Любим сериал
Started by Tejuk Metalist, сеп 24 2007 13:09
182 replies to this topic
Posted 18 ноември 2009 - 16:05
Личния ми ТОП 3:
DEXTER
HEROES
MY NAME IS EARL
DEXTER
HEROES
MY NAME IS EARL
Posted 19 ноември 2009 - 07:34

Снощи най-после успях да изгледам първите две серии на новият фантастичен сериал на телевизия ABC - V. За сега сериалът се очертава моят фаворит в жанра за тази година, като вметна че все още не съм гледал Flash Forward. Сериалчето определено започна интригуващо и динамично, и е подплатено с познат актьорски състав от други любими сериали - Joel Gretsch ( агент Том Болдуин от "4400" ), Elizabeth Mitchell (Джулиет от "Lost"), Alan Tudyk ( "Firefly" и "Serenity" ) и не на последно място, чаровната Morena Baccarin ( Адрия от Stargate SG-1 и Инара от "Firefly" и "Serenity" ).
Edited by eddie, 19 ноември 2009 - 07:37 .
Posted 06 декември 2009 - 22:49
pepa angelova, on Oct 20 2009, 22:27, said:
Включвам се в темата с испанския "Моите мили съседи". В началото си мислех, че е някаква тъпотия, докато вървеше първото излъчване по Бтв. Почнах да се заслушвам, после заглеждам и накрая - не го изпусках. Все едно гледам сериал с нашенски герои. Уникални простаци.
И мен много приятно ме изненада този сериал. И аз по подобен начин се загледах в него - вървеше ми като фон в късните часове, докато ровех в нета или се занимавах с нещо друго странично. Но надавайки случайно ухо и око постепенно му обърнах повече внимание и ме привлече с неподправеноста си (в силен контраст с в много случаи изкуствените диалози и шеги в американските продукции, колкото и смешни да са) и близостта си до нашенските нрави. Определено много свежа продукция.

Posted 09 декември 2009 - 08:58
За "Моите мили съседи". Признавам, зарибихте ме.
Вече не изтървам епизод. Явно ми е трябвал някакъв период, в който да се адаптирам към чувството им за хумор. Не е такъв вид, какъвто се среща в повечето сериали. Обаче имат страшни попадения, на които се смея с глас. Вече цялото семейство го следим. А най-много ми харесва, че за разлика от стандартните половинчасови сериали, това чудо продължава час и половина.

Вече не изтървам епизод. Явно ми е трябвал някакъв период, в който да се адаптирам към чувството им за хумор. Не е такъв вид, какъвто се среща в повечето сериали. Обаче имат страшни попадения, на които се смея с глас. Вече цялото семейство го следим. А най-много ми харесва, че за разлика от стандартните половинчасови сериали, това чудо продължава час и половина.
Omnia mea mecum porto
Posted 02 февруари 2010 - 15:12
изгарям от нетърпение за новия сезон на LOST
голяма мистика
иначе и аз се присъединявам към почитателите на великия Black Adder, а друг най-любим ми е South Park - последната серия, която гледах беше за моторджиите с харлитата, дето не искаха да им викат "Fag"
Трей Паркър и Мат Стоун са истински зли гении

иначе и аз се присъединявам към почитателите на великия Black Adder, а друг най-любим ми е South Park - последната серия, която гледах беше за моторджиите с харлитата, дето не искаха да им викат "Fag"

Attached Files
in my head this all is in my head this all is in my head this all is in my head this all is in my head...
Posted 14 февруари 2010 - 12:21
Редовно следя и обожавам How I met your mother, House MD!!!, Bones, Lie to me, Dexter..просто саа страхотни! Реакциите на актьорите, сценария.. ехх ^^
Posted 22 февруари 2010 - 16:29

Моето Име е Ърл!
Няма такъв комедиен сериал.Гледах го началото на лятото и 100% ще го повторя целия

