Jump to content

Блек, еднодневни билети, Смоука, религии....Тема за МЕГА офтопик

320 replies to this topic

#101 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts
  • Interests:Progressive Rock

Posted 10 април 2013 - 09:50

По повод необяснимите случки на тенисистчето на форума, имам само един коментар:

"Така става когато цял живот слушаш дедо си Ози, вместо да прогресираш по естествен път..."

Имаш две деца, помисли за тях и ги отърви от бащиното бреме. Ето, покрай Джоката имаш шанс да влезеш в правия път. На първо време с промяна на никнейма, а после и с пълна промяна на фонотеката. Приятел в нужда се познава - те младите да са добре, а ние ще помагаме с каквото можем...
18.06.2017 - Phil Collins
19.06.2017 - Phil Collins
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#102 Ozzy

All England Lawn Tennis Club Single Handed Champion of the World

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 10 април 2013 - 09:59

^
Ами, ето - сам казваш, че съм започнал промяната. Значи все пак нещата са по-скоро оптимистични, отколкото песимистични B)
I don't know how I managed it...

#103 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts

Posted 10 април 2013 - 10:12

Така е, спор няма, прогресираш през последните години!

Което ме подсети за онзи стар виц, дето направили публичен дом. На първия етаж били най-засуканите мадами, на втория етаж били студентки, на третия етаж настанили "олдис бът голдис", а на последния четвърти етаж сложили само учителки. Месец по-късно собствениците правят рекапитулация и установяват, че най-голям оборот прави четвърти етаж с учителките, напук на предварителните прогнози. Правят веднага събрание на всички мацки по етажи, обявяват резултатите и питат една от учителките как успяват да постигнат този ръст в предлаганите услуги:

- Нямаме никакви тайни и не използваме някакви специални похвати - казва учителката - просто сме вежливи с клиентите и задължително след акт се обръщаме към тях по следния начин: "Спокойно скъпи, справи се чудесно, но аз знам, че можеш много повече и следващият път ще се справиш още по-добре..."
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#104 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 10 април 2013 - 10:14

:lol2:

#105 Overhate

архиепископ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 508 posts

Posted 10 април 2013 - 11:07

Ей, мойте учителки никога не са ми викали така :russian_roulette:
Марильоне, а твойта жена к'во работеше точно? :shout:
Останал сам, прегърнах здрача
Изгубил се, открих нощта
На твоя гроб не ще да плача
Пред твоя кръст не ще скърбя

#106 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts

Posted 10 април 2013 - 11:29

Опа, почитател на определен албум на Форинър ли имаме тука? :384800-nunu:
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#107 Overhate

архиепископ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 508 posts

Posted 10 април 2013 - 12:25

84 или 87?

(видях ги у википедия, принципно не ги слушам тез)
Изгубил се, открих нощта

#108 whiplash159

The Grim Squeaker

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 2593 posts

Posted 10 април 2013 - 12:27

Като му гледам емотикона може и да е '91 :D
ПИСУК!

#109 HeathenHeart

The Art of Lore

• Тамплиeри
  • PipPipPipPipPip
  • 2139 posts

Posted 10 април 2013 - 13:16

View PostNovak Djokovic, on 10 април 2013 - 08:04 , said:

Значи... Умира ми заек, който се намира в заключена клетка. Вадя го от там, отивам в гората и го закопавам. На следващата сутрин като стана, го виждам отново полегнал в същата клетка. Същият заек. Чистичък и пухкав, но отново умрял. Точно както съм го намерил предната сутрин. И отново е заключен. :shok:
И тук възниква въпросът - какво ще си кажа в този момент?
Аз ще си кажа, че някакъв заек, който много прилича на моя, се е намърдал в клетката и е умрял. И ще си задам следните въпроси:
- как е влезнал в клетката и дали съм я оставила отключена;
- чии е тоя заек;
- да не би да има някаква причина да е умрял точно там - някаква негодна храна, нещо отровно разпиляно наоколо и т.н.

