Jump to content

Bon Jovi в София14.05.2013 г. - стадион "Васил Левски"

• You cannot reply to this topic
364 replies to this topic

#341 king_of_dreams

кюре

• Енориаши
  • PipPip
  • 105 posts

Posted 26 май 2013 - 08:36

View Poststormbringer, on 23 май 2013 - 16:41 , said:

Май се повтарям ... но езиково отново е above & beyond средностатистическия филолог

Май само аз и ти обръщаме внимание на това :))) Наистина знанията му по английски език са по-лоши и от тези на мексикански разбойник някъде в Оахака или Гереро :) Childs - само това ми стига :)))

#342 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7532 posts

Posted 26 май 2013 - 09:38

А пък "Боно Вокс" е въвел думичката "conexion" :lol2:
WeRock.bg - сайт за Праведна музика

#343 antubis

непослушник

• Тамплиери
  • PipPipPipPip
  • 773 posts

Posted 30 май 2013 - 06:34

http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=5808911 Много ми падна в очите Джонката. Ама много. Криза-криза, но не може да ме убеди, че в 50 милионна Испания няма 50 000 фена, които да си позволят билет. Ние как тъй можем да си позволим, а те милите не могат.
Opeth (3), TSO (2), Roger Waters (4)

#344 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7532 posts

Posted 30 май 2013 - 07:30

Що, бе, мен пък ме кефи. Това означава, че смята испанците за по-големи мизерници от българите :D

Иначе, интересно ми е друго. Концертът е на групата Bon Jovi, но от своя хонорар се е отказал човекът Jon Bon Jovi. Не е невъзможно. Със сигурност от целия хонорар на групата парите после се разпределят по различни направления и се знае каква част от тях са лично за Джонката. Та, той, според публикацията, се е отказал от точно тази част. Останалите музиканти, мениджъри и прочие би трябвало да са си получили своята част.

#345 Ozzy

All England Lawn Tennis Club Single Handed Champion of the World

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 30 май 2013 - 08:02

View Postantubis, on 30 май 2013 - 06:34 , said:

Много ми падна в очите Джонката. Ама много.

Абе, той и Бербатов ти е паднал в очите и ти се надяваш Григор Димитров да не стане като него, че и за фондацията му каза, че помагала "тук-таме" (а тя помага на много места, просто ние не ги виждаме), но виж на какво попаднах тези дни:

"Бившият капитан на България Димитър Бербатов припомни в предаването на Сашо Диков, че неговата фондация е помогнала на тенисист №1 на България Григор Димитров още в самото начало на своето функциониране. Тогава Гришо бе постигнал сериозен успех като юноша, печелейки "Уимбълдън", за което е и спечелил наградата на фондация "Бербатов".
Митко говори и за предстоящия строеж на своята футболна академия в София, изразявайки желание да предаде опита си на българските деца.
"Григор Димитров бе номиниран в раздел спорт като голяма надежда. Мисля, че тогава той бе на 16 и спечели наградата на фондацията ми. Тогава той бе постигнал сериозен успех, нямаше начин да не спечели. Григор получи стипендия от фондацията, като аз бях доволен и горд от това. Той е готино момче, като мисля, че в бъдеще ще стане още по-търсен. Аз се гордея, че той мина през моята фондация."

Искам да кажа, че всяко нещо има няколко гледни точки и е хубаво да бъде видяна всяка от тях. Или поне повечето. Или поне най-важните. А не само една: "Джон Бон Джови се отказа от хонорара си заради испанците. Ние да не сме по богати от тях?!" или "Димитър Бербатов се отказа от България, а фондацията му не върши нищо особено".

;)
I don't know how I managed it...

#346 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts
  • Interests:Progressive Rock

Posted 30 май 2013 - 08:25

Сега предлагам да накаже испанците с недовършен концерт, той знае как се правят тези неща... :yes:
18.06.2017 - Phil Collins
19.06.2017 - Phil Collins
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#347 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7532 posts

Posted 30 май 2013 - 09:02

View Postmarillion, on 30 май 2013 - 08:25 , said:

Сега предлагам да накаже испанците с недовършен концерт, той знае как се правят тези неща... :yes:
Така го каза, все едно недовършеният концерт тук е в резултат на това, че се е присетил, че трябва да се обади на жена си да изключи котлона и понеже е нямал директна връзка, е трябвало да ходи до Централна поща, за да й се обади :)

#348 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts

Posted 30 май 2013 - 09:34

Да ти призная честно, колкото повече време минава, толкова по-често се улавям да си мисля, че именно нещо подобно се е случило... :yes:

А, твоята е на екипа позиция ми е ясна, няма нужда отново да подхващаме темата... ;)
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#349 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7532 posts

