Jump to content

ФСБ в София27.03.2013 г. - Зала 1, НДК

23 replies to this topic

#1 Ozzy

All England Lawn Tennis Club Single Handed Champion of the World

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 21 ноември 2012 - 09:23

"Добре е, когато обещанията се изпълняват, дори и в нашето "Вълче време"! Новата концертна програма на легендарните ФСБ е доказателство за това.
С голямото си завръщане през април 2010, ФСБ обещаха, че повече няма да мълчат. През декември същата година направиха национално турне с най-обичаните хитове от 35-годишната си кариера и представиха новия си албум "ФСБ Точка". На 1 септември 2011 станаха първите българи открили Есенния салон на изкуствата в Античен театър Пловдив, с уникалната програма "ФСБ Симфони". На 20 април 2012 показаха отново "осъществената си мечта" за мащабен симфоничен проект пред многохилядна софийска публика с невероятен успех.
И ето, през 2013 година, на 27 март, в зала 1 на НДК, феновете ще видят ФСБ в спектакъла "Вълче време"!
Самото заглавие на концертната програма подсказва, че този път музикантите ще ни кажат нещо ново с езика на Рока. Това ще бъде ФСБ, с онези парчета, които не спират да взривяват три поколения почитатели на твърдия саунд.
ФСБ - с онези рок балади, които не спират да ги вълнуват и да ги карат да пеят, да си спомнят красиви мигове от живота, дори да се просълзят.
ФСБ - и стари, и днешни с невероятния си професионализъм и неизчерпаеми новаторски идеи.
ФСБ - групата с нестихващи аплодисменти в сърцата на хората!

Ще попитате - какво му е тогава "вълчето" на това време?
Отговорът е в песента: яростта, че още те обичам!

Билетите за “Вълче време” на ФСБ ще бъдат в продажба от 1 декември в системата на Тикет Плюс . Очаквайте специални промоционални предложения през декември."

Инфо: бургаснюз.ком
I don't know how I managed it...

#2 violator

Malloy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 2234 posts

Posted 21 ноември 2012 - 09:45

Перфектно. Точно това ми се гледа - жилав, раздвижен, шумен и вдъхновяващ концерт на ФСБ. Колко се радвам, че приключиха с тези ни-риба-ни-рак симфонични скуки.

"Вълче време"

Дойде им акъла в главата, че това е титанично парче, чието концертно игнориране е чиста проба престъпление.
-----------------------------------------
Слушай силно!

#3 ivjordan

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 33 posts

Posted 21 ноември 2012 - 22:41

А парите дали растат по дърветата?
None are so hopelessly enslaved than those who believe they are free...

#4 Minstrel in the Gallery

Too Old To Rock'N'Roll, Too Young To Die!

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 592 posts

Posted 03 декември 2012 - 09:35

Ни дума, ни вопъл, ни стон по въпроса за билетите ... :secret:

#5 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts
  • Interests:Progressive Rock

Posted 03 декември 2012 - 09:46

Още няма нищо официално, търпение малко...
18.06.2017 - Phil Collins
19.06.2017 - Phil Collins
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#6 Metal Heart

silent water(s)

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1399 posts

Posted 03 декември 2012 - 14:07

От профила на ФСБ във Фейсбук:

Билетите за рок концерта на ФСБ “Вълче време” в продажба от 1 декември

Голям рок спектакъл на легендарните ФСБ! 27 март 2013, зала 1 на НДК.

Билетите за новата концертна рок програма "Вълче време" на обичаната българска група ФСБ са в продажба от 1 декември на касата в НДК, в мрежата на Тикет Плюс, в Дюкян Меломан, в магазините "Ориндж", "Техномаркет", "Пикадили", "Фотосинтезис".
...

Цени на билетите от 40 до 65 лв. До края на годината почитателите на ФСБ ще могат да закупят билети с коледна и новогодишна отстъпка от 5 лв.
It's in your heart, it's in my soul, in your own reality
Vanquish the pain
Don't want to see it fail!

