Jump to content

Последният филм който гледах беше...

681 replies to this topic

#201 wiktory

empathy

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1079 posts

Posted 18 януари 2008 - 19:40

View Postno way, on Jan 18 2008, 17:44, said:

Филмът си е в стил "бандата на Оушън"- нашият човек с лекота обира банки и бега от затвори ; тя е федарален шериф или нещо такова ; но се харесаха , кво да праиш...Клуни е тва , ей!

е, Клуни - тъй де :o

ще го пропусна, явно

хм, обещаните
все пак сме във форум култура и изкуство :o

[attachment=529:attachment]

[attachment=530:attachment]

[attachment=531:attachment]

[attachment=533:attachment]

нещо със сайзъ имам проблем, затова толкова малки :o

#202 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts
  • Interests:Progressive Rock

Posted 18 януари 2008 - 20:48

View Postwiktory, on Jan 18 2008, 19:40, said:

нещо със сайзъ имам проблем, затова толкова малки :lol:

Абе то и последната мацка на горната снимка май има проблеми със сайза, ама карай, все пак е на аванта... :blink: :D :blink:
18.06.2017 - Phil Collins
19.06.2017 - Phil Collins
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#203 wiktory

empathy

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1079 posts

Posted 19 януари 2008 - 13:55

View Postmarillion, on Jan 18 2008, 20:48, said:

Абе то и последната мацка на горната снимка май има проблеми със сайза, ама карай, все пак е на аванта... :blink: ;) :lol:

хахаха
ето това е сериозен проблем със сайза ---> фаса

[attachment=534:attachment]

плюс това работи и с първата ми идея за самотен остров.... :D
слЪдъък, току що слязъл от палмата

хахахох
бягам да не ни навестят тамплиерите :blink:
опса. като казах тамплиерите последен оф с предишния разговор ;) понеже е често експлоатирана холивудска тема за тази някога могъща, богата и обвита в тайнство и мистерия организация.
любопитен факт за малтийските рицари от нея, които единствени днес съществуват. забележи и то под формата на самостоятелна държава, ерго нейният суверинитет. с две хиляди човека, всеки един представител на различна в света държава, всеки един с дипломатически имунитет, всеки един с обет за безбрачие и т.н. държавата се намира в една сграда до Ватикана, която много исках да видя миналата година, но не успях. както и да е.
обета за безбрачие е задължителен, с цел след тяхната смърт Църквата да наследи натрупаното състояние. ето защо Малта е била център на проституцията с изградени множество публични домове. отделно не малка част от придворните дами и техните покровителки са влизали в отношения, от които са се раждали куп незаконородени деца. разбира се част от тях са били щедро подпомагани и дарявани с пари, имоти и пр. но нито една не е успяла по някакъв начин да се домогне до привилегии в ордена. разводите и абортите са били преследвани, нещо повече днес са забранени със закон в Малта.
ето я и оттук спекулацията със съществуващата и днес тайна мрежа потомци на една на практика несъществуваща отдавна организация, а защо не и обратното. действителност, съвсем логично произтичаща от историческа истина. като призрак от минали времена или реална заплаха за Църквата тези "наследници" са и ще бъдат винаги анатемосвани, тук именно ще се завъртат сценарии около разплитането на окултни загадки, тайнствени церемонии, демони, Антихриста...
в никакъв случай не твърдя, че е знам много по въпроса, просто навремето ми стана любопитно в разговор с една екскурзоводка :P

по темата съм приготвила програмата на кината, та да видим какво ще си избера

#204 clear

калпазанка

• Енориаши
  • PipPip
  • 118 posts

Posted 19 януари 2008 - 15:02

View Postwiktory, on Jan 19 2008, 13:55, said:

хахаха
ето това е сериозен проблем със сайза --->

[attachment=535:attachment]

;--
)))))

почувствал се като част от масовката на 300 да кажа))

p.s. нямаше как да не вляза в of топикче.)

гледах Тристан и Изолда. хареса ми Тристан. трябва да й дам втори шанс на Изолда и ще помисля върху това в Банско.)

#205 Kristin

(баш) философ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 628 posts

Posted 19 януари 2008 - 18:53

Последния филм, който всъщност продължавам да гледам, но искам малко помощ. Много е лошо качеството на картината... ако някой го намери някъде по-добро да каже. Отново продукция на американ кино, с любезното участие и съдествие на оная двойка, която толкова обичам и уважавам в киното... Бъртън и Деп.
Филмът е Sweeney Todd... 2007.
Невероятно красив... само дето тая картина пречи :yes:
Aз конструирам всеобщото като избирам себе си!

