Последният филм който гледах беше...
Started by insider, окт 07 2007 09:00
681 replies to this topic
Posted 27 януари 2008 - 23:31
I am legend ... бах маа му и страх... да видим как ще спя тая нощ...

Posted 28 януари 2008 - 15:47
Svil, on Jan 27 2008, 23:31, said:
I am legend ... бах маа му и страх... да видим как ще спя тая нощ... 

някой не е спал....

@ Nosferatu "Aliens v.s Predator 2: Requiem.
Особено брутален...не се щадят нито малки деца, нито бременни жени, нито какви да е жени.. (8.5/10)"
мда. хубава кочинка си спретнаха пришълците в родилното отделение...
питам се, обаче дали Abadon така ще реагира на репликата, ако действието се развиваше в някоя клиника да кажем за мъжки стерилитет

Posted 28 януари 2008 - 23:22
wiktory, on Jan 28 2008, 15:47, said:
мда. хубава кочинка си спретнаха пришълците в родилното отделение...
питам се, обаче дали Abadon така ще реагира на репликата, ако действието се развиваше в някоя клиника да кажем за мъжки стерилитет

майтапа на страна преди няколко години се бях хванал да бачкам като ЕРК(тва се води нещо като протолколна камера) в 3то разрядни хамерикански екшъни който снимаме тук, та само в първия ден успяхме да изтребим цял пионерски лагер и половин подводница, от тогава нещо не долюбвам чистите екшъни без смисъл
Знаете ли че ...
Мириса на пламъка от запалката мирише на изгорели косми от носа.
Мириса на пламъка от запалката мирише на изгорели косми от носа.
Posted 29 януари 2008 - 15:50
хе, припомни ми времето на статистите по новогодишни концерти, филми...
не ставаше въпрос за пари. някаква забавна щуротия си беше да висиш с часове, да се преобличаш по няколко пъти, гримове, коси...
имаше и интересни познанства.
по темата днес и утре ще прескоча, предвиждайки вълшебни ейриънски вечери....
за след което, чака Хари Потър и нечистокръвният принц
по идея на личната ми вещица ще пре (скок) на "равноправието" мхаха.
не ставаше въпрос за пари. някаква забавна щуротия си беше да висиш с часове, да се преобличаш по няколко пъти, гримове, коси...
имаше и интересни познанства.

по темата днес и утре ще прескоча, предвиждайки вълшебни ейриънски вечери....

за след което, чака Хари Потър и нечистокръвният принц

по идея на личната ми вещица ще пре (скок) на "равноправието" мхаха.

Posted 29 януари 2008 - 22:50
Meet the spartans - има смешни моменти, но като цяло е слаб. Следва сюжетната линия на 300.
\m/
Posted 03 февруари 2008 - 15:35
12 МАЙМУНИ - Тери Гилиам

За него необходимото и достатъчно доказателство за съществуването на Бог беше музиката.
Posted 03 февруари 2008 - 16:14
Hard rock fan, on Feb 3 2008, 15:35, said:
12 МАЙМУНИ - Тери Гилиам 

Гениален, неподражаем шедьовър!

Снощи като видях, че го дават по btv...., не се стърпях и го изгледах целия. За сто и първи път!
Особено след ужасно гламавата боза "I am Legend", който направих грешка да гледам наскоро и който третира история с подобен научно-фантастично-апокалиптично-вирусен нюанс, "Маймуните" ми дойдоха като манна небесна.
-----------------------------------------
Слушай силно!
Слушай силно!
Posted 04 февруари 2008 - 12:48
violator, on Feb 3 2008, 16:14, said:
Гениален, неподражаем шедьовър!
Такъв филм се прави един път на 30 години.
Снощи като видях, че го дават по btv...., не се стърпях и го изгледах целия. За сто и първи път!
Особено след ужасно гламавата боза "I am Legend", който направих грешка да гледам наскоро и който третира история с подобен научно-фантастично-апокалиптично-вирусен нюанс, "Маймуните" ми дойдоха като манна небесна.

