Jump to content

Последният филм който гледах беше...

681 replies to this topic

#281 Kristin

(баш) философ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 628 posts

Posted 16 март 2008 - 18:45

Requiem For A Dream

Posted Image

Доста силен... особено в края, но тази интересен режисьорски подход, май не ми допадна много :rolleyes:
Aз конструирам всеобщото като избирам себе си!

#282 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7533 posts

Posted 17 март 2008 - 01:55

"Война на световете"

Posted Image

Не го бях гледал досега, не помня защо.
Доволен съм. Добре се е справил Спилбърг с интерпретацията и осъвременяването на тази класическа история :rolleyes:
А ефектите - перфектни :worship:
WeRock.bg - сайт за Праведна музика

#283 Джуджето_GIMLY

анонимен човеколюбец

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1378 posts

Posted 17 март 2008 - 10:12

Мъглата по Стивън Кинг :rolleyes:
Добро е филмчето
Кироо, бегай оттука, оти че те изпапурчим с копачо!

#284 Nemesis

Tormentor of Christian Souls

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 240 posts

Posted 17 март 2008 - 14:17

View PostSatyr, on Mar 17 2008, 01:55, said:

"Война на световете"

Posted Image

И аз! Снощи го гледах - много добър филм! :worship: :rolleyes:
Every time this year

this dark fog will appear

up from the tombs it comes

to take one more life that

can be near ...

#285 Kristin

(баш) философ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 628 posts

Posted 18 март 2008 - 13:25

Bitter Moon

На Роман Полански. Шантав малко, тъй де... поне така свършва... Явно не съм дорасла, че да го разбера... :harhar:

#286 embraced_by_darkness

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 11 posts

Posted 18 март 2008 - 18:51

"2001: A Space Odyssey"
Филмът е на Стенли Кубрик от 1968 г. Заедно с едноименната книга на Артър Кларк се превръщат в класика в научната фантастика.
Аз не съм фен на научната фантастика, но на хората, които харесват такъв тип филми, може да им се стори интересен! Освен това музиката е доста добра :harhar:

#287 whiplash159

The Grim Squeaker

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 2593 posts

Posted 18 март 2008 - 22:09

Този път почивните дни бяха отбелязани само :harhar: с три филма :angry3:

Кралят на рибарите - прекрасен!!! - мерси на @Marillion за препоръката. И Робин Уилямс и Джеф Бриджес правят страшни роли, а филмът е пълен с толкова идейно заснети моменти и символика, които добавят допълнителен гъдел към чудесно разказаната история. В края вече се чувствах толкова зареден, че мислех да отида и да полежа гол на някоя полянка в Морската :blush:

В какво се превръщат мечтите - Явно тия дни ми върви на Робин Уилямс като този път той е взел участие в история за непреходността на любовта. Макар че в определени моменти имаше някой пролуки в сценария, това, което ми хареса най-много в този филм беше цветността - много шарен и пъстър и емоционален.

Война на световете - това явно всички сме го гледали тези дни, тъй че няма да обяснявам за какво иде реч. Само да си кажа, че според мен този филм НЕ ТРЯБВАШЕ да има happy end! Нищо против комерсиалния подход на дъртия евреин (Спилбърг) обаче през цялото време атмосферата беше толкова плътна и тежка, че за да ни смаже абсолютно в края трябваше маестрото да отсвири щастливия завършек. Тогава въздействието щеше да е много по-силно.
ПИСУК!

#288 Svil

кардинал

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 3368 posts

Posted 19 март 2008 - 10:13

Всъщност и книгата на Х. Уелс също е с хепи енд, така че Спилбърг няма как да не се съобрази с това. На мен ми направиха впечатление някои досадни грешки на "маестрото", които не би трябвало да допуска: Сцена 1, в която марсианците се телепортират под земята. Буря, светкавици, всякаква електроника, а дори и механика, батериите губят заряд и т.н. Но един смел гражданин продължава да снима с видео камера. Явно е била със специална защита.
А сцената в мазето, тази дето е направена специално за нагнетяване на напрежението. Навсякъде другаде извънземните просто стрелят и изпаряват всичко във въздуха, но точно тук видиш ли решават да проверят лично сантиметър по сантиметър. Да, сцената е брилянтна, напрежението е страхотно, но идеята е някак като кръпка на общия фон. Аз лично не я разбрах.

