Jump to content

Bon Jovi в София14.05.2013 г. - стадион "Васил Левски"

364 replies to this topic

#281 trasholasho

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 193 posts

Posted 16 май 2013 - 15:18

На всеки може да се случи това което се е случило на човека.
Не ме разбирайте погрешно, но с тези цени на билетите се очаква да си супермен !
Имаше билети които са повече от половината минимална работна заплата в България, Голяма част от българските underground банди, свирят често за колкото струва един билет за Бон Дж. (от най-евтините билети) ,а ако не и без пари.
Тук идва въпроса за самозабравата на рок звездите, но става ясно че и те са хора.
За последните няколко години цените на билетите се надуха до небето, но както и да е, вече рядко купувам билетите ВИ.
С такава цена може да отидеш на 3-4 дневен фестивал в нормалните държави, както и на български концерт наречен ''фестивал'' с 2-3 групи !
Наздраве, аз отивам на PIL в Скопие за 16 лева за общо 6 групи !

Edited by trasholasho, 16 май 2013 - 15:21 .

#282 marooned

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 324 posts

Posted 16 май 2013 - 20:15

Понеже се направи паралел между Bon Jovi & Bruce Springsteen, малко по-назад в темата, бих искал да успокоя страстите!

Ето двама, които стоят по-високо от тях:

Attached File  The big two.bmp   875,84K   67 downloads

Edited by marooned, 16 май 2013 - 20:16 .

"He is an Ocean! I am just a fish in a pond!"
Carlos Santana about Miles Davis

"Fear builds walls!"
Roger Waters

"When the house is rocking, don't bother knocking!"
Stevie Ray Vaughan

#283 gellllle

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 373 posts
  • Interests:Progressive Rock

Posted 16 май 2013 - 21:19

Звукът долу на терена някъде по средата беше отвратителен-на приливи и отливи , изобщо и по принцип на този стадион на който и концерт от последните долу звукът е отврат не знам защо е така ,но е факт!Винаги съм бил фен за концерт в добра зала отколкото на стадион,последното доказателство беше Rammstein в Белград преди няколко дни- изкъртване тотално-звук-шоу-ефекти-всичко на ниво и то само за около час и 40 минути - просто великолепно!!

#284 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts

Posted 17 май 2013 - 08:37

View Postgellllle, on 16 май 2013 - 21:19 , said:

Звукът долу на терена някъде по средата беше отвратителен-на приливи и отливи , изобщо и по принцип на този стадион на който и концерт от последните долу звукът е отврат не знам защо е така ,но е факт!

Има нещо вярно в горното. Това беше трети концерт на националния стадион, на който присъствам и за трети път се оплаквам от качеството на звука. Ето и хронологията:

1. AC/DC - сектор "А" - козирката връщаше ужасно, омазан звук, само на моменти мога да кажа, че нещата бяха прилични;
2. Guns N' Roses - сектор "А" до трета песен, после терен - същата работа, когато слязох долу стана малко по-добре, но далеч от стандартите;
3. Bon Jovi - терен, пред пулта - умишлено търсех това място, защото предварително знам, че тази група не звучи добре на живо. Вече писах - замазан, неравномерен звук, съчетан с лошо вокално изпълнение и това още преди да настъпи онзи "инцидент".

Нека да поясня какво означава добър звук, според личните ми, изцяло субективни представи:
1. Плътен, обемен и равномерен звук;
2. Възможност мислено да отделиш всеки един от инструментите и да слушаш само и единствено него по време на изпълнението;
3. Ниво на звука, което позволява да изпиташ истинска наслада от живото изпълнение, без след това цяла вечер да ти пищят ушите.

За да не бъда голословен, ето примери за добър звук на стадион по време на концерти, на които съм присъствал:
1. DM - ст. "Локомотив" 2006 г. - терен, малко встрани от пулта - добър и качествен звук, но с малко по-ниско ниво от необходимото;
2. DM - ст. "Локомотив" 2013 г. - терен, пред пулта - изключително качествен звук, почти съвършен!
3. U2 - Загреб - терен, пред сцена - качествен звук, обемен, плътен и равномерен;
4. "Sofia Rocks 2011" - ст. "Българска Армия" - терен, пред сцена по време на сета на Майк и Механиците - без коментар, но приемам, че тук става дума за друго ниво от гледна точка на музиката; трибуни, сектор "А" по време на Слейд и Уайтснейк - добро качество на звука, като изключим вокалните проблеми на Ковърдейл;
5. Bruce Springsteen & The E Street Band - Флоренция - трибуни, сектор "В" - отвратително време, проливен дъжд и постоянен вятър - феноменално озвучаване от гледна точка на лошите метеорологични условия. Накрая слязох и на терен - същата работа от гледна точка на качеството на звука. И нещо интересно... Не знам дали има връзка със звука, но пет минути преди да започне шоуто над стадиона направи кръгче един хеликоптер. Същото се случи и на другия ден в Триест. Нямам идея дали е възможно чрез този хеликоптер да се правят някакви аудиометрични замервания или просто става въпрос за мерки за сигурност, или пък панорамна снимка на публиката и стадиона, но ми направи много силно впечатление.
6. Bruce Springsteen & The E Street Band - Триест - терен, пред пулта - чудесно балансиран, плътен и обемен звук, без никакви забележки.

