Jump to content

Последният филм който гледах беше...

681 replies to this topic

#301 Rebel

Dein Negativ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 745 posts

Posted 27 март 2008 - 13:14

View PostNosferatu, on Mar 27 2008, 12:31, said:

Ама онова педалче дето пееше "I feel/steal you Joanna" беше толкова удивително дразнещо, че винаги бих го пребил без причина, ако го срещна на улицата, не знам защо, принципно съм доста миролюбива персона B)
Хахахаха, аз се подразних от абсолютно същото, тоя разваля целия филм, направо ми скъса нервите, а го гледах на кино и нямаше как да не го изслушам :blink:
The mind is its own place, and in itself
Can make a Heav'n of Hell, a Hell of Heav'n
What matter where, if I be still the same?

#302 Pinky

a pig

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 365 posts

Posted 27 март 2008 - 13:51

Е, като изключим, че наистина пееше меко казано лигаво, си беше на място...почти :blink:
walk into the jaws of hell.

#303 embraced_by_darkness

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 11 posts

Posted 27 март 2008 - 15:35

"Пазачът на мъртвите" - много добър български филм на покойния вече Илиян Стоянов R.I.P

#304 Димо

The Green Reaper

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 248 posts

Posted 27 март 2008 - 22:35

Днес в памет на сър Артър Кларк изгледах 2001: A Space Odyssey

Posted Image

За този шедьовър на Кубрик може да се говори много или просто да се замълчи… Аз ще направя второто. Поклон!

#305 Nosferatu

Vampire Demigod

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 813 posts

Posted 27 март 2008 - 22:37

View PostДимо, on Mar 27 2008, 22:35, said:

Posted Image

За този шедьовър на Кубрик може да се говори много или просто да се замълчи… Аз ще направя второто. Поклон!
любим!

#306 foreigner

cream puff

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1436 posts

Posted 28 март 2008 - 00:36

Войната на семейство Роуз
Това е един от филмите, които щом видя по някой от каналите(независимо от езика, може и суахили да е, защото знам репликите наизуст :crying: ), веднага сядам да гледам, зарязвайки всичко останало(поне до рекламите)...невероятен...и след 7/8-мото гледане, което е сега, продължава да ме грабва, въпреки че можех да мина и без сцената с кучето в храстите...:ninja: Но пък това се компенсира от една от най-страхотните женски роли в киното, не можете да отречете, че тук Катлийн Търнър е невероятна!
Екипът Дъглас-Търнър-Де Вито е невероятно добър, ще ми се да бяха направили повече филми заедно. "Романс за камъка" и "Перлата на Нил" също са страхотни, което ме подсеща да си ги гледам утре :bomb:

Edited by foreigner, 28 март 2008 - 00:37 .

А това неодобрение стана направо демонстративно, когато кепето започна да говори злорадо за рязане на глави и стъпкването им в калта, нищо че - или по-скоро, още повече поради факта, че са се накичили със сиви цилиндери. Това, доколкото лорд Ходсдън можеше да проследи мисълта му, беше начинът, по който би действал Сталинг в Москва, а което е добро за Сталинг, признаваше си открито кепето, бе добро и за него.

#307 whiplash159

The Grim Squeaker

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 2593 posts

Posted 28 март 2008 - 08:33

Точен прицел (Vantage Point) - вчера, на кино. Приятен екшън, в който на едно място са се събрали Денис Куейд, Форест Уитъкър и Сигърни Уйивър като от тях единствено Уитъкър прави нещо наподобяващо роля. Всъщност най-интересното във филма е представянето на историята от няколко гледни точки като така детайлите се разкриват постепенно. Има и няколко страшно качествено заснети момента като този точно преди развръзката. Именно края обаче е най-глупавото нещо във филма - явно просто не са знаели как да наредят събитията по подходящия начин и затова завършека е възможно най-измисления :crying: Но няма да казвам нищо повече защото филмът е нов и може да има хора, които да искат да го гледат.
Като цяло: става за отбиване на час и половина свободно време
ПИСУК!

#308 rodd1ck

архиепископ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 501 posts

Posted 28 март 2008 - 18:09

View PostДимо, on Mar 27 2008, 23:35, said:

Posted Image

Абсолютната класика и като се има предвид кога е правен става още по-гениален!