#289 Kristin

(баш) философ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 628 posts

Posted 19 март 2008 - 12:49

Amadeus

На великия МИЛОШ ФОРМАН. Естествено...

Posted Image

:blush:

#290 whiplash159

The Grim Squeaker

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 2593 posts

Posted 19 март 2008 - 13:31

View PostSvil, on Mar 19 2008, 10:13, said:

Всъщност и книгата на Х. Уелс също е с хепи енд, така че Спилбърг няма как да не се съобрази с това.

Аз всъщност не съм чел книгата и разглеждам филма сам по себе си. И продължавам да си мисля, че не трябваше да има щастлив край. Иначе си прав - ако Спилбърг бе пренебрегнал това щеше да бъде разкъсан от феновете на книгата (все пак си говорим за фундаментален роман)

За двете споменати сцени (това с камерата и аз го отчетох още като го гледах) съм напълно съгласен, че бяха недомислени, но на финалните надписи се чувствах удовлетворен от прекараните два часа, а това май е най-важното.

"маестрото"

Може и без кавичките - Спилбърг отдавна се е доказал като такъв.
ПИСУК!

#291 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts
  • Interests:Progressive Rock

Posted 19 март 2008 - 14:20

Това, което прави този филм велик са две неща - безнадеждността и героят на Том Круз, който не е поредния екшън герой, а обикновен човек, оцелял и борещ се за живота си с всичките човешки страхове и слабости...

В този смисъл съм съгласен с тезата, че хепиенда е неподходящ за този филм. Нямам предвид генералния хепиенд - извънземните измират и настава отново мир. Имам предвид личностния хепиенд. Синът му например, както и новото семейство на бившата му жена, не биваше да бъдат сред оцелелите...
18.06.2017 - Phil Collins
19.06.2017 - Phil Collins
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#292 Javor

кардинал

• Тамплиeри
  • PipPipPipPipPip
  • 1411 posts

Posted 19 март 2008 - 14:27

В това отношение The Mist е доволно добър филм откъм край :blush: Това е и последният филм, който гледах. Не съм чел новелата на Стивън Кинг, но филмът като за хорър трилър беше на добро ниво.

#293 wiktory

empathy

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1079 posts

Posted 19 март 2008 - 17:01

от няколко дни се канех да пиша за Breaking and Entering, а днес прочетох новината за смърта на Антъни Мингела .... ;)
огромна загуба е лично за мен, R.I.P

тъжно ми е. ще си потърся Английския пациент довечера

#294 Svil

кардинал

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 3368 posts

Posted 19 март 2008 - 22:30

View Postmarillion, on Mar 19 2008, 14:20, said:

В този смисъл съм съгласен с тезата, че хепиенда е неподходящ за този филм. Нямам предвид генералния хепиенд - извънземните измират и настава отново мир. Имам предвид личностния хепиенд. Синът му например, както и новото семейство на бившата му жена, не биваше да бъдат сред оцелелите...
Тук съм съгласен с тебе. В интерес на истината нямам спомен в книгата точно какво става с главния герой и близките му. Но във филма сцената с прегръдките и целувките накрая беше твърде захаросана.

Може и без кавичките - Спилбърг отдавна се е доказал като такъв.
Кавичките са за цитат ;)

#295 Rebel

Dein Negativ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 745 posts

Posted 23 март 2008 - 11:32

View PostДжуджето_GIMLY, on Mar 17 2008, 10:12, said:

Мъглата по Стивън Кинг :metal:
Добро е филмчето
И аз последно това гледах, но не успя да ме грабне, не е чак лош, но голямо клише ми се видя.....
The mind is its own place, and in itself
Can make a Heav'n of Hell, a Hell of Heav'n
What matter where, if I be still the same?

