Jump to content

Блек, еднодневни билети, Смоука, религии....Тема за МЕГА офтопик

320 replies to this topic

#281 Parabellum

кюре

• Енориаши
  • PipPip
  • 58 posts

Posted 22 април 2013 - 12:39

View Postsatanicart, on 22 април 2013 - 11:08 , said:

Какво предлагам? Да го духат и едните и другите. Това предлагам.
Гениално. Ама запомни от мен - никога не го духат и едните, и другите по равно. Винаги някой духа повече. :lol:

View Postsatanicart, on 22 април 2013 - 11:08 , said:

На коя своя религия предлагаш да се кланяме, уважаеми господин проповедник? Християнството не е наша религия. Моля те да ми предложиш друга.
Въх, не говори така чадо, да не си помисли дядо ти поп, че си изчадие нечестиво. Покайся докато е време и изхвърли тез скверни мисли от главата и очисти душата си, че ще вриш в Пъклото до второ пришествие, а там еднодневни билети няма, само целогодишен абонамент! :D
А тя религията ти е дадена чадо - блек се нарича. :lol:

#282 Ozzy

All England Lawn Tennis Club Single Handed Champion of the World

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 22 април 2013 - 12:50

View Postwhiplash159, on 22 април 2013 - 12:30 , said:

Чревоугодничество и идолопоклонничество... работата вече е отекла, ако питаш мен :P

А, не е точно така! Щом е викал за Джоката, значи има надежда да отърве врящия казан :rolleyes:
I don't know how I managed it...

#283 satanicart

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 420 posts

Posted 22 април 2013 - 12:57

View PostParabellum, on 22 април 2013 - 12:39 , said:

Гениално. Ама запомни от мен - никога не го духат и едните, и другите по равно. Винаги някой духа повече. :lol:

Ами разберете се помежду кой ще духа повече. За мен е без значение - аз не правя никаква разлика между християни и мюсюлмани :)

Виждам, че си доволен от смехотворния начин по който се измъкна от въпроса коя е нашата религия. Боже, колко съм изненадан :lol:

#284 Parabellum

кюре

• Енориаши
  • PipPip
  • 58 posts

Posted 22 април 2013 - 13:11

Просто реших да не задълбавам излишно, защото нямам намерение да досаждам (прекалено). ;)

Иначе този спор мога да го водя до безкрай, но наистина не виждам смисъл. Така или иначе, никой никого няма да убеди.

#285 violator

Malloy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 2234 posts

Posted 22 април 2013 - 13:18

View PostParabellum, on 22 април 2013 - 12:30 , said:

Апропо, не знам защо, ама съм забелязал, че търпимостта у осъзнатите атеисти е точно толкова, колкото и у крайните християни, т.е. никаква. Което пък не е добре за едни толкова добродетелни и мислещи люде, да падат на нивото на суеверните диваци.

Поредният софизъм. Да сравняваш вяра с невяра противоречи на всякаква логика. Това не са равностойни по форма и съдържание обекти.

Иначе е ясно, че никой никого няма да убеди, чешем си езиците просто, нали затова е темата?

Това, че ние с теб няма да се убедим взаимно в нищо, не значи, че разговорът няма да бъде полезен за някой страничен наблюдател. Сигурен съм, че някои от агностиците, които са го следили внимателно, отсега нататък поне ще се замислят повечко по време на солидаризирането си с разни тъпашки религиозни прояви. :yes:

За съжаление, поне на този свят и на тази планета, религията е изключително важен цивилизационен маркер, независимо да ли ти се иска или не. Без религия може само в "Imagine" на Джон Ленън. :lol:

Ама, разбира се. Но това беше споменато няколко пъти назад в разговора под една или друга форма. Което отново показва, че приказваш наизуст и не следиш разговора и тезите.
Суеверността е защитен психологически инстинкт и ще изчезне тогава, когато изчезне човека. От ясно, по-ясно е. Мисля, че го писах вече. И не само аз.

Иначе, всички противници на християнството, запленени от коминтерновски плам,

Да търсиш коминтерновски плам в рокаджийски форум е все едно да търсиш яйце под петела. Атеист е равно на комунист точно толкова, колкото католик е равно на инквизитор.

въобще не си дават сметка, че по този начин само наливат вода във воденицата на другите религии, нищо повече.

Поредният алогичен пример, който сравнява несравними неща.

Когато изпразваш една бутилка "Кока Кола" от съдържанието й, това не я пълни автоматично с "Пепси"! :no:
-----------------------------------------
Слушай силно!

#286 Overhate

архиепископ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 508 posts

Posted 22 април 2013 - 13:30

когато изчезне човека

И дойде Свръхчовекът :rtfm:
Останал сам, прегърнах здрача
Изгубил се, открих нощта
На твоя гроб не ще да плача
Пред твоя кръст не ще скърбя

#287 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 22 април 2013 - 13:46

View PostOverhate, on 22 април 2013 - 13:30 , said:

И дойде Свръхчовекът :rtfm:

Posted Image

#288 violator

Malloy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 2234 posts

Posted 22 април 2013 - 14:16

^

За Свръхчовека не знам, но така като гледам, има голяма вероятност Свръхпитонът да е вече тук:

Attached File  Novak_Djokovic.jpg   49K   52 downloads

Абе, Георги, оня път, когато бяхме в Белград, онзи стъписващ Титан на съседния писоар да не е бил Джоката, бре?
-----------------------------------------
Слушай силно!