Posted 30 май 2013 - 10:17

Моята позиция си е моя. Това е форум.
Аз от концерта си тръгнах след втората песен на Bon Jovi. Дни след това слушах и четох десетки свидетелства на хора, които са били на целия концерт, за това как е бил прекратен, в какво състояние е бил Джон и т. н.
С голямо болшинство преобладават твърденията, че той е бил във видимо лошо здравословно състояние и буквално се е мъчел на сцената. Позовавам се на тези свидетелства и така изграждам позицията си. А пък ти, колкото повече време минавало, толкова повече си започвал да си мислиш, че нищо му е нямало, а примерно от каприз е спрял концерта.
Ами, какво да ти кажа - на мен пък твоята позиция не ми е ясна :)

#350 HeathenHeart

The Art of Lore

• Тамплиeри
  • PipPipPipPipPip
  • 2139 posts

Posted 30 май 2013 - 10:21

Не исках да се меся в темата, обаче ми втръсна от твърдения, че прекъсването на концерта е в резултат на глезотия. Студовата алергия е много коварна, пристъпът настъпва без предизвестие и се губи гласа. И да се пие хапче, то предпазва от прогресиране, да не се стигне до алергичен шок. В никакъв случай не може да подейства моментално и след 5-10 минути да се очаква някой да продължи да пее. Освен това при някои алергии, особено при студовата, се приближават границите на кръвното. Аз бях на трибуните, но на екраните се виждаше ясно, че на Джон Бон Джови му е зачервен носа и са му надути очите. Да припада ли на сцената се искаше, за да докаже, че това, което казва е истина?

Времето предразполагаше към алергични прояви. Предния ден беше валяло, имаше изпарения и влага във въздуха и духаше вятър, който не беше особено топъл.

Edited by HeathenHeart, 30 май 2013 - 10:23 .

Hedniska Blod

#351 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7532 posts

Posted 30 май 2013 - 10:38

Това сега твоя ли е или на екипа позиция? ;)

#352 antubis

непослушник

• Тамплиери
  • PipPipPipPip
  • 773 posts

Posted 30 май 2013 - 11:00

@Ozzy, аз изразявам моята позиция, ти изразяваш своята - няма прав и крив случая. Ти обаче се опитваш да ми натресеш своята, което не ми допада много. Бербатов може да прави много неща, но най-важното не го прави. Радвам се за испанците, но постъпката на Bon Jovi не е благородна. Като е толкова голям светец, да ходи да пее без пари в Конго или Нигер.

#353 antubis

непослушник

• Тамплиери
  • PipPipPipPip
  • 773 posts

Posted 30 май 2013 - 11:04

А и предвид, че билетите за мачове на Барселона и Реал са около 100 евро, а такива има всяка седмица и стадионите им се пълнят не по-малко от един среден рок концерт, да ме прощава Джонката, обаче испанците не са чак толкова зле.

#354 HeathenHeart

The Art of Lore

• Тамплиeри
  • PipPipPipPipPip
  • 2139 posts

Posted 30 май 2013 - 11:07

View PostSatyr, on 30 май 2013 - 10:38 , said:

Това сега твоя ли е или на екипа позиция? ;)
Моя. :)
Hedniska Blod

#355 Overhate

архиепископ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 508 posts

Posted 30 май 2013 - 12:09

Бербатов може да прави много неща, но най-важното не го прави

A то е?
Останал сам, прегърнах здрача
Изгубил се, открих нощта
На твоя гроб не ще да плача
Пред твоя кръст не ще скърбя

#356 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 30 май 2013 - 12:12

@antubis

Не, приятелю, нищо не се опитвам да натрисам. И аз като теб изказвам личното си мнение. А то е, че за човек, който дава маса пари за български деца-таланти и им помага да се развиват у нас и в чужбина (независимо в какво са талантливи - рисуване, пеене, тенис, футбол, плуване и т.н.), не може да се каже, че се е отказал от България. Само това искам да кажа. ;)

#357 THE DEADMAN

Bultras

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 390 posts

Posted 30 май 2013 - 14:59

Бях на метри от Джон и видях, както и всички около мен, че състоянието му се влоши. Положи големи усилия, за да продължи, но не успя. Може би, ако беше станал свидетел на гледката щеше да имаш друго мнение.

#358 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts

Posted 30 май 2013 - 15:32

Щото ми писна да се повтарям, рекох да се самоцитирам (няколко пъти):

View Postmarillion, on 15 май 2013 - 07:26 , said:

За "инцидента". ОК, получаваш алергичен пристъп. Извиняваш се възпитано на публиката, което всъщност Джон стори в интерес на истината. Може да се случи на всеки, българската публика е достатъчно толерантна, за да разбере за какво иде реч. В същото време обаче си длъжен да покажеш на всички, че правиш всичко възможно, за да си свършиш работата докрай. Работата, за която 50 000 бедни българи са платили авансово доста пари. Поне излез, представи групата, в крайна сметка останалите не са виновни за твоето състояние и заслужават аплодисментите на публиката. Чудя се, ако този алергичен пристъп се беше случил не на втория час, а още в началото, какво ли щеше да стане?