А за "I am Legend" не мога да се съглася. Филма е добър, но различен. Целта му е първичния страх. Докато 12-те маймуни набляга на анти-утопичното.
Posted 04 февруари 2008 - 13:14
Svil, on Feb 4 2008, 12:48, said:
А за "I am Legend" не мога да се съглася. Филма е добър, но различен. Целта му е първичния страх. Докато 12-те маймуни набляга на анти-утопичното.
Е, различен е, разбира се. Но когато го гледах, набиха ми се някой натрапчиви сходства с историята на "12 маймуни". В никакъв случай не бих сравнявал обективно двата филма. Те са различни жанрове, макар и близки един до друг и под една обща шапка - "научна фантастика".
Ако има нещо хубаво в "I am legend", това са първите десетина минути, когато нещата все още само се загатват и има някаква мистерия.
Спойлър в черно:
Когато още не се знае, че хората са се превърнали в зомбита. После, когато се появят тези ми ти смехотворни подобия на пъргави чудовища и почнат да отразяват по 3-4 метрови скокове, става нелепо. А когато мацката се появи от никъде и го спаси в последния момент преди да издъхне, клишето стана наситина пълно!
Край на спойлъра!
А последният актьор, който бих наел за филм, в който искам нещата да са убедителни, е Уил Смит. Самата му физиономия на тоя е комична. Сигурно е добър в комедиите, не знам...
Но когато ще спасява света, леко ми е нелепо присъствието му!

-----------------------------------------
Слушай силно!
Слушай силно!
Posted 04 февруари 2008 - 23:00
@Вайли "спойлера в черно" ме уби. Супер идея, дано и други прибягват по-често до този изкусен начин да прикрият есенцията от филма, за да бъде интересен и за хора, които още не са го гледали. Още веднъж, браво!!
По темата "12 маймуни" Vs "I am legend" не искам да взимам отношение, защото не съм гледал последния. За сметка на това първия е дело на един от най-любимите ми режисьори, а самия филм аз лично винаги съм поставял наравно с безспорнта кинокласика "Бразилия" на майстора Тери Гилиъм. Също така след този филм аз лично за първи път възприех Брад Пит, като истински актьор, а не като поредния холивудски шугърбой.
И накрая погледнах на Брус Уилис с други очи - широко отворени!!

По темата "12 маймуни" Vs "I am legend" не искам да взимам отношение, защото не съм гледал последния. За сметка на това първия е дело на един от най-любимите ми режисьори, а самия филм аз лично винаги съм поставял наравно с безспорнта кинокласика "Бразилия" на майстора Тери Гилиъм. Също така след този филм аз лично за първи път възприех Брад Пит, като истински актьор, а не като поредния холивудски шугърбой.

18.06.2017 - Phil Collins
19.06.2017 - Phil Collins
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion
19.06.2017 - Phil Collins
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion
Posted 06 февруари 2008 - 21:14

THE EVIL DEAD
един от най-класическите филми на ужасите.
сюжета накратко: група приятели отиват в запустяла хижа нейде из горите тилилейски.Докато се настаняват откриват в мазето книга, магнетофон & ролки.Пускат магнетофона с надеждата за интересна музика,но чуват гласът на някакъв археолог споделящ впечетления & спомени от разкопки,където открил гореспоменатата книга в която се описват демонични ритуали за призоваване на същества от друга реалност.Докато слушат по едно време се чува записано и заклинанието след което в рамките на повече от час ще имат доста проблеми.
като цяло филмът е добър.Има много ефекти и действия по сюжета,които към днешна дата са направо инфантилни,но пак има някакво очарование.Музиката към филма обаче е убиец.
By and large, jazz has always been like the kind of a man you wouldn't want your daughter to associate with.
Duke Ellington
Duke Ellington
Posted 07 февруари 2008 - 21:15
Днес гледах два филма третиращи възприятията разграничаващи преди,сега и после.
Първият филм бе известният римейк Vanilla Sky - (пре)разказващ историята за това,че щастието се крие в дребните неща,които осмислят така наречените големи неща от живота.Не ще и дума хлътнах по този филм - нещо което рядко се случва,а в конкретния случай го приписвам на съзерцателно-интровертната си природа.Хубавото на ваниловото небе е, че е по-различен от останалите сантиментални филми - има и елемент на фантастика,което само придава неочаквани обрати по време на двата часа времетраене.Или поне аз до последно не знаех кое/какво/кой е сега, кой е преди и кой е после.
Вторият филм беше (и все още е) Twelve Monkeys - историята за редуцирането на биологичният ни вид и края на светът такъв,какъвто го познаваме.Наскоро го даваха по телевизията а и тук имаше коментари,за това няма да разказвам сюжета.Ще споделя само личното си впечетление.Филмът е типичен US action като само тези времеви аномалии му придават по-различен смисъл и го правят нещо интересно.Макар че не бих го гледал в скоро време (за разлика от Ванила Скай).Финалът е интересен - и като развързка и че използват забавени кадри които придават усещане за мълчалива напрегнатост.
Първият филм бе известният римейк Vanilla Sky - (пре)разказващ историята за това,че щастието се крие в дребните неща,които осмислят така наречените големи неща от живота.Не ще и дума хлътнах по този филм - нещо което рядко се случва,а в конкретния случай го приписвам на съзерцателно-интровертната си природа.Хубавото на ваниловото небе е, че е по-различен от останалите сантиментални филми - има и елемент на фантастика,което само придава неочаквани обрати по време на двата часа времетраене.Или поне аз до последно не знаех кое/какво/кой е сега, кой е преди и кой е после.
Вторият филм беше (и все още е) Twelve Monkeys - историята за редуцирането на биологичният ни вид и края на светът такъв,какъвто го познаваме.Наскоро го даваха по телевизията а и тук имаше коментари,за това няма да разказвам сюжета.Ще споделя само личното си впечетление.Филмът е типичен US action като само тези времеви аномалии му придават по-различен смисъл и го правят нещо интересно.Макар че не бих го гледал в скоро време (за разлика от Ванила Скай).Финалът е интересен - и като развързка и че използват забавени кадри които придават усещане за мълчалива напрегнатост.
By and large, jazz has always been like the kind of a man you wouldn't want your daughter to associate with.
Duke Ellington
Duke Ellington
Posted 08 февруари 2008 - 14:49
I am Legend.Въпреки че не е нищо особено,ми хареса.
Туко-що,обаче,попаднах на нещо много интересно-филмът е интерпретация на книга от 54-та. Така че,тогава сигурно,историята е звучала изключително интересно и оригинално!
Другият филм,който гледах последно е Hitman! Много як! Може би ще се хареса най-вече на хората играли играта.