#289 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 22 април 2013 - 14:17

Хахахахахахахаа, това е тенис топка, която е в джоба му, бе :lol2:

#290 satanicart

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 420 posts

Posted 22 април 2013 - 14:34

View PostParabellum, on 22 април 2013 - 13:11 , said:

Иначе този спор мога да го водя до безкрай

Нямам никакви съмнения в това :)

Това в джоба на Свръхчовека повече прилича на краставица :lol: Навремето тоя номер даже се ползваше, понякога падаше голям смях :lol:

#291 marooned

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 324 posts

Posted 22 април 2013 - 14:39

^
^^
По-скоро до Рони Джеръми :lol2:
Иначе в едното от последните си интервюта, Джоката, си призна, че не носи бельо по време на двубоите си.
Сиреч, не се знае дали това наистина е тенис топка или не!
"He is an Ocean! I am just a fish in a pond!"
Carlos Santana about Miles Davis

"Fear builds walls!"
Roger Waters

"When the house is rocking, don't bother knocking!"
Stevie Ray Vaughan

#292 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 22 април 2013 - 14:44

Ако не е тенис топка, на твоята приятелка Йелена Ристич хич не и е леко :lol2: :lol2: :lol2:

#293 satanicart

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 420 posts

Posted 22 април 2013 - 15:09

Йелена Ристич e Свръхнечовечка, ще го понесе :)

#294 marooned

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 324 posts

Posted 22 април 2013 - 15:12

Знае ли човек!? :lol2:
Може да и харно на Йеленчето!
Сръбските девойки са опасни! Даже Violator остана смаян от тях, когато бяхме в Белград за Clapton&Winwood!
Как беше: "Това не е просто благословия! Това е..." :lol2:
"He is an Ocean! I am just a fish in a pond!"
Carlos Santana about Miles Davis

"Fear builds walls!"
Roger Waters

"When the house is rocking, don't bother knocking!"
Stevie Ray Vaughan

#295 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7532 posts

Posted 22 април 2013 - 15:55

Абе, ако не носи бельо, а това не е тенис топка, вервайте ми, нямаше да може да спечели и един сериозен мач в кариерата си.
Да не говорим, че щеше видимо да си го мести от единия крачол в другия, докато чака да му сервират или преди да сервира самият той.
WeRock.bg - сайт за Праведна музика

#296 HeathenHeart

The Art of Lore

• Тамплиeри
  • PipPipPipPipPip
  • 2139 posts

Posted 22 април 2013 - 20:09

View PostOverhate, on 22 април 2013 - 10:48 , said:

Всъщност, би могло да се спекулира, че развитият западен свят можеше отдавна да е изтребил до крак назадналите мюсюлмански нации, ако не ги спираше именно насаденият от християнството "хуманизъм". И тогава този проблем нямаше да съществува.
Какъв ти хуманизъм! Не ги изтребват, защото така е по-удобно, иначе напредналите после ще се изтребят за петрола.

View Post2+2=5, on 22 април 2013 - 11:52 , said:

Аз само да попитам, при положение че съм неверник (не толкова отявлен като Violator, но все пак неверник), ще горя ли цяла вечност в пъкъла и ако отговорът е да, не е ли това малко крайна мярка ? :pop:
Ако не вярваш, че има рай и ад, как ще гориш в нещо, в което не вярваш, особено след като го няма.
Hedniska Blod

#297 stormbringer

архиепископ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 535 posts

Posted 22 април 2013 - 23:17

You are all here for .. eternity ...
..
Don't let yourself get attached to anything you are not willing to walk out on in 30 seconds flat if you feel the heat around the corner.

#298 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 23 април 2013 - 07:47

View Postmarooned, on 22 април 2013 - 15:12 , said:

Знае ли човек!? :lol2:
Може да и харно на Йеленчето!

Викаш, Йеленчето понася несгодите от Свръхпитоня стоически. Ама, като гледам какви влюбени погледи хвърля на всеки турнир, ми се струва, че този Свръхпитон освен, че е свръх, си върши и добре работата :yes:

Свръхчовекът, със Свръхпитоня и Свръхнечовачката. То това си е за нова религия направо. Джоковичизъм :pop:

Posted Image

Плувай, плувай... Не е риба.

#299 Тигър

кардинал

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 1998 posts

Posted 29 април 2013 - 01:49

View PostParabellum, on 22 април 2013 - 01:37 , said:

Това обаче е твоята логика. Тя се основава на презумпция. Презумпцията на атеиста обаче. Презумпцията, т.е. предположението на религиозните обаче е различно. То също се нуждае от доказателства и такива също няма. Приеми, че има и други гледни точки, също толкова недоказуеми. ;)
Ъ, не, това е формална логика. Някой може даже да ти каже даже, че е математически принцип. Нека ти дам един пример. В момента ти не можеш да докажеш, че аз не пиша този пост, седнал на гърба на тиранозавър със светлинен меч в ръка точно по същия начин, по който атеистът не може да докаже, че Яхве не съществува. Ако аз ти кажа, че съществува тиранозавър със светлинен меч в ръка, който използвам вместо кон, ти или няма да ми повярваш, или ще ми поискаш доказателство.

Сега замени "тиранозавър със светлинен меч в ръка, който използвам вместо кон" с името на божество по свой избор.

Впрочем, учените, които даваш за пример, при цялата си гениалност са живели преди прекалено много време. От тогава насам науката е еволюирала прекалено много. На първата лекция по математически анализ чух от преподавателя, че към края на семестъра от студентите се очаква да разполагат с повече познания в областта, отколкото Нютон е събрал за целия си живот. Това, мисля, говори достатъчно. Нютон точно пък е бил и алхимик, но, естествено, няма да тръгнеш да защитаваш алхимията като форма на наука. Или поне така се надявам.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

#300 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7532 posts

Posted 29 април 2013 - 09:47

:yes:

Да бъдеш религиозен учен през Късното средновековие и известно време след това е горе-долу като да бъдеш демократ с брада през 1990 г. в България - просто няма друг вариант :)
WeRock.bg - сайт за Праведна музика

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users