View Postmarillion, on 10 април 2013 - 10:12 , said:

Така е, спор няма, прогресираш през последните години!
Определено Ози/Новак прогресира - започнал е да харесва Eluveitie. :harhar:
Hedniska Blod

#110 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 10 април 2013 - 13:23

View PostHeathenHeart, on 10 април 2013 - 13:16 , said:

Аз ще си кажа, че някакъв заек, който много прилича на моя, се е намърдал в клетката и е умрял. И ще си задам следните въпроси:
- как е влезнал в клетката и дали съм я оставила отключена;
- чии е тоя заек;
- да не би да има някаква причина да е умрял точно там - някаква негодна храна, нещо отровно разпиляно наоколо и т.н.
И няма да си права за нито едно от тези предположения :lol2:

Определено Ози/Новак прогресира - започнал е да харесва Eluveitie. :harhar:

Че аз ги харесвам още от първото им гостуване у нас. От тогава минаха повече от четири години.
Понеже гледам, че нещо ме бъзикате за прогресирането ми, ще ви кажа само едно: миналата година ходих до Белград и гледах Ozzy. Тази година не кой да е, а Black Sabbath са обявили турне и то с Ozzy. И аз отново планирам да ходя в Белград. За да гледам Джоката на Davis Cup.
Аз не прогресирам. Аз полудявам. :fool:

#111 HeathenHeart

The Art of Lore

• Тамплиeри
  • PipPipPipPipPip
  • 2139 posts

Posted 10 април 2013 - 13:28

View PostNovak Djokovic, on 10 април 2013 - 13:23 , said:

И няма да си права за нито едно от тези предположения :lol2:
Поне няма да си мисля за някакви заешки вампири и таласъми и да се разкарвам с кръст и икона. :lol2:

View PostNovak Djokovic, on 10 април 2013 - 13:23 , said:

Че аз ги харесвам още от първото им гостуване у нас. От тогава минаха повече от четири години.
Понеже гледам, че нещо ме бъзикате за прогресирането ми, ще ви кажа само едно: миналата година ходих до Белград и гледах Ozzy. Тази година не кой да е, а Black Sabbath са обявили турне и то с Ozzy. И аз отново планирам да ходя в Белград. За да гледам Джоката на Davis Cup.
Аз не прогресирам. Аз полудявам. :fool:
Четири години са си доста време за прогрес и... регрес. :harhar:
Hedniska Blod

#112 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 10 април 2013 - 13:33

Аха... Следващата стъпка е да отида в Лондон, за да гледам в "Royal Albert Hall" Muse, след като предишната седмица там концерт е имал Eric Clapton.
От сега да кажа, че когато това се случи, Satyr ще бъде в пълното си право да ми даде титлата "Почетен модератор", незабавно да ме пенсионира от тук и да ми спре всякакви функционалности във форума. Единственото, което може да ми остави, е възможността да пускам три емотикона. Ето тези:
:drinks: :pleskavica: :boobies:

#113 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts

Posted 10 април 2013 - 14:20

View PostOverhate, on 10 април 2013 - 12:25 , said:

84 или 87?

(видях ги у википедия, принципно не ги слушам тез)

'84, разбира се, "Agent Provocateur", на какъвто се правиш по-горе... :P
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#114 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts

Posted 10 април 2013 - 14:22

View PostNovak Djokovic, on 10 април 2013 - 13:33 , said:

Аха... Следващата стъпка е да отида в Лондон, за да гледам в "Royal Albert Hall" Muse, след като предишната седмица там концерт е имал Eric Clapton.

По сведения на очевидци, концертите на последния в същата зала, отдавна вече не били това което бяха и в този смисъл дори не разбирам какво се опитваш да кажеш с горното? :ninja:
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#115 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 10 април 2013 - 14:28

Не им вярвам аз на тези очевидци :no: Око да види, ръка да пипне :yes:

#116 HeathenHeart

The Art of Lore

• Тамплиeри
  • PipPipPipPipPip
  • 2139 posts

Posted 10 април 2013 - 16:09

View PostNovak Djokovic, on 10 април 2013 - 13:33 , said:

Satyr ще бъде в пълното си право да ми даде титлата "Почетен модератор", незабавно да ме пенсионира от тук и да ми спре всякакви функционалности във форума. Единственото, което може да ми остави, е възможността да пускам три емотикона. Ето тези:
:drinks: :pleskavica: :boobies:
След като ще се пенсионираш и се съгласи с това:

View PostJimmy Pop, on 10 април 2013 - 09:23 , said:

Това повече бие на старческа деменция, ако питаш мен. :harhar: Или поне ранна нейна фаза.
Третият емотикон май ти е излишен. :harhar:
Hedniska Blod

#117 violator

Malloy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 2234 posts

Posted 10 април 2013 - 16:24

View PostNovak Djokovic, on 10 април 2013 - 09:38 , said:

Но мисълта ми беше, че човек понякога изпада в ситуации, за които не може да намери логично обяснение. И започва да си удря главата в стената търсейки отговори, които не намира. И докато В КРАЙНА СМЕТКА за заека и колата ми има логично обяснение, то за доста други неща няма. И те са свързани преди всичко с Космоса, Вселената, Безкрайността. Всъщност, вероятно и за тях има обяснение, но ние все още не сме го открили.

Всъщност, не съществува нещо, за което да няма логично обяснение. Включително и за обстоятелствата, свързани с космоса, планетите, звездите, вселената и пространствено-времевия континиум (т.нар. Безкрайност).
Ако хората се интересуваха повече от Астрономия и по-малко от Астрология (което си е чиста художествена шарлатания), щяха да знаят, че реално погледнато за Вселената се знае страшно много. А нещата, които не се знаят, са в сферата на неизследваното и недостигаемото, а не на необяснимото.
С едно съм съгласен - Астрономията е адски депресираща наука.

Инак, в горния контекст на разсъждения хората по-скоро се делят на три типа. Обясняващи си Живота, Вселената и Всичко останало чрез:
- естествени процеси, (атеисти, нихилисти, атеистични екзистенциалисти)
- свръхестествени процеси (религиозни, вярващи, сектанти, суеверни)
- естествени процеси, но допускат съществуването на свръхестествени (агностици).

Лично аз наричам последните - страхливо-лениви атеисти.

И кое е интересното в случая. Че процентът на убедените атеисти в света е абсолютно нищожен, а в същото време не съществува нито едно, повтарям НИТО ЕДНО неоспоримо и нехудожествено доказателство за случило се свръхестествено явление в цялата история на хомо сапиенса.
-----------------------------------------
Слушай силно!

#118 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 10 април 2013 - 16:30

Няма абсолютно никакво значение дали няма нито едно или има безброй доказателства за каквото и да е било. След 500 милиона години (примерно) тук няма да е останал и помен нито от атеистите, нито от религиозните. Затова, ако можем да сведем въпроса до чисто физическите нужди за оцеляване на даден организъм, в случая човешкия, то тогава, както казах и по-горе, от трите групи, които си посочил, втора и трета живеят доста по-спокойно, по-леко и на моменти дори по-весело, от първата група. Е, изключения разбира се има, но аз говоря за масовия случай.
Това е важното. От там нататък за шест дена ли било или за шест милиарда години, Голям взрив или Адам и Ева - от това няма да има и помен след време.

#119 Overhate

архиепископ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 508 posts

Posted 10 април 2013 - 16:31

То к'во значи точно свръхестествено?
Дори да съществува разумна форма на живот с характеристиките и възможностите на библейския бог, то тази форма на живот и нейните способности също биха били на теория обясними научно. Както и биха били възможни за емулиране чрез технологии.
Изгубил се, открих нощта

#120 incarnate

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 427 posts

Posted 10 април 2013 - 16:39

View Postviolator, on 10 април 2013 - 16:24 , said:

И кое е интересното в случая. Че процентът на убедените атеисти в света е абсолютно нищожен, а в същото време не съществува нито едно, повтарям НИТО ЕДНО неоспоримо и нехудожествено доказателство за случило се свръхестествено явление в цялата история на хомо сапиенса.

Може би е интересно, но е естествено състояние на нещата. Това да си признаеш, че няма доказателства за съществуването на (и следователно не съществува) бог, задгробен живот, прераждане, въздигане на душата и т.н. означава да си добавиш като камък на шията още един депресиращ факт към безброя депресиращи факти, които ни обграждат през последните години и настъпват като армия зомбита отвсякъде. За някои това просто ще прелее чашата. Защо да си го причиняват? Разбирам ги.
...And through the window in the wall
Comes streaming in on sunlight wings
A million bright ambassadors of morning
And no one sings me lullabies
And no one makes me close my eyes
So I throw the windows wide
And call to you across the sky

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users