Jump to content

Блек, еднодневни билети, Смоука, религии....Тема за МЕГА офтопик

320 replies to this topic

#81 Ozzy

All England Lawn Tennis Club Single Handed Champion of the World

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 09 април 2013 - 10:36

^
Значи - греда. :(
I don't know how I managed it...

#82 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7532 posts

Posted 09 април 2013 - 10:40

Тц, тц, тц....
Концертите на чужди групи са бизнес. Със същия успех критерий за уважнието на други държави към нас е вносът на стоки. Със сигурност Китай ни уважава най-много :D

Момченцето с теста има "топло", но не е улучило десятката. Големият взрив създава познатата ни Вселена, но Слънчевата система/Земята се образува много по-късно при съвсем други процеси. Все пак - за начина на разсъждение, аз бих му писал 6+ :)
WeRock.bg - сайт за Праведна музика

#83 Roy

архиепископ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 705 posts

Posted 09 април 2013 - 11:17

Известно ли е къде е бил даден този тест по география? Предполагам, че е някъде из САЩ, но все пак...
By and large, jazz has always been like the kind of a man you wouldn't want your daughter to associate with.

Duke Ellington

#84 Jimmy Pop

пишман-естет

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1122 posts

Posted 09 април 2013 - 11:18

Въпросът е абсурден и добавеният от момиченцето отговор не го прави по-малко такъв. Освен ако авторите на теста по презумпция не имат предвид под "God" - Бог Македон.

В духа на училищните тестове, ето и едно още по-младо детенце с по-разчупено мислене:

Posted Image

#85 violator

Malloy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 2234 posts

Posted 09 април 2013 - 11:22

^^

Със сигурност е в Щатите. Няма къде другаде да е, щом в третия въпрос се споменават The Rocky Mountains.
Които според администрацията на женския полов орган Плевнелиев може и да онагледяват красотата на българската природа, но определено си се намират в щата Колорадо. :yes:
-----------------------------------------
Слушай силно!

#86 Overhate

архиепископ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 508 posts

Posted 09 април 2013 - 12:03

View Postviolator, on 09 април 2013 - 10:14 , said:

Ти остави това, ами те въпросите взаимно си противоречат....

Бе мани, найш как се гънат вече мазните попове. Дори и да имало било голям взрив, той пак бил дело на божията промисъл. Наскоро Ватикана даже допуснаха, че е възможно да съществуват извънземни, но ако е така, то и те са чада божии :lol2: :lol2:
Останал сам, прегърнах здрача
Изгубил се, открих нощта
На твоя гроб не ще да плача
Пред твоя кръст не ще скърбя

#87 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts
  • Interests:Progressive Rock

Posted 09 април 2013 - 12:16

Е, кви други чада, да са? :P
18.06.2017 - Phil Collins
19.06.2017 - Phil Collins
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#88 violator

Malloy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 2234 posts

Posted 09 април 2013 - 13:05

View PostOverhate, on 09 април 2013 - 12:03 , said:

Бе мани, найш как се гънат вече мазните попове. Дори и да имало било голям взрив, той пак бил дело на божията промисъл. Наскоро Ватикана даже допуснаха, че е възможно да съществуват извънземни, но ако е така, то и те са чада божии :lol2: :lol2:

Много добре знам. Тези процеси ги следя внимателно, защото са ми голям трън в очите. Знаеш, приказвали сме с теб по темата. За тези увъртания Църквата разчита на ниската мисловно-философска култура на хората и непознаването на един основен логически принцип, а именно: несъществуване не се доказва.

Само че аз не мисля, че поповете са виновни. Църквата отдавна се занимава с изцяло търговска дейност и те си гледат хляба. А всички знаем, че не е лудият този, който яде зелника.
Един духовник е виновен за това, че баламосва миряните с нелогични идиотщини точно толкова, колкото е виновен един политик, че пълни главите на електората с празни приказки. Или един бизнесмен, че те препарира с некачествена стока/услуга с нереално висока надценка.

Виновна е природата на човека. Слабата му психика обуславя високи нива на суеверност. Простичко казано - човек обожава да бъде заблуждаван и да се самозаблуждава. Така живее по-спокойно. Прехвърля отговорност. Оправдава страховете и слабостите си. Осмисля съществуването си.
Изобщо, религията е универсален мозъчен разтворител. И в качеството си на ковачница за предразсъдъци и форма на суеверие, ще изчезне само тогава, когато изчезне и самото (уж) разумно човечество.
Слушай силно!

#89 marooned

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 324 posts

Posted 09 април 2013 - 13:45

^
Не случайно Джефри Гитомър, известен като Краля на продажбите казва:

"Хората не обичат да им продават, но обожават да купуват!"

