Jump to content

Любим сериал

182 replies to this topic

#101 Locust

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 32 posts

Posted 18 ноември 2009 - 16:05

Личния ми ТОП 3:

DEXTER
HEROES
MY NAME IS EARL

#102 eddie

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 400 posts

Posted 19 ноември 2009 - 07:34

Posted Image

Снощи най-после успях да изгледам първите две серии на новият фантастичен сериал на телевизия ABC - V. За сега сериалът се очертава моят фаворит в жанра за тази година, като вметна че все още не съм гледал Flash Forward. Сериалчето определено започна интригуващо и динамично, и е подплатено с познат актьорски състав от други любими сериали - Joel Gretsch ( агент Том Болдуин от "4400" ), Elizabeth Mitchell (Джулиет от "Lost"), Alan Tudyk ( "Firefly" и "Serenity" ) и не на последно място, чаровната Morena Baccarin ( Адрия от Stargate SG-1 и Инара от "Firefly" и "Serenity" ).

Edited by eddie, 19 ноември 2009 - 07:37 .

#103 Jimmy Pop

пишман-естет

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1122 posts

Posted 06 декември 2009 - 22:49

View Postpepa angelova, on Oct 20 2009, 22:27, said:

Включвам се в темата с испанския "Моите мили съседи". В началото си мислех, че е някаква тъпотия, докато вървеше първото излъчване по Бтв. Почнах да се заслушвам, после заглеждам и накрая - не го изпусках. Все едно гледам сериал с нашенски герои. Уникални простаци.

И мен много приятно ме изненада този сериал. И аз по подобен начин се загледах в него - вървеше ми като фон в късните часове, докато ровех в нета или се занимавах с нещо друго странично. Но надавайки случайно ухо и око постепенно му обърнах повече внимание и ме привлече с неподправеноста си (в силен контраст с в много случаи изкуствените диалози и шеги в американските продукции, колкото и смешни да са) и близостта си до нашенските нрави. Определено много свежа продукция. :)

#104 Файона

addicted to chaos

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 212 posts

Posted 09 декември 2009 - 08:58

За "Моите мили съседи". Признавам, зарибихте ме. :D
Вече не изтървам епизод. Явно ми е трябвал някакъв период, в който да се адаптирам към чувството им за хумор. Не е такъв вид, какъвто се среща в повечето сериали. Обаче имат страшни попадения, на които се смея с глас. Вече цялото семейство го следим. А най-много ми харесва, че за разлика от стандартните половинчасови сериали, това чудо продължава час и половина.
Omnia mea mecum porto

#105 Velvet Thorns

jedi knight

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 599 posts
  • Interests:paradise lost | doom metal | death metal | stoner metal | sludge metal | progressive metal | black metal | gothic metal | scandinavian metal | drone metal | post metal | industrial metal | cyber erotica | photography | body modification

Posted 02 февруари 2010 - 15:12

изгарям от нетърпение за новия сезон на LOST :harhar: голяма мистика :lol:

иначе и аз се присъединявам към почитателите на великия Black Adder, а друг най-любим ми е South Park - последната серия, която гледах беше за моторджиите с харлитата, дето не искаха да им викат "Fag" :lol: Трей Паркър и Мат Стоун са истински зли гении :harhar:

Attached Files

in my head this all is in my head this all is in my head this all is in my head this all is in my head...

#106 madeoffire

кюре

• Енориаши
  • PipPip
  • 66 posts

Posted 14 февруари 2010 - 12:21

Редовно следя и обожавам How I met your mother, House MD!!!, Bones, Lie to me, Dexter..просто саа страхотни! Реакциите на актьорите, сценария.. ехх ^^

#107 King of a Shadow

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 184 posts

Posted 22 февруари 2010 - 16:29

Posted Image

Моето Име е Ърл!

Няма такъв комедиен сериал.Гледах го началото на лятото и 100% ще го повторя целия :metal: .За съжаление кризата се отрази върху него, както се отрази и вурху мен на бившата ми работа,но това е друг въпрос :metal:

Гледайте го.Не мисля,че ще съжалявате. Хеви металията е пълна :)
Things are not what they used to be
Missing one inside of me
Deathly lost, this can't be real
Cannot stand this hell I feel

