Jump to content

Robin Gibb в София25.10.2007, НДК - Зала 1

46 replies to this topic

#1 Ozzy

All England Lawn Tennis Club Single Handed Champion of the World

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 19 септември 2007 - 12:58

Robin Gibb - един от тримата братя-основатели на легендарните BEE GEES, ще изнесе концерт в София на 25 октомври в Зала 1 на НДК по покана на "Joker Media".
Повече подробности тук.
I don't know how I managed it...

#2 duende

кардинал

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1149 posts

Posted 19 септември 2007 - 13:05

View PostOzzy, on Sep 19 2007, 13:58, said:

Robin Gibb - един от тримата братя-основатели на легендарните BEE GEES, ще изнесе концерт в София на 25 октомври в Зала 1 на НДК по покана на "Joker Media".
Повече подробности тук.

УРРРРРРРРРРАААААААААААА.

Робин Гиб е един от най-любимите ми поп гласове. Безкрайно съм щастлив!!!!

Веднага си пускам Started a joke и зажумявам в очакване на насладата, която ще изпитам докато седя на първия ред пред един от най-любимите си гласове.

Също така веднага си пускам любимата ми E-S-P

:shok: B) ;) :harhar: :D :harhar:

Edited by duende, 19 септември 2007 - 13:32 .

#3 violator

Malloy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 2234 posts

Posted 19 септември 2007 - 13:20

AAAA! :shout:

Баси кефа! B)

Израснал съм с песните на Bee Gees! Детството ми е преминало под звуците на великолепните им песни.
А Робин е авторът и изпълнителят на една от най-любимите ми -->> Ааааайййй стартед ъъъ джоооууууууккк .... Нищо че я по-харесвам в изпълнение на вокалния Квазимодо Майк Патън! :P

Ювелирен глас, жива легенда! Много съм щастлив! B)

Аааа, и официално обявявам фалит! :mellow:
-----------------------------------------
Слушай силно!

#4 no way

9

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 204 posts

Posted 19 септември 2007 - 13:38

наистина е супер тва !

#5 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 19 септември 2007 - 13:48

Той не концертира напоследък, тази и миналата година май няма изяви. През 2005-та направи няколко концерта пак с Николо Коцев и симфоничен оркестър (както ще е и у нас). Ето и един сетлист от тогава (Япония, 2005):

1. Emotions
2. Gotta Get A Message To You
3. How Deep Is Your Love
4. Nights On Broadway
5. I Started A Joke
6. Massachusetts
7. How Can You Mend A Broken Heart
8. Night Fever
9. New York Mining Disaster 1941
10. Holiday
11. More Than A Woman
12. Saved By The Bell (Robin's first solo)
13. To Love Somebody
14. First Of May
15. Words
16. You Win Again (Bee Gees' hit 1987)
17. Juliet (Robin solo)
18. You Should Be Dancing
Encores:
19. Jive Talking
20. Staying Alive
21. Tragedy
22. Staying Alive

#6 wiktory

empathy

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1079 posts

Posted 19 септември 2007 - 14:03

Ози, прекалено хубавите неща - дано са на хубаво.... нямам думи.

#7 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts
  • Interests:Progressive Rock

Posted 19 септември 2007 - 14:37

View Postwiktory, on Sep 19 2007, 15:03, said:

Ози, прекалено хубавите неща - дано са на хубаво.... нямам думи.

Ditto...

Now Playing:

Posted Image

Поздрав!!
18.06.2017 - Phil Collins
19.06.2017 - Phil Collins
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#8 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts

Posted 22 септември 2007 - 19:01

Някой вече купи ли си билети?

В Ticketstream виждам цени от 60 до 100 лева за партера. Струва ми се малко солено, въпреки ранга на звездата. Все пак не идват Bee Gees, а една /макар и съществена и моя любима/ част от тях. Въпреки всичко, май ще купя два билета от скъпите. Лошото е, че продават само за 14-ти ред в един от централните секторите и то в продажба са само десет налични билета. Все пак да дадеш 200 лева и да гледаш от 14-ти ред не ми се струва удачно. Според Вас, една разходка до НДК би ли променило нещата в посока по-преден ред?
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#9 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 22 септември 2007 - 19:28

Директно отивай в Билетен център на НДК и не се занимавай с никакви Тикетстрийм и Ивентим /поне този път не е удачно да се купува от тях/. На Тикетстрийм и Ивентим са отпуснали само по 150 билета. В НДК се продават билети за целия партер с най-различни цени - от 30 до 100 лева. Естествено за оркестрината билети не се продават. Поне не за момента. Кога и дали ще пуснат за там нямам представа.
За двата "ръкава" и за първи балкон билети също не се продават. До колкото имам информация те са запазени. Все пак концерта е поръчан от Булгартабак по случай 60-тата им годишнина или нещо такова. Така че е нормално голяма част от залата да бъде с покани.
Аз лично си взех може би най-хубавите места в Зала 1 - по средата на 3-ти и 4-ти блок /най-добрия звук в залата, плюс чудесна видимост/. 60 лева струва билета там и забележи - на реда пред мен и по напред билетите са по 100 лева. Излиза, че ще гледам от едно и също място с хората платили по 40 лева повече :metal:
Очаквам концерта да се разпродаде. Както ти каза това е само една част от великата група, но все пак това е звезда от световна величина.

#10 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts

Posted 22 септември 2007 - 20:05

Благодаря за инфото Ози, ще се купува от НДК - казваш по средата на 3-ти и 4-ти блок? А кой ред и дали ще намеря още билети в понеделник според теб?
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#11 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 22 септември 2007 - 22:24

казваш по средата на 3-ти и 4-ти блок?
Ами да. Като идеш там на място и видиш схемата ще се ориентираш. Първите няколко реда /дето са най-близко до сцената/ на 3-ти и 4-ти блок са до колкото си спомням по 80 лева. След това следват десетина реда - това са най-скъпите - по 100 лева. И след това от 15-ти, 16-ти ред до края на въпросните два сектора билетите са по 60 лева.

дали ще намеря още билети в понеделник според теб?
Предполагам, че ако отидеш в понеделник няма да имаш никакви проблеми. Хората все още не знаят за този концерт. Но още в началото на следващата седмица ще разберат, защото плакати в София вече има. Т.е. рекламата за концерта вече е започнала.

#12 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 24 октомври 2007 - 10:42

"Robin's recent concerts in Europe
His concerts in both St Petersburg and Moscow /21.10. & 22.10./ were cancelled, but as far as we know his performans in Sofia, Bulgaria is still scheduled for the 25th of this month. Robin will arrive in Bulgaria on the day of his concert and will leave a day later. The show will be held in the Sofia National Palace of Culture."

http://www.brothersgibb.org/news.html

Това според мен означава, че концерта "виси на косъм". Не вярвам концертите в Русия да са "паднали" поради липса на интерес, вероятно е болен. Дано да имаме късмет и концерта да се състои както е планирано... <_<

#13 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts

Posted 24 октомври 2007 - 11:54

Ози, това е най-ужасната новина, която излиза от теб. Как можа? <_<

Единственото, което ме успокоява в инфото е, че никъде не се говори за здравословни проблеми. Така че, нека не губим надежда. Руснаците може да не са издали входна виза на Робин. Може пък и да со го хванали с черен хайвер на летището... :P

Да не униваме!!
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#14 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 25 октомври 2007 - 23:13

Една ЛЕГЕНДА пя в София...

Robin Gibb
Live In Sofia, Bulgaria
National Palace Of Culture
Hall №1 - 25.10.2007

1. Emotions
2. Gotta Get A Message To You
3. How Deep Is Your Love
4. Nights On Broadway
5. I Started A Joke
6. Massachusetts
7. How Can You Mend A Broken Heart
8. Night Fever
9. New York Mining Disaster 1941
10. Holiday
11. More Than A Woman
12. Saved By The Bell
13. To Love Somebody
14. Words
15. You Win Again
16. Juliet
17. You Should Be Dancing
18. Jive Talking
Encore 1:
19. Staying Alive
20. Tragedy
Encore 2:
21. Staying Alive

#15 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts

Posted 26 октомври 2007 - 08:53

Бих си позволил да допълня Ози в определенията за Робин. Той е не само легенда, но и мегазвезда в шоубизнеса. Рядко имаме удомолствието да се докоснем до такива в нашата родина...

За концерта.

Стегнат, професионален, без изненади. Човекът излезе и изпълни това, което публиката очакваше. Без излишни заигравания, интерпретации и импровизации, абсолютно професионално, в рамките на час и половина Робин не остави съмнение у никого в качествата на неземния си глас. Или го имаш, или го нямаш. Робин си го има и то в изобилие. Макар и с леки проблеми в озвучаването в началото, звукът в залата бе на едно добро ниво. За пореден път ще кажа, че не ми е приятно да ходя на концерти в НДК. Някак скован се чувстваш потънал в тези пленумни кресла. Губи се тръпката, емоцията да изживееш поредната сбъдната мечта. Така беше и вчера. Едва на първия бис Staying Alive залата стана на крака, така както трябваше да бъде още с първите акорди на Nights On Broadway, например. Прекрасен сетлист, наистина очакванията ми се сбъднаха. Моите "хайлайтс-и" от вечерта бяха:

Massachusetts - най-най-любимото ми парче на братята :) ;
New York Mining Disaster 1941 - толкова красива композиция с толкова тъжен текст :lol2: ;
Saved By The Bell - наскоро разбрах, че всъщност това е сингъл от първия солов албум на Робин, но винаги съм харесвал вокалното изпълнение на тази композиция - онази тържественост;
To Love Somebody - чудя се, ако навремето Джими Съмървил не беше направил една кавър-версия по тази песен дали щяхме да я пеем с цяло гърло снощи?
Words - красота :metal: ;
You Win Again - песен от най-любимия ми албум на Bee Gees след Одеса, а именно ESP /сякаш беше вчера, когато през 1987 излезе този диамант/ - жалко, че не чухме и заглавната композиция ESP, но и това ми стига B) ;
You Should Be Dancing - винаги съм го харесивал, има тръпка в това парче - снощи Николо Коцев опита да спука тъпанчетата ми с един хеви риф по време на изпълнението :metal: ;
Staying Alive и Tragedy - носталгичен спомен по младостта...
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#16 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 26 октомври 2007 - 09:05

Прекрасен концерт на една жива легенда. Така мога да го определя аз.
Перфектна организация, пълна зала, час и 40 минути само хитове. От първите до последните албуми на Bee Gees. Включително и два солови шедьовъра на Robin Gibb. Никакви забележки към звука, а и няма как да е иначе – там където бях /няколко реда пред пулта/ звукът по принцип е най-добър в тази зала. Три екрана, на които се прожектираше мултимедия. Пълен сетлист, с изпусната една единствена песен - First Of May, песента заради която през 1969-та година в Bee Gees назрява скандал и Robin напуска групата. Макар и само за година. Случайно ли я пропусна?
Robin Gibb... Какво да кажеш за някой, който е жива легенда. Член на група, която заедно с АББА и Куин са може би групите с най-много хитове в кариерите си. Член на група, която е вкарвала песен под номер едно и в САЩ и в Англия в 5 поредни десетилетия. 5 поредни десетилетия!!! Очаквах след толкова много години гласът му да е доста отслабнал, но останах изненадан. Е, естествено, че не е както преди 20 или 30 години, но Robin Gibb звучеше повече от чудесно. Не престана да се радва на публиката и да благодари за нестихващите аплодисменти. Въпреки очевидно напредналата си възраст /почти 60 годишен/, той определено има присъствие на сцената. Поклон!
За останалите музиканти на сцената мога да кажа само, че си свършиха много добре работата. Без да отличавам никого. И оркестъра и китаристите и беквокалистите /там имаше едно момиче с доста гореща кръв/ - всички свършиха това, заради което бяха на сцената.
Николо Коцев като че ли малко се изгуби. Но това е съвсем разбираемо – в тази музика няма китарни сола, а именно там е неговата сила. Той просто акомпанираше. И го правеше добре. За кратко по средата на Jive Talking загатна за възможностите си на соло китарист. И още нещо интересно около него. Преди около 2 седмици му писах. Обясних му, че съм бил на два от трите концерта на Brazen Abbot преди години, че съм фен, че имам концертното ДВД и ЦД... Попитах го къде мога да го намеря в София, евентуално да ми ги разпише. Съвсем любезно той ми отговори, че програмата им ще е натоварена и не знае точно кога и къде ще бъде. Каза ми, че ще направи всичко възможно, като свърши концерта да излезне на сцената и да ми разпише нещата. Не очаквах да го направи. Но след като залата се поизпразни, той си изпълни обещанието – излезна, попита ме аз ли съм този който му е писал, разписа обложките, снимахме се. Дори няколко други фена успяха да си вземат автограф. Не се случват често подобни неща, нищо че става въпрос за българин...
Нямам никакви забележки към този концерт. Точно обратното - прекарах чедусно, чух междупланетарни хитове и може да се повтарям, но видях една мега звезда и жива легенда.

#17 georid

манипулатор

• Тамплиери
  • PipPipPipPip
  • 822 posts

Posted 26 октомври 2007 - 09:49

На сцената нямаше случайни хора. От диригента на оркестъра, до последната бек вокалистка - всеки си беше на мястото. Сериозен екип, който си общуваше с изумителна простота.

Басистът беше с метъл душевност. Покуфяваше си от време на време. Радваше се по свой си начин на музиката, с която си изкарва хляба, но едва ли слуша по цял ден вкъщи.

Звукът беше отличен. Поне от мястото, където бях - няколко реда зад пулта и няколко реда зад Ози (the Big Brother is watching you). Стори ми се само, че на Гиб гласът му беше паднал. Може наистина да е бил болен, понастинал нещо. Обаче - личи си класата. Личи си тънката разлика между големите артисти и малцината избрани големи артисти. Дори и да не си във форма, не губиш класа.

Edited by georid, 26 октомври 2007 - 10:35 .

Така е то.

#18 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 26 октомври 2007 - 10:00

View Postgeorid, on Oct 26 2007, 10:49, said:

Басистът беше с метъл душевност. Покуфяваше си от време на време. Радваше се по си свой начин на музиката, с която си изкарва хляба, но едва ли слуша по цял ден вкъщи.
Wayne Banks - басиста на Brazen Abbot :yes: Открил го е Николо Коцев. Метълче :nono:

няколко реда зад Ози (the Big Brother is watching you).
:harhar:

#19 violator

Malloy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 2234 posts

Posted 26 октомври 2007 - 10:15

Не съм особено доволен.

Не че Робин пя зле, напротив - гласът му се е запазил на сравнително добро ниво.
Не че не се позабавлявах, напротив - попях си наволя и дори поразкърших леко. Но някак не усетих присъствие. Това беше едно вяло и твърде рутинно представление. И в тази изключително силна година, в която видях такива великолепни концерти, концерти, от които въздухът стенеше и сцените се разцепваха,...няма как да не ми направи впечатление, когато нещо е по-хилавко.

От музикална гледна точка - един от най-фригидните концерти, които съм гледал изобщо.
Малко живец и то - насилен. Никакви импровизации. Ни вокални, ни инструментални. Заучена работа, дори на моменти ми се видя претупана. Не че това не е специфична особеност при всеки именит професионалист, но в случая си личеше много. Бях най-отпред и забелязах, как дори текстовете се четат от ауто кю. :blink:

Липсваше ми музика!

За първи път ми се случва да видя повторена песен :mellow: на концерт от такова високо ниво. Това изобщо не мога да си го обясня. :no:

Удовлетворен съм, че видях жива легенда, която с гласа си е нарисувала част от детството ми.

Но това там не беше моето място! :no:
-----------------------------------------
Слушай силно!

#20 georid

манипулатор

• Тамплиери
  • PipPipPipPip
  • 822 posts

Posted 26 октомври 2007 - 10:33

View Postviolator, on Oct 26 2007, 11:15, said:

Нямаше го ОНОВА НЕЩО? Ами - нямаше го. Това все пак е Bee Gees :harhar:. Дето се вика - дори и Bee Gees не е.

Обаче имаше класа.
Така е то.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users