацисти имаме комунисти.
Най-много се изкефих на цялата история около кристалния череп. Просто беше супер интересно измислен. Е на някой може да му се стори
Spoiler
малко множко за този филм, ама за мен беше доста приятна изненада.
Имаше сцени ТОТАЛЕН КУЛТ като в началото
Spoiler
Сигурен съм, че Лукас и Спийлбърг са си казали на времето: "Деа, няма да правим 4-ти филм за Инди, защото за такава история просто няма визуални ефекти, които да могат да покажат това, което искаме"
Какви ефекти има в този филмец, изправи ми се косицата (е...щеше да е яко, щях да им преча на тея от зад да гледат кекеке)
Филма е задължителен! Като минус някой може да види някой леко глуповати за настоящето сцени/реплики/герои, които преди 30 години на никой няма да му направят впечатление. Ако не знаете за какво говоря, пуснете си Кивота и Храма (1-ва и 2-ра част) и гледайте някой доста изнасилени сцени или реплики, точно както и в старите части на Междузвездни Войни, наблюдава се преиграване, откровено дебилен на места сценарий. Но пак си остават култ де. Добре е, че в третата част (Походът) това почти го нямаше в дразнеща степен, а тук е още по-добре. В този смисъл Кралството и Походът ми стават любими за поредицата, докато Храмът и Кивотът малко по не ми допадат като направим теста на времето. Но Походът си остава също толкова добър, но пък това са си мои разсъждения.
Аз лично няма да имам нищо против сегашния екип Форд-Спийлбърг-Лукас да направят нова трилогия, стига да измислят и следващия път толкова добра история като тази или като от онези в "Кивота" и "Походът"

п.с в началото на филма има препратка към Кивота :> Спомнете си последната сцена от първия филм къде го натикаха американците, мноу е култово деба :D

Оценка: 10/10 естествено. Това може би е филма на годината. Ще видим новия Батман как ще се справи :>

п.п.с Преди филма гледах следните трейлъри и се изкефих умерено много:
Wanted ( with ANGELINA JOLIE FOR FUCKS SAKE|!!!)
Posted Image

trailer, site, HD trailers
imdb
Eми това ще е ню-скуул екшъно на годината. Просто се разбих, кви са тея фалциращи куршуми, кво беше това чудо, Анджелина Джоли е толкова КУУЛ в този филм, че просто няма какво да се коментира. Очаквам нещо от рода на Мистър и Мисис Смит, ама на нова висота. А аз доста се изкефих на онова уж малоумно, но супер забавно екшънче.
Става дума за някаква гилдия на професионални асасини. Освен Джоли участва и Морган Фриймън. Официалния сайт е доста добър :>

Chronicles Of Narnia: Prince Kaspichan
за това нема допълнително инфо и трейлъри да давам, всеки знае за какво става дума, само да кажа, че ми изглежда по-куул от предишния, защото онея шибани тийнове май са по-пораснали и няма да ми бъркат в здравето с разни тийн, пубер фентъзи филми, а ла Малкия Хари и Кучето Потър (упс, това беше друго), Ерагон, Спайдъруик, Дарк не-знам-си-що и т.н, но разбира се може и да бъркам. Много ме кефи обаче, че битките и в този и в предишния филм доста много ми приличат на Heroes Of MIght and Magic (не, не са походови ест.) а са точно същия тип същества, юнити и пр. :> Много кефи! А и интрото на Хироус 4 беше такоа някво, въпреки, че тази игра я мразя.

Edited by Nosferatu, 23 май 2008 - 12:45 .

#380 Pinky

a pig

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 365 posts

Posted 24 май 2008 - 03:17

Posted Image

За втори път.
walk into the jaws of hell.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users