#206 violator

Malloy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 2234 posts

Posted 19 януари 2008 - 19:51

Профилактично си припомних "Baraka"!

Posted Image

Един от филмите, които човек трябва задължително да преглежда през няколко години. Действа пречистващо. В него няма нито една дума, а са казани толкова много неща.
-----------------------------------------
Слушай силно!

#207 Hard rock fan

Self Portrait

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1036 posts

Posted 20 януари 2008 - 15:36

View Postwiktory, on Jan 18 2008, 14:14, said:

оу, в тезата трябва да влезе задължителният елемент в подобна тема - религията, а за това нямам нито време, нито нерви :yes: умишлено го прескочих горе, защото трябваше да навлезнем в най-атакуваната от Холивуд териотория и да човъркаме Мария Магдалена в изкуството до припадък, пък защо не и дали Бог не е всъщност жена... помниш поредицата Браун, филмирания Шифър и ответната реакция на Ватикана ;) (докато при Страстите се целяха евреите, в случая това беше ядрото на римокатолицизма, в самото сърце, в нейната същност)
темата е безкрайно широка и трудна. аз поне не бих се наела

За това ти и прежденаписаното (за Холивуд и Европейската история) - много целувки от мен и фуражка долу!

Снощи гледах "Сърцето на дракона", обичам аз таквизи филмчета - фентъзита.

За трилогията "Три цвята:...." не ми се пише, твърде гениална, че да пиша за нея.

Edited by Hard rock fan, 20 януари 2008 - 15:40 .

За него необходимото и достатъчно доказателство за съществуването на Бог беше музиката.

#208 Svil

кардинал

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 3368 posts

Posted 20 януари 2008 - 23:08

Elizabeth: The golden age
Тук не съм много добре запознат с историческите събития, затова не мога да кажа дали филма стриктно ги следва. Със сигурност знам, че Англия разбива Испанската армада. Иначе филмът е хубав. Кейт Бланшет прави хубава роля, а атмосферата на средновековна Англия е много добре предадена и грабваща.
Wiktory - респект за прекрасния анализ. Нещо подобно ми се върти и на мен в главата, но с други думи :)
Мерилиън, моята баба (лека и пръст) казваше: за какво ми е да ходя на кино, да гледам съветски филми (това през 80-те години), като ще гледам същото, дето е в къщи. Това по повод творческото пренаписване на историята в Холивуд. И ти си прав. Тъпия средностатистически зрител иска екшън и забавление, а не сухи исторически факти. Но аз се дразня, чета, интересувам се, искам да запазя някаква родова памет за това какво е било.
Не искам след години хората да си мислят, че Орфей е бил освободен роб с негърски произход. Това не е разкрасяване на историята с цел филма да е по-увлекателен. Това е явно изкривяване на фактите. И аз съм против.

#209 Nosferatu

Vampire Demigod

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 813 posts

Posted 21 януари 2008 - 00:21

Posted Image
A must-see!!!
(10/10)

#210 wiktory

empathy

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1079 posts

Posted 21 януари 2008 - 17:10

View Postviolator, on Jan 19 2008, 19:51, said:

Профилактично си припомних "Baraka"!

страхотен филм
има толкова много неща за асоцииране и осмисляне в него....
помня колко бях впечатлена преди време. малките светлинки от свещите в гробищните фенери премигват и гаснат подобно на тези от прозорците-илюминатори на жилищните кутийки в следващия кадър като същински индикатори за това, колко всичко тук е мигновено и преходно...
трябва да си го припомня и аз, дали пък вторият кадър не водеше паралела...

@ Фенка - "За трилогията "Три цвята:...." не ми се пише, твърде гениална, че да пиша за нея."
кой цвят ти допадна най-много? :dance:

п.п. Клуни - посланик на мира в ООН... но комент :)

#211 Hard rock fan

Self Portrait

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1036 posts

Posted 21 януари 2008 - 19:27

View Postwiktory, on Jan 21 2008, 17:10, said:

@ Фенка - "За трилогията "Три цвята:...." не ми се пише, твърде гениална, че да пиша за нея."
кой цвят ти допадна най-много? :)

Синият ме разтърси из основи, допаднаха и ми трите, не знам...
За него необходимото и достатъчно доказателство за съществуването на Бог беше музиката.

#212 Zarax Brangwolfen

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 11 posts

Posted 21 януари 2008 - 21:50

Englar Alheimsins е потресаваща история за потъването в дълбините на лудостта. Горещо препоръчвам :)

http://www.imdb.com/title/tt0233651/

#213 wiktory

empathy

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1079 posts

Posted 22 януари 2008 - 11:26

View PostHard rock fan, on Jan 21 2008, 19:27, said:

Синият ме разтърси из основи, допаднаха и ми трите, не знам...