#108 Тигър

кардинал

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 1998 posts

Posted 28 февруари 2010 - 11:23

Изгледах седемте сезона на "Бъфи, убийцата на вампири".
Ъъъ...
Това май не трябваше да го споделям. Както и да е. Тъй като току-що унищожих имиджа си в този форум, да взема да обясня, а?
Добре. Всичко започна с един филм. Този филм. Оказа се, че това е една от най-добрите фантастики, произвеждани някога. Освен това се оказа и че е доста директно продължение на един сериал. Този сериал. Естествено, изгледах го и него. И нещо ми прещрака. "Да взема да го проуча малко повече Джос Уидън, а?" Проучих го. Изгледах и "Куклената къща", който сериал е също адски добър. Все пак отбягвах Бъфи. Как аз, Тигър, ще гледам, разбирате ли, сериал за подрастващи тийнейджърки? Е, да, ама... Сестра ми е подрастваща тийнейджърка. Нещо ми хрумна да я зарадвам, а и прочетох твърде много положителни ревюта на сериала, при това писани от мъже, та рекох да видим... Имах намерение да изгледам само два-три епизода, колкото за обща култура.
Изгледах 144.
"Бъфи, убийцата на вампири" е едно от най-великите постижения в историята на телевизията. Самият факт, че успява да не се срути под тежестта на собствената си абсурдна концепция, говори доста за гения на Уидън и останалите сценаристи. Петнайсетгодишната Бъфи със специалните сили се мести да живее в градче, построено върху врата към ада, от която се изсипват какви ли не ужасии. Е, да, ама... Освен дето успява да не се срути, сериалът поддържа и относително сериозен тон от един момент нататък, който може и да ви подразни. Но в никой друг сериал не можете да се насладите на експериментите, които евентуално ще видите тук. Някои епизоди са откровено ужасяващи("The Body", например, който може да докара кошмари на по-чувствителните), други ще ви разсипят от смях, трети ще ви покажат неща от живота, каквито точно тук не бихте очаквали... Има и един епизод-мюзикъл. Вярно, че почти всички пеят ужасно фалшиво, но...Някакси все едно целият абсурд е само маска, която с напредването на сериала пада.
Никъде другаде няма такова развитие на персонажите, каквото има тук. Самата Бъфи е адски противно същество, всъщност, но героите около нея напълно оправдават гледането на всички епизоди. Дори и на бутафорните, сравними с "Пауър Рейнджърс" като визия начални такива. Дайте шанс на сериала и ще видите. Ще ви станат близки. Дори и ако са толкова противни, че да желаете смъртта им страстно, никой няма да ви е безразличен. Сериозно говоря.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

#109 Файона

addicted to chaos

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 212 posts

Posted 01 март 2010 - 08:28

Ами аз съм ги гледала всички епизоди на Бъфи и си го харесвам и не ми пука да споделя, щото и без това нямам имидж в този форум. :rolleyes:
Любимият ми епизод е, когато станаха някакви други... Смътно си го спомням, но Бъфи беше някаква глезена патка, а Зандър - войник. Беше голям смях.
А също и мюзикъла - Бъфи върви през гробище, пее фалшиво и трепе вампири. По-абсурдна оперета не бях гледала.

Та сериалчето си го бива, и аз бих го препоръчала.
Omnia mea mecum porto

#110 Тигър

кардинал

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 1998 posts

Posted 01 март 2010 - 11:51

View PostФайона, on Mar 1 2010, 08:28, said:

Любимият ми епизод е, когато станаха някакви други... Смътно си го спомням, но Бъфи беше някаква глезена патка, а Зандър - войник. Беше голям смях.
Много готин епизод беше това, да. Превърнаха се в това, на което се бяха направили за Хелоуин. Бъфи - принцеса, Зандър - войник, Уилоу - призрак, разни дечица ставаха демони и изобщо беше готино.
Да препоръчам и "Ейнджъл", който също е страхотен, макар и доста по-обикновен. Ейнджъл е един от главните герои в "Бъфи" до третия сезон, след който получава собствен сериал и продължава там.
Света аз цял обходих
Срещнах милиони хора

Блог
The Painting

#111 Файона

addicted to chaos

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 212 posts

Posted 01 март 2010 - 12:30

Охо, ще го гледам. :rolleyes:
Omnia mea mecum porto

#112 TEMPOS

кюре

• Енориаши
  • PipPip
  • 59 posts

Posted 02 март 2010 - 17:20

Аз започнах "Поглед в бъдещето" (Flash Forward) и е доста добър, по-подреден изглежда от "Изгубени" (Lost), макар че си личи, че конструкцията е идентична. А и актьорите ги бива :rolleyes: Рискът при такива сериали е обаче губенето на нишката в един момент и възможността да се разтегля историята до безкрайност и може би затова не издържах и спрях да гледам "Изгубени" от 2-рия сезон насам.