Опирайки се на психиката на хората.
"He is an Ocean! I am just a fish in a pond!"
Carlos Santana about Miles Davis

"Fear builds walls!"
Roger Waters

"When the house is rocking, don't bother knocking!"
Stevie Ray Vaughan

#90 Overhate

архиепископ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 508 posts

Posted 09 април 2013 - 14:03

View Postviolator, on 09 април 2013 - 13:05 , said:

Виновна е природата на човека. Слабата му психика обуславя високи нива на суеверност. Простичко казано - човек обожава да бъде заблуждаван и да се самозаблуждава. Така живее по-спокойно. Прехвърля отговорност. Оправдава страховете и слабостите си. Осмисля съществуването си.
Изобщо, религията е универсален мозъчен разтворител. И в качеството си на ковачница за предразсъдъци и форма на суеверие, ще изчезне само тогава, когато изчезне и самото (уж) разумно човечество.

Или когато дойде Свръхчовека, както е рекъл Заратустра :rtfm: :shout:
Изгубил се, открих нощта

#91 violator

Malloy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 2234 posts

Posted 09 април 2013 - 14:31

View PostOverhate, on 09 април 2013 - 14:03 , said:

Или когато дойде Свръхчовека, както е рекъл Заратустра :rtfm: :shout:

Въпреки че и аз си падам ницшеанец по убеждения, смятам че теорията за Свръхчовека е чиста проба утопия. Не, че не ми се иска, но не виждам как би могла да бъде осъществена на практика. Поне в общество с подобно устройство като съвременното. Пък и в съвсем близко минало е имало шумен и всеобщо порицан крах на инвазия с подобна идеология. Чиито патрони и символи впоследствие дори бяха сатанизирани.
В много далечно бъдеще, когато светът се пренасели съвсем, може би. Но не в близките 5-10 века.

Инак, като гледам накъде са тръгнали нещата, по-скоро ще дойде Свръхтъпака.
Слушай силно!

#92 Тигър

кардинал

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 1998 posts

Posted 09 април 2013 - 14:34

View Postmarooned, on 09 април 2013 - 13:45 , said:

^
Не случайно Джефри Гитомър, известен като Краля на продажбите казва:

"Хората не обичат да им продават, но обожават да купуват!"

Опирайки се на психиката на хората.
А Л. Рон Хабърд казва, че от писане на фантастика не се печели толкова, колкото от религия, и затова създава сциентологията. Интересно...
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

#93 Overhate

архиепископ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 508 posts

Posted 09 април 2013 - 14:58

Е той и

View Postviolator, on 09 април 2013 - 14:31 , said:

Инак, като гледам накъде са тръгнали нещата, по-скоро ще дойде Свръхтъпака.

E той и Свръхтъпака е упоменат там - http://en.wikipedia.org/wiki/Last_man :lol2:
Изгубил се, открих нощта

#94 violator

Malloy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 2234 posts

Posted 09 април 2013 - 16:56

Във връзка с разговора (както и с идващия голям религиозен празник, честваш случай на възкръсване :fool: ) искам да ви разкажа една история, която чух скоро и щях да падна от смях. Според участниците в нея, случката е напълно действителна.

Група приятели наемат вила в планински район и отиват да разпуснат сред природата. Няколко дни ядене, пиене, купон. На спокойно и диво място. Най-близката къща била достатъчно далеч, за да не се чуват издевателствата им.
Късно през нощта, в разгара на купона, нашите герои чуват дращене по вратата. Отварят и какво да видят - кучето на единия (което били взели да потича по поляните) стои на прага, стиснало в устата си мъртъв заек. Очевидно питомен. Кален, одърпан, в ужасно състояние.
"Кучето е издивяло, влязло е в двора на възрастните съседи и е сдавило заек", констатирали юнаците и въпреки че били много пияни и развеселени, се почувствали ужасно неудобно от случилото се. Веднага започнали да се чудят, като как да се справят със ситуацията. Един предложил да занесат животинката на собственика, да му разкажат всичко и да се извинят. Друг предпочел да го скатаят и да си траят - един заек, голяма работа, какво толкова. Трети съчинил екзотичен план, който групата, къде заради алкохола в кръвта, къде заради тръпката, в крайна сметка решила да изпълни. А именно - да върнат тайно животинката в двора на съседите и ни лук яли, ни лук мирисали. Без разправии.
Взели зека, изтупали го, измили го, изсушили го със сешоара, тихо се промъкнали в двора на хората и го оставили в този му вид в клетката.
Сутринта, на трезва глава, осъзнали какво са направили и решили да отидат и да сторят единственото адекватно нещо, което ситуацията предполагала. Да разкажат всичко на съседите и да им заплатят щетата.
Тръгват те и какво да видят - в къщата ги заварва драматична суетня. Бабичката се хванала за главата, обикаля из двора, плаче, нарежда, вие към небето и се кръсти. Дядото стои до нея и той кърши китки.