Posted 09 февруари 2008 - 12:49
ако сте фен на "Играта" не се колебайте да гледате Butterfly on a Wheel
за феновете на Пиърс Броснън - нов имидж, страхотна роля!
задължителен за киномани

за феновете на Пиърс Броснън - нов имидж, страхотна роля!
задължителен за киномани

Posted 09 февруари 2008 - 13:45
Tejuk Metalist, on Feb 8 2008, 14:49, said:
Другият филм,който гледах последно е Hitman! Много як! Може би ще се хареса най-вече на хората играли играта. 

Иначе има откровенно весели моменти като разрушаването на централния купол на Александър Невски от хеликоптера

Иначе можеше и по-добре да е. За съжаление обаче филмите правени по игри никога не струват. Незнайно защо създателите им не искат да се напънат да измислят нещо, а разчитат филма да се гледа заради славата на играта

Кироо, бегай оттука, оти че те изпапурчим с копачо!
Posted 09 февруари 2008 - 18:12
В последно време си правя ретро кино вечери основни с класически филми, за които съм чувал добри отзиви, но по различни причини не съм гледал. Главният заподозрян на очна ставка е Хичкок с "Rear Window", "North by Northwest" и "Psycho". Често при гледане на стари продукции съм забелязвал откровеното преиграване на актьорите. В гореспоменатите филми нещата не стоят точно така (като изключим някой единични моменти) - и трите са доста приятни за гледане и имат сценарии изчистени от всякакви недосмислици. Най-впечатлен бях от "Psycho" - през 1960 явно не са знаели все още как да заснемат качество наръгване с нож, но това ще им го простя някакси
Филмът има атмосфера, за която много от днешните трилъри и хоръри могат само да мечтаят... а пък има и готин край
Днес или утре ще обърна внимание и на "Vertigo" - четвъртият филм на маестрото, който съм си набелязал.

Днес или утре ще обърна внимание и на "Vertigo" - четвъртият филм на маестрото, който съм си набелязал.
ПИСУК!
Posted 09 февруари 2008 - 22:23
Tejuk Metalist, on Feb 8 2008, 14:49, said:
I am Legend.Въпреки че не е нищо особено,ми хареса.
Туко-що,обаче,попаднах на нещо много интересно-филмът е интерпретация на книга от 54-та. Така че,тогава сигурно,историята е звучала изключително интересно и оригинално!

с тази разлика, че филма почти си няма прилики с книгата... с други думи, позволили са си много волности като са правили филма, иначе и на мен ми хареса въпреки, че не е нищо особено.
за Хитмена... средна работа...става за убиване на времето...разтоварващо екшънче, което в никакъв случай не може да го доближи до колосите в жанра за годината като Rambo и Shoot "Em Up
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users