А Портокалът някак си не ми направи кой знае какво впечатление, като послания си действа, но с ultra violence-а нещата са малко по-различни. В началото почна доста добре, после доста се разводни.. ии като цяло очаквах да е доста по-болен и странен, но действието се обърна в друга посока. Не съм чел книгата, но все пак ако ми попадне сигурно ще го направя.

Edited by rodd1ck, 28 март 2008 - 18:15 .

#309 duende

кардинал

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1149 posts

Posted 29 март 2008 - 19:57

View PostSatyr, on Feb 23 2008, 13:55, said:

"Ab-Normal Beauty"

Posted Image

Не е от моя тип филми, но всичко му е перфектно - сценарий, сюжет, режисура, ефекти, неочакван край, а и няма прекаляване с кървиша и вътрешности (всъщност вътрешности изобщо няма).

Може би, най-добрият японски филм, който съм гледал :blush:

А гледал ли си "Audition"?

Posted Image

View PostДимо, on Mar 27 2008, 22:35, said:

Доказателство, че животът започва с ШОКОЛАДА. :worship:

#310 Димо

The Green Reaper

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 248 posts

Posted 30 март 2008 - 01:57

Brazil

Posted Image

Ако се признаете за виновен по 7 или 8 от обвиненията, това ще намали вашите разноски, даже ще можете да вземете сумата от нас, при доста нисък лихвен процент.
Можем да ви предложим някъде около 11,5% лихва за 30 години, но трябва да си направите застраховка, при нас разбира се...
Можете някоя по-специфична, да речем електрошоковите са на мода...
Всичко, което се изисква от вас е да подпишете този формуляр.
Мислете внимателно!

:worship:

Бягството от Системата е невъзможно. Можеш или да се научиш да живееш (съществуваш) в нея, или да умреш, заради бляскавите си илюзии. Изборът е твой...

#311 Pinky

a pig

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 365 posts

Posted 30 март 2008 - 18:59

Posted Image

Нека посредствеността убие гения...
walk into the jaws of hell.

#312 Svil

кардинал

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 3368 posts

Posted 30 март 2008 - 21:35

Пурпурните реки, великолепен филм с великолепния Жан Рено. Страхотна нео-готическа атмосфера, доза солен хумор, напрегнато действие. Единственото слабо нещо бяха бойните сцени. Очевидно в Европа няма добри майстори в тази област. Но съм много доволен от филма.
Като цяло Жан Рено ми е един от любимите актьори в момента.

#313 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts
  • Interests:Progressive Rock

Posted 30 март 2008 - 21:41

О, да, "Пурпурни реки" е уникален филм... :no: Така е не се наканих да гледам продължението, но и не съм чул нещо добро за него...

Аз пък заложих на "Чакала" по бТВ. Не бях гледал тази екранизация с Брус Уилис и бях доста приятно изненадан. Малко са съвременните филми в които хепиенда да бъде умерено дозиран с щипка горчилка, макар и колкото за цвят... :crying:
18.06.2017 - Phil Collins
19.06.2017 - Phil Collins
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#314 Svil

кардинал

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 3368 posts

Posted 30 март 2008 - 21:43

Чакала съм го гледал сравнително скоро и ми е пресен в главата, та го пропуснах :no:

#315 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7533 posts

Posted 31 март 2008 - 13:50

View Postduende, on Mar 29 2008, 19:57, said:

А гледал ли си "Audition"?
Да, но той не ми хареса особено.

View Postmarillion, on Mar 30 2008, 21:41, said:

О, да, "Пурпурни реки" е уникален филм... :ninja: Така е не се наканих да гледам продължението, но и не съм чул нещо добро за него...
Кое е продължението? :lol:
Не знаех, че има :no:

На мен "Реките" ми е в Топ 10 любими филми :vinsent:
WeRock.bg - сайт за Праведна музика

#316 violator

Malloy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 2234 posts

Posted 31 март 2008 - 15:08

View Postmarillion, on Mar 30 2008, 22:41, said:

О, да, "Пурпурни реки" е уникален филм... :lol: Така е не се наканих да гледам продължението, но и не съм чул нещо добро за него...