- Какво толкова е станало, дядо? - гузно пита компанията.

- Оставете се, момчета - започнал плахо дядото - онзи ден се разболя и ни умря едно зайче. Аз го погребах вчера в гората. А сутринта бабата да вземе да го намери пак в клетката. :shok:

Воистина Воскресе! ;)
Слушай силно!

#95 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 10 април 2013 - 08:04

^
Готина история, ако бях там, със сигурност доста щях да се смея :lol2:
От друга страна се опитвам да се поставя на мястото на тези хора. По-скоро в тяхната ситуациуя, а не на тяхното място. Един вид - на мен ми се случва същото, но съм си на моя акъл, а не на техния.
Значи... Умира ми заек, който се намира в заключена клетка. Вадя го от там, отивам в гората и го закопавам. На следващата сутрин като стана, го виждам отново полегнал в същата клетка. Същият заек. Чистичък и пухкав, но отново умрял. Точно както съм го намерил предната сутрин. И отново е заключен. :shok:
И тук възниква въпросът - какво ще си кажа в този момент?
1. Ааааааааа, ясно! Някакви пичове сигурно са дошли в комшиите, а кучето им, разхождайки се, е надушило заека. Намерило го е в гората, изровило го е и го е занесло при пичовете. Те са се хванали за главата и са се чудили какво да направят. Накрая са решили да измият трупа на заека, да го почистят хубаво, да го подсушат със сешоар и са го върнали в клетката, все едно си е умрял там. Ясна е работата!
или
2. Ще отместя косите си, както прави Озя когато е мега неадекватен, ще погледна няколко пъти в клетката, около нея и може би нагоре към небето и ще си кажа: "What the fuck is goin' on here?!?!?!?!"
Все си мисля, че ще направя второто. Е, със сигурност няма да обикалям с икона из двора, затова и казах, че "съм си на моя акъл, а не на техния", но още по-сигурното е, че няма да мога да дам никакво логично и разумно обяснение на случилото се.

#96 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 10 април 2013 - 08:26

Всъщност, какво изобщо се поставям на мястото на тези хора, като на мен ми се случи абсолютно същото нещо, при това ТАЗИ СУТРИН!!! :lol2:

Аз ходя на работа пеша. Жена ми ходи с колата, защото кара децата на детска и училище. Да, ама от няколко дена тя е болна с едното дете и си стоят вкъщи. Съответно аз карам другото дете на училище с колата, след което отивам на работа, а вечер се прибирам с колата вкъщи. Така вече три дена. Тази сутрин ставам с дъщеря ми, излизаме навън, отключвам катинара на гаража, отварям вратата и........ колата я няма! Просто я НЯМА! Няма я наоколо, няма я пред кооперацията. Около една минута аз стоя пред гаража и се опитвам да осмисля ситуацията. Не мога да намеря НИКАКВО логично обяснение, защото около 30-тата секунда започнах да се успокоявам: "Не са я откраднали, споко. Ако бяха - катинара щеше да е разбит. А той си беше наред и ти го отключи. Нали помниш, че току що го отключи? Нали???" Ей така стоя няколко минути и по едно време започвам да зацепвам... Вчера съм закарал с колата дъщеря ми до училище, след което съм отишъл до работа и съм я паркирал до един авто сервиз (винаги там я паркирам като ходя с нея на работа). А в края на работния ден по навик съм си тръгнал пеша, минал съм покрай нея без да я забележа, прибрал съм се вкъщи, както всеки ден и съм оставил документите и ключовете й на бюрото си, без изобщо да се усетя, че съм си дошъл без колата.
Тръгваме с дъщерята към сервиза, след като вече съм се поуспокоил. Стигаме там и........ колата я няма! Тук вече дори не ми е смешно. Щом и тук я няма, значи през нощта са я откраднали. Седя пак минута две и разсъждавам над живота и Вселената... И по едно време съвсем случайно виждам колата, паркирана на съвсем различно място, на 200-300 метра от нас. И чак тогава зацепвам:
- предния ден съм закарал дъщеря ми до училище, след което съм паркирал колата до сервиза
- в обедната почивка съм излязъл да си върша някаква работа и съм ползвал колата
- връщайки се на работа не съм могъл да я паркирам отново до сервиза, защото не е имало свободно място, затова съм я паркирал на майната си, нещо, което никога преди това не съм правил
- след работа по навик съм се прибрал пеша.