#296 Pinky

a pig

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 365 posts

Posted 24 март 2008 - 21:53

Posted Image

like X_X
добре че са добрите хора, които ми препоръчват филми/книги/музики :no: старая се да отвръщам със същото :starwars:
Гениален филм ! Доста се шашнах като прочетох че е от '71. Не съм чела книгата, но сигурно си заслужава :wub:
walk into the jaws of hell.

#297 Kristin

(баш) философ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 628 posts

Posted 25 март 2008 - 09:47

View PostPinky, on Mar 24 2008, 21:53, said:

Posted Image

хаха, добре дошла в клуба! :wacko:

аз гледах последно Мемоарите на една гейша. Интересно филмче, успя да ме отвлече от по-важните дела за два часа и половина... :crying:

#298 Димо

The Green Reaper

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 248 posts

Posted 25 март 2008 - 11:43

View PostPinky, on Mar 24 2008, 21:53, said:

Posted Image

like X_X
добре че са добрите хора, които ми препоръчват филми/книги/музики :bomb: старая се да отвръщам със същото :P
Гениален филм ! Доста се шашнах като прочетох че е от '71. Не съм чела книгата, но сигурно си заслужава :D

Портокалът е повече от гениален! :wacko: Всеки кадър сякаш нанасяше ultra-violence по моята голова. :)
От доста време се канех да го гледам и добре, че наскоро един от тия добри люде ме подсети за него. :P Благодарности, за което! :crying:

А последния филм, който гледах бе Control.

Posted Image

Една тъжна история показваща човека Ian Curtis. Животът на емблематичния вокалист на Joy Division заслужава да бъде разказан и видян. Мрачните, сиви краски обагрили този филм ме заливаха отвсякъде и на моменти ме докосваха там дълбоко в сърцето. :bomb:

Control е ценен и от чисто меломанска гледна точка. Joy Division са едни от тези, които хвърлят камъчето, предизвикало всепомитащата вълна наречена пост пънк. Саундтракът към филма е впечатляващ. Освен класиките на Ian и компания могат да се чуят парчета на The Velvet Underground, David Bowie, Iggy Pop, Roxy Music, The Killers, Kraftwerk, Sex Pistols, New Order и прочее. :lol:

Стига съм плямпал, по-добре да отида в другата тема и да си пусна нещо на Joy Division.

#299 Pinky

a pig

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 365 posts

Posted 27 март 2008 - 06:49

Тъй... като луд фен на Деп и още по-луд на Деп+Бъртън онази вечер най-накрая изгледах

Posted Image

Добро мюзикълче са спретнали. Сам по себе си филма си е на 6, но като го сравня със старите неща и на двамата, не е кой знае какво. Същата работа кат The Division Bell - нещо липсва (в случая Уотърс...) :yes:

Edited by Pinky, 27 март 2008 - 06:51 .

walk into the jaws of hell.

#300 Nosferatu

Vampire Demigod

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 813 posts

Posted 27 март 2008 - 12:31

View PostДжуджето_GIMLY, on Mar 17 2008, 10:12, said:

Мъглата по Стивън Кинг :blink:
Добро е филмчето

И аз го гледах - доста приятно изненадан останах, напоследък този тип филми все са някви жалки опити. Ама какъв край имаше!!! муахаха, трябва да се гледа просто!
Суини Тод гледах също, Ми...брутален! доста кървища, мрачен колкото си иска. Принципно не си падам по мюзикъли, но винаги се радвам на комбинацията Тим Бъртън + Джони Деп :> Добър! Ама онова педалче дето пееше "I feel/steal you Joanna" беше толкова удивително дразнещо, че винаги бих го пребил без причина, ако го срещна на улицата, не знам защо, принципно съм доста миролюбива персона B)

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users