дам, страшно си я бива "цветотерапията", както казваше един приятел. за Жулиет Бинош да не говорим.... :) забеляза ли ефекта (01:25 - 34) в червения, колко елегантно го е замислил и използвал Кшешловски :wub: (може би Киешловски е по-правилно да се преведе, не знам)

последно, последно понеделнишки си похарчихме левчетата за премиерата на "Господари на нощта". след прожекцията ужасно съжалих, по-добре да си бяхме пийнали по две тюламорчета за тези пари.
е, пак си ги пийнахме де

#214 no way

9

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 204 posts

Posted 25 януари 2008 - 08:46

"Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street"

(# Director: Tim Burton
# Cast: Johnny Depp, Helena Bonham Carter, Sacha Baron Cohen, Alan Rickman)

#215 Nosferatu

Vampire Demigod

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 813 posts

Posted 26 януари 2008 - 15:14

Днес изгледах Рамбо 4 (за 3 лв :lol: ) в киното и се накефих адски много! Олд скуул екшън от най-добрите :> Филма си заслужава определено и оценката в имдб (8.1/10)си е напълно заслужена :lol: Лично аз се съмнявах много, щото като го гледах Сталоун колко дърт изглежда по трейлърите...нали се сещате? :angry2: За почитателите на кървища, няма да останат недоволни хехе... брутално е просто...тези дни ще го гледам пак...и после пак, а между временно си пускам оригиналните ми двд-та на старите три филма. (10/10)
П.С с какъв снайпер стреляше тоя пуст шарпшуутър бе деба??? късаше глави буквално...

The Mexican - кефи ме много Пит как играе в този филм, Робъртс също, единствено ме издразни, че имаше няколко безсмислени издънки в сценария...жалко... (7/10)

Aliens v.s Predator 2: Requiem. Изкефих се умерено много. Почти в духа на останалите от поредиците...особено на места си е все едно гледах Alien 3. Особено брутален...не се щадят нито малки деца, нито бременни жени, нито какви да е жени.. (8.5/10)

#216 Abadon

приятел на Чубака

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 577 posts

Posted 26 януари 2008 - 16:31

Особено брутален...не се щадят нито малки деца, нито бременни жени, нито какви да е жени..
принципно не си падам по такъв тип филми, или по-скоро отдавна не съм попадъл на готин такъв ама тази реплика ще ме накара да го изгледам
Знаете ли че ...

Мириса на пламъка от запалката мирише на изгорели косми от носа.

#217 Nordlys

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 33 posts

Posted 26 януари 2008 - 20:46

I am Legend
Много добър филм :angry2:

#218 whiplash159

The Grim Squeaker

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 2593 posts

Posted 26 януари 2008 - 22:46

"Brokeback Mountain"

Изгледах го в памет на починалия преди няколко дни Heath Ledger - прави страхотна роля и почти сам изнася целия филм.
R.I.P.
ПИСУК!

#219 Kristin

(баш) философ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 628 posts

Posted 27 януари 2008 - 14:48

View Postwhiplash159, on Jan 26 2008, 22:46, said:

"Brokeback Mountain"

Изгледах го в памет на починалия преди няколко дни Heath Ledger - прави страхотна роля и почти сам изнася целия филм.
R.I.P.

Защо напомняш...
R.I.P....
Aз конструирам всеобщото като избирам себе си!

#220 Svil

кардинал

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 3368 posts

Posted 27 януари 2008 - 16:31

"В името на краля" - imdb.com
Фентъзи с големи претенции и слабо покритие. 60 милиона долара могат да се похарчат и по-добре.
Звезден състав от началото до края и все слаби роли. Плоски диалози, допълнително осакатени от тъп превод.
Историята накратко. Главния герой е кралски син, когото всички мислят за умрял преди 30 години. Само придворния магьосник знае, че е жив, но не казва на никого за да го предпази от дворцовите интриги. Тъп племенник на краля, с претенции за престола и лош магьосник, който му помага с идея да осъществи собствените си амбиции да завладее трона. Две (уж) епични битки, в които масовките бяха много зле. Виж единоборствата бяха яки (всички в кралството явно са обучавани в Шао Лин). По едно време и някакви нинджи се включиха в битката незнайно откъде дошли.
Декорите поне бяха на ниво. А най-голямото достойнство на филма е саундтрака. В него има две песни на Blind Guardian - Carry The Blessed Home и Skalds and Shadows и една на Hammerfall - The Fire Burnas Forever. За съжаление те звучат не по време на действието, а накрая докато текат финалните надписи.
Накратко, който има два часа за губене като мене, да го гледа.

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users