Очевидно ст. "Васил Левски" има някакъв акустичен проблем, щом и хора в други сектори се оплакват от звука. Това започва да ме притеснява леко, защото предстои концерт на Роджър Уотърс, а просто не мога да си представя лош звук по време на това шоу...
18.06.2017 - Phil Collins
19.06.2017 - Phil Collins
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#285 gellllle

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 373 posts

Posted 17 май 2013 - 10:22

И аз имам огромни притеснения относно Roger Waters и се чудя за къде да си взема билет-долу явно няма да е,повечето хора с които съм говорил казват че в сектор А е най добре,та не знам!

#286 Ozzy

All England Lawn Tennis Club Single Handed Champion of the World

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 17 май 2013 - 10:26

View Postgellllle, on 17 май 2013 - 10:22 , said:

И аз имам огромни притеснения относно Roger Waters и се чудя за къде да си взема билет

Вземи си за Белград :yes:
I don't know how I managed it...

#287 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts

Posted 17 май 2013 - 10:27

В никакъв случай в сектор "А"! Ако ще си на трибуните, по-добре вземи в сектор "В". Лично аз считам, че най-доброто място за този спектакъл ще бъде в дъното на FOS, точно пред пулта и мисля да съм там...
18.06.2017 - Phil Collins
19.06.2017 - Phil Collins
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#288 McVicar

кюре

• Енориаши
  • PipPip
  • 70 posts

Posted 18 май 2013 - 08:41

Джонката снощи е изкарал 2 часа и 25 минути във Виена http://www.setlist.f...a-33d850dd.html , с 22 песни, но на фона на 26-27 в южна африка, май не е още в най - добра форма... :unsure:

#289 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 18 май 2013 - 08:52

^
Между другото, на концерта в София покрай мен няколко пъти мина един охранител, който държеше сетлиста в ръце. Не можах да го разгледам добре, но ми направи впечатление, че песните не са толкова много, колкото в Южна Африка. Тоест, вероятно, ако тук концертът беше цял, щяхме да видим това, което е било във Виена. С други думи - не сме изпуснали чак толкова много - 2-3 парчета макс.

#290 Scardust

архиепископ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 623 posts

Posted 18 май 2013 - 09:06

View PostNovak Djokovic, on 18 май 2013 - 08:52 , said:

^
Между другото, на концерта в София покрай мен няколко пъти мина един охранител, който държеше сетлиста в ръце. Не можах да го разгледам добре, но ми направи впечатление, че песните не са толкова много, колкото в Южна Африка. Тоест, вероятно, ако тук концертът беше цял, щяхме да видим това, което е било във Виена. С други думи - не сме изпуснали чак толкова много - 2-3 парчета макс.

Аз имам сет-листа, ако искаш ще ти го снимам. 4-5 парчета изпуснахме всъщност.
What am i supposed to do when the sky begins to fall ?

#291 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 18 май 2013 - 09:09

^
Пълния сетлист, който е бил предвиден за София? Не, не държа да го снимаш, но може ли да го напишеш тук целия? Ако пък ти е по-лесно - да, снимай го и го пусни тук :)

#292 trasholasho

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 193 posts

Posted 18 май 2013 - 11:38

Всъщност сет листа който се дава на някои членове от охраната може да бъде по различен от останалия, не като песни а като описание какво се случва на сцената. На този на Лорди, който имам е описано кое кога ще гръмне т.е. кога да залягат хахахахахахахаха....

Edited by trasholasho, 18 май 2013 - 11:38 .