Да, ама на два пъти не знаех къде съм, какво точно става и има ли изобщо логично обяснение на случващото се :fool:

#97 Jimmy Pop

пишман-естет

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1122 posts

Posted 10 април 2013 - 09:23

Това повече бие на старческа деменция, ако питаш мен. :harhar: Или поне ранна нейна фаза. Сигурна индикация за наличието на стартирал такъв процес е тенисът. Някоя слънчева утрин ще се събудиш и с натрапващото усещане, че неистово ти се играе голф. Posted Image След това непременно ще запишеш един експериментален албум с Лу Рийд, убедено ще твърдиш, че това е най-доброто нещо, което си записвал някога (успокоителното е, че в твоя случай това ще бъде самата истина) и ще обявиш всички нехаресващи го, че нямат фестивална култура и не са достатъчно прогресивни, за да възприемат дълбоките ти послания. Но това не е нищо в сравнение с последния етап - когато три пъти публично ще се отречеш от любовта си към сръбската плескавица по екологични и социални съображения и ще основеш своя собствена секта с религиозен лозунг - "Данон Активиа и блек - за всеки запек лек". Posted Image

#98 Overhate

архиепископ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 508 posts

Posted 10 април 2013 - 09:27

View PostJimmy Pop, on 10 април 2013 - 09:23 , said:

Активиа и блек - за всеки запек лек". Posted Image

И тук някъде Змеят Горянин ще го изкорми и набие на кол :dwarf: :shout:
Изгубил се, открих нощта

#99 Minstrel in the Gallery

Too Old To Rock'N'Roll, Too Young To Die!

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 592 posts

Posted 10 април 2013 - 09:34

Ози, чича ми /мир на праха му/ беше супер-хипер-ултра-мега-гига разсеян и му се случи преди години следната реална случка - на всеки 2 седмици сряда отиваше с влака до Велико Търново по работа, и петък се прибираше вечерта в София. В един прекрасен момент си купи кола /Опел Астра/ и реши да отиде с Опела до Търново ... Какво е работил /какво е пил там, че си отиде алкохолик човека .../ в петък вечерта си е хванал влака и се прибра в София както си му е редно... В събота сутринта леля ми започнала да го врънка да отидат на пазара с колата, той поглежда навън и не вижда Опела и веднага решава - откраднат е! Звъни в Милицията и оттам го питали - да сте ходил някъде наскоро с колата, на което чича ми веднага отговаря "Да, ходих до Търново и ...." след което спира, затваря телефона и бавно и тържествено каза на баща ми - дай да отидем до Търново, че съм забравил колата там ... :lol2: При него проблема беше малко заради блека, още по-малко заради смоука, а най-вече заради прекаляването на с алкохола ...

А тениса е прекрасно нещо - откак започнах сезона онзи ден и се чувствам на седмото небе :)

#100 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 10 април 2013 - 09:38

View PostJimmy Pop, on 10 април 2013 - 09:23 , said:

Това повече бие на старческа деменция, ако питаш мен. :harhar: Или поне ранна нейна фаза.
Абсолютно съм съгласен с теб, така е! Но мисълта ми беше, че човек понякога изпада в ситуации, за които не може да намери логично обяснение. И започва да си удря главата в стената търсейки отговори, които не намира. И докато В КРАЙНА СМЕТКА за заека и колата ми има логично обяснение, то за доста други неща няма. И те са свързани преди всичко с Космоса, Вселената, Безкрайността. Всъщност, вероятно и за тях има обяснение, но ние все още не сме го открили. И тук хората се разделят (основно) на два вида:
1. Нямащи представа какво е Безкрайността, какво представлява, къде свършва (а как изобщо ще свърши като е езкрайна?), какво има след нея и т.н. и съответно блъскащи си главата в стената или просто опитвайки се да не мислят за това
и
2. Такива, които казват: "Това е създадено от Бог и представлява едикакво си"

Втория тип хора живеят доста по-спокойно и леко от първия.

Изобщо не съм тръгнал да говоря кой прав, кой крив. Просто отбелязвам.

непременно ще запишеш един експериментален албум с Лу Рийд, убедено ще твърдиш, че това е най-доброто нещо, което си записвал някога (успокоителното е, че в твоя случай това ще бъде самата истина) и ще обявиш всички нехаресващи го, че нямат фестивална култура и не са достатъчно прогресивни, за да възприемат дълбоките ти послания.

:lol2:

@Minstrel in the Gallery
След днешната ми случка напълно разбирам чичо ти, мир на праха му! :lol2:

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users