#7 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts

Posted 28 март 2013 - 12:59

Гледам мълчание е налегнало форумното братство по отношение на снощния концерт. Предлагам да си го кажем направо. Или по-скоро аз да си призная лекото разочарование от сетлиста. Колко още ще чакаме, за да чуем "Зимна къща" в цялост? Спомените ми от онези незабравими концерти през 80-те в "Универсиада" отдавна избледняха. За "Гара разделна", за "В средата", за "Дон Кихот", да питам ли? Сетлист съставен предимно от нови парчета от "точката" и добре познати хитове. Някои от новите аранжименти харесах много ("Дневен сън"), други не чак толкова много ("Илюзия"). Иначе съм доволен от превръщането в традиция на очевидното нежелание на групата да изпълнява на живо "онази песен", като замести един неписан химн в сърцата на старите фенове с новия химн "Високо". Но, винаги има едно "но" и в случая това мое лично "но" е под формата на констатация на една неприятна тенденция. Можеш да си позволиш да повториш на бис една и съща композиция веднъж, но когато го сториш в два последователни концерта идеята започва да издиша. А, когато решиш от сцената да си пожелаеш същата тази композиция "един ден да се превърне в химн на всички българи", тогава вече говорим за ФСБ от гледна точка на личностите, а не от гледна точка на музикалното наследство. Всички обаче знаем, че това не води към нищо добро...
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#8 nousha

вещичка

• Тамплиери
  • PipPipPip
  • 443 posts

Posted 28 март 2013 - 13:14

Напълно съм съгласна. Дори като изключим личното ми пристрастие към "Зимна къща". Чета прехласвания по медиите от концерта, но на мен ми дойде леко рутинен, като отбиване на номера, а особено това с биса силно ме разочарова. За концерт, "първи и последен за годината в София" не са достатъчни намнайсе китари и барабани на сцената и шаренко осветление.
On ne voit bien qu'avec le coeur. L'essentiel est invisible pour les yeux.

#9 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 28 март 2013 - 13:25

Публика имаше ли?

#10 glimpse

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 46 posts

Posted 28 март 2013 - 13:26

На мен на моменти ми хареса, на моменти - не. Аранжиментът и изпълнението на "Вълче време" хич не ми харесаха. Подборът на песните също, изобщо концертът вървеше мудно някак си. "Епизод от романтичен филм" беше кулминацията според мен.
Нещо концептуално бъркат вече втори пореден път, губи се това което прави магията на концерт.
А осветлението направо ми скъса нервите. Имах чувството, че на половината хора ще се отключи някоя психоза от тези светлини.
When I was a child, I caught a fleeting glimpse, out of the corner of my eye...

#11 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts

Posted 28 март 2013 - 13:34

View PostNovak Djokovic, on 28 март 2013 - 13:25 , said:

Публика имаше ли?

Всичко без втори балкон беше почти 100% пълно, което разбира се е в пълен противовес на твърденията в повечето днешни медии, че Зала 1 се е пукала по шевовете...

В интерес на истината, лично аз очаквах дори по-малко публика, но всички знаем как стават нещата в подобни случаи и в крайна сметка залата изглеждаше достатъчно пълна, а Румен съвсем сполучливо я определи като "голяма и същевременно малка..."

За мен е любопитно да разбера някакви подробности за "паралелното" събитие, което се е провело (а, дали?) няколко етажа по-нагоре в същата сграда...
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#12 violator

Malloy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 2234 posts

Posted 28 март 2013 - 15:33

Това, което казват по-горе колегите за недостатъците при осветлението, сетлиста, аранжиментите и повтарянето на песни, е напълно вярно, но за мен най-големият проблем на снощния концерт на ФСБ бяха озвучаването и техническите гафове.

По време на първите няколко песни клавири изобщо не се чуваха. По-късно се появиха, но до края си останаха под санитарния минимум. И при това положение в звуковата картина изпъкваше китарата на Лечев, което би трябвало да се случва основно по време на солата. И е голям недостатък, когато говорим за музика, в която преобладава синтетиката.

Плейбек подложките отявлено глъхнеха на моменти и променяха честотата си периодично. Да не говоря, че имаше един сконфузващ момент, в който плейбекът (който в случая беше не само инструментален, а и вокален) прескочи....и направо срина постройката и спъна темпото на песента. Музикантите увиснаха жестоко. Адски неприятно.
Човек, който не е грамотен технически, не без основание би се подвел от нещо такова, че целият спектакъл е буфосинхронизъм.

Много слаб концерт. Не толкова принципно, колкото с оглед качествата и възможностите на тази група.
-----------------------------------------
Слушай силно!