Гледайте го.Не мисля,че ще съжалявате. Хеви металията е пълна

Things are not what they used to be
Missing one inside of me
Deathly lost, this can't be real
Cannot stand this hell I feel
Missing one inside of me
Deathly lost, this can't be real
Cannot stand this hell I feel
Posted 28 февруари 2010 - 11:23
Изгледах седемте сезона на "Бъфи, убийцата на вампири".
Ъъъ...
Това май не трябваше да го споделям. Както и да е. Тъй като току-що унищожих имиджа си в този форум, да взема да обясня, а?
Добре. Всичко започна с един филм. Този филм. Оказа се, че това е една от най-добрите фантастики, произвеждани някога. Освен това се оказа и че е доста директно продължение на един сериал. Този сериал. Естествено, изгледах го и него. И нещо ми прещрака. "Да взема да го проуча малко повече Джос Уидън, а?" Проучих го. Изгледах и "Куклената къща", който сериал е също адски добър. Все пак отбягвах Бъфи. Как аз, Тигър, ще гледам, разбирате ли, сериал за подрастващи тийнейджърки? Е, да, ама... Сестра ми е подрастваща тийнейджърка. Нещо ми хрумна да я зарадвам, а и прочетох твърде много положителни ревюта на сериала, при това писани от мъже, та рекох да видим... Имах намерение да изгледам само два-три епизода, колкото за обща култура.
Изгледах 144.
"Бъфи, убийцата на вампири" е едно от най-великите постижения в историята на телевизията. Самият факт, че успява да не се срути под тежестта на собствената си абсурдна концепция, говори доста за гения на Уидън и останалите сценаристи. Петнайсетгодишната Бъфи със специалните сили се мести да живее в градче, построено върху врата към ада, от която се изсипват какви ли не ужасии. Е, да, ама... Освен дето успява да не се срути, сериалът поддържа и относително сериозен тон от един момент нататък, който може и да ви подразни. Но в никой друг сериал не можете да се насладите на експериментите, които евентуално ще видите тук. Някои епизоди са откровено ужасяващи("The Body", например, който може да докара кошмари на по-чувствителните), други ще ви разсипят от смях, трети ще ви покажат неща от живота, каквито точно тук не бихте очаквали... Има и един епизод-мюзикъл. Вярно, че почти всички пеят ужасно фалшиво, но...Някакси все едно целият абсурд е само маска, която с напредването на сериала пада.
Никъде другаде няма такова развитие на персонажите, каквото има тук. Самата Бъфи е адски противно същество, всъщност, но героите около нея напълно оправдават гледането на всички епизоди. Дори и на бутафорните, сравними с "Пауър Рейнджърс" като визия начални такива. Дайте шанс на сериала и ще видите. Ще ви станат близки. Дори и ако са толкова противни, че да желаете смъртта им страстно, никой няма да ви е безразличен. Сериозно говоря.
Ъъъ...
Това май не трябваше да го споделям. Както и да е. Тъй като току-що унищожих имиджа си в този форум, да взема да обясня, а?
Добре. Всичко започна с един филм. Този филм. Оказа се, че това е една от най-добрите фантастики, произвеждани някога. Освен това се оказа и че е доста директно продължение на един сериал. Този сериал. Естествено, изгледах го и него. И нещо ми прещрака. "Да взема да го проуча малко повече Джос Уидън, а?" Проучих го. Изгледах и "Куклената къща", който сериал е също адски добър. Все пак отбягвах Бъфи. Как аз, Тигър, ще гледам, разбирате ли, сериал за подрастващи тийнейджърки? Е, да, ама... Сестра ми е подрастваща тийнейджърка. Нещо ми хрумна да я зарадвам, а и прочетох твърде много положителни ревюта на сериала, при това писани от мъже, та рекох да видим... Имах намерение да изгледам само два-три епизода, колкото за обща култура.
Изгледах 144.
"Бъфи, убийцата на вампири" е едно от най-великите постижения в историята на телевизията. Самият факт, че успява да не се срути под тежестта на собствената си абсурдна концепция, говори доста за гения на Уидън и останалите сценаристи. Петнайсетгодишната Бъфи със специалните сили се мести да живее в градче, построено върху врата към ада, от която се изсипват какви ли не ужасии. Е, да, ама... Освен дето успява да не се срути, сериалът поддържа и относително сериозен тон от един момент нататък, който може и да ви подразни. Но в никой друг сериал не можете да се насладите на експериментите, които евентуално ще видите тук. Някои епизоди са откровено ужасяващи("The Body", например, който може да докара кошмари на по-чувствителните), други ще ви разсипят от смях, трети ще ви покажат неща от живота, каквито точно тук не бихте очаквали... Има и един епизод-мюзикъл. Вярно, че почти всички пеят ужасно фалшиво, но...Някакси все едно целият абсурд е само маска, която с напредването на сериала пада.
Никъде другаде няма такова развитие на персонажите, каквото има тук. Самата Бъфи е адски противно същество, всъщност, но героите около нея напълно оправдават гледането на всички епизоди. Дори и на бутафорните, сравними с "Пауър Рейнджърс" като визия начални такива. Дайте шанс на сериала и ще видите. Ще ви станат близки. Дори и ако са толкова противни, че да желаете смъртта им страстно, никой няма да ви е безразличен. Сериозно говоря.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.
Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”
Срещнах милиони хора
Блог
The Painting
Posted 01 март 2010 - 08:28
Ами аз съм ги гледала всички епизоди на Бъфи и си го харесвам и не ми пука да споделя, щото и без това нямам имидж в този форум.
Любимият ми епизод е, когато станаха някакви други... Смътно си го спомням, но Бъфи беше някаква глезена патка, а Зандър - войник. Беше голям смях.
А също и мюзикъла - Бъфи върви през гробище, пее фалшиво и трепе вампири. По-абсурдна оперета не бях гледала.
Та сериалчето си го бива, и аз бих го препоръчала.

Любимият ми епизод е, когато станаха някакви други... Смътно си го спомням, но Бъфи беше някаква глезена патка, а Зандър - войник. Беше голям смях.
А също и мюзикъла - Бъфи върви през гробище, пее фалшиво и трепе вампири. По-абсурдна оперета не бях гледала.
Та сериалчето си го бива, и аз бих го препоръчала.
Omnia mea mecum porto
Posted 01 март 2010 - 11:51
Файона, on Mar 1 2010, 08:28, said:
Да препоръчам и "Ейнджъл", който също е страхотен, макар и доста по-обикновен. Ейнджъл е един от главните герои в "Бъфи" до третия сезон, след който получава собствен сериал и продължава там.
Света аз цял обходих
Срещнах милиони хора
Блог
The Painting
Срещнах милиони хора
Блог
The Painting
Posted 01 март 2010 - 12:30
Охо, ще го гледам.

Omnia mea mecum porto
Posted 02 март 2010 - 17:20
Аз започнах "Поглед в бъдещето" (Flash Forward) и е доста добър, по-подреден изглежда от "Изгубени" (Lost), макар че си личи, че конструкцията е идентична. А и актьорите ги бива
Рискът при такива сериали е обаче губенето на нишката в един момент и възможността да се разтегля историята до безкрайност и може би затова не издържах и спрях да гледам "Изгубени" от 2-рия сезон насам.

Posted 03 март 2010 - 01:32
Всички сериали, освен комедийните (не като "Бъфи"), са абсурдни.
Примерно "Lost" и "Кръцни/срежи". Абе, на 99% от хората за цял един живот не им се случват толкова приключения (еле пък на остров) и такива неща, каквито на героите в тези сериали за "единица време", по-точно - за един епизод.
Те не че всички там са с всичкия си, но нормалните хора и от много по-малко полудяват, а онези там - "не, човек, а желязо".
Гледам и не вярвам на ушите си
Примерно "Lost" и "Кръцни/срежи". Абе, на 99% от хората за цял един живот не им се случват толкова приключения (еле пък на остров) и такива неща, каквито на героите в тези сериали за "единица време", по-точно - за един епизод.
Те не че всички там са с всичкия си, но нормалните хора и от много по-малко полудяват, а онези там - "не, човек, а желязо".

WeRock.bg - сайт за Праведна музика
Posted 03 март 2010 - 09:33

Т'ва е сериала за момента

Edited by didara, 03 март 2010 - 09:34 .
Твоето неразбиране не е лудостта на другия!
Posted 03 март 2010 - 17:52
Satyr, on Mar 3 2010, 01:32, said:
Всички сериали, освен комедийните (не като "Бъфи"), са абсурдни.

В този ред на мисли, има нещо, което ме дразни зверски много в американските екшъни: когато главният герой е в центъра на престрелка/нападат го извънземни/горят го/бесят го/..., но нашият се шегува, видиш ли...

Иначе и аз се кефя почти само на комедийни сериали, като любимият ми е Мърфи Браун - няма такъв комедиен образ!!! Евалата на Кендис Бъргън за тази роля!
А това неодобрение стана направо демонстративно, когато кепето започна да говори злорадо за рязане на глави и стъпкването им в калта, нищо че - или по-скоро, още повече поради факта, че са се накичили със сиви цилиндери. Това, доколкото лорд Ходсдън можеше да проследи мисълта му, беше начинът, по който би действал Сталинг в Москва, а което е добро за Сталинг, признаваше си открито кепето, бе добро и за него.
Posted 03 март 2010 - 18:16
По същата логика и комедийните сериали са абсурдни, щото на никого не се случват толкова забавни/абсурдни неща за единица време.
Posted 03 март 2010 - 22:32
Точно в киното и телевизията реалните ситуации са си изключение по принцип. Изключвам, естествено, европейските фестивални филми, но като цяло в комерсиалното кино реалността е рядкост, независимо от жанра.
Света аз цял обходих
Срещнах милиони хора
Блог
The Painting
Срещнах милиони хора
Блог
The Painting
Posted 04 март 2010 - 22:35
Така е, но обикновено в един пълнометражен филм подобните ситуации са една-две или няколко повече (не говоря за каскади и подобни ефекти). За дни, седмици, месеци, че и години.
А в сериалите - за няколко часа - максимум дни се случват 1001 неща...
WeRock.bg - сайт за Праведна музика
Posted 04 март 2010 - 23:24
Satyr, on Mar 4 2010, 22:35, said:
Така е, но обикновено в един пълнометражен филм подобните ситуации са една-две или няколко повече (не говоря за каскади и подобни ефекти). За дни, седмици, месеци, че и години.
По тая логика едиствените адекватни и неабсурдни сериали са сапунките. Там не се случва почти нищо и се проточват с години и векове. Аз мисля, че точно това е предназначението на сериалите - не да ти представят действителността едно към едно, а да ти поднесат ударна доза от това, от което се нуждаеш/искаш да видиш (взамисимост от жанра на сериала), без да се налага да чакаш девет месеца докато Изабела роди.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users