View Postmarillion, on 15 май 2013 - 16:26 , said:

Баце, разбирам раздразнението ти, но аз няколко пъти подчертах, че не виня Джон за проблемите с гласа му, а затова, че трябваше да се върне на сцената, да представи музикантите с които свири, да благодари на публиката и да обещае някога да се върне отново в София, за да довърши работата, за която авансово му е платено от същите тези хора, които не спряха да го аплодират цяла вечер...

Никъде не съм изразил съмнение, че в онази вечер Джон не е имал здравословен проблем. Подчертавам, че за мен основната му вина беше в това, че не представи музикантите и не завърши този концерт по нормален начин. В същото време вътрешно в себе си не съм убеден доколко е вероятно да се случи подобен остър алергичен пристъп, който буквално да накара един професионалист да избяга от сцената, но тъй като нямам нужното образование, оставям подобни съмнения само за себе си и не ги натяквам на никого. Фактите показват, че няколко дни по-късно Джон е изнесъл над тричасов концерт. Явно отдалечавайки се от София е оставил зад себе си проблемите и вече всичко е било наред...

А, извън горното, най-голямото ми разочарование от този концерт беше качеството на звука, но това очевидно е бил само мой проблем, както и проблем на няколко човека с които говорих и които са били на различни места на стадиона. Останалите 50 000 минус въпросните няколко човека са останали доволни и са присъствали на концерт с изключително качествен звук според личните им критерии...
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#359 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7532 posts

Posted 30 май 2013 - 16:00

View Postmarillion, on 30 май 2013 - 15:32 , said:

А-а-а, ето за този проблем бях забравил. Че Джон не е представил музикантите :(
Използвам популярния в тениса "уайлд карт" и си позволявам да включа тази критика в "Оня списък". Пледирам към всички от утре да стане задължителна, наравно с "няма блек", "няма еднодневни билети", "ще свирят ли Смоука", "кога ще обявят Мейдън?", и т. н., да се прибавя и "Джон Бон Джови не представи музикантите".
При това - да се прибавя дословно така.
Например има концерт на Соулфлай. И например Макс Кавалера не представя музикантите. Задължително упрекът да не е "Макс не представи музикантите", а "Джон Бон Джови не представи музикантите". За да се научи!

Сега, по същество:

Алергичен пристъп, неалергичен пристъп, каквото и да е - по време на концерт се появява здравословен проблем на фронтмена.
Той може да е всякакъв. Може да получи инфаркт на сцената, може да падне и да си счупи нещо, може фойерверк да го обгори, може част от конструкцията да се срути върху него и да го нарани тежко, има и стотици други болежки и инциденти, които могат да прекратят един концерт.

Какъв щеше да е твоят коментар тогава? Нямаше да си задаваш въпроса "Защо Джон не завърши концерта нормално и не представи групата?". Или пък, може би, щеше да си го задаваш, вече не съм сигурен.

И какво значи да завърши концерта нормално, когато концертът не завършва нормално?!? Колкото и да не си специалист, все си чувал, че от алергичен пристъп може да се умре, нали? Не, не казвам, че Джон е бил на ръба на смърта, показвам ти колко сериозен може да бъде един такъв проблем. И въпреки всичко, човекът се е мъчил да продължи да пее колкото може повече, изкарал е с триста зора и мъки едно последно парче, но на теб ти е проблем, че не е представил групата и че не е казал "довиждане". Проблемът си е твой.

Друг проблем - после е пял три часа в Испания. Това пък, ако не знаеш, е друга особеност на алергията - отиваш в България, получаваш пристъп, махаш се от там - вече си добре. Това не е грип.

Ще ти отговоря и какво щеше да се случи, ако пристъпът се беше проявил на втората песен - концертът щеше да бъде прекратен след втората песен. Това е форсмажор. Никой певец няма да си рискува гласа и здравето, независимо на първа спирка от турнето, на трета, пета или последна.

И ако продължаваш да се съмняваш, вече е редно да обвиниш евреите, масоните, марсианците и всички останали участници в Световната конспирация, че те са подшушнали на Джон Бон Джови да се направи на болен и да прекрати концерта в България на втория час.

#360 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 30 май 2013 - 16:03

View PostSatyr, on 30 май 2013 - 16:00 , said:

и да прекрати концерта в България на втория час.

СЛЕД втория час.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users