#13 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 28 март 2013 - 16:06

Четири коментара - и четирите основно негативни. Което ме кара да не съжалявам, че този път пропуснах. Предпочитам да си спомням за концертите на ФСБ с хубаво, а не с лошо. И като се замисля, на техните концерти, на които съм присъствал, никога не съм оставал разочарован. Явно този път просто така се е получило. Дано да е инцидентно и на следващия концерт да се реваншират.
А това с повтарящата се песен - абсолютно съм съгласен с marillion. Като се случи веднъж - ОК, приемаме го. Тогава може и да мине номера: "Нямаме други подготвени песни, а вие искате да свирим още, затова ще повторим едно парче". Ама втори път - малко не е като хората...

#14 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts

Posted 28 март 2013 - 16:21

^ Имай предвид все пак, че говорим за концерт на ФСБ и ние снобите сме с леко завишени очаквания по презумпция... :P
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#15 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 28 март 2013 - 16:22

Абе, като ви чета коментарите, далеч от снобарията ще да е бил този концерт. Повече май се е доближавал до отбиване на номера :lol2:

#16 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts

Posted 28 март 2013 - 16:22

На елитарното събитие няколко етажа по-горе, разбрах, били се събрали около 500 души, но не стана ясно кой е пял за тях... :ninja:
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#17 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 28 март 2013 - 16:28

View Postmarillion, on 28 март 2013 - 16:22 , said:

На елитарното събитие няколко етажа по-горе, разбрах, били се събрали около 500 души
Това сериозно ли?! Предвижданията ми бяха за около 50 продадени билета. Абсурд да са били 500! :shok:

#18 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts

Posted 28 март 2013 - 16:30

Така ми докладват тук, но никой не е присъствал, за да го разпитам подробно...
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#19 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts

Posted 28 март 2013 - 16:59

View Postviolator, on 28 март 2013 - 15:33 , said:

По време на първите няколко песни клавири изобщо не се чуваха. По-късно се появиха, но до края си останаха под санитарния минимум. И при това положение в звуковата картина изпъкваше китарата на Лечев, което би трябвало да се случва основно по време на солата. И е голям недостатък, когато говорим за музика, в която преобладава синтетиката.

Сега се подсетих, че след симфоничното представление от миналата година коментирахме, че китарата на Лечев беше почти недоловима. Явно снощи е помислено по този въпрос, но очевидно е липсвал баланс на звуковата картина, защото човек от балкона днес ми сподели, че там горе китарата на Лечев почти не се е чувала. За озвучаването не ми се говори, особено след като съвсем наскоро присъствах на три поредни концерта с изключително качество на звук и демонстрирано вокално-инструментално майсторство от хората на сцената. Едва след третата композиция снощи нещата що годе придобиха нормален характер, но съм съгласен, че така и не достигнаха ниво, съответстващо на името на изпълнителите...

Плейбек подложките отявлено глъхнеха и променяха честотата си периодично. Да не говоря, че имаше един сконфузващ момент, в който плейбекът (който в случая беше не само инструментален, а и вокален) прескочи....и направо срина постройката и спъна темпото на песента. Музикантите увиснаха жестоко. Адски неприятно.
Човек, който не е грамотен технически, не без основание би се подвел от нещо такова, че целият спектакъл е буфосинхронизъм..

Сещам се много точно за инцидента и съм напълно съгласен, че подобен гаф е недопустим на подобно ниво...

Много слаб концерт. Не толкова принципно, колкото с оглед качествата и възможностите на тази група.

Чак слаб не бих го нарекъл, но определено под възможностите на тази група...

П.П.: Някой статистик да отброи колко пъти се позовах в мненията си на "възможностите на групата" и да анализира тази тенденция, защото Даниела Кузманова определено ми се разсърди относно мнението по отношение на повторението на "Високо" и ми прати линк към значението на думата "бис" в българския тълковен речник...
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#20 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 28 март 2013 - 17:07

Истина е, че по дефиниция "бис" означава след като групата е приключила с концерта и публиката я извика отново на сцената, да изпълни повторно някоя от вече изпълнените песни. Но това е само по дефиниция. Отдавна думата "бис" е придобила друго значение и това е всеизвестен факт. Не само у нас, но и навсякъде по света. Така че, днес, като се каже "бис", се има предвид не това, което пише в тълковния речник. И не ми се вярва това да не е известно на Даниела Кузманова.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users