Продължението се зове "Ангелите на Апокалипсиса". Но не е на Матю Касовиц - режисьор на първия филм. Както и в ролята на помощника на Жан Рено вече не е Венсан Касел. Филмът запазва зловещо-криминалната сюжетна линия на първата част и е на прилично ниво за френски екшън, но като цяло не струва, според мен.

Докато "Пурпурните реки" е чудесен. За жалост обаче, за него в пълна степен важи максимата - "власите се давят на края на Дунава". Започва мистично, върви завладяващо и държи зрителя на тръни до самия финал,....а приключва като сапунен сериал. :vinsent:
Наясно съм, че това е екранизация по книга и режисьорът не може да бяга много-много от историята в четивото, но именно затова сценаристът е толкова важен в подобни случаи. Трябвало е да завърти нещата така, че да не се получават такива съществени разлики в настроенията на зрителя.
Ако не беше този досаден и доста предвидим завършек, който разваля доброто впечатление баш накрая, щеше да е в топ 5 на любимите ми френски филми. Сега е в топ 20. :ninja:
-----------------------------------------
Слушай силно!

#317 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7533 posts

Posted 01 април 2008 - 09:13

Ще се гледа! Ако ще режисьор да е Хачо Бояджиев, а в ролята на комисаря - Христо Шопов :ninja:
WeRock.bg - сайт за Праведна музика

#318 Sailing Ships

Soldier Of Fortune

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1423 posts

Posted 02 април 2008 - 15:23

"Банковият обир" ("The Bank Job") ... Страшно добър филм <_<.
So, take me with you,
Take me far away,
We'll ride the wind across the sky...
Spread your wings and you will see,
You control your destiny,
So Sailing Ships
Don't pass you by ...

#319 violator

Malloy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 2234 posts

Posted 06 април 2008 - 17:36

"Into The Wild"

Posted Image

Не филм, а неподправена поезия. Чиста като неизплакана още сълза. Дори до известна степен и явна, защото част от кратките непретенциозни сентенциии, които героят изписва в дневника си, пътувайки към себе си, се натрапват на картината и често и гостуват в нея като неочакван, но желан гост.

Освен че е един от любимите ми актьори, Шон Пен започва да се превръща и в един от любимите ми режисьори. Всяка поредна стъпка на този велик творец оставя все по-дълбоки и по-дълбоки следи в света на киното. Тук за пореден път показва, че има невероятен усет към природните картини. Заснема ги по правилния начин и ги поставя на най-подходящите места в общия фон, създавайки една специфична необятност на кадъра.
В комбинация и с емоционалните музикални теми на любимия ми шантав щурчо Еди Ведър, които са венецът на филма, тази великолепно разказана история за себеоткриването се превръща в болезнен стон, който прорязва съзнанието и чието незаглъхващо ехо ще го човърка дълго време.

Ако след края на "Into The Wild" не си се почувствал поне мъничко по-добър човек,...този филм не е бил за теб!
-----------------------------------------
Слушай силно!

#320 foreigner

cream puff

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1436 posts

Posted 13 април 2008 - 00:24

Роден на 4-ти юли

Нарочно останах да го гледам целия, въпреки че още след петата минута ми идеше да застрелям телевизора! :metal: Пълна боза!!! Толкова натъпкан с американски клишета, че чак горчеше... :worship: От тъпата героична музика до малоумно безумните сцени тип "героят влиза и всички стават на крака и започват да ръкопляскат" :metal: Много жалко, че Кира Седжуик се е навила да играе в такава простотия, имах по-високо мнение за нея...Никога повече филм на Оливър Стоун, НИКОГА!!! :worship: Така се ядосах, че ще взема да си пусна Терминатор 2... :worship:
А това неодобрение стана направо демонстративно, когато кепето започна да говори злорадо за рязане на глави и стъпкването им в калта, нищо че - или по-скоро, още повече поради факта, че са се накичили със сиви цилиндери. Това, доколкото лорд Ходсдън можеше да проследи мисълта му, беше начинът, по който би действал Сталинг в Москва, а което е добро за Сталинг, признаваше си открито кепето, бе добро и за него.

3 user(s) are reading this topic

0 members, 3 guests, 0 anonymous users