Jump to content

Последният филм който гледах беше...

• This topic is locked This topic is locked
681 replies to this topic

#161 Fester Addams

True Poser

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 277 posts

Posted 28 декември 2007 - 22:52

Freddy vs Jason

Posted Image

Не го бях гледал до сега и имах високи очаквания,но уви.Филмът става единствено за убиване на времето с добра компания на по биричка,но нищо повече.
Шоу да става!

#162 Kristin

(баш) философ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 628 posts

Posted 30 декември 2007 - 16:07

Майкъл.
До сега по НТВ го даваха. Освен Джон Траволта нямаше нещо, което да ми хареса в този филм... :yes:
Aз конструирам всеобщото като избирам себе си!

#163 war

кюре

• Енориаши
  • PipPip
  • 81 posts

Posted 01 януари 2008 - 17:26

гледах... или по-скоро слушах белият зъб.
невероятен филм по дори още по-невероятна книга.

#164 Джуджето_GIMLY

анонимен човеколюбец

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1378 posts

Posted 04 януари 2008 - 19:27

Сутринта изгледах National Treasure: Book Of Secret
А пък следобяд си угодих и отидох на кино да гледам Aliens vs Predator
И двата филма са страхотни ама втория ми хареса повече :metal:
Единствено ме подразни това, че Хищника пак умря. Защо по дяволите трябва да оцеляват само хората :metal:
Кироо, бегай оттука, оти че те изпапурчим с копачо!

#165 Hard rock fan

Self Portrait

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1036 posts

Posted 05 януари 2008 - 18:29

"Три цвята - синьо", не бях го гледала, разби ме...
За него необходимото и достатъчно доказателство за съществуването на Бог беше музиката.

#166 Джуджето_GIMLY

анонимен човеколюбец

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1378 posts

Posted 06 януари 2008 - 01:13

Скалата

Утре ще го дават по Нова обаче тъй като по това време съм на работа и си го изтеглих та го изгледах днес (ъъ гледайки часа май вече е вчера) :metal:
Филмчето си е страхотно. През 95-та този тип истории още не се беше изтъркал пък и с участието на Никълъс Кейдж и най-вече на Шон Конъри няма как да е лош филм :metal:
Само за 4-ти път го гледах :metal:

#167 Guest_Regen_*

• Гости

Posted 06 януари 2008 - 20:20

The Flock.
Макар да не съм голям фен на г-н Гиър, тук изигра перфектна роля.

#168 wiktory

empathy

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1079 posts

Posted 08 януари 2008 - 16:40

въображаеми и действителни Чудовища от фантазния и реалния свят преследват малката и "неопетнена" детска душа в лабиринт от предизвикателства да запази тя своята честност, доброта, милосърдие и тн. или онова, което изразяват думичките хуманност, човечност.
търсеният идеен паралел в Лабиринтът на Фавн е добре изведен, визуално са постигнати добри ефекти. бих си пожелала по-разчупен режисьорски похват при смяна на кадрите или както сюжетът го позволява би могло чудесно да се преливат картинно действията от единия в другия свят. също и да се изчистят някои излишно разтегнати моменти, но като цяло филмчето ми хареса.

#169 Tejuk Metalist

Angel Of Death

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 552 posts

Posted 09 януари 2008 - 08:47

View PostДжуджето_GIMLY, on Jan 6 2008, 01:13, said:

Скалата

Утре ще го дават по Нова обаче тъй като по това време съм на работа и си го изтеглих та го изгледах днес (ъъ гледайки часа май вече е вчера) :huh:
Филмчето си е страхотно. През 95-та този тип истории още не се беше изтъркал пък и с участието на Никълъс Кейдж и най-вече на Шон Конъри няма как да е лош филм ;)
Само за 4-ти път го гледах :P
Аха. Много е здрав тоя филм! B) Иначе по темата-Смотаняци 1 и 2! :D Много здрави пародии,гледал съм всяка от тях поне 4 пъти!

#170 Fester Addams

True Poser

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 277 posts

Posted 10 януари 2008 - 11:39

Airheads

Абсолютна класика :harhar:
Шоу да става!

#171 Rebel

Dein Negativ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 745 posts

Posted 10 януари 2008 - 14:29

View PostFester Addams, on Jan 10 2008, 11:39, said:

Airheads

Абсолютна класика :)

Хехе, като бях тийнейджърка го въртяхме на една апокрифна видеокасета :D Всъщност филмът е една голяма простотия, но е забавен, защото е за метъли все пак и има готини лафове:
- Lemmy or God?
- Lemmy.
- No!
- God?
- Noo, trick question - Lemmy is God! :D :D :D
The mind is its own place, and in itself
Can make a Heav'n of Hell, a Hell of Heav'n
What matter where, if I be still the same?

#172 Roy

архиепископ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 705 posts

Posted 10 януари 2008 - 18:36

Posted Image

The Cell (2000)

сюжета младата докторица (в ролята Дженифър Лопез) се опитва да преодолее мъката по загубеното си малко братче в детските години,като избира най-хуманното проприще - да стане лекар.И макар действието на филма да се развива в нашето настояще,болницата където работи са открили начин за проникване в съзнанието на изпаднали в кома хора,като самият лекар се материализира във въпросното чуждо съзнание.
В същото време маниакален убиец оставя трупове след себе си.Главният гадняр тук (в ролята Винсънт дОнофрио) страда от специфична форма на шизофрения,заради която съвсем губи контрол над себе си и в крайна сметка полицията го заловява точно,когато изпада в кома.Проблемът е,че няколко часа преди това е отвлякъл поредната си жертва и само той знае къде я държи.Добрите момчета (любители на понички,МакДоналдс и us футбол) завеждат изпаднали в кома бандит при младата докторка,която влиза в съзнанието му...и тук ставаме свидетели на доста ефекти пресъздаващи болния и объркан подсъзнателен свят на един луд.По нататък няма да разказвам сюжета.

като цяло филмът е не е нещо особено.По шестобалната бих му дал четворка - има няколко психарски момента,самата идея да се пресъздаде психиката и на последно място (но не и по значимост както се казва)- Дженифър е красива жена,в нея има и капка естественост въпреки многото грим и рокли (а аз по принцип недолюбвам цветнокожи)
By and large, jazz has always been like the kind of a man you wouldn't want your daughter to associate with.

Duke Ellington

#173 duende

кардинал

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1149 posts

Posted 11 януари 2008 - 09:58

Аз бях много впечатлен от оригиналната идея на филма. Влизането в нечие съзнание носи реалния риск да попаднеш в страховит свят с гъвкави рамки и без изход. Вселена, крепяща се единствено на безплътните колони на човешкото въображение.

Най-важното в този филм е визията. Сцената, в която тя влиза в Тронната зала на Черния Принц, той се изправя и воалите в стените започват да се събират зад гърба му е повече от впечатляваща според мен.
Или сцената "Naughty worm". Художествените качества на филма са много, защото той създаде нова арт естетика. Операторската работа, играта с цветовете, всичко е на много високо ниво. Никак не е лесно да пресъздадеш кошмарния въображаем свят на един убиец, роден от прогнилото му съзнание.

Второто достойнство на филма, разбира се, е играта на Винс Д'Онофрио, наистина убедителен психопат.

Винс Воон и Дженифър Лопез са си досадници по принцип, но не те са важни в това произведение.

#174 Roy

архиепископ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 705 posts

Posted 12 януари 2008 - 13:26

Абсолютно съм съгласен с теб - точно за същата сцена когато Принца слиза и заедно с това мантията му се събира (дори не съм сигурен дали това е правилният глагол) мислех да напиша в предишния си пост.И за мен тази сцена е един от най-въздействащите моменти.Изключителен момент във филмът е когато показват как главният лош герой Карл виси в простраството самоокачен на веригите и крещи в тишината - също много силен момент показващ едно болно съзнание което несъзнателно се мъчи да се излекува.Напомня ми малко на края на абат Фариа от романът на Дюма "Граф Монте Кристо",когато абатът е починал а коменданта на замъка Иф и главният лекар водят диалог за случилото се:
"...старият абат се излекува и освободи..."
By and large, jazz has always been like the kind of a man you wouldn't want your daughter to associate with.

Duke Ellington

#175 Svil

кардинал

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 3368 posts

Posted 14 януари 2008 - 08:39

Aliens vs. Predator 2
С една дума – перфектен. Брутален, непрекъсващ екшън. Няма слабо. С много малко отпускащи моменти, след които действието ни връхлита още по-вихрено. Традиционно за Холивудски филм имаме и любовна история, прекъсната с един от най-отнасящите моменти в киното. Задължително трябва да се види!

#176 no way

9

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 204 posts

Posted 14 януари 2008 - 09:44

View PostSvil, on Jan 14 2008, 08:39, said:

Aliens vs. Predator 2
С една дума – перфектен. Брутален, непрекъсващ екшън. Няма слабо. С много малко отпускащи моменти, след които действието ни връхлита още по-вихрено. Традиционно за Холивудски филм имаме и любовна история, прекъсната с един от най-отнасящите моменти в киното. Задължително трябва да се види!

..аве крайно време е да излезе 'Aliens vs. Predators feat. Terminator a.k.a. Robocop & lord Vador" :worship:

Edited by no way, 14 януари 2008 - 09:45 .

#177 Svil

кардинал

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 3368 posts

Posted 14 януари 2008 - 10:02

View Postno way, on Jan 14 2008, 09:44, said:

..аве крайно време е да излезе 'Aliens vs. Predators feat. Terminator a.k.a. Robocop & lord Vador" :metal:
Не бих се учудил и това да измислят. Но все пак, въпреки очевидно комерсиалната цел на филма, той е грабващ, динамичен и те оставя без дъх и отпускане от първата до последната секудна. Накратко, успешно продължение.

#178 Javor

кардинал

• Тамплиeри
  • PipPipPipPipPip
  • 1411 posts

Posted 14 януари 2008 - 10:45

Точа му се аз на този филм, но ще трябва доста да почакам докато се сети да стигне до Ямбол на кино :D
Иначе последно вчера гледах 30 Days Of Night - доста безсмислена вампирска история. Така и не се разбра от къде и за какъв чеп се появиха тия ми ти вампири в градче на майната си в Аляска :blink: Бая боичка иначе разсипаха по белия сняг :metal:

#179 Blackiel

Bastard

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 755 posts

Posted 14 януари 2008 - 10:55

Posted Image
Много е добро :metal: Разправя се за един плъх готвач
\m/

#180 Джуджето_GIMLY

анонимен човеколюбец

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1378 posts

Posted 14 януари 2008 - 18:25

Posted Image
доста е добър :metal:

Edited by Джуджето_GIMLY, 14 януари 2008 - 18:27 .

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users