marillion, on Jan 18 2008, 20:48, said:
хахаха
ето това е сериозен проблем със сайза ---> фаса
[attachment=534:attachment]
плюс това работи и с първата ми идея за самотен остров....
слЪдъък, току що слязъл от палмата
хахахох
бягам да не ни навестят тамплиерите
опса. като казах тамплиерите последен оф с предишния разговор

понеже е често експлоатирана холивудска тема за тази някога могъща, богата и обвита в тайнство и мистерия организация.
любопитен факт за малтийските рицари от нея, които единствени днес съществуват. забележи и то под формата на самостоятелна държава, ерго нейният суверинитет. с две хиляди човека, всеки един представител на различна в света държава, всеки един с дипломатически имунитет, всеки един с обет за безбрачие и т.н. държавата се намира в една сграда до Ватикана, която много исках да видя миналата година, но не успях. както и да е.
обета за безбрачие е задължителен, с цел след тяхната смърт Църквата да наследи натрупаното състояние. ето защо Малта е била център на проституцията с изградени множество публични домове. отделно не малка част от придворните дами и техните покровителки са влизали в отношения, от които са се раждали куп незаконородени деца. разбира се част от тях са били щедро подпомагани и дарявани с пари, имоти и пр. но нито една не е успяла по някакъв начин да се домогне до привилегии в ордена. разводите и абортите са били преследвани, нещо повече днес са забранени със закон в Малта.
ето я и оттук спекулацията със съществуващата и днес тайна мрежа потомци на една на практика несъществуваща отдавна организация, а защо не и обратното. действителност, съвсем логично произтичаща от историческа истина. като призрак от минали времена или реална заплаха за Църквата тези "наследници" са и ще бъдат винаги анатемосвани, тук именно ще се завъртат сценарии около разплитането на окултни загадки, тайнствени церемонии, демони, Антихриста...
в никакъв случай не твърдя, че е знам много по въпроса, просто навремето ми стана любопитно в разговор с една екскурзоводка
по темата съм приготвила програмата на кината, та да видим какво ще си избера