#113 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7533 posts

Posted 03 март 2010 - 01:32

Всички сериали, освен комедийните (не като "Бъфи"), са абсурдни.
Примерно "Lost" и "Кръцни/срежи". Абе, на 99% от хората за цял един живот не им се случват толкова приключения (еле пък на остров) и такива неща, каквито на героите в тези сериали за "единица време", по-точно - за един епизод.
Те не че всички там са с всичкия си, но нормалните хора и от много по-малко полудяват, а онези там - "не, човек, а желязо".
Гледам и не вярвам на ушите си :)
WeRock.bg - сайт за Праведна музика

#114 didara

Inconvenient

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 564 posts

Posted 03 март 2010 - 09:33

Posted Image
Т'ва е сериала за момента :)

Edited by didara, 03 март 2010 - 09:34 .

Твоето неразбиране не е лудостта на другия!

#115 foreigner

cream puff

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1436 posts

Posted 03 март 2010 - 17:52

View PostSatyr, on Mar 3 2010, 01:32, said:

Всички сериали, освен комедийните (не като "Бъфи"), са абсурдни.
Примерно "Lost" и "Кръцни/срежи". Абе, на 99% от хората за цял един живот не им се случват толкова приключения (еле пък на остров) и такива неща, каквито на героите в тези сериали за "единица време", по-точно - за един епизод.
Те не че всички там са с всичкия си, но нормалните хора и от много по-малко полудяват, а онези там - "не, човек, а желязо".
Гледам и не вярвам на ушите си :D
+1

В този ред на мисли, има нещо, което ме дразни зверски много в американските екшъни: когато главният герой е в центъра на престрелка/нападат го извънземни/горят го/бесят го/..., но нашият се шегува, видиш ли... :) Тези сцени могат да си съперничат по тъпотия само с онези, в които една маса народ ръкопляска на главните герои за нещо си :D

Иначе и аз се кефя почти само на комедийни сериали, като любимият ми е Мърфи Браун - няма такъв комедиен образ!!! Евалата на Кендис Бъргън за тази роля!
А това неодобрение стана направо демонстративно, когато кепето започна да говори злорадо за рязане на глави и стъпкването им в калта, нищо че - или по-скоро, още повече поради факта, че са се накичили със сиви цилиндери. Това, доколкото лорд Ходсдън можеше да проследи мисълта му, беше начинът, по който би действал Сталинг в Москва, а което е добро за Сталинг, признаваше си открито кепето, бе добро и за него.

#116 rodd1ck

архиепископ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 501 posts

Posted 03 март 2010 - 18:16

По същата логика и комедийните сериали са абсурдни, щото на никого не се случват толкова забавни/абсурдни неща за единица време.

#117 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7533 posts

Posted 03 март 2010 - 18:26

Точно за това си има обособен отделен жанр - комедия, в него се подразбира, че ситуациите са 99,99% нереални, това му е идеята :)

#118 Тигър

кардинал

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 1998 posts

Posted 03 март 2010 - 22:32

Точно в киното и телевизията реалните ситуации са си изключение по принцип. Изключвам, естествено, европейските фестивални филми, но като цяло в комерсиалното кино реалността е рядкост, независимо от жанра.
Света аз цял обходих
Срещнах милиони хора

Блог
The Painting

#119 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7533 posts

Posted 04 март 2010 - 22:35

Така е, но обикновено в един пълнометражен филм подобните ситуации са една-две или няколко повече (не говоря за каскади и подобни ефекти). За дни, седмици, месеци, че и години.
А в сериалите - за няколко часа - максимум дни се случват 1001 неща...

#120 Jimmy Pop

пишман-естет

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1122 posts

Posted 04 март 2010 - 23:24

View PostSatyr, on Mar 4 2010, 22:35, said:

Така е, но обикновено в един пълнометражен филм подобните ситуации са една-две или няколко повече (не говоря за каскади и подобни ефекти). За дни, седмици, месеци, че и години.
А в сериалите - за няколко часа - максимум дни се случват 1001 неща...

По тая логика едиствените адекватни и неабсурдни сериали са сапунките. Там не се случва почти нищо и се проточват с години и векове. Аз мисля, че точно това е предназначението на сериалите - не да ти представят действителността едно към едно, а да ти поднесат ударна доза от това, от което се нуждаеш/искаш да видиш (взамисимост от жанра на сериала), без да се налага да чакаш девет месеца докато Изабела роди.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users