#293 Carlsberg

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 219 posts

Posted 18 май 2013 - 14:40

Посетих това мероприятие със смесени чувства.Бях най-вече заради приятели,но и от любитство.Не съм от най-големите фенове на Джоуви.За мен концерта си беше очудващо добър.Да си призная не очаквах толкова добър концерт.На терена звука поне мен ме остави със смесени чувства.От време на време не ми хареса,но през по-голямата част от сета си беше добър.Атмосферата си беше супер,пък и групата си се раздаде.Сигурно и по-добре можеше да е,ако тази алергия или каквото и да е не беше изтормозила човека.Да си призная тези 2 часа хич не ги усетих.Колко сме изпуснали от сета,аз лично не зная,но определено бих ги гледал пак.И ако е дал господ без проблеми.Надали ще им стана дай-хард фен,но определено много ми харесаха.
Както някой каза,пак хубаво,че изнесоха и този сет.Мисля си,че определено можеше и по-зле да е.Да кажем,можеше тази алергия да бе изтормозила човека и преди концерта,и тогава можеше и да не се проведе.
@Яни много хубав репортаж.

Edited by Carlsberg, 18 май 2013 - 14:42 .

#294 Earl Of Black

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 202 posts

Posted 18 май 2013 - 15:26

https://fbcdn-sphoto...014619755_n.jpg :)
I will win but never fight
That's the Art of War

#295 Scardust

архиепископ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 623 posts

Posted 18 май 2013 - 15:38

View PostNovak Djokovic, on 18 май 2013 - 09:09 , said:

^
Пълния сетлист, който е бил предвиден за София? Не, не държа да го снимаш, но може ли да го напишеш тук целия? Ако пък ти е по-лесно - да, снимай го и го пусни тук :)

Не само че беше пълния сет-лист. Но и беше този който Бон Джови и мениджмънта промениха след като се получиха усложненията, със задраскани и преместени песни :)
What am i supposed to do when the sky begins to fall ?

#296 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 18 май 2013 - 15:42

^^
Благодаря!
Или с други думи, ТВЪРДО са щяли да свирят още "I'll Sleep When I'm Dead", "Bad Madicine" и "Have a Nice Day", а ЕВЕНТУАЛНО и "These Days" + "Always". Единствената, за която съжалявам е "Bad Madicine", така че за мен не е драма.

#297 Earl Of Black

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 202 posts

Posted 18 май 2013 - 16:12

Аз най-много съжалявам за "These Days" и донякъде за "Always", които според мен си бяха в задължителния втори бис. Някои от фенклуба дори учеха Never say goodbye с надеждата за трети бис, но уви... :D
I will win but never fight
That's the Art of War

#298 Yanni

I Am Colossus

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 1816 posts

Posted 18 май 2013 - 17:36

View PostEarl Of Black, on 18 май 2013 - 16:12 , said:

...Някои от фенклуба дори учеха Never say goodbye с надеждата за трети бис, но уви... :D
Учеха? :blink: WTF?!?!?
Как е възможно да си член на какъвто и да е фенклуб на BJ без да знаеш точно "Never Say Goodbye" в най-малки детайли? Казвам го без грам ирония! Едно време и без фенклубове, и без текстове от интернет, дори без интернет, знаехме наизуст всяка песен от "Bon Jovi" '84 до "These Days" '95, че даже и до "Fields Of Fire" '97. След това вече дразнителят не беше толкова силен, за съжаление... :(

@Carlsberg - Благодаря! :)
A new level reached, where the absence of air lets me breathe...

#299 HeathenHeart

The Art of Lore

• Тамплиeри
  • PipPipPipPipPip
  • 2139 posts

Posted 18 май 2013 - 19:15

^Други бяха времената едно време. :) Да докопаш нов албум беше голяма радост, после се записваше и презаписваше от човек на човек. На ръка преписвахме текстовете на песните, скоро намерих едни такива в стара кутия. Сега вече се препуска из албумите 5 за 4.
Hedniska Blod

#300 Kaloyanis

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 35 posts

Posted 18 май 2013 - 19:51

View PostHeathenHeart, on 18 май 2013 - 19:15 , said:

^Други бяха времената едно време. :) Да докопаш нов албум беше голяма радост, после се записваше и презаписваше от човек на човек. На ръка преписвахме текстовете на песните, скоро намерих едни такива в стара кутия. Сега вече се препуска из албумите 5 за 4.

Ех, а едно време как се даваха луди пари за снимка на рок/метал група от западно списание ; а как биеха печати за къси поли и режеха прилепнали дънки, а как сега всичко е пластмасово, пък "едно време" беше трю \m/ ...
Free will, it's a bitch

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users