Означава шегичка
Ozzy, on 18 февруари 2014 - 20:25 , said:
Това "не само" не е ли излишно, след като не съм нарекъл някой професор невежа?
Не, защото Violator-а прие, че споделям абсолютно 1:1 доводите на друг потребител, който застъпва моята теза. Та и аз приех, че споделяш, макар и не 1:1, доводите на застъпващите твоята теза
Ozzy, on 18 февруари 2014 - 20:25 , said:
Без значение дали съм интересен или не, това, което съм казал преди години е в тясна връзка с нещата случвали се в България. По този въпрос нали говорихме вече? Аз нали се съгласих с теб и приех тезата ти (която съм и казал преди време), че тук, в тоталитарния строй, наистина рокът се приемаше като вид несъгласие със системата? Какво повече да кажа по въпроса?
Значи, съгласен си че тук в продължение на 2-3 десетилетия рокът е бил символ на бунт. Съгласен ли си, че е бил такъв и на много други места и по много други поводи?
Аз съм съгласен, че в момента в Западния свят и бившите соц страни той е такъв в доста малка степен.
Би ли могъл въз основата на такива общи, непостоянни признаци да охарактеризираш едно явление, предмет, музикален стил?
Имаме например една светеща топка. Тя ту свети, ту не свети. Свети с различна сила по различно време, но в продължение на 60 години, малко или много - свети/е светила.
Някои хора я виждат непрекъснато светла, други непрекъснато тъмна. Трети - различно.
Е, може или не може тази